Anonimen
|
Na morju Slovence vecinoma gledajo postrani, redke izjeme so. Smo nasli ze enega domacina na Pagu, ki hiso oddaja izkljucno Slovencem, ker pravi, da so to najboljsi gostje zanj. Letos so se sestri & fant od ene sprehajali dol po rivi in jih je fant2 vlekel stran od stantov s komentarjem, da niso dovolj dobri, ker niso Nemci. Se en tak primer iz Novalje (Pag) - pridemo mi v ze poznane apartmaje, lastnike poznamo, ponudijo nam apartma, ki si ga sami izberemo. Ok, vzamemo najvecjega, ker nas je pac veliko. Pride tista teta iz agencije in znori, da "so prisli stranci", ki so si apartma izbrali v katalogu in da so to placali. Moji mami je vrglo dol pokrovko in je vprasala, ce je nas evro kaj drugacen od njihovega in ce smo mi pa domacini. In je una teta se naprej ponavljala, da oni so pa "stranci". Ja kaj smo pa mi, drek na cesti? Tudi mene zal motijo "mulci", ki nocejo govorit slovensko. Halo, zdja si tu in v soli bos govoril uradni jezik drzave. In da ti nekdo v soli vsak dan pove, da kako so juznjaki bolj fajn kot ti Slovenci (tko zaniciljivo) in kok so bolj pametnejsi ... se ti zdi malo za malo. Nihce ga ni prosil, da je tu. In sama sem zal imela "cast" obiskovati OS z kar veliko 'juzne' populacije, ki so za sabo potegnili se Slovence, ki so se zaceli obnasat tako kot oni. Ne vem, moje mnenje je, da 'juznjaka' najveckrat ne mores spregledat, ga ne izdaja le pojava in jezik, temvec obnasanje in nacin komuniciranja. Ker oni so kul, mi pa izmecki. In ce se lahko v Nemciji pa kaj jst vem kje se vse potrudijo govorit tuj jezik (pa se nas, ki je podoben), naj se pa potruudijo se tu. Ampak so prepotentni. Ja, niso pa vsi za v isti kos. Sem dobra prijateljica z enim fantom z nase sole, katerega starsi so iz Beograda. In je M. prov fajn
|