|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
30.5.2006 8:30:48   
Anonimen
Ojla

Tudi naša tamala je bila včeraj prava tečka. Mi popoldne ni uspelo nič napisati za diplomo. Samo z njo smo se morali ukvarjati. Upam, da bo danes kaj boljše, čeprav spet ne moremo ven ker dežuje.

Je pa zato spala od devetih do pol osmih. Zvečer bi zaspala že ob osmih, pa je telefon zvonil ob pol devetih pa se je zbudila. Sem bla prav jezna na tiste ankete. Pa zakaj sploh kličejo ob takih urah (zvečer).

Drugače pa tudi mi ful polivamo ovčka. Sem tudi jaz že čisto hin glede tega. Moram tudi jaz jutri vprašat, katero mleko naj ji sploh še dam. Pri nas z AptamilomAR ni bilo več težav s polivanjem, so bile pa druge. Pa rada ga je jedla.

No, moram letet. Tamala že spet vriska.

(odgovor članu ajdaN)
  Neposredna povezava do sporočila: 1276
30.5.2006 11:04:03   
bobika
Pozdravljene!
Upam, da danes vreme ne bo tako vplivalo na naše dojenčke kot včeraj. Mi smo imeli tako naporen dan, kot že dolgo ne. Mislim, da je samo en dan svojega življenja Manca tako jokala.
Vreme in zraven še cepljenje pol si pa lahko predstavljate kako je bilo user posted image . Zelo malo je spala in še to sem jo v zadnji rundi pred nočnim spanjem imela v naročju. V naročju mi že menda dva meseca ni spala. Kak sem samo pomislila, da jo dam dol - jok.

Na obisku smo imeli še babico, ki je mislila, da bo s tem, da jo nosi in poskuša animirati, kaj pomagalo. Še bolj se je drla in jaz nisem več vedela kaj naj naredim. Ne vem kaj je s tem narobe, ampak pri tej babici se zelo pogosto joče in niti slučajno ni nikol tako dobre volje kot ponavadi. Vidijo pa tudi kar pogosto (vsaj 2x tedensko, ponavadi še pogosteje).
Kaj ve naredite v primeru, da se dojenček joče (npr. pri babici)? Ga vzamete ve v naročje ali pustite, da ga poskuša oseba ki ga pestuje potolažiti? Meni je zelo grozno, ko gledam kako joče. Ne morem si kaj, kot pa da jo vzamem k sebi. Pol me pa tak čudno gledajo in sem že dobila servirano, da saj znajo oni tudi potolažiti. Groza, če pa je ne potolažijouser posted image . Sem se mogla malo potožiti, saj verjetno nisem edina s tem problemom. In vem, da mi boste znale svetovati.

Tiste, ki ste imele že drugo cepljenje; ste dobile za posvetovalnico pri 6m, vrečko za urin? Mi smo dobili, da moramo dati urin, pred posvetovalnico, pa me zanima, če to dobijo vsi  ali smo samo mi.

lev 76 dobrodošla.
Ovčka in nemsis, upam,da čimprej uredite probleme s hranjenjem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
30.5.2006 11:17:14   
LE&TA
Bobika, ne sekiri se kaj ti drugi rečejo, jst nardim isto če Tinkara začne jokat pri novospoznani osebi, pać jo primem in potolažim, ker takrat rabi mamico in njen objem! Je pa čist odvisno včasih se nekomu ki ga prvič vidi smeje drugič joče, odvisno od njene volje!

Vrečko za urin pa dobijo vsi, mi smo jo dans, ko smo meli 2. cepljenje, sam ne vem če bom znala to zrihtat, sicer mi je sestra lepo razložila kako se to nardi, pol je pa treba v roku 30 min nest v laboratorij!
Cepljenje smo junaško prestali, je pa od dolgega čakanja postala Tinkara tečna in fuul zaspana, tko da zdej spi že uro in pol.
Še podatki: 70 cm in 8710g, je rekla zdravnica da je res ful velika, za enih 8 mescev. Saj ma po komu bit, sva midva oba velika!! user posted image

Nannn, mi mamo dans namen kopat v taveliki banji in sprobat Fredov obroč, upam da bo mala uživala, razen če ne bo zarad cepljenja bolj tečna in zaspana. Bom poročala kako smo čofotali. Verjamem da sta bla vidva še bolj nora zraven, ja, kaj češ, če pa vidiš svojga user posted image  kako uživa!!

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
30.5.2006 11:19:39   
LE&TA
Sm pozabla: ponoči me je moj zbudu, da naj tamalo pogledat ker neki jamra, drgač kot ponavadi, pržgem lučko in jo vidim čist odkrito, je vse dol zbrcala injo je verjetno zeblo. A se z vašimi tud kej tko dogaja?? A katera uporablja spalno vrečo in kakšno??

No se je zbudila po 2 urah!user posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
30.5.2006 12:22:00   
XXYY
Ahoj!

Lep deževen pozdrav!

Mi zdaj malo spančkamo oz. Lara, jaz pa hitro na RR.

Moram rečt, da je dans že malo bolj s tem polivanjem. Dajem ji vseeno Aptamil AR, ki pa mu dodam malo sladkorja, da ima nekak okus in potem Lara kar poje. Drugače sploh noče. Saj ji bom tudi dajala postopoma manj sladkorja, da se mi ne bo preveč navadila nanj. Do sedaj je spila 380ml mleka. Včeraj pa je v celem dnevu spila samo 540ml + 50ml čaja.
Bomo videli kako bo proti večeru.

A ste že vse dobile user posted image  , ki prihaja vsak mesec? Jaz sem jo dobila pred 14 dnevi. Madonca je teklo, k iz škafa. Sploh se nism mogla navadit, da jo spet imam. Pa tako je bilo že luštno, k je ni bilo celih 14 mesecev. Kje je šele menapavza user posted image  user posted image  ?

Jaz si veselo zapisujem vaše podatke oz. podatke vaših sončkov. Če ima katera še sveže podatke, kar hitro gor z njimi.

Komaj čakam jutri pregled. A vi ste dobile vrečko za urin že pri 2 cepljunju? Mi nismo nič dobili! Verjetno jo bomo pa jutri, ko imamo zadnje cepljenje in pri 6 mesecih je še ta sistematski pregled? Bo prav zanimivo takrat oz. jo bodo kar mučili tam, k bodo vse hoteli videti, kaj že zna naresti sama. Pustimo se presenetiti.

Bobika: tudi mi imamo včasih še probleme s tem jokom, kdor jo ima v naročju. Če je pri volji, se pri babi (moji mami, k živimo skupaj) ne bo jokala. Ko pa je slabe volje, ali pa če je nekaj časa ne vidi, potem je pa jok. In naša mama jo takrat sploh ne zna pomiriti in se še bolj dere pri njej, k jo samo prestavlja iz enga boka na drzga. In potem je mami še bolj živčna, ker joka in ne ve kaj bi naredila. Je že veliko pozabila, kako gre to, pa je 4 spravla gor. Tako, da jo potem tudi jaz vzemem v naročje in je takoj vredu. Bolje da jo vzameš v naročje, kot pa da se joče tam in da se še bolj počuti nelagodno.

Ok, dovolj o tem za danes. Upam, da bo kmalu nehal dež padati.

Uživajte.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
30.5.2006 12:24:52   
lev76
Hojla!
Le&Ta Tosja spi v spalni vreči.Sm jo kar v H&M kupila od 4 do 12 mesecev.Sem ful zadovoljna.Zdej že dober mesec spi v njej.Sem jo hotla čimprej navadit,ker sem rekla da ponoč že ne bom ustajala in jo pokrivat hodila in se ful obnese.To mi je mami priporočila,ker sem baje jaz skoz to furala.
Dejte mi mal povedat teže pa veličine vaših malčkov, da mal vidim kje smo?!
Tosja ima 64 cm in 7200 g, rojena je bila 15.01.2006.

Mi pri drugem cepljenju nismo nič vrečke za urin dobil, sploh se o tem nismo nič pogovarjaluser posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
30.5.2006 12:28:50   
XXYY
Oj, zopet jaz.

Lev76 tukaj imaš vse naše podatke:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=775895&mpage=44&key=

pa napiš še vaše podatke od rojstva od 4 mesecev, pa bomo dali tudi vaju notr.

Se slišimo.

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
30.5.2006 13:14:14   
AlenkaIST
Lev76, sam da si nas spet našla! Smo se mal spraševal kam si izginila!

Tdi mi nismo na 2 cepljenju dobili vrečke user posted image . Ga pa imamo zopet 27.6., mogoče takrat.

Naša je ob takem vremenu prava zaspanka. Sam če ne more zaspat je pa tečka user posted image .

Vidim, da sprobavate fredove obroče. Kje pa ste jih našle? Jaz sem spraševala po trgovinah pa so me čukasto gledali, češ kaj pa to sploh je.
Sprobali smo ga pa na bazenu, k je mami končno našla skupino, ki jo je bila pripravljena sprejeti medse, da malo čofotamo. Smo blazno uživali! user posted image

Dajte malo pihat v nebo, da razkadimo te oblake!!!

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
30.5.2006 13:16:52   
Nannn
Helou,

lev76 ja kje se ti potepas user posted image  kar naenkrat si zginla...pa spet odhajas...le javi se nam kaj...

AlenkaIST bom kar tukaj napisala glede obroca da bodo se druge punce vedele...jest sem Fredov obroc narocila preko neta tukaj je link http://www.plavanje-dojenckov.com/pripomocki.htm in ga dobis v parih dnevih...me pa zanima ce ze odhajas v sluzbo ali isces za konec leta...

In tudi danes bova z pupo ostali doma in ze sedaj je taprava tecka...ampak danes je bolje ker je na obisku moja mama in imam mal dopusta...

Sibam...

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
30.5.2006 13:20:36   
bobika
Mi se trudimo zaspati. Danes je zaenkrat še maloboljše razpoloženje kot včeraj.
Vrečke za urin ni tako težko dati gor. Jaz sem ji v porodnišnica parkrat dala gor. Boga revica je imela čisto rdečo in razdraženo kožico. Sestre so ji nonstop to gor pa dol jemale, ko je bila še v intenzivni. Ko sem jo dobila in sem jo sama previli sem se full vstrašila, ko sem videla to vrečko gor. Še dobro, da je bila patronažna moja cimra in je razložila kaj je to. Nikoli prej še nisem tega videla. Sem mislila, da je kaj narobe z njeno lulo al pa mehurjem user posted image .

Kakšne spalne vreče pa imate? Debele kot odeja? Mi imamo eno tanjšo kot pižamica in se mi zdi da ji ni nič udobno v njej. Cela se zamota z nogicami in pol postane ipična, ker ne more nogic ven dobiti. Pri tistih, ki uporabljate vreče, se to ne dogaja?

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
30.5.2006 13:27:32   
Nannn
Tudi mi nismo dobili vrecke za urin...ijoooj to je pa tako grozno videti in sploh si ne predstavljam da ji bom jest mogla to gor tlacit...smo ze v porodnisnici lovili njen urin in se na pediatricni pa je bila tamala prav boga...cisto razdrazeno kozo je imela pa se vneto vse user posted image user posted image  grooozaaaa....

Hmmm spalne vrece do sedaj se nismo uporabljali ampak vsaka informacija pride prav...in tudi nasa ce je preutrujena in teckasta sploh noce zaspati...jo potem samo nosimo gor pa dol in ni sans da jo odlozimo ker ponori  user posted image  drugace pa ko gre spat jo samo polozim v posteljo in se se oglasi parkrat potem pa zaspi...vcasih hoce dudo vcasih ne...jo pa tudi midva najbolje potolaziva...

Nannn 

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
30.5.2006 13:37:33   
AlenkaIST
Ja ta služba je user posted image . Ne, ne grem še delat. Sam ko vidim kak pameten razpis pošljem prošnjo. Drugače imam šele jeseni namen rokave zavihat.
Doma pa ne morem ostati ker bo dinarčkov zmanjkalo user posted image .

Ko kaj najdem, grem delaz za kako leto, pol bom pa itak spet doma user posted image

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
30.5.2006 14:15:08   
Anonimen
Ojla

Tamala trenutno spi, jaz pa sem vas prišla malce pogledat. Sej verjetno ne bo več dolgo spala, ker sosed nad mano skoz neki ropota, pa še musko je začel nabijat. Smo mu že miljonkrat rekli naj se malo umiri, pa nič ne pomaga.

Ovčka jaz user posted image  sploh še dobila nisem. Od poroda sem še ni bila nič na obisku. Bomo videli kaj bo sedaj, ko ne dojim več. Drugače pa imam 22. itak kontrolo pri G pa bomo videli kaj je. Mogoče imam spet samo kakšne hormonske motnje, kot sem jih imela pred zanositvijo. Zato sem tudi malce težje zanosila. Upam pa le, da nisem že spet user posted image . Bi bilo malce prehitro.

Letim, mogoče mi bo uspelo napisati še kaj diplome.

(odgovor članu AlenkaIST)
  Neposredna povezava do sporočila: 1288
30.5.2006 14:54:25   
Anonimen
Živjo punce!   Vam pošiljam mal sončka.
user posted image
Obup to vreme. Ne samo da je Lara vsa tečna in smotana, še jaz sm brez energije.

Vrečke za urin pri nas nismo dobili, ker jo moramo kupiti v lekarni in potem prinesti s sabo. Zglede, da je čisto pri vsakem pediatru drugače.

Bobika nič, se ne oziraj na druge, kaj ti rečejo. Takrat ko začne jokat jo kar vzemi k sebi in jo potolaži. Jaz jo zmeraj vzamem. Sicer do sedaj ni blo nobenga komentarja, edin pr tašči sm opazla, da ji ni čist nč všeč, ko jo vzamem, ampak se sploh ne sekiram. Ko joka, jo vzamem k sebi in stisnem in se zno pogovarjam pa mal se umaknem na stran, da sva same. Takrat ko jokajo najbolj rabijo mamo, pr naši tud očka ne pomaga.

Spalna vreča: jaz jo uporabljam že od drugega meseca. Pa mi je zlo všeč, sploh zdej, ko se zbudi, se začne premetavat in je hitr odrita. Je pa zlo rada v njej, in že točn ve, ko jo dam not, da gremo spat. Do štirinajst dni nazaj sm uporabljala ta debelejšo, zdaj imamo pa tanjšo. Ampak ta teden mamo spet ta debelo, ker je bolj hladno. Ta debelo sem kupla v Beby centru in sm dala 5500 SIT, ta tanjšo pa sm kupla v trgovini Zibka na Brezovici pri Ljubljani, je pa bla 3.100 SIT.    Tukaj je link, mogoče pošlejo celo po pošti.   http://www.odejca-sp.si/odejcaxxx.html, edino cene, ki imajo obljavljene niso prave.  Drugač pa lahko jaz skočim, oz. moj je skor vsak dan na tistem koncu, pa kupim in pošljem, mislim da cenejših ni nikjer drugje. Sm dala celo Ljubljano čez pa nisem našla.
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1289
30.5.2006 18:37:36   
*hana*
Oj,
še malo glasu iz našega koncauser posted image .
Danes je naša Hana stara 5 mesecevuser posted image user posted image .
Tokrat pa ima pri nas to grozno vreme vsaj eno pozitivno stran...........Hana veliko spi in je dobre volje. Že včeraj je veliko spala, danes pa še več, tudi noč je bila po dolgem času -spanje od 21h-6.30 v enem kosu, upam, da bo današnja tudi.

Pri nas prakticiramo spalno vrečo že od samega začetka, obe imam od H&M, debelejša je brez rokavov in spodaj oblečem tanko pižamico z dolgimi rokavi, tanjša pa z rokavčki. Se je kdaj zgodilo, da sta bile obe v pranju in je spala brez, pa ni šlo.......čisto odkrita, pa še stisnjena čisto ob ograjico, tako pa ostane na sredini.

Ovčka, naša punči skoraj nima dneva (res redke izjeme), da bi pojedla več kakor tebi včeraj (540ml)user posted image . Ima 5 obrokov -čez dan 4 na 4 ure po 100-120 ml in ponoči okrog 4h enega 120 ml. Pa se ne sekiram, ker mi še nikoli ni pediatrinja rekla, da se premalo redi.Pač manj rabi, verjetno je po očiju, ker je bil majhen bolj "grinta".

Pri nas pa bomo fredov obroč sprobali v bazenčku na terasi, samo da se vreme porihta.user posted image

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
30.5.2006 20:27:57   
Anonimen
Spalna vreča - naša tudi že od samega začetka spi v njej, mi sploh kovtra nismo kupovali. Ga dobi, ko bo velika v taveliki postelji. Od začetka sva jo še nekajkrat pokrila še dodatno z dekico, ker naju je skrbelo, da je ne bi zeblo, pa ji je vedno uspelo nekak celi pod dekico zlezt, sva jo sredi noči našla pokrito čez glavo, pa sva nehala to prakticirat, ker sva se bala, da se ne zaduši. Aja, kupila sva pa eno vrečo v Baby centru, eno pa v H&M, sta pa obe debelejši, meni se zdi ta tanka premalo tudi za poleti.

Bobika, midva tudi vzameva Špelo, če joka pri komu v naročju. Od začetka je nisem, zlasti pri tašči, ampak sem imela obakrat srečo, da jo je možev brat prevzel, ki jo je takoj umiril, ko je meni glih pisker začelo dvigovat, kako je tašča delala z njo, zdaj pa ne šljivim več nikogar in jo vzamem. Briga me, saj je moj otrok. Ker tašča je pa čisto nervozna ratala, ko je tamala jokala, sploh če ji je ni uspelo takoj potolažit, in ji je na silo tiščala dudo v usta, čeprav jo je Špela ven pljuvala, da bi lažje jokala in ker pač ni otrok, ki bi na vsak način rabil dudo. In najhuje je, ker me nikoli sploh ni upoštevala. Enostavno preslišala me je, dobesedno. Da sem morala do nje stopit in njej dudo vzet, da je nehala Špelo posiljevat z njo. No, v tistem je tudi stric prevzel Špelo, če ne bi ji itak še Špelo vzela, ne samo dude.

Polivanje - joj, naša tud grozno poliva. Jaz se sicer s tem dosti ne obremenjujem, ker ni videt, da bi bila shirana, se ji vidi, da je zdrav dojenček, ki ji nič ne fali in se tudi vidi, da raste in se redi. Pediatrinja jo je še vedno do zdaj pohvalila glede napredovanja. Že dolgo razmišljam, da bi ji zamešala rižolino v mleko, pa se še nisem odločila za to. Ker mleka se mi ne menja. Odkar sva na Bebi, Aptamila več noče, Aptamila AR nočem na blef kupit in čakam, da končno uspe prijateljici pridet na obisk, da ga prinese za probat, samo dvomim, da ji bo všeč. Drugega mleka pa tudi nočem kar tako kupit, pa da ga potem ne bo hotla pit, ker me je že pri Aptamilu izučilo, ko ga sploh ni hotla več, ko je probala Bebo. Dvomim tudi, da bi po drugem mleku manj polivala.

Aja, še to, večkrat sem že brala, da morajo nedojeni otroci piti dodatno tekočino. Jaz sem že večkrat probala dati Špeli čaj, menjala tudi okuse, probala z nastavkom za učenje pitja in s cucljem, pa prav tako z žličko, ampak ona noče čaja. No, verjetno, da ni žejna. Kaj ve mislite?

Sedenje - naša je se tudi že pred kakim mesecem začela iz naročja se dvigovat v sedeč položaj, zdaj pa v naročju že čisto dobro in lepo sedi. Če sama hoče, potem že zmore. Jaz sem mnenja, da je treba opazovati otroka in se ne preveč ozirati na tisto, da recimo pri 3 ali 4 mesecih otrok še ne sme sedet, ker noben otrok ni narejen po kalupu.
No, naša se tudi že sama obrne na trebušček in bi kar naprej kravce pasla. Jo še komaj previjem, ker noče na hrbtu ležat.user posted image  Pa za stopala se kar naprej drži in si jih vleče k ustom. Enkrat ji je že uspelo palček dobit v usta, drugače pa še ne dobi nogic not.

(odgovor članu *hana*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1291
30.5.2006 21:11:55   
Anonimen
Hojla!

Ovčka na tem linku http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=927452 je napisano katere mleke adaptirane se pri nas dobi.

Tašonka glede pitja dodatne tekočine. Moja tud ne mara nič druzga kot sam mlek. Je pediatrinja rekle, da če ne mara nič siliti. Dojenčki ki polivajo, lahko po čaju še bolj polivajo, ker je čaj redek.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1292
30.5.2006 21:29:56   
LE&TA
Kar se tiče sedenja smo mi precej na istem kot Tašonka, Tinkara bi kar sedela in gledala okoli, dostikrat jo iz ležečeg apoložaja n ahrbtu za rokice počasi potegnem da se usede, takrat je najbolj srečna in se smeje! Če ji paše pol ni nič narobe, se več ne oziram na to ali lahko ali ne. Na začetku mi je mama govorila da ne sme, pa da je še prezgodaj.... Očitno zanjo ne! Treba je otroka opazovat in potem odločit kaj je zanj prezgodaj in kaj lahko!!user posted image

Prej smo se kopali v taveliki banji s Fredovim obročem, najprej je blo OK, pol se je še user posted image  spravu not da bi jo mal držal in se igral z njo, nekej časa je blo OK, pol pa kr naenkrat jok, tko da sm jo nahitro še mal umila in ven. Ne vem kaj se je ustrašla al kaj je blo?!user posted image  Očitno ji nekej ni pasalo. Bom pa zdej 1x na teden šla v banjo da se mal privadi, ker gremo pol že na dopust. Vse skupi je blo mal drgač k prej v tamali banjici, pa še obroč...

Tašonka, Aptamil AR ti lahko tud jst dam za probat, ti zapakiram določeno število meric v vrečko, pa nekako pošljem, če želiš, jst sm z njim ful ful zadovoljna, ker mi več ne poliva, zapira jo tud ne in rada ga pije!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
30.5.2006 21:32:59   
LE&TA
Čaj- Tinkara ga spije od 200 do 250 ml na dan, dajem ji pa med obroki in ga ful rada pije (janež, kumina). PO moje je dobro da ga pijejo, sploh pa poleti.
Probaj kak drug npr. vidla sm tud čaj iz jabolk mislim da  od Hippa , instant!! Kaj pa samo prekuhana voda??

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
30.5.2006 21:35:07   
LE&TA
Pozabljam napisat še drugo!!user posted image

Naša pupa gre vsak dan bolj zgodej spat, iz 21 ure smo se premaknili na 20. Tud čez dan več spi, tko da me kr čudi, spi pa do 6h, 7h. Kaj češ lepšega??user posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
30.5.2006 22:14:00   
Anonimen
Vode ji pa res še nisem dala za pit. Samo čajčke. Sem tud tega jabolčnega probala dat, ker se mi je zdel, da tega bo pa sigurno hotla, pa ga ne. No ja, edini je, ki ga je po grlu spravila dol 20 ml. Tri ali štiri dni nazaj, ko je blo ful vroče. Sej mogoče pa res samo žejna ni. Ali pa se ji preveč zdi, damora bit vse, kar dobi v usta, mleko.user posted image

Naša tudi zdaj ekspresno pomika uro za spanje nazaj. Že tri dni zaspi ob 20h, prej je nekaj časa ob 21h, potem se ji je premaknilo na 20.30, zdaj že ob 20h. Zbuja se pa najpogosteje ob 6.30, včasih kake pol ure prej ali kasneje. Ja, meni je tud super. Podnevi pa ne spi veliko. Enkrat zaspi za kako uro in pol, spet pol ure gor ali dol včasih, pa še eno rundo za cca. pol ure zadrema, to je pa to.

LE&TA, če ti ni odveč, bi te res prosila za Aptamil AR. Samo za en obrok, ali pa še celo pol obroka, da ga ne bo šlo preveč v nič, če ga ne bo hotela. Popije cca. 130 ml na obrok, pa če daš samo za polovico tega, bo super. Ne vem, kaka so navodila za mešanje. Ti na ZS pošljem naslov.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1296
30.5.2006 23:37:18   
Anonimen
Ma glede pitja; zadnjič sem bila prav šokirana, ko mi je ena zdravnica rekla, da morajo 5 mesečniki popiti od 3-5 deci na dan?!?!?! Sej še jz ne spijem toliko user posted image user posted image user posted image Naša Klara spije reees maksimalno pol deci na dan, pa še to vmes med obroki oz. takrat ko postaja že malo lačna. In to samo posebej izbran bio čajček komarčka od Nestle-ja, ki je btw svinjsko drag (v dm-u okoli 700 sit za 20 filter vreččk).
Če pa slučajno dobijo user posted image drisko, je pa res treba nujno čimveč jim dat piti, v takem primeru , v skrajni sili, treba redčiti mleko. Baje totalno hitro dehidrirajo - v dnevu, dveh!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1297
31.5.2006 0:20:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: caffee

Če pa slučajno dobijo user posted image drisko, je pa res treba nujno čimveč jim dat piti, v takem primeru , v skrajni sili, treba redčiti mleko. Baje totalno hitro dehidrirajo - v dnevu, dveh!

Ojej, a res? A ti je to pediatrinja rekla, ali kako? Ker je Špela imela danes baje drisko ali pa skoraj drisko, se mož ni znal odločit. Me je klical potem, ko jo je spat dal. Jo bom jutri kar poskusila malo poforsirat s čajčkom. Malo po malo, pa bo mogoče vsaj kaj popila čez dan.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1298
31.5.2006 7:39:19   
ajdaN
Daaaaaaaaaaaan!

Upam, da bo dans kej več sončka, ker to je pa že kriza! V jopci sedim za računalnikom pa me zebe! In študiram da bi se še z deko pokrilauser posted image . In to (skorej) junija!

Bobika jaz ga tudi vzamem če joka. Oz. je tako - vsi mi ga dajo takoj nazaj, ko se začne kremžit, tašča bi ga pa kr držala pa se mu smejalauser posted image . In ji ga vzamem. Mislm kar je preveč je pa preveč!

Pri nas je tudi že od prvega dneva iz porodnišnice v spalni vreči. V začetku smo imeli debelejšo iz HM, zdej je pa v čisto tanki. AMpak študiram da bi ga nazaj v ta debelo dala, ker se ponoči čisto odkrije. Se mu pa pri nas nogice nič ne zapletajo vanjouser posted image . Bobika mogoče imate pa predolgo? Čeprav pri nas ni problemov, pa ima pri eni pri nogah še ene 30cm prostora. Oz. ga je imel, zdaj je verjetno že manj, ker že nekaj časa ni bil v njej.

JanjaE jaz sem za ta tanko na Brezovici dala 2.500. (V BC je ISTA 3.974 SIT!!!) Samo je res samo blago. A imaš ti kaj debelejšo, ker ne vem zakaj bi bila drugače toliko dražja. Je pa po mojem res najcenejša tam, čeprav posteljnina pa niti ni poceni, spalne vreče se mi pa zdi da so. Pošljejo pa tudi po pošti. Vsaj meni so. Res pa je, da cene niso ne vem kako točne, pa tudi tisti vzorčki blaga niso ta pravi. Če pa vsaj približno veste v kakšni barvi hočete posteljnino ali vrečo, pa pokličete, se zmenite da vam pošljejo vzorce blaga (meni so jih) in se potem odločite. PA naredijo in pošljejo. Je pa poštnina nekaj čez jurja. Pa pripravite se na čakanje. Jaz sem naročila, so mi rekli da še isti dan odpošljejo, pa par dni ni bilo nič, potem smo šli na dopust, pridemo nazaj še zmerej nič, pokličem niso nič vedeli o naročilu, še enkrat naročim in po 1 tednu celo dobim. Vse skupaj je trajalo točno 3 tedne. Še dobro da se nam ni mudilo.

Pri nas že en lep čas hoče samo sedet, drugače se krega. Sploh v naročju ni šans da bi bil ležečke. Zdaj je pa začel še "trebušnjake delat"user posted image . Če kje leži, kar začne zgornji del trupa dvigat. Če pa ga primeš za roke se pa itak v sekundi potegne gor! In potem ves zadovoljen čekira okrog. Tiste 3 sekunde ko ga pustimuser posted image .

LE&TA a veš kaj je še boljše od spanja od 20-7? Spanje od 20-9 user posted image . No pa da se ne bom preveč hvalila ane. da mi ga ne začne sračkatuser posted image . Včerej je res spal celih 13h v kosu, dans je pa ob petih mogel mal pomalcat - je včerej čez dan bolj malo pojedel, tako da ni čudnega. Je pa tudi pri nas nekako že prišel na osmo uro s spanjem. Kar meni čisto ustreza! Da imam zvečer še par urc časa. Da bi šel pa še prej mi pa niti ne bi ustrezalo, ker zdajle čez poletje ko je dolg dan, bo pasalo zvečer še malo ven it.

*hana* čestitkeeeeeeeeeeee mali Hani. Gremo počasi a sigurno za vamauser posted image .

Caffee a si ti resna? Oz. vajina pediatrinja?!? 3-5dcl?!?! A nej mu jih vlivam v usta? Ej to se mi pa res zdi ogromnooooo! Bom probala ko bo spet malo bolj vroče, mu spet čaj in vodo ponujat, ampak po mojem ga ne bo hotel.

No to bi bilo to. Počakam mulca da se zbudi pa greva na teren. Upam, da brez zimske vreče tako kot včerejuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
31.5.2006 8:29:32   
lonja
Hojla vsem skupaj,

no, danes imamo pa mi petmesečnico v hiši user posted image user posted image user posted image . Kolk hitr cajt beži. Zaenkrat me še totalno ignorira, saj še veselo pančka. Sva imeli pa zelo pestro noč, saj sva se kar trikrat dojili. Po mojem je hotela mal opozarjati nase, da ne bi jaz preveč globoko zaspala user posted image . Sva namreč sami doma, saj nama je user posted image  pobegnil na službeno potovanje. Ampak se na srečo danes že vrne.

Pri nas na Vrhniki je prav mraz, termometer kaže samo 5 stopinj,br,br. Bo treba za ven spet bundico ven potegnt, al kva???

Včeraj smo imeli rok za potrditev vpisa v vrtec, pa sva ga odpovedali, saj sem se zdej dokončno odločila za privat varstvo, kjer jo nameravamo imeti tja do tretjega leta. Seveda, če se bo obneslo, sicer jo bomo dali prej v vrtec.

Tudi Ajda se je začela ful odkrivat ponoči. Bomo tudi me sprobale, kako se obnese spalna vreča. A jih pol še pokrijete čez??? Ker po mojem ji bo sicer prevroče. A noter v vrečo jih date pa samo v bodyju?

Midve sva včeraj odpovedali 3.cepljenje, ki naj bi ga imeli 20.junija, saj bomo ravno takrat na morju. Tako da se bomo šli cepit takoj po prihodu domov, v začetku julija.

Pri nas je user posted image  prišla enkrat v februarju, pa mi je bilo full čudno, saj polno dojim. Pol jo pa ni bilo več, pa očitno tudi noseča nisem user posted image , saj ni nobenih znakov. Je pa tole stanje kar malo varljivo saj nikoli ne veš....

Na koncu pa še čestitke drugi petmesečnici izmed nas januarčic, to je LARI od Ovčke user posted image user posted image user posted image .

PA bodite fajn!

lonja user posted image in Ajda user posted image

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

prilagojeno mleko
petra123

Katero prilagojeno mleko uporabljate?

aptamil (41%)

milumil (4%)

hipp (10%)

novalec (18%)

drugo (28%)

Število vseh glasov: 154

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!