|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nacionalizem
11.1.2006 23:00:59   
skuštrana
Mislim, saj nimam besed...Jaz sem Slovenka, moji starši in stari starši so Slovenci , je pa moj dragi Hrvat. In moja hčer ima dvojno državljanstvo.
Me je pa pogrelo to, da Hrvatje ne marajo Slovencev..Nihče se pa ne vpraša zakaj za vraga Hrvatje ne marajo Slovencev? Mene je bilo poleti  ( moj dragi je doma z morja) velikokrat full sram, ker sem Slovenka. In sem rajši zatajila svoj jezik in svojo narodnost, samo da me ne bi povezali s tisto slovensko sodrgo ( ne morem drugače rečt)...Ker se mi je zgodilo ( in to ne enkrat, ker poletja že 7 let preživljam v turističnih mestih vzdolž jadranske obale), da sem bila zjutraj na kavi in je par prav pijanih Slovencev hotelo otipavat natakarico... In full so silili v njo, grozno...Seveda so lokalni frajerji skočili njej v bran in pretep je bil tu. In potem v Slovenskih novicah beremo velik naslov Hrvat napadel Slovenca. Pa, da ne govorim o tem, ko so mulci Slovenci v centru Novalje zažgali hrvaško zastavo...Pa o tem, kak Slovenci polni sebe  pridejo na morje in se obnašajo kot da je cel svet njihov... Kot da so oni turisti, polni denarja in sedaj bi jim morali vsi ležati pod nogami. ( Ni mi jasno, zakaj se Slovenci tako obnašajo samo na Hrvaškem. Zakaj so pa v Avstriji kot POHLEVNI ZAJČKI??? Imam občutek, da je  ves slovenski nacionalizem usmerjen proti našim južnim bratom. Kot, da so oni manj vredni od nas, SLOVENCEV. ) Torej, glede Slovencev -turistov na Hrvaškem ( sploh mladine) imam jaz tudi full slabo mnenje...Ne vem, no... Našem prijatelju, ki v Malinski daje v najem apartmaje so razbili Slovenci cel apartma...Logično, da od takrat Slovencev v njem ne želi.

Ženske moje drage, preden obsojate kako nas Hrvati ne marajo se drugič res vprašajte ZAKAJ ???
Sploh pa, Hrvati so prevzeli naš paradni šport - smučanje. Ja, mislim, da nas to malo daje...user posted image
Glede trgovin v Zagrebu je pa tako, da je izbira res boljša kot pri nas, ampak tista višjega ( visokega)  cenevnega razreda...H&M tam pač ni...

Glede tega, da ves nered in kriminal pri nas stoji na južnih bratih se pa jaz  ne bi strinjala....Ljudje smo takšni in drugačni. Tudi med "čistokrvnimi" Slovenci je veliko kriminalcev, pa nasilnikov,....
To, da se pogovarjajo v svojem jeziku je pa res njihova pravica. malo smo pa tudi sami krivi. Če jih ne bi hoteli razumet, bi se že naučili...Tako pa, če lahko čisto OK skozi pridejo brez znanja slovenskega jezika, jih povsod razumejo ne čutijo potrebe, da bi se naučili našega jezika...

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 51
12.1.2006 9:36:55   
tanaja*
Zanimiva tema. Nisem prebrala vsega, ampak vseeno...

Mene ne moti kaj je človek po narodnosti. Kot otrok sem živela v bloku, kjer je bilo več kot polovica "južnjakov" (hrvati, bosnaci, črnogorci..) Pa smo se super štekali. Po moje je vse odvisno od vzgoje.
Imam res zelo dobre prijatelje na Krku. Z njimi govorimo slovensko, ker razumejo, oni pa z nami hrvaško, ker jih tudi razumemouser posted image . Žiga je star 5,5 let, njihov nečak 4 leta. Žiga govori z njim slovensko, tamal z Žigom hrvaško. Pa se čist štekata in lepo igratauser posted image . Še na misel mi ne pride, da bi tamalmu rekla, naj se z njim ne igra, ker je Hrvatuser posted image .

Ker se ukvarjam s poslom, imam prijatelje po celi Evropi. Pa mi še na misel nikoli ne pride, da bi razmišljala katere narodnosti ali vere je kdo. Ali kakšne barve kožo ima. Vsak človek je nekaj posebnega in  na tebi je, da se potrudiš in ga sprejmeš takega kot je. Če bi vsi tako delali, bi bilo veliko manj kreganja in zamer po svetu.

Sem zelo odprt človek in me moti zelo malo stvari. Vsak pač po svoje. Če pa pridem s kom navzkriž, mi pa še na kraj pameti ne pride, da bi ga zmerjala  zaradi njegove vere ali pripadnosti njegovemu narodu.

Radi se imejte, ne glede na narodnost in verouser posted image user posted image user posted image

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 52
12.1.2006 9:39:10   
tanaja*
Mogoče še to...
Oče mojega moža je Hrvat. Pa kaj potem. V bistvu nikoli nisem o tem razmišljala. Je pa mož ponosen na svoje korenine in prav je tako. Tudi jaz sem (pa sem čista Slovenka).

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 53
12.1.2006 17:11:18   
lefairyon
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Jaz pa jasno in glasno priznam, da sem nacionalist. Ne v smislu, da ne sprejemam drugih narodnosti, pač pa imam rada Slovenijo in Slovence. In mislim, da ni v tem nič slabega.
Priznam, da me moti prostaško in nasilniško obnašanje in izražanje, ki ga, vsaj v našem mestu, veliko bolj opažam pri južnjakih kot Slovencih.
To, da nekdo govori tuj jezik me ne moti, ker če pomislim, da bi nekdo mojega brata, res fajn dečkota, v tujini diskriminiral samo zato, ker s svojo punco govori slovensko, bi me res bolelo. Vem pa, da s svojo "slovenskostjo" ne izstopa, ker Slovenci smo žal hlapčevski narod. Raje skrivamo svoje korenine, kot da bi jih povdarili.

Hrvati pa kar naj hodijo k nam v šoping, hehe, ziher več zapravijo kot mi user posted image

CatJa to ni nacionalizem ampak PATRIOTIZEM-ljubezen in vdanost svoji domovini...

umirem sto puta dnevno
a tebi je sasvim svejedno
znam da sam kriv i znaju to svi
znam da je kasno a trebaš mi ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3347 ;)

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 54
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?