yennika
|
Pupika tvoj pritisk se mi ne zdi ne vem kako visok. Ok, mogoče zgornji, ki je skoraj 140, spodnji je čist ok. Je pa res, da se moraš malo pazit pri prehrani. V nosečnosti naj sploh ne bi jedle slano hrano, ker soli ne rabimo. Sploh je nevarno, ker hipertenzija lahko znak EPH gestoze( edemi, hipertenzija,proteinurija). Torej neverno je res takrat kadar poleg visokega pritiska še močno zavtekaš in imaš beljakovine v urinu. To je lahko zelo nevarno kot za mamico kot za plod!Nič, malo se opazuj, jej zdravo prehrano, manj maščob, manj soli, sadni dnevi, veliko tekočine pij...Sicer pa bi te itak G opozoril če bi se mu zdel prtisk zelo visok. Ni panike, je čist ok! Martina 5, nočem nekaj pametovati, ker je vsaka mamica razred zase.Sicer pa mi prakticiramo vstavljanje EDK, ko je mami 3 cm odprta in so popadki redni.Pri tebi ne vem kaj se je zgodilo. Lahk, da so ti dali prepozno, ker pri 6 cm so popadki kar močni, ti pa si se odpirala-predvidevam nazarensko hitro.Lahk, pa da ni blo na pravem mestu. Na kakšen način pa so ti dajali analgetično mešanico? Preko kake črpalke al direkt v kateter?Mi dajemo preko črpalke kontinuirano, to pomeni da ves čas teče mešanica v kateter in ko doseže tako dozo, da mamico ne boli, ta doza drži. Ne vem a zastopiš kako mislim! Mi je pa zelo žal, da imaš tako negativno izkušnjo, saj so te potem za brezveze pikali v križ, ne.Boga. Iz mojih izkušenj pa lahko še povem, da so naše mamike zelo zadovoljne, dokazano! Saj ne vem kako boli popadek, sam če se med njimi mamica smeji in pove kakšen vic, potem.....No coment! Je pa treba vedeti, da EDK vzame samo bolečino, pritisk ostane. ( KOT PRI ZOBARJU- boli ne, čutiš pa da se nekaj tam dogaja!)Pritisk pa mora ostati zaradi tega, da lahko mamica sploh rodi, da lahko pritisne ko je treba. Ta pritisk je podoben pritisku na blato, podoben tistemu pri hudi zaprtosti blata! Upam, da sem kaj pomagala! Pa saj bomo videle kako to gre, a ne? Keglove vaje, težko razložit!Mišice medeničnega dna stiskaš kadarkoli, kjerkoli se na njih spomneš. Najprej vadi to med lulanjem, da poskušaš curek prekiniti, zadržati nato spet lulati, pa potem prekiniti....Tako boš najlaže vedela katere mišice so to!Veš kaj mislim? Glede masiranja presredka pa tole: http://www.spolnost.com/index.php?page=masaza_presredka Me ne privlači preveč, pa baje kar boliii! lp
"Bilo je seme, bil je popek, zdaj cveti najlepši cvet." 1.9.06 sem dobila najlepše ime - mamca! 5.5.09 je našo družino izpopolnil še en član. Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je! Življenje je tukaj in zdaj!
|