Anonimen
|
Meni je čisto vseeno kere nacionalnosti je kdo,le da se obnaša,tako, kot je treba-kulturno,nenasilno.Nestrpnost med dugačnimi je vedno bila in še bo,po celem svetu,ne samo pri nas,zardi različnih kultur,veroizpovedi. Težko se bodo vsi uskladili. Jaz imam moža,katerega starši so Hrvatje,pa štenkarmo na veliko,čez hrvate,posebno sedaj ko ga tako"serjejo"politično.Celo sami Istrani,hrvaška Istran ne trpijo tistih svojih iz notranjosti.Imamo prijatelje iz Sarajeva,sorodnike v Beogradu,pa kadar smo skupaj štenkarmo združno čez vse,kar nam ne paše. Jaz sem po mamini strani in rojena ljubljančanka,pa štenkarim,čez ljubljančane, ki pridejo sem na obalo in se nedostojno vedejo,so prepotentni,mislijo, da so boga za jaja prijeli in da,ker imajo tu vikende se moramo mi domačini jim klanjat,ker imajo več pod palcem kot mi. Pa,da ne bo pomote,ne vsi,so tudi kulturni med njimi,le da so majnšina. Vedno je bilo in bo izražanje nezadovoljstva,čez nekoga,ki se za tvoje pojme ne obnaša,kot bi se moral. Nestrpnost med narodi je vedno bila-kapiš!!?
|