Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 19.1.2006 2:15:04
|
|
|
|
Anonimen
|
- Kerensa - Žužu - Seven - Moyca - Pety78 A gre še katera na Trenja ali pa pred Parlament?
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 19.1.2006 2:16:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Wahoo - a imaš kakšnega sorodnika tamle okrog Domžal, konkretno v Depali vasi?
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 19.1.2006 11:50:29
|
|
|
|
Wahoo RR
|
Kerensa...ne, tudi tam ni nobenega...Moji so sam Ljubljančani, haha
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 19.1.2006 14:49:08
|
|
|
|
Anonimen
|
A ja? A potem Matija ni tvoj sorodnik? Klinc, pa tko rada bi ga spet najdla... da mu glavo odšraufam... No, ja, ampak to pa že ne spada k Pediatrični kliniki...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.1.2006 23:44:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 20.1.2006 0:33:09
|
|
|
|
kofetek2010
|
Kerensa - Lepa gesta! Seven - poglej link in povej, če je to takšna blazina http://www.pametnidom.com/index.php?cPath=37 glede na to, da itak vsi vemo, da morajo tud trgovci nekaj zaslužit, bi se lahko tud oni odrekli svoji marži (ali pa vsaj delu le-te) in bi bile npr. te blazine še za kakšnega tisočaka cenejše - v zameno za "popust" bi pa mogoče lahko tekla na RR zahvala "temu in temu podjetju", da je omogočil nakup blazin po bistveno nižji ceni takšnih blazin bi se lahko kar nekaj nabavilo za celotno SLO, naslednje leto pa nekaj drugega pred Parlament pa ne grem in v Trenja tud ne bom pa vas z veseljem gledala
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 20.1.2006 19:02:38
|
|
|
|
vesnaRR
|
Punce, se opravičujem ker se vrivam ampak ker je tema o dobrodelnosti vam posredujem prošnjo za pomoč invalidnemu otroku. Na zasebna sporočila se mi je oglasila uporabnica ki prosi za pomoč svoji prijateljici ki je v hudi finančni stiski. Družina ima 4 let starega invalidnega otroka ki potrebuje nov invalidski voziček na katerega čaka že nekaj mesecev. Nekaj dni nazaj so zvedeli, da jim voziček končno lahko dobavijo, vendar ker zdravstveno zavarovanje ne krije celotnega stroška morajo starši en del doplačat, česar pa v trenutni finančni situaciji ne zmorejo. Zato prosijo za finančno pomoč tu na forumu, čeprav verjemite da zelo težko. Vsi ki želite dodatne informacije se mi javite na privat. Uporabnico ki me je prosila poznam, vi tudi, vendar želi ostati anonimna ker želi ohraniti anonimnost svoje prijateljice. Zaenkrat sem jaz njihov kontakt. Hvala in lp, Vesna
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 20.1.2006 22:23:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Če so ostale RR-ovke za to, potem jaz predlagam, da najprej zberemo denar za doplačilo k temu invalidskemu vozičku za otroka ene od nas...
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 23.1.2006 8:58:04
|
|
|
|
buča
|
ja,lahko dam za voziček..... glede trenj pa...jest bi rajš stala za kamero,kot pa pred....ali pa vsaj ne v prvi vrsti,za tretjo pa se loh zmenmo.... ,ponavad sem tak tip,kt sem najbolj korajžna,ko je že vsega konec...takrat pa bi jim napela
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 2.2.2006 23:40:26
|
|
|
|
vesnaRR
|
Akcija zaključena! Zbrali smo dovolj denarja (natančen znesek čez par dni), vsi se vam neizmerno zahvaljujemo za pomoč. Lp, Vesna PS: Za druge akcije sem pa tudi zraven.
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 3.2.2006 3:38:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pa predlagam, da nadaljujemo... Zdaj lahko zberemo vsaj za eno dihalno blazinico... vsaj za eno... Če je katera pripravljena prispevati kak tolar (cena je baje okrog 40 jurjev, bi pa prosila Seven za natančnejše podatke o ceni in o tem, kje se jo da kupiti), naj se mi oglasi na ZS, pa ji bom poslala svoj naslov. Če ste za, bom denar zbrala kar jaz (pod budnimi očmi RR teama, seveda - Vesna se je javila, da je zraven), potem pa bom "popokala" šefico Vesno in bova šli po to blazinico in jo bova odnesli na Pediatrično klikniko. Fotografije pa na RR v moj album, seveda (če bo Vesna prinesla digitalca).
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 3.2.2006 8:07:33
|
|
|
|
Moyca_
|
jaz sem še vedno za blazino in to kar sem včeraj napisala še drži.
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 3.2.2006 9:33:45
|
|
|
|
vesnaRR
|
Ok, Kerensa, toliko se imam časa it Za kaj več pa ne. Torej, jaz bi predlagala da staknemo koga iz pediatrične v LJ in MB in da zbiramo kar za obe naenkrat. Zakaj nekoga od znotraj - da nam pove na koga se obrnemo, kje zvemo kaj natančno potrebujejo. Če so res 'samo' 40.000 potem lahko mirno zbiramo za (vsaj) dve naenkrat. Druga faza pa bi bilo za povprašat še po drugih manjših bolnicah kaj rabijo (morda tudi to blazino) in kaj lahko še zbiramo (npr. igrače, knjigice, pleničke, oblekice....kaj pa vem kaj še vse...) Predvsem pa dajte se punce organizirat in se zmenit kdo bo to vodil(i) - jaz ne morem ker res nimam časa, vam pa ponujam vso 'tehnično' in moralno podporo. Če se bomo to resno šli potem mora biti to tudi dobro organizirano. Lp, V.
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 3.2.2006 12:10:54
|
|
|
|
Lusa
|
Oj Tud jaz sem takoj za to stvar-blazinico,ker je več kot potrebna v vseh bolnišnicah. Če lahko kako pomagam mi povejte.Sicer sem tako non-stop na pediatrični in če se naj grem kaj pozanimat mi povejte in rade volje grem. By,by
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 3.2.2006 12:28:22
|
|
|
|
Anonimen
|
OK. Potem pa takole... Lusa, ti povprašaj na pediatriji, kaj (poleg teh blazinic) še najbolj potrebujejo. In če imaš čas, še sama malo poglej, kaj izgleda, da bi bilo potrebno zamenjati. Jaz bom zbrala denar. Tista, ki je pripravljena prispevati, naj se mi javi na ZS, pa ji pošljem svoj naslov. Šefica Vesna, tebe bom pa zraven peljala, ko bomo to blazinico odnesli, pa če imaš čas al' pa če ga nimaš, mi je čisto vseeno. Ja, pa izpit menda imaš (jaz pa ne), torej boš morala še v MB na pediatrijo peljat. Ko izvemo, kaj se še potrebuje, pa takoj objavimo, seveda. In recimo, da zbiramo v februarju za dve dihalni blazinci.
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 3.2.2006 12:42:51
|
|
|
|
Lusa
|
Hja Kerensa! Zamenjat bi še bilo potrebno okna,.....itd. Saj vem ja ,da je že stara pediatrična.Moja sladkica zdaj zaenkrat leži na gastro in bom videla če kaj tam potrebujejo.Je pa res,da je dobila v sobo čisto novo radio(sestre so ga bile zelo vesele),da ji ni dolgčas ,ko sama ajčka tam. Samo ona ima ta privilegij . Zaenkrat mi je ta ideja od Seven zelo dobra,ker ta blazinica se ne potrebuje samo na enem oddelku ,ampak na vseh in po moje bi bilo fino ,če bi jih lahko več kupile v naslednjih mesecih. Je pa res ,da še teh blazinic v kliničnem in na pediatriji nimajo,tako da upam ,da jih bodo z veseljem sprejeli,če ne bo kakšnih ovir.Kaj jaz vem.Mogoče je odvisno od posameznih bolnic,katere to sprejmejo in katere ne. Kajti ne dolgo nazaj ,ko je ležala še sladkica na kliniki in so jo učili hranjenja preko stekleničke,so imeli samo aventove in še ene cuclje in so mi sestre svetovale ,če bi šla takoj kupit nukovega iz lateksa,ker jih oni ne smejo imet-zarad alergij?.
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 3.2.2006 13:05:42
|
|
|
|
rija
|
Jaz sem zato, da se zbira denar za konkretne manjše stvari, ki jih je realno pričakovati, da jih bomo lahko kupili in podarili. Za pediatrično bolnišnico kot samo je po moje brez veze, ker mečemo denar v jamo brez dna in haska. Vsaj tako je v MS z novo porodnišnico: v kateri koli lokalni številki časopisa se že leta pojavljajo ne tako mali zneski za opremo in porodnišnico, vendar tega denarja ni nikjer, oziroma ga je baje staro vodstvo bolnišnice porabljalo v čisto druge namene, kot bi ga moglo. Tako, da v take donacije jaz ne verjamem več. Kot rečeno: za konkretne stvari me štejte zraven v primeru, da se bodo te stvari enakomerno porazdeljevale po Sloveniji, ne pa samo LJ in MB. Tudi otroci v MS ali NM bi rabili take napravice....Je žal že tako, da smo provicialci prikrajšani za mnoge banalne stvari, ki so recimo v LJ samoumnevne....
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 4.2.2006 20:43:53
|
|
|
|
Lusa
|
Rija ne vem koliko spremljaš to ms porodnišnico ;se nam žal ni zalomilo pri denarju za pohištvo-ta denar je!-ampak pri dobaviteljih,ki se med sabo tožarijo ,kdo bi naj izdelal to pohištvo.Živimo v taki državi ,ki to dopušča.Na žalost. lp
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 4.2.2006 21:18:25
|
|
|
|
Seven*
|
Dan! Vidim, da se nekaj dogaja. Za MB pediatrijo vem na katero osebo se bo potrebno obrnit. Vsaj za osnovna navodila. Lahko pa tudi se malo povprasam. Imam "veze". Kerensa, fajn bi blo it (ce mas cas) do teh stricov, ki to prodajajo, pa jih prasat, ce dajo kaksen popust, ces da je dobrodelna akcija. In glede na to, da so strici iz LJ, se mi ti zdis primerna oseba. , sploh ce znas barantat. Vesna, super bi bilo, ce bi se naredil en Banner v stilu: Vsak dih steje - RR za dihalne blazinice - dihajmo skupaj.. Pac en slogan, whatever, pa nekaj kar bo blinkalo v nekem kotu in kjer bodo osnovna navodila kam in kako donirat. Vsi namrec ne berejo vseh tem in se mi zdi, da bodo ljudje tako najbolj obvesceni..
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 4.2.2006 21:20:33
|
|
|
|
rija
|
Lusa, bistvo je, pa naj je kriv kdorkoli že, da en kup šolanih ljudi, ki so za svoje delo odlično plačani, ni sposobnih speljati zadeve do te mere, da bi funkcionirala. Popravi me, ampak zgradba stoji že dve teti prazna ? A je tu kakšna logika? Pa da denar je? Jaz sem slišala drugače. Medtem pa ženske rojevajo dobesedno v kameni dobi: moja mama je pred 35 leti verjetno imela boljše pogoje (ker je takrat bilo vse novo) kot bi jih imela jaz danes (ker je vse staro 35 let). Žalostno je, da v naši porodnišnici čas stoji: ne moreš dobiti ne epiduralne, ne si zaželeti kakšnega drugačnega načina poroda, če imaš smolo, roditi v istem prostoru z večimi porodnicami, ločena z mini zaveso???!!!! Kje je tu dostojanstvo porodnic? Kje zasebnost? Kje humanost? V tako pomembnih trenutkih tvojega življenja kot je rojevanje novega življenja? Ma, razočarana sem nad tako bolnišnico kot je MS, nad njihovimi zdravniki, ki se obnašajo do pacientov kot da so zadnje sviralo.... In hvaležna Bogu ali ne vem komu, da imamo možnost oditi kam drugam. Vsaj tisti, ki si upamo in se požvižgamo na to, kaj bodo o nas potem razpravljale malomeščanske kure po kafičih murske sobote.... Vsaka od teh si naj vzame, koliko ji gre.... Ampak ni to bistvo tega posta: darovala bom vseeno, ker bom s tem pomagala nekemu nebogljenemu bitjecu, ki bo ravno zaradi tega ponovno zadihal.....ali neki mamici, da bo mirneje preživela dan in noč.
|
|
|
|
RE: RINGARAJA ZA PEDIATRIČNO KLINIKO!!! 4.2.2006 22:45:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Seven - vprašaj in sporoči, seveda. Jaz bom v tem tednu naredila en krog po Ljubljani, skupaj s Pediatrično kliniko (Lusa, zdaj se morava pa res dobit', v torek in sredo dopoldan sem nekaj frej) in dobavitelji blazinic, potem pa vam vse skupaj sporočim tukaj. Upam pa, da ste za to, da dihalni blazinici kupimo ne glede na to, ali bomo dobili popust ali ne. Važen naj bi bil namen, ne denar. Jaz bom imela zdaj v februarju nekaj tisočakov "viška", če lahko temu tako rečem, in bom z veseljem prispevala zraven. Tako, da... tista, ki bi prispevala za dihalne blazinice, naj se mi oglasi na ZS, če pa želite, lahko seznam tistih, ki bodo prispevale, tudi objavimo tukaj na RR, torej nick in znesek. Da bo vse to bolje razporejeno in lažje izvedljivo, pa še vedno predlagam, da se v vsaki regiji najde ena, ki bi prevzela organizacijo za svoj konec.
|
|
|
oktoberdapealKatero ime bi izbrali za fantka?Max (
33%)
Alex (
26%)
Tinijan (
8%)
Leo (
20%)
Kris (
14%)
Število vseh glasov: 229Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!