Anonimen
|
Ne se kregat, punce... vsaj v tej temi ne, lepo prosim... Nisem je odprla zato... tiste, ki ne želite pomagati, prosim, da to temo preskočite... namenjena je tistim, ki želijo, tako ali drugače... Previdnost pri denarju ni nikoli odveč in res je, da se je v ta namen zbralo že ogromno denarja, za katerega pa nihče ne ve, kje je... dejstvo je tudi, da me same tukajle ne bomo nikoli zbrale dovolj, da se bi klinika postavila od našega denarja... tudi skeptičnost je popolnoma na mestu... tudi to je res, da je po eni strani nesmiselno zbirati denar za kliniko, ki je še ni, ko pa je po Sloveniji toliko otroških (in tudi drugih) bolnišnic, ki so že in ki marsikaj potrebujejo... Zato, glede na dosedaj zbrana mnenja, predlagam, da zberemo denar in materialne stvari (kakor katera želi in kolikor katera seveda lahko) po regijah - Ljubljančanke za staro pediatrično kliniko, štajerke za mariborsko otroško bolnišnico itd... Predlagam, da se v vsaki regiji najde (vsaj) ena od nas, ki bi zbrane stvari odpeljala v določeno bolnišnico otrokom. Za tiste pa, ki so pripravljene pomagati finančno (pa čeprav samo simbolično s tisočakom), pa se lahko odpre TRR samo v ta namen (številko bi objavili tukaj na RR) in potem se zbrana sredstva enkrat mesečno (ali pa, ko bi dosegle določeno vsoto) potroši za nakup stvari, ki jih otroci potrebujejo (kupit bi šle me, RR-ovke, same, tako, da se točno ve, kam gre denar). In tudi za regije ni problema - en mesec v Ljubljani, drugi v MB, tretji v NM in tako dalje - pa dobi vsaka otroška bolnišnica vsaj enkrat letno nekaj od nas. Kar se tiče TRR, sem ga pripravljena iti odpret jaz in Vam potem tukajle napisati številko za nakazila. Prav tako sem v Ljubljani pripravljena jaz (recimo, da skupaj z Ribico) stopiti do pediatrične klinike in jih vprašati, kaj najbolj potrebujejo (predvsem za novorojenčke, ki se borijo za preživetje - po mojem mnenju). Zakaj pa ne bi bile me, RR-ovke, tiste, ki bi zbrale dovolj denarja za neko aparaturo? Če zberemo na mesec samo 40.000 SIT, pomagamo enemu nedonošenčku, da diha. In nakup bi opravile me same - vaš denar ne bi šel v tuje roke in izginil. Enako se lahko naredi tudi drugje - Štajerke, Dolenjke, Gorenjke, Primorke - javite se, katera lahko stopi v bolnišnico na Vašem koncu in povpraša. Katera ima dovolj velik avto, da stvari odpelje? Pridite z idejami na plano... Moja želja je, da bi po celi Sloveniji na 25. marec, na Materinski dan, RR-ovke stopile do otroških bolnišnic in podarile, kar zberemo do takrat. V vseh regijah na isti dan... Si predstavljate veselje mamic in otrok?
|