|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nacionalizem
9.1.2006 14:50:51   
Anonimen
Aj wiš...
Pol bi me lahk kdaj najedal v kakem od teh šprah, tko pa sem ga žal vedno razumela, ker je govoril v rodnem jeziku...user posted image .

Sicer pa govori res en čuden jezik, ker nisva našla skupnega jezika  oz. se nikol nisva čist dobr razumelauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Komunikacija na različnih nivojih pač user posted image

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
9.1.2006 14:54:47   
CatJa
To je itak pri vseh tako. Pri enih več, drugih manj user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
9.1.2006 14:58:35   
jela5
Draga CatJja! To, da imaš rada Slovenijo ni nacionalizem, temveč patriotizem in s tem ni nič narobe. Verjetno pa ima nacionalizem kaj za opraviti s hlapčevskim narodom. Naj se ima narod raje bolj rad, pa bo potreba po nacionalizmu splahnela!
Ne gre pa mešati tudi prepotentnost posameznikov, ki je bolj kot za posamezne rase in nacionalnosti značilna za ljudi nesigurne vase in v svojo osebnost. To pa je že tema za sociologe in psihologe. Kar lahko naredimo mi, laiki, pa je TOLERANCA!!!!! Naj bodo naši zanamci vzgajani v duhu tolerance! 

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
9.1.2006 15:02:38   
CIPRESA
No najprej da povem da jaz sem čistokrvna slovenka in moje korenine izvirajo iz Slovenije - čeprav me zaradi temne polti in las večinoma zamenjajo z našimi sosedi.

Kar me pa moti je pa tole...res je da se nihče nebi smel sramovati tega kar je in iz kod izvira niti svojega jezika ampak če pa živiš oz si priseljenec in bi rad tu živel potem pa je skrajni čas da se naučiš jezika tiste države. Tudi mene v Avstriji ni nihče razumel ko sem šprehala Slovensko pa sem šla samo na izlet, prav tako so me butasto gledali v Italiji...torej kar hočem povedati me moti to da večinoma naših južnih sosedov kljub temu da tu živijo že po 10 ali 15 let še vedno nezna Slovenskega jezika pa večinoma se jih tudi ne trudi.
Druga stvar ki me moti je to da kljub temu da živijo v naši deželi želijo v naš svet unesti svojo kulturo!!! No sedaj ne mislim posploševat ampak tu v Kamniku je veliko takih ki se jih dobesedno bojimo in nas je strah, naprimer jaz ne mislim ploskat svojemu otroku ki bo mahnil drugega (kar je naredila neka gospa ki je po rodu Srbinja), tudi pušk in raznih takih stvari ki niso za otroke jim ne mislim kupovat, njim pa je seveda to kot samoobramba v primeru da jih kdo napade otrok pa star toliko da so mu komaj plenice dol dali...no te kulture pa jaz ne mislim sprejemati kljub temu da jo mulci potem vsiljujejo svojim vrstnikom v šoli ti pa izpadejo šleve če jo ne sprejmejo.

Sedaj ne mislim obsojati nikoga sigurno se najdejo izjeme in tudi Slovenci nismo vsi idealni...še daleč ne, zato pa jaz vedno pravim da mešanje narodnosti ni nikoli bilo in nikoli ne bo dobro velikokrat pride do prepirov pa čeprav po nepotrebnem.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.1.2006 15:08:17   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: jela5

Naj se ima narod raje bolj rad, pa bo potreba po nacionalizmu splahnela!

Ne gre pa mešati tudi prepotentnost posameznikov, ki je bolj kot za posamezne rase in nacionalnosti značilna za ljudi nesigurne vase in v svojo osebnost.

Jela, se strinjam!

Kar se tiče drugega stavka, pa lahko potem samo sklepam, da je kar velika večina mojih someščanov hudo negotova vase.

John BEAUMONT

(odgovor članu jela5)
Neposredna povezava do sporočila: 30
9.1.2006 15:14:21   
CIPRESA

Naj bodo naši zanamci vzgajani v duhu tolerance!

Ja jela res je jaz sem takoj zato samo kaj ko nekateri pripadniki drugih narodnosti gojijo do nas sovraštvo, na te pa sami nemoremo  vplivati.

(odgovor članu jela5)
Neposredna povezava do sporočila: 31
9.1.2006 15:15:41   
pety78
Razlika je ali se imaš za Slovenca, ali pa ne. Če so korenine od dol, pa kaj? Tega se navzven niti ne opazi, če si pa njihov....se pa vidi in sliši že na daleč. Pa ne mislim barva kože in las, temveč način obnašanja, način govorjenja, ko je vsaka druga beseda kletvica. Tega pa tudi jaz ne prenesem. Seveda je tudi veliko Slovencev takšnih, vendar v večini se ve, kdo ima manj kulture, v bistvu je sploh nima (so izjeme, da ne bom krivična). Že majhni otroci se obnašajo grozljivo, ker jih tako vzgajajo. To pomeni, da se v bistvu niti ne prilagodijo okolju, v katerem živijo. Me res zanima, če bi se kakšen Slovenc v Nemčiji sredi mesta drl in klel po slovensko, pa nabijal Zlatka Dobriča v avtu, da bi donelo še kilometer stran....user posted image
Pa nisem krivična. Imam slabe izkušnje s tipičnimi južnjaki, ker so nekulturni do amena. Samo srečaš jih, nič jim ne želiš, pa že slišiš kakšno grdo besedo. Bog ne daj, da mu še kak tolar ne daš. Je ena ciganka prosila mojo kolegico za denar. V Mariboru in verjetno marsikje drugje kar velik prosjačijo na ulicah. No, pa ji je kolegica rekla, naj gre h kmetu in mu pomete dvorišče, pa bo dobila mleko in kruh. In kakšen je bil odgovor? "Idi v ****!" Mimogrede, jaz sem že darovala kar nekaj tolarjev, ker se mi smilijo majhni otročeki, ki jih v vsakem vremenu vlačijo zraven.
Moja teta je poročila Srba, imela sem kolegice, ki so imele enega od staršev iz Bosne ali Makedonije. NIČ nimam proti njim. Ampak določeni so pa res katastrofalni, kar se manir tiče! Da o krajah in drugih grozovitih dejanjih sploh ne govorim.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
9.1.2006 15:26:17   
lan
Jap,se strinjam s Cipreso.Glede govorjenja,se ne gre za to,da govori mamica z svojim mulckom njihov materin jezik.Gre se za to,da so ti otroci (stari 12,......let) rojeni v Sloveniji,imajo slov.prijatelje,hodijo v slov.solo in kljub temu med sabo govorijo srbsko,hrvasko,bosansko.Ne vem no,mene to enostavno moti.Ker znajo slov.,ampak nocejo govoriti in to,ker si preponosni narod.
Jaz tukaj v Nemciji se pac prilagodim.Vem,da sem v tuji drzavi in zato se potrudim govoriti nemsko,zlasti,ce imam opravka z domacini.Na ta nacin jim pokazem neko spotovanje.
No pa se ne gre samo zaradi jezika.Ce pogledamo na splosno so tudi bolj v vzkipljiv narod in razni nocni pretepi,nadlegovanja,...so po vecini njihovo maslo.In to mi tudi ni vsec,ker iscejo tezave in ponavadi delujejo v skupinah.
Na splosno pa nimam nic proti juznim narodom.V meni je tudi malo juznjaske krvi in prav dobro vcasih prideuser posted image .

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
9.1.2006 15:28:01   
Skorpija
Edini odgovor, ki je dal kaj snovi za razmišljanje je bil jelin in mu lahko samo ploskam!

Kar pa se tiče čistih korenin in teh jajc, je pa bolj tako... Jaz imam slovensko državljanstvo in sem v Sloveniji tudi rojena - Slovenija je torej moj dom in počutim se Slovenko. Po mojih žilah pa se pretaka vse kaj drugega, kot slovenska kri, moji predniki izvirajo iz Hrvaške, Avstrije, Češke, so židje, katoliki in bog si ga vedi kaj še. In na to sem lahko samo ponosna - mešanci smo vedno bolj trpežni in močni. Kaj pa bi bilo če bi se zaprli v svoj mali kotel z našim malim številom genov? Kmalu bi postali dežela bebčkov... Žal je to čisto preprosta formula narave...

In dejmo se že enkrat naučiti sprejemati drugačnost in iz nje črpati nove izkušnje in znanja, ne pa da smo pri "tujih" pripravljeni videti samo slabo, pri "naših" si pa zatiskamo oči in jih kujemo v zvezde.

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
9.1.2006 15:39:27   
pety78
Skorpija, vsi imamo korenine od bog si ga vedi kje. Važen je ta trenutek, ta čas, v katerem živimo.

Glede sprejemanja drugačnosti pa mislim, da smo mi bolj tolerantni v svoji državi, kot pa priseljenci. In kakšne izkušnje in znanja naj črpam od njih (določenih, seveda)? To, da se jih na daleč izogibam. Ja, to so moje izkušnje.
Si pa nikakor ne zatiskam oči pred našimi in jih tudi ne kujem v zvezde. Ampak jih je bistveno manj....

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 35
9.1.2006 15:44:58   
Moyca_
meni dol visi kdo hodi po naših štacunah- sam da še za mene kaj ostaneuser posted image user posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
9.1.2006 16:05:02   
jela5
Za primer in ogledalo čistih, brezmadežnih in še kaj, se zaženite v prebiranje RR-foruma!
Tokrat en žalosten pozdrav!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
9.1.2006 16:21:29   
Primoza
http://www.gla.ac.uk/rg/sproso12.htm 

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
9.1.2006 18:54:51   
nejcko
Sprva se nisem želala vtakniti v to debato, ker je to idealna tema za kreg in pri tem nikoli ne bomo prišli do konca, ampak vseeno moram pristaviti piskrček. Ker očitno mojega prvega posta ni nihče razumel.

Kot je že ena napisala, nacionalizem je vedno bil, je in vedno bo, pa če nam vsako sekundo tupijo v glavo, da moramo biti strpni, pa strpni, pa še enkrat strpni. Vsak je lahko do neke mere strpen, slej ko prej pa pride do situacij, ko človek postane nestrpen do drug(ačn)ih - lep primer za to je bila vojna v Bosni. Tisti, ki se slepi, da pri nas ne bi moglo priti do česa takega, se bridko moti.
Že v svojem prvem postu sem nakazala, da so nestrpni med sabo in do nas Slovencev tudi pripadniki "jugoslovanskih" narodov, ki živijo v Slo. To je dejstvo. In dejstvo je, da nas večina Hrvatov (izjema so Istrani, ki se itak ne smatrajo za Hrvate, in Dalmatinci) sovraži. In dejstvo je, da so v Ameriki večji rasisti prav črnci. In dejstvo je, da toliko škode, kot so jo v Franciji naredili priseljenci v zadnjem času, ni naredila prej nobena čistokrvna francoska tolpa itd. itd.
Vic v tem je, da je večina priseljencev v Evropi socialno problematičnih. Žal je stanje tako, da dela in denarja ni niti za "čistokrvne" državljane, še manj ga je  za priseljence, kar pa nujno narekuje problematično populacijo. Pri nas je povsem enak problem. Večina naših južnih bratov je v Slo že pred 30. leti prišlo delat "umazana" dela in sedaj pač predstavljajo socialno dno.
Aja, mene osebno najbolj žalosti to, da je med mladimi postalo in "biti čefur". Tako tudi slovenski otroci raje poslušajo Ceco kot recimo Adija Smolarja. In sem ter tja jim povsem spontano uide kakšna tuja beseda. Tudi med poukom. In med prebiranjem Prešerna se iz mobitela oglašajo trubači. Tukaj pa postanem nestrpna in predvsem zelo zelo žalostna. Kateri predmet učim, ste pa verjetno uganili.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 9.1.2006 18:56:41 >

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 39
9.1.2006 19:03:22   
Primoza

Kdor se ne zaveda, da smo v Evropi priča počasnem utapljanju v množici prišlekov, ne prizna dejanskega stanja. To se ne dogaja prvič in iz takšne kuhinje je navsezadnje vstala Evropa kot jo poznamo. Tudi Rimljani so na začetku smatrali recimo razne Gote itd. za "čefurje", nato pa so jih ti "čefurji" lepo pohrustali, ker so imeli boljšo gensko zasnovo, bolj so bili  trdoživi in manj razvajeni.

Žal tu Slovenci ne zaležemo prav dosti, navsezadnje smo precej leni pri razmnoževanju...

P.S. Počasi, a vztrajno in z veliko volje popravljam tiskovne napake.

< Sporočilo je popravil primoza -- 9.1.2006 19:08:30 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 40
9.1.2006 19:08:59   
Lianna

Men gre pa na živce, da eni že 40 let živijo v Sloveniji, pa ne znajo slovensk,pa se pritožujejo čez Slovenijo itd.

In ja moti me ko kdo v šoli ne govori slovensko. Ker živim v Sloveniji in pričakujem, da bodo ljudje v javnih ustanovah govorili slovensko. Doma pa naj govorijo kukr hočejo.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 41
9.1.2006 19:22:37   
Vera*
No pa da še jaz pristavim svoj piskrček.Mi doma smo slovenci.Moj sodelavec je musliman,od mojga stric je srb,moja naj.frendica je muslimanka,moj kolega je šiptar.7.1,sem prvič bila zraven na pojedini,ker so imeli srbi božič.Tako da mene nihče ne moti.Jih imam vse rada.Bosanci so pa tako najbolj pridni ljudje za mene.Aja pa kolegica je mulatka,pa od Roka boter je črnogorc.....user posted image

zima zima bela vrh gore se dela....

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 42
9.1.2006 19:30:53   
nejcko
Primoza, tukaj se pa podpišem. Res je, evropski čefurji smo pohrustali marsikatero Indijansko pleme, pa Aburdžine, pa Maore, da o neznanem številu afriških plemen ne govorimo. Žalostno, ampak resnično. Se pa vseeno lahko borimo proti temu, kajne. Tudi Goti, Kelti, Inki in drugi so se. Nekateri se še danes. In tudi jaz se bom, ker to, da sem Slovenka je konec koncev del mojega bistva, moje identitete. Vsi narodi so se od nekdaj borili za svobodo, za obstanek, za svoj jezik (poglejmo samo Baske, kako se že tisočletja uspešno, a žal tudi krvavo upirajo in borijo za svoj obstanek). Brez domovine bi bil človek "divjak". Ni zaman toliko besed prelitih na temo domovine. Ni zaman Izralael po 2. svet. vojni postal domovina Židov - brez nje bi bili namreč "divjaki", "brezdomci kot Cigani, nikakor pa ne narod.
Zatorej nas tiste, ki ob multikulturnosti ravno ne aplavdiramo in vzklikamo, ne obtožujte in inačite z naci(onali)sti - saj ni nujno, da ravno sovražimo, le vseeno nam ni.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 43
9.1.2006 20:02:00   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Zatorej nas tiste, ki ob multikulturnosti ravno ne aplavdiramo in vzklikamo, ne obtožujte in inačite z naci(onali)sti - saj ni nujno, da ravno sovražimo, le vseeno nam ni.

Točno tako!

John BEAUMONT

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 44
9.1.2006 23:11:31   
Annny
Jaz nikoli ne predalčkam ljudi po narodnosti.
Ampak glede na to, da pol moje žlahte živi na Jesenicah, ti lahko povem, da imajo nekatere 'južne' družine/posamezniki pač značilnosti, ki se jih ne da spregledati...poulične tolpe, izgredi v lokalih, 'mafijske familije', krvna osveta itd....no, pa ne bom zdaj rekla, da ni kak Slovenec tudi zraven...ampak tako je in jaz takega obnašanja ne toleriram. Na drugi strani so seveda tudi 'čisto normalni' ljudje.
Po drugi strani pa imajo 'južnjaki' (ta izraz uporabljam namenoma, ker nočem izpostavljati določenih narodnosti) izredno zakoreninjeno tradicijo, družinske vrednote (na poroko, krst, roj. dan se vozijo iz celega sveta..), kar ne bi rekla, da je izrazita značilnost Slovencev. Slovenec se v svetu hitro asimilira, Balkanec ostane Balkanec.
Ravno prej sem plačevala na Petrolu na jeseniški avtocesti, ko tip pred mano na blagajni reče prodajalcu: 'Ajde, čao'.. registrska tablica je bila nemškauser posted image

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
11.1.2006 15:20:49   
Mijavček
Nisem mogla mimo...

moje korenine so v Srbiji- na njih sem zelo ponosna.
Kombinacija med mehko balkansko dušo in slovensko kulturo in razumom. Kaj je lahko lepšega?

Če je človek - človek, ni problema, ne-človeki so pa itak povsod.

Pa še en balkanski nasvet za nestrpneže: uzri se use i u svoje kljuse !

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 46
11.1.2006 15:40:22   
Skorpija
In dejstvo je, da nas večina Hrvatov (izjema so Istrani, ki se itak ne smatrajo za Hrvate, in Dalmatinci) sovraži. In dejstvo je, da so v Ameriki večji rasisti prav črnci. In dejstvo je, da toliko škode, kot so jo v Franciji naredili priseljenci v zadnjem času, ni naredila prej nobena čistokrvna francoska tolpa itd. itd.
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

A se je kdo slučajno voljan vprašati, zakaj je do tega prišlo?

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 47
11.1.2006 16:11:48   
Anonimen
Na morju Slovence vecinoma gledajo postrani, redke izjeme so. Smo nasli ze enega domacina na Pagu, ki hiso oddaja izkljucno Slovencem, ker pravi, da so to najboljsi gostje zanj.

Letos so se sestri & fant od ene sprehajali dol po rivi in jih je fant2 vlekel stran od stantov s komentarjem, da niso dovolj dobri, ker niso Nemci.

Se en tak primer iz Novalje (Pag) - pridemo mi v ze poznane apartmaje, lastnike poznamo, ponudijo nam apartma, ki si ga sami izberemo. Ok, vzamemo najvecjega, ker nas je pac veliko. Pride tista teta iz agencije in znori, da "so prisli stranci", ki so si apartma izbrali v katalogu in da so to placali. Moji mami je vrglo dol pokrovko in je vprasala, ce je nas evro kaj drugacen od njihovega in ce smo mi pa domacini. In je una teta se naprej ponavljala, da oni so pa "stranci". Ja kaj smo pa mi, drek na cesti?

Tudi mene zal motijo "mulci", ki nocejo govorit slovensko. Halo, zdja si tu in v soli bos govoril uradni jezik drzave. In da ti nekdo v soli vsak dan pove, da kako so juznjaki bolj fajn kot ti Slovenci (tko zaniciljivo) in kok so bolj pametnejsi ... se ti zdi malo za malo. Nihce ga ni prosil, da je tu. In sama sem zal imela "cast" obiskovati OS z kar veliko 'juzne' populacije, ki so za sabo potegnili se Slovence, ki so se zaceli obnasat tako kot oni.

Ne vem, moje mnenje je, da 'juznjaka' najveckrat ne mores spregledat, ga ne izdaja le pojava in jezik, temvec obnasanje in nacin komuniciranja. Ker oni so kul, mi pa izmecki.

In ce se lahko v Nemciji pa kaj jst vem kje se vse potrudijo govorit tuj jezik (pa se nas, ki je podoben), naj se pa potruudijo se tu. Ampak so prepotentni.  

Ja, niso pa vsi za v isti kos. Sem dobra prijateljica z enim fantom z nase sole, katerega starsi so iz Beograda. In je M. prov fajn user posted image

(odgovor članu Skorpija)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
11.1.2006 17:21:29   
Marogica
Dejstvo je, da nacionalizem obstaja povsod. Nekateri ga imenujejo patriotizem(pozitivno), drugi pa pač nacionalizem(negativno). v bistvu pa gre vedno za isto sranje. Vsak je ponosen na svoje korenine in gleda postrani na druge, ki so pač drugačni. Eni z večjo strpnostjo, drugi pa pač z manjšo. Sama sem patriotka(beri nacionalistka), kadar gre za narodne skupine, ki se nočejo prilagoditi navadam ljudi v državi, v kateri živijo. Pa naj gre za ućenje jezika, obnašanje v družbi ali kaj tretjega. To me zelo moti, ker je v mojih očeh žaljivo. Žaljivo pa zato, ker se kot gost ne moreš tako obnašati, če imaš malo srčne kulture. Ni treba, da vse prevzameš kar je slovenskega, vendar mi pokaži, da se vsaj trudiš. Kako pa se nekdo obnaša za svojimi štirimi zidovi, pa mi je vseeno. To je njegov intimen prostor, ki mu ga jaz ne morem diktirati.
Če smo odkriti, se skoraj vsi slovenski "gostje" obnašajo, kot da je cel svet njihov in bi se morali mi njim prilagajat(zanimivo, isto sem doživela tudi v Švici) in ne obratno. Takšnega obnašanja pa ne trpim, ne v svojem stanovanju, ne vširšem okolju.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
11.1.2006 18:13:33   
babylove
1. Konkretno o Hrvaški  Sem Slovenka in ne maram Hrvatov. S tem mislim Hrvate na splošno, razlog nestrpnosti je njihovo neprestano sabotiranje Slovenije, kjer se le da. Zaradi tega naša družina že cca.  7 let bojkotira Hrvaško (ne kupujemo njihovih izdelkov in storitev, vključno z letovanjem).  Nestrpnosti ne apliciram avtomatsko na vsakega človeka, temveč gledam postrani narod oz. njihovo politiko, saj v končni fazi povprečni ljudje niti niso krivi za provokativne politične poteze. Tudi jaz si nisem mogla nič, ko je pred leti predsednik Kučan letoval na Hvaru sredi največjih mejnih razprtij. Sram me je bilo pa kot le kaj. 2. Na splošno o tujcih Tujci se morajo znati (in biti voljni) integrirat v priseljeno državo. Če musliman v Franciji praznuje zaključek romanja v Meko, enostavno ne more zaklati ovce na robu pločnika in pika. Mi smo v tujini živeča slovenska družina in v mešani družbi zmeraj govorimo francosko (tudi med seboj), ker je to osnova vljudnosti in spoštovanja.

< Sporočilo je popravil babylove -- 11.1.2006 18:14:08 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?