|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odnos družbe do mladih mamic
30.1.2006 18:02:55   
nejča
Ne vem kakšne so vaše izkušnje, jest mam kar nekaj slabih.
Glede na to da živimo v središču mesta, sem spoznala kako hudo je biti invalid v LJ pa verjetno je tako po vsej Sloveniji. En kup trgovin in lokalov in stopnice ali pa tako ozka vrata, da sploh noter ne morem (kako je z dvojčki, si sploh ne morem mislit). Pa ponavadi so otroški oddelki nekje na vrhu ali v kleti in so brez dvigal. Svetli izjemi sta Muller in Nama, najhujši pa Centromerkur, Maxi, Mercator trgovine, Mass, občina itd. In pol če koga prosiš za pomoč, je čist hudo. Sem doživela, da me je mlajša ženska sredi trgovine nadrla, češ kaj spet ena z vozičkom, ki se jim je treba skoz umikat in da naj otroka pustim zunaj, češ saj morajo tudi psi zunaj počakati. Halooo!
Da ne omenjam kako je takrat, ko je ves sneg na pločnikih ali pa ko parkiraš in vlečeš voziček, pa otroka ven in že vsi trobijo, kaj se tok obiram, saj se grebejo za parkirno mesto.
Podobne cvetke so bile že med nosečnostjo.
Še bi lahko naštevala, vendar me bode to, da se družba tako vede do nas. Pa tok si vsi želijo več otrok in so vsi pametni, kako je to fajn.
A imate tudi ve kakšne take izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odnos družbe do mladih mamic
30.1.2006 18:29:28   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: nejča

Sem doživela, da me je mlajša ženska sredi trgovine nadrla, češ kaj spet ena z vozičkom, ki se jim je treba skoz umikat in da naj otroka pustim zunaj, češ saj morajo tudi psi zunaj počakati. Halooo!

ne morem verjet ... za crknit user posted image user posted image user posted image user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2006 18:37:58   
lan
Ja,ljudje so nestrpni,zal.Se ne oziram na opazke ali kaksno trobljenje,ker se mi taki ljudje enostavno ne zdijo vredni moje pozornosti.
Glede vhodov v razne trgovine se ti pa pridruzujem.Res je,da veliko trgovin nima osnovnih pogojev za nemoteno,neovirano in sploh omogoceno gibanje invalidov ali mamic z vozicki.Jaz se osebno takih trgovin izogibam.

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2006 18:38:58   
2ursae
user posted image user posted image user posted image  aja, napisat sem pa pozabla ...
Jaz slabih izkušenj za zdaj sicer nimam, je pa res, da sem iz manjšega kraja, kjer ne le, da pločniki niso skidani, v večjem delu jih sploh ni, in itak vsi hodmo po cesti, jaz grem pa pač z vozičkom. V Ljubljano ne hodim pogosto, ko pa smo se kam spokali (v glavnem City Park), pa še nismo imeli težav, pa imamo velik vozičak.

Men gre kot mamici na porodniškem dopustu najbolj v nos, da nas vsi zdravniki naročajo dopoldne, češ, da imamo čas. V naši družinici je tako, da imamo en avto in z njim gre mož v službo. Pediatra imamo 7 km stran in ni šans, da svoje dete v tem vremenu vlačim na vlak. Ne vem, ampak ne zdi se mi realno, da vsi po vrsti pričakujejo, da ima družina 2 avta user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2006 18:41:36   
Anonimen
2urši, pa povej pedaitru ,da dopoldne pač ne moreš...saj delajo tudi popoldne. To pa res ni nič takega.

In ja, tudi jaz sem ob vozičkanju spoznala, kako težko je invalidom. Čist zares. Samo v hudem snegu pa plojdri pa nisem z vozičkom ven rinila, sem imela kenguru in kasneje nahrbtnik. Je veliko lažje.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2006 18:54:31   
Primoza
Ne.

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
30.1.2006 19:08:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2006 19:14:27   
Magi*
na žalost tvoja opažanja kar držijo. sploh za center LJ. če so do mene zoprni, sem jaz še bolj zoprna. kako pa je invalidom, si pa lahko samo mislim.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2006 20:56:12   
2ursae
al bina, žal ne gre. Gre za mali ZD, kjer je en sam pediater in dela le en dan popoldne user posted image . Saj štekam, da je takrat rezervirano za delovno ljudstvo, pa vseeno... pol pa hodmo ob 7h zjutraj, da gre mož pol v službo in mi je kar hudo malega budit ob 6h. Kaj čmo.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2006 20:57:06   
Urška//
mene najbolj razkurijo avtomobili parkirani na pločniku, potem pa morem jaz z vozičkom okoli po cesti, joj če bi ga tisti trenutek dobla v roke bi mu take povedlauser posted image

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.1.2006 21:34:47   
darja.grm
se strinjam z vsem povedanim.Lahko pa povem kako je meni, ker imam voziček za dvojčke.To je šele user posted image , ko pade sneg in je pločnik na pol očiščen.Bi najraje pretepla une ki čistijo, sam to niti ne pomaga.Seveda moram pol z vozičkom po cesti pa to spet nin prov unim za volanom.Res se samo sprašujem, kam vse to pelje.user posted image Drugač sem pa tud jest opazila, da se moški res lepše obnašajo do žensk z vozički kokr pa ženske.Že samo pri prečkanju ceste vedno ustavijo, žrenske pa...user posted image No ja se tolažim s tem da bo kmalu pomlad.Drugač je pa res boljše če si doma v manjšem kraju, kot pa v teh velikih mestih.Ampak bo že...user posted image Mi smo ponosne mamice. 

carpe diem

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.1.2006 21:36:20   
Anonimen
Mene razpizdijo nekateri še zdaj neočiščeni pločniki in zmrženi z snegomuser posted image user posted image

Razpizdi me, ko grem na pošto z vozičkom in mi noben ne more priprimit user posted image  vrat,magari ravno izstopa iz pošteuser posted image user posted image

Razpizdi me ko me vsak kot norec gleda, ker sem mlada mamica z otrokomuser posted image user posted image

Najbolj pa me razpizdi, ko grem na Fontano in pridejo stare babe(pardon) probavat Nikecu , če ima mrzle nogice, magari mali spi in magari je še v življenju nisem vidlauser posted image user posted image

PARDON IZPADOM!
user posted image user posted image

(odgovor članu Urška//)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.1.2006 21:50:14   
soncek&luna
se strinjam z vami punce... jaz sem zadnjic z vozickom bila v baby centru v BTC lj... sicer imajo dvigalo... sam moram rect da je tako majhno, ker imam pac malo vecji vozicek sem komaj se jaz not zlezla... dobr, da sem po porodu zgubila dost teze, drugac ne vem kako bi lahko prisla v 1. nadstropje ali pa v klet BC... bi zapeljala vozicek v dvigalo, pritisnila gumb in potem letela po stopnicah? user posted image user posted image user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.1.2006 23:55:06   
Anonimen
Jaz pa drugače razmišljam (kar še ne pomeni, da ostale nimate prav).
Za otroka sem se odločila jaz in sem že vnaprej vedela, kakšne so "prometno-cestno-parkirno-vratno-stopniščne" zadeve v Ljubljani. In sem vse to že vnaprej vzela "v račun". Zato me kaj takega ne spravi ob živce. Če želim iti z otrokom ven, prej pomislim, kam bom šla in kako je tam. In potem "transport" prilagodim.
Čez cesto v City Park ali v sosednjo ulico do tasta ali tašče grem peš. Pa če so pločniki skidani ali ne. Je treba pač voziček malo bolj potisniti - pa kaj? Se vsaj malo razgibam, glede na to, da večino časa presedim. Otroka pa guncanje samo uspava.
Če grem kam, kjer se da parkirati pred vhodom, vozička sploh ne jemljem s sabo, ampak imam otroka v lupinici.
Če pa sta potrebna avto in potem še voziček, pa skombiniram.
Odnos ljudi? Me ne gane. Enkrat samkrat se je zgodilo, da mi je v neki trgovini, ko sem z vozičkom stala v vrsti, neka ženska s prav živčnim glasom rekla, da naj odmaknem voziček, da bo šla lahko ona mimo, pa sem jo čisto mirno nazaj vprašala:"Kam pa, gospa?" Najprej se ni dala in mi je rekla nekaj v stilu "kamor hočeš, samo daj že", pa sem jo "prijazno" opomnila, da bo morala počakati, tako, kot vsi ostali, saj ni nič več od nas.
No, pa je počakala, kaj pa je hotela drugega.

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.1.2006 7:16:30   
saratanja
Moram vseeno dodati, da ima Ljubljana v povprečju precej urejeno v primerjavi z Grosupljem. Mislim, da pri nas besedice pločnik naši vrli urbanisti in svetniki sploh ne poznajo.user posted image   Dostop do javnih ustanov..., glede na zakonodajo so sicer uredili klančine, samo vrata so pa še vedno vsa ozka na kljuko...tako da lahko ponavadi izvajaš vse akrobatske sposobnosti, kako zvleči voziček v stavbo. 

Mesto se širi s svetlobno hitrostjo, pa nobenega sledu o kakršnemkoli mestnem parku...kaj šele o otroškem igrišču. No sicer pa je bilo lani več kot 120 otrok zavrnjeno ob vpisu v vrtec, letos pa ni zgrajen noben nov oddelek, kar itak pove odnos občine do rodnosti in otročkov. Župan itak to razlaga, da naj pač babice in dedki pazijo. user posted image user posted image user posted image

Kar pa se tiče odnosa ljudi do mamic pa je zelo različno, tako kot smo različni ljudje. Vedno se najdejo nestrpneži in vedno se najdejo tudi zlate dušice, ki so ti pripravljeni pomagati. Meni se zdi, celo da sem imela več toplih in prijaznih stikov z ljudmi, odkar imam otroka. Res pa je, da so to večkrat starejše osebe.
Sicer pa, če sem odkrita, tudi jaz v življenju nisem bila vedno obzirna do vseeh in tudi nisem vedno pomagala kakšni mamici v zagati, ker sem bila pač takrat tisti trenutek polna sama svojih problemčkov.

Pa še nekaj je res...tule pišemo in se pritožujemo, kako neurejno je stanje. V resnici pa nič ne naredimo, da bi bilo bolje. Jaz sem se celo leto svoje porodniške pripravljala, da bom poslikala najbolj kritične točke in napisala protestno pismo našim občinarjem (sem arhitekt, tako da me tak stihijski urbanizem še veliko bolj prizadene). jah, pa sem vedno samo bentila, naredila pa v resnici nič. torej ostaja majčken del krivde tudi na meni.:(

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.1.2006 8:37:11   
nejča
No zdej vidm, da podobno razmišljamo.
City park je glede tega res dobro urejen, prej ko sem tam živela, mi je blo res super. Me je pa zadnjič razkurilo, ko sem hotla v Interspar s tamalim. Ker so vozički s stolčki za user posted image samo noter, sem parkirala v garaži in nesla tamalga v naročju noter.  Noter ga dam na voz in ugotovim, da je priklenjen. Gospa na informacijah hoče 1000 SIT, če ga pripeljem nazaj, mi bo vrnla. Vse OK, kako naj pa vrnem voz? A naj hrano pa user posted image v avto peljem in nato pridem sama nazaj v štacuno? Še hujš bi bilo, če bi noter prišla z vozičkom, ker vozička in voza hkrati pa res ne bi mogla furat do avta in nazaj. Sem ji vse to v fris povedala pa še v knjigo pritožb napisala. Tko, da neki sem pa naredila v to smer.
Enako sem zadnjič naredila na občini Vič, kjer moraš za parkirne dovolilnice dvakrat po stopnicah v 4.nadstropje, samo zato, da podaljšaš. Pol te pa še prijazno v vrsto (stoje, 1 uro s tamalim v naročju) postavijo in bog ne daj, da bi te kdo naprej spustil. Sem jim user posted image pokazala in hotla šefa, pol so bli pa hitro prijazni. Mi je žal, da nisem to že v nosečnosti naredila.
Enaka cvetka je Center za socialno delo - vse v zvezi z otroki je na vrhu hiše in jasno samo stopnice.
O, Grosuplje pa dobro poznam, saj delam tam. Tam je pa res user posted image imet otroka, samo gradijo stanovanja, vrtca pa nobenega. Še ta nova šola se pogreza, ko so jo naredili na močvirju. Da cest in pločnikov ne omenjam. Jeseni imate priložnost zamenjat župana.

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.1.2006 8:54:41   
Magi*
Kerensa, me smo se odločile imeti otroka. to je že res. dvomim pa, da se je kak invalid odločil za invalidnost. in invalidi imajo ravno tako pravico do kvalitetnega življenja in izkoriščanja prostega časa. pa se morajo za vsako malenkost še 1000x bolj namatrat kot mamice z vozički. mi je pa zadnjič v City parku, ko sva šli z malo na WC za invalide, vrata prijazno pridržala ravno punca na vozičku. in sva potem tudi malo poklepetali na to temo... tako malo bi bilo treba postoriti, da bi olajšali življenje ljudem, ki nimajo enakih možnosti, pa je bolj važno, da prihranimo kak tolar ali da ne kvarimo "estetike". kot ste najbrž opazile so tudi rampe za dostop z vozički velikokrat čisto preozke...

in potem ni čudno, da je tudi na splošno odnos družbe do mamic, invalidov ali kakorkoli izstopajočih državljanov, tak kot je. in kaj lahko storimo? začnimo spreminjat pri sebi in mogoče se bodo začele stvari premikati tudi v širšem planu. 

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.1.2006 9:06:40   
Mina1
Ja, bo kar držalo, vse sorte doživiš, vidiš, slišiš, kakor kdaj, kakor kje in tako, res žalostno...

Ena "mojih" najhujših je bila ta, da sem se z gumo tricikla dotaknila  ene gospe ob njen čevelj in me je pred vsemi tako zelo nadrla, češ, da sem ji skoraj hrbtenico zlomila in da bi zaradi mene lahko umrlauser posted image . Bila je pač gužva na pločniku. Drugače pa "svašta".

Sem bila tako paf, da me je skoraj pobralo, resno. Ko pa sem zadihala in zajela sapo, sem ji povedala svojeuser posted image , in to na grdo. Mislim, eni so očitno z drugega planeta. 

Pa še ena takšna pred blokom, kjer stanujem. Zraven je parkiral starejši možakar, predvidevam z že starejšim sinom in na glas povedal, da sem ****, ker vozim tricikel. Ja, res žalostno, človek ne ve, ali naj joka, ali naj se smeje, mi pa dostikrat "film poči", če je kdo zelo zelo nestrpen do mene, vozička, ali pa če sem priča takšemu dokodku.

Sem videla že tudi to, da je ena "stara sraka" klofnila otročka v nakupovalnem vozičku v Interšparu, ker je le ta sladko prepeval. Sva bili obe z mamico čisto paf, ampak je šla potem ona do varnostnika. Kaj je sledilo, res ne vem, vem le to, da se to ne bi smelo dogajati. Ali takšni ljudje pač nimajo otrok, ali pa imajo kamen namesto srca, ne bi vedela. 

Enostavno je tale nestrpnost in sovražnost ena takša zelo "okusna" vrlina Slovencev, tako je to, žal.

Ampak jaz se ne dam, jim povem, kar jim gre, resnouser posted image .  

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.1.2006 9:12:58   
soncek&luna
IZVIRNO SPOROČILO: nejčaMe je pa zadnjič razkurilo, ko sem hotla v Interspar s tamalim. Ker so vozički s stolčki za samo noter, sem parkirala v garaži in nesla tamalga v naročju noter. Noter ga dam na voz in ugotovim, da je priklenjen. Gospa na informacijah hoče 1000 SIT, če ga pripeljem nazaj, mi bo vrnla.

se jaz o teh nakupovalnih vozickih.... v kranjskem hipermarketu mercator sem zadnjic sla z tamalim in sem ga posadila v ta vozicek (v kranju so odklenjeni user posted image )... no in, ko vse nakupim sem se odpravila s polnim vozickom in tamalim v lupinci proti tekocem traku v garazo (ne vem, tako sem se navadila, da ce ima trgovina garazo zapeljem vanjo - pa se slabo vreme je bilo takrat)... in glej ga zlomka... porinem vozicek na tekoci trak in mi je vozicek skoraj usel navzdol... zadnji trenutek sem ga fajn zagrabila, da ni s tamalim vred odbrzel po klancku user posted image ... smo potem ugotovil, da ti vozicki sploh nimajo tistih kolesc, da se zagozdijo na traku user posted image ... halo???? pa nic obvestila nimajo napisanega, da te vozicke ne smes v garazo peljat... madonca, kaj mi pol nucajo, naj v dezju parkiram na zgornjem parkingu in potem z marelo strasim in telovadim, da ne bo tamal moker pa specerija mokra?

Mami, pika moja!

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.1.2006 13:20:51   
nejča
Dobro, da si povedala, da ne bom slučajno kdaj v Sparu na vrh parkirala, bog ve ali so tudi tisti vozički brez magnetov.
Zato pa samo še v Leclerc hodimo, so vedno topli, na dosegu pa še zastonjuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
31.1.2006 13:59:44   
Urška//
Kerensa
Za otroka sem se odločila jaz in sem že vnaprej vedela, kakšne so "prometno-cestno-parkirno-vratno-stopniščne" zadeve v Ljubljani. In sem vse to že vnaprej vzela "v račun".

Ja res sem se za otroka odločila jaz, ampak to še ne pomeni, da moram vzet v račun kako drugi ne znajo parkirat oz. nočejo znati, al pa kako so nestrpni do nas z vozički in tega da nekdo gre skozi vrata in mi jih pred nosom zapre tudi ne rabim odobravat- ja tako pač je, neka kultura pa vseeno mora bit med nami in tega bi se morali vsi zavedati, ne pa da jih večina gleda samo na svojo rit.

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.1.2006 14:44:48   
saratanja
soncek&luna..... ce je v kranjskem merkatorju tako kot v Ljubljanskem, potem imas na steni ob tekocih stopnicah narisano, da je s tem vozickom prepovedano na te stopnice... no ocitno ravno iz razloga, ker vozicki nimajo magnetkov. Samo v Ljubljani je lepo poleg tudi dvigalo, tako da ni problema.

V Sparu pa je res druga pesem...tam moras lepo otrocka v narocje, do vhoda, potem pa tam dat 1000 tolarjev kavcije, pa potem ko vse lepo zlozis v avto se enkrat pot pod noge in nazaj odpeljat do vhoda in spet otrocka v narocje in nazaj do avta. ...hmmm, poskrbijo pri tem se za telovadbo mamic:)

Neposredna povezava do sporočila: 22
31.1.2006 14:47:43   
Pajaca
Kaj vem, men se pa ne zdi, da bi imeli ljudje do mene nek slab odnos. Še celo nasprotno, med nosečnostjo sem večkrat prosila kakšnega mimoidočega, če mi pomaga dat kakšno težko vrečo iz voza v avto, pa so vedno pomagali, včasih so mi še celo majhne vrečke prestavil in še voz odpelal. Pa spustil so me dostikrat v trgovini naprej, pa odstopil stol.... pač res s strani ljudi same dobre stvari. Ok se najde kakšen katastrofa od človeka, a tega pač pozabiš.

Kar se pa tiče zaparkiranja vhodov, preozkih vrat, snega na pločniku..... to pač tko je.... je zajebano a jaz se že nekako pomatram, al pač ne rinem z otrokom nekam.... hudo mi je pa za invalide, ker oni se pač težko pomatrajo. Pa mem so mi trgovine (npr Mueller v kr) ki imajo otroško robo v kleti, do tja pa le stopnice..... fuj in fej, kam naj pa otroka dam????

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
31.1.2006 15:03:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
31.1.2006 15:57:45   
Grascakinja
  • čudno me gledajo, ko grem v mrazu  z vozičkom ven, še bolj čudno, če dežuje in je voziček s pelerino pokrit, jaz pa z dežnikom za njim - mimoidoče tercialke me napadajo, kaj da delam z otrokom in da se bo prehladil in ostale čenče
  • čudno me gledajo, ko pridem v lekarno, polno ljudi, nihče (razen kake mamice ali pa invalida) mi ne odpre težkih vrat, kaj šele, da bi me kdo naprej spustil kljub jokajočemu otroku, bog ne daj, raje poslušajo in se zgražajo, da ne morem umirit dojenčka - ki je bil ravnokar cepljen
  • v naši lepi Ribnici z otrokom ne morem v knjižnico, ne na CSD, ma skoraj nikamor. Še zdravstveni dom nima samodejnih vrat. Uf. Kmalu bo najin postanek v knjižnici v Kočevju, kjer je sicer otroški oddelek v nadstropju, imajo pa celo previjalnico in lepo igralnico s kupom igrač. Bravo!
  • situacija s pločniki je enaka kot v Grosupljem, s kidanjem pa isto kot v LJ
  • najljubši so mi turbo vozniki, ki mimo mene zapeljejo čez lužo in mi poškropijo celega otroka
  • srednješolke v visokospedenanem stanju zasedejo cel pločnik, kjer ga je kaj, in ne da bi se katera vmaknila, ko se srečamo - jaz se moram vmikat z vozičkom
  • da bi kdo ustavil na prehpodu za pešce, ajoj
  • v trgovinah je pa ali veselje in navdušenje in pomoč, ali pa obtožujoči pogledi z vseh strani in negodovanje. Pa sumljivi pogledi varnostnika, ko da bom v voziček kaj skrila

Tista, da pa otroka zunaj pred trgovino pusti.... tej cvetki ki je to rekla, bi pa lastnoročno odrobila glavo. Kako si drzne? A se folk sploh zaveda, kaj govori?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?