skuštrana
|
Mislim, saj nimam besed...Jaz sem Slovenka, moji starši in stari starši so Slovenci , je pa moj dragi Hrvat. In moja hčer ima dvojno državljanstvo. Me je pa pogrelo to, da Hrvatje ne marajo Slovencev..Nihče se pa ne vpraša zakaj za vraga Hrvatje ne marajo Slovencev? Mene je bilo poleti ( moj dragi je doma z morja) velikokrat full sram, ker sem Slovenka. In sem rajši zatajila svoj jezik in svojo narodnost, samo da me ne bi povezali s tisto slovensko sodrgo ( ne morem drugače rečt)...Ker se mi je zgodilo ( in to ne enkrat, ker poletja že 7 let preživljam v turističnih mestih vzdolž jadranske obale), da sem bila zjutraj na kavi in je par prav pijanih Slovencev hotelo otipavat natakarico... In full so silili v njo, grozno...Seveda so lokalni frajerji skočili njej v bran in pretep je bil tu. In potem v Slovenskih novicah beremo velik naslov Hrvat napadel Slovenca. Pa, da ne govorim o tem, ko so mulci Slovenci v centru Novalje zažgali hrvaško zastavo...Pa o tem, kak Slovenci polni sebe pridejo na morje in se obnašajo kot da je cel svet njihov... Kot da so oni turisti, polni denarja in sedaj bi jim morali vsi ležati pod nogami. ( Ni mi jasno, zakaj se Slovenci tako obnašajo samo na Hrvaškem. Zakaj so pa v Avstriji kot POHLEVNI ZAJČKI??? Imam občutek, da je ves slovenski nacionalizem usmerjen proti našim južnim bratom. Kot, da so oni manj vredni od nas, SLOVENCEV. ) Torej, glede Slovencev -turistov na Hrvaškem ( sploh mladine) imam jaz tudi full slabo mnenje...Ne vem, no... Našem prijatelju, ki v Malinski daje v najem apartmaje so razbili Slovenci cel apartma...Logično, da od takrat Slovencev v njem ne želi. Ženske moje drage, preden obsojate kako nas Hrvati ne marajo se drugič res vprašajte ZAKAJ ??? Sploh pa, Hrvati so prevzeli naš paradni šport - smučanje. Ja, mislim, da nas to malo daje... Glede trgovin v Zagrebu je pa tako, da je izbira res boljša kot pri nas, ampak tista višjega ( visokega) cenevnega razreda...H&M tam pač ni... Glede tega, da ves nered in kriminal pri nas stoji na južnih bratih se pa jaz ne bi strinjala....Ljudje smo takšni in drugačni. Tudi med "čistokrvnimi" Slovenci je veliko kriminalcev, pa nasilnikov,.... To, da se pogovarjajo v svojem jeziku je pa res njihova pravica. malo smo pa tudi sami krivi. Če jih ne bi hoteli razumet, bi se že naučili...Tako pa, če lahko čisto OK skozi pridejo brez znanja slovenskega jezika, jih povsod razumejo ne čutijo potrebe, da bi se naučili našega jezika...
|