Anonimen
|
Spalna vreča - naša tudi že od samega začetka spi v njej, mi sploh kovtra nismo kupovali. Ga dobi, ko bo velika v taveliki postelji. Od začetka sva jo še nekajkrat pokrila še dodatno z dekico, ker naju je skrbelo, da je ne bi zeblo, pa ji je vedno uspelo nekak celi pod dekico zlezt, sva jo sredi noči našla pokrito čez glavo, pa sva nehala to prakticirat, ker sva se bala, da se ne zaduši. Aja, kupila sva pa eno vrečo v Baby centru, eno pa v H&M, sta pa obe debelejši, meni se zdi ta tanka premalo tudi za poleti. Bobika, midva tudi vzameva Špelo, če joka pri komu v naročju. Od začetka je nisem, zlasti pri tašči, ampak sem imela obakrat srečo, da jo je možev brat prevzel, ki jo je takoj umiril, ko je meni glih pisker začelo dvigovat, kako je tašča delala z njo, zdaj pa ne šljivim več nikogar in jo vzamem. Briga me, saj je moj otrok. Ker tašča je pa čisto nervozna ratala, ko je tamala jokala, sploh če ji je ni uspelo takoj potolažit, in ji je na silo tiščala dudo v usta, čeprav jo je Špela ven pljuvala, da bi lažje jokala in ker pač ni otrok, ki bi na vsak način rabil dudo. In najhuje je, ker me nikoli sploh ni upoštevala. Enostavno preslišala me je, dobesedno. Da sem morala do nje stopit in njej dudo vzet, da je nehala Špelo posiljevat z njo. No, v tistem je tudi stric prevzel Špelo, če ne bi ji itak še Špelo vzela, ne samo dude. Polivanje - joj, naša tud grozno poliva. Jaz se sicer s tem dosti ne obremenjujem, ker ni videt, da bi bila shirana, se ji vidi, da je zdrav dojenček, ki ji nič ne fali in se tudi vidi, da raste in se redi. Pediatrinja jo je še vedno do zdaj pohvalila glede napredovanja. Že dolgo razmišljam, da bi ji zamešala rižolino v mleko, pa se še nisem odločila za to. Ker mleka se mi ne menja. Odkar sva na Bebi, Aptamila več noče, Aptamila AR nočem na blef kupit in čakam, da končno uspe prijateljici pridet na obisk, da ga prinese za probat, samo dvomim, da ji bo všeč. Drugega mleka pa tudi nočem kar tako kupit, pa da ga potem ne bo hotla pit, ker me je že pri Aptamilu izučilo, ko ga sploh ni hotla več, ko je probala Bebo. Dvomim tudi, da bi po drugem mleku manj polivala. Aja, še to, večkrat sem že brala, da morajo nedojeni otroci piti dodatno tekočino. Jaz sem že večkrat probala dati Špeli čaj, menjala tudi okuse, probala z nastavkom za učenje pitja in s cucljem, pa prav tako z žličko, ampak ona noče čaja. No, verjetno, da ni žejna. Kaj ve mislite? Sedenje - naša je se tudi že pred kakim mesecem začela iz naročja se dvigovat v sedeč položaj, zdaj pa v naročju že čisto dobro in lepo sedi. Če sama hoče, potem že zmore. Jaz sem mnenja, da je treba opazovati otroka in se ne preveč ozirati na tisto, da recimo pri 3 ali 4 mesecih otrok še ne sme sedet, ker noben otrok ni narejen po kalupu. No, naša se tudi že sama obrne na trebušček in bi kar naprej kravce pasla. Jo še komaj previjem, ker noče na hrbtu ležat. Pa za stopala se kar naprej drži in si jih vleče k ustom. Enkrat ji je že uspelo palček dobit v usta, drugače pa še ne dobi nogic not.
|