|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 05
27.9.2007 15:43:52   
Suzi*
Joj, bejbe, tolk ste napisale, da sem samo na hitro preletela vaše nasvete dokler mali še spi, pa da vam na hitro napišem kako smo. Ja, še vedno doma. Mali je imel virusno vnetje glasilk. Baje je pri nas polna bolnica teh malih škratov do 5 let s to boleznijo. Sladoled baje blaži oteklino v grlu, zato naj bi ga jedel,....pa ga je samo enkrat, potem ga ni več maral. user posted image A lahko verjamete?? Jaz skor ne, ker je drugač čist nor na sladoled. user posted image  Sem mu pa delala kar v kuhinji inhalacije 2x na dan (na štedilniku sem tudi po pol ure vrela vodo in noter tigrovo mast) in se mu je doprlo zgleda. ker da bi on karkoli vdihaval iz lonca ne gre. Zdaj se mu izkašljuje, no nima več suhega votlega kašlja in ne hrope mu več, tudi med spanjem (seveda obvezno z dvignjenim vzglavjem) že lepo diha. Ima pa ful sluzi, se mu izkašlja in leti pit, tako da to pogoltne....no, vsaj nekam gre. Včeraj je imel kar drisko, ker je ful pil in malo jedel, pa je blo vmes v "kakcu" tudi veliko sluzi. Tudi občasno povečane temperature ni  od včeraj.

Glede nasvetov pediatra....preden smo šli na pregled, smo delali ravno kontra. Topel čaj, topel prostor, greli smo prsa ..... no pol ti pa pove, da vse delaš glih kontra. user posted image  Nič toplih pijač, raje hladne ali na sobni temp., nič ogrevat prostor, nič ogrevat prsi. Baje da hladno (tudi sladoled) blaži oteklino v grlu, toplota jo pa samo še veča.  ma, res nisi nikol dost pameten. naši zdravniki so pa itak zdaj mnenja, da si mora telo samo pridelat obrambna telesca, da se samo ubrani pred temi virusi. Samo če bi bilo res hudo, bi kaj dali, pa še to bi bile verjetno samo inhalacije fiziološke raztopine kot je bilo takrat v bolnici, ko je imel virusni bronhitis.

No, jaz upam, da gre zdaj na bolje, da bo vsa ta sluz nekam šla, pa da se zadeva umiri.

Aha, no, jutri si bom privoščila frizerja. user posted image  Striženje, barvanje.....moram bit lepa mami in lepa nosečka. user posted image user posted image  pa rabim it mal ven, ker ta teden še nisem bla. user posted image user posted image user posted image

Lepo bodte, grem naprej kuhat kosilo, dokler še spimo.

papa

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
27.9.2007 16:17:07   
NiLe
Oj, Suzi*, kako hudo ... no, važno je, da se stanje izboljšuje. Meni je hudo za vsakega bolnega otročka (ravno danes sem izvedela, da ima bratranec starejšo hči na infekcijski - trebušna viroza, mlajša - stara komaj pol leta pa gre v ponedeljek na operacijo kile user posted image ).

Zdele sem ravno na odhodu iz službe, ampak sem se morala javit, da sem naredila album s fotkami od naše nove fasade. Da ne bom pošiljala gesla na ZS, pa kar tukaj objavim (če bo pa kak firbec pogledal pa tud prav user posted image ). Geslo: fasada

Bodite zdravi in pazite nase user posted image user posted image user posted image  

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
27.9.2007 21:16:50   
Skaana
Evo, sam sekundico, da sporočim, da vem jutri, da imasta dve naši marčevki zelo pomemben dan...

Zato pošiljam user posted image  in user posted image  Dolini.

In pošiljam user posted image  in user posted image  NiLe.

Jutri bomo pa držali pestke za vas, prav?

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
27.9.2007 21:40:42   
rainbow
Čeer!

Super, da takole pišeteuser posted image user posted image user posted image

Suzi, krasno, da je Anžej boljeuser posted image user posted image ; krasno si ti inhalacije izpeljalauser posted image ; to sploh še nisem slišala, za vnetje glasilk. Svašta, res. Frizerja ti pa res privoščim, to je pravi balzam, vsaj zameuser posted image

Dolina, upam, da je mirnost še vedno prisotnauser posted image , to pomeni, da boš izpit zagotovo naredilauser posted image ; barvanje uspelo, frizura pa zaradi vlage čist kravžlastauser posted image ; aja, uši res nismo dobiliuser posted image user posted image , mislim, da so jih iztrebili dokaj v kali.
Vidiš, Zoja se lepo navaja na vrtec. V našem vrtcu še zdaj vidim kakega troka jokat, tudi starejše, ki so pač prvič v vrtcu. Eno user posted image  za Zojouser posted image

Špacka, se pridružujem NiLe, tudi meni se zdi, da toliko stari otroci še morajo imeti slinčke pri jedi. potemtakem naj vam še data kaj keša za pranjeuser posted image  Da o wc sploh ne govorimuser posted image
Si pa dobra, da pustiš Lino čistit tlauser posted image user posted image ; no, jaz jo pustim sesat, dokler ji paše.
Glede plačila; ja, naši so glih tak na pol leta rojeni; Enja je še v jaslih in seveda bo naš ati plačeval ceno jasli tudi ko bo že stara 3, torej do avgusta drugo leto. Je pa nam bilo rečeno, da lahko starši zahtevajo, da gre otrok v vrtčevsko skupino, in potem se verjetno tudi ustrezno manj plača; ena punčka, ki je samo mesec dni starejša od Enje, pa že ful govori in je tudi suha, je šla v vrtčevsko skupino.

Ugi, ne vem, kako je pri vas, ampak v našem vrtcu ne smejo dajat otrokom nobenih zdravil. jaz sem ju vedno imela doma do konca antibiotikov. saj je težko, glede službe in to, ampak bolje, da je otrok kak dane več doma, kot da gre še napol zdrav v vrtec, bo hitro spet kaj fasal. Verjemi, govorim iz prve rokeuser posted image

katrin, hellouser posted image ; e božica Kaja, ampak saj se hitro zližejo, na srečo. No, vidiš, še malo pa boš čist priklopljenauser posted image

Nile, Enja si zadnje čase sleče vrečo dol, pol pa jaz njej nazaj gor, ko zaspi. je pa problem to.
Upam, da si ti okuser posted image

Fipi, uao, nisem vedela, da se vidva še dojitauser posted image user posted image user posted image ; čeprav, če bi rada nehala, je tvoj obsik Opatije kot nalašč. Kriza bo itak, samo vprašanje, kolikšna in ali boš ti popustila. Pa user posted image user posted image user posted image  za prvošolko!! te čisto razumem, da si jokala; jaz bom tudi user posted image ;

lepo se imejte, da mi vse ne zbriše, bom zdaj končalauser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
28.9.2007 18:16:56   
ugi
Evo, da se se jaz javim, preden grem iz sluzbe ...

Luka gre v v rtec v pon., ta teden je bil kar doma. Zdej smo zakljucili z zdravili in tudi iz nosu mu ne tece vec.

Nas je ponoci ful oblecen, ker noce bit pokrit. Ga pa cekiram ce se slucajno zbudim sredi noci, pa ni nic mrzu, niti v noge niti v rokice.
Mamo pa kar toplo, mogoce kar prevec (21 st C).

Lepo se imejte cez vikend ...

pa-pa

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
28.9.2007 21:01:34   
Dolina
Čer,

sem srečka, naredila izpit. user posted image user posted image user posted image  Veselje šele prihaja za mano, ker sem ga tolk sračkala na izpitu, da moram še enkrat v indeks pogledat, če je res ocenoa not vpisana. user posted image user posted image user posted image  Sem bila eno uro notri. Zdej pa samo še en, pa sem fertig. user posted image user posted image user posted image

Danes je pa Robert peljal Zojo v vrtec in ni niti solze potočila. Mula mala, edino ne vem, kako naj moža prepričam, da bi jo kar skoz zjutraj on vozil, ker ta jok me res nervira, pri njemu pa kot da gre na zabavo. user posted image user posted image

Suzi*, dobre novice, parv fajn je brat, da gre Anžeju na bolje. Držim pesti, da boste čim prej tip top. Kje pa je staknil virusno vnetje glasilk? Jah, zdravniki so včasih kot španska vas, kdo bi jih razumel. Samo ti pa tud ne moreš vedet, kaj točno je otroku, da bi ravno pravo terapijo ubrala. Jaz bi isto počela kot ti, le to je mogoče razlika, da Zoja na splošno ne mara toplih jedi in pijač - ona je vse mlačno (ja, tud kosilo, user posted image , čim je toplo, mi reče, da je ajs user posted image user posted image ). Skratka, držimo pesti naprej.
Kako je bil frizer? Mene bo pa kar mami pobarvala. Samo še ne vem kdaj....user posted image user posted image

Ugi, pri nas v vrtcu ne smejo dat ničesar otroku - niti z navadno kremo ga ne smejo namazat, niti fiziolške v nos, nič.... user posted image  Jaz ne vem, kdaj bi dala Zojo v vrtec, definitivno pa ne dokler se mi ne bi zdela zdrava.

Ne vem, če sem že napisala, pri nas je pa že nekaj časa aktualno, da se Zoja dela, da je dojenček user posted image  in se plazi po tleh, ne govori, ampak se nekaj pači, ne hodi ampak čudno "poskakuje".... Če ji rečem Zoja, me popravi, da je ona dojenček in tako naprej. Včasih me kar mal nervira, sploh kadar hoče kaj pit al pa jest in samo neki cvili namesto, da bi povedala, kaj hoče. Drugače pa trma je še vedno dnevno na spisku.

A mislite, da že razume, kaj je danes in kaj jutri? V sredo sem ji namreč prepovedala risanko za ta dan, ker je take delala, da sem bila rahlo na koncu obupa. In potem je mal pozabila na risanke, čez eno uro (vmes je bila zelo pridna), me je pa lepo prosila, pa sem ji pol dala eno. Zdej pa me mal slaba vest peče, da nisem bila dosledna, tašča pravi, da itak še ne ve kaj pomeni danes in jutri. user posted image  Kaj ve mislite?

Fipi, ti sam pejt v Opatijo, pozabi, da dojiš, pa se bo samo uredilo. Tašča naj ga proba zamotit, ko prideš nazaj, ne smeš več dojit (če si želiš nehat), izmisli si, da ni več mleka (tud če še bo)... je imela moja soseda podoben problem, njena tašča je celo pokazala ta malemu (ki je bil tud ene dve pa pol star), da njene zize nimajo mleka, soseda pa je pol tud vse mogoče natvezila, da ni več mlekca in jim je uspelo. Mislim pa, da je bila samo prvi dan griza, potem pa je se je samo uredilo. Le pogumno. user posted image user posted image user posted image  In bravo za šolarko. user posted image user posted image user posted image  Mislim, da bomo vse jokale prvi šolski dan tak, da ni to nič "nenormalnega". user posted image user posted image user posted image

Tako, zdej grem pa na kavč sedet in čakat, da me moja pikica mal pobrca. user posted image

Nočko, user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
28.9.2007 23:59:09   
Suzi*
Dolina, Č E S T I T K E za izpit. Bravo punca, le tako naprej!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  tega še enga boš pa tud še zmogla. Ampak najprej se malo odklopi pa zadihaj, da boš potem lažje nazaj vpregla.
Hja, tale virus je zgleda pri nas trenutno na pohodu. Po moje ga je dobil v varstvu, ga je pa iz vrtca prinesla sestra od fantka, ki se tam čuva, ga je dobil on, pa še Anžej, pa še varuška je ta teden obležala in njen mož (huda viroza). Tako da so se lepo "zmenili" da bodo vsi naenkrat podlegli. user posted image  
Frizer je uspel! user posted image  Striženje in barvanje. laski so do ramen, malo fru-fruja, pa bakrena rdeča barva. Mi je všeč!! user posted image user posted image  ti pa lahko k meni prideš na barvanje, moška bova pa s tamalimi nekam poslale, me pa malo po babje uživale. user posted image
Obdobje dojenčka.....tudi pri nas. user posted image  Na lep način mu govorimo, da je on že velik fant, in da veliki fantje bla bla bla...... user posted image  Pa še varuško sem opomnila v zvezi s tem, tako da izvajamo desant na to obnašanje. user posted image
Glede časa pa mislim da razumejo. Naš razume to tako, da je dopoldne med spanjema en dan, popoldne med spanjema pa naslednji dan. je večkrat že rekel "včeraj" pa je mislil dopoldne. Mu vedno razložim kako je s tem. Tudi loči med vikendom, ko smo skupaj doma in med tednom (delovniki) ko gremo v službo in v varstvo. Mu čimbolj razlagam vse to. ta teden, ko sva bila doma me je vsako jutro vprašal, če je danes nedelja( ko smo pač vedno skupaj), pa sem mu morala povedat kateri dan je, da je oči šel v službo in da sva midva doma zato, ker je on bolan in tudi mami ni šla v službo. Pa razlagava mu kaj so to počitnice, zakaj so in kdaj bomo spet kam šli.....in se tega ful veseli. Skratka veliko se pogovarjamo o tej tematiki.

Hja, učki mi skup lezejo, grem pod tuš, pol se pa z malim migljavčkom user posted image  cartat pod kovter. user posted image user posted image

papa

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
29.9.2007 13:48:42   
rainbow
oj!

Dolina, BRAVOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , superca!!!!!! to je pa res lepa motivacija za zadnji izpit!!!

To oponašanje dojenčkov, ki ga opisujeta, se zna pojavit tudi ob prihodu bratca ali sestric; Lia je imela obdobje (še do pred kratkim, pa še zdaj ga kdaj pihne), ko je govorno oponašala Enjo in se mi zdi, da ji je razvoj ovora kar malo stal nekaj časa. predvsem poleti, ko sta bili non stop skupaj. Še zdaj recimo včasih se hoče pačit in reče sjadojed (pred l je vse bilo j), medtem ko Enja že od začetka reče lepo sladoled.

enja bi rada sodelovala pri tpkanju, zatorej bom končalauser posted image ; spat itak nočeta, bomo šle ven.

lepo soboto želimuser posted image user posted image user posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
1.10.2007 9:43:33   
Dolina
Da nas mal premaknem.... user posted image

Hvala za čestitke punce, ful sem vesela, da je za mano. user posted image user posted image user posted image  Čeprav za počivanje ne bo veliko časa, novembra imam že naslednji rok, ker po tem bom mogla pa spet plačat. Tako, da ta teden že dirkam naprej. user posted image

Jaz sem pa tdu obležala in sem doma. Smo imeli izpit na sosednji srednji šoli, ker nam faks prenavljajo in je bilo mrzlo za ****, gor na podstešju. Tak da se že cel vikend k sebi spravljam, pa mi še ni čist uspelo. Vsaj grlo me je nehalo bolet.
Imam pa v službi cele kolobocije, ker smo z današnjim dnem štartali z novim sistemom in me že vsi kličejo, kaj naj.... Pa sem rekla, naj se kar na računalničarja obrnejo, ker je on čez vikend zadeve urejal. Jaz ga imam že pol kufer, ker ga moraš za vsako stvar gnjavit vsaj en dan, da se kam premaknemo. Ah, se bodo že znašli.user posted image

Suzi*, dobra ideja za baravnje. user posted image  Mogoče se uspemo kaj zmenit.
Ja ta faza dojenčka je kar zoprna, pa to so me že opozorili, da ko bo prišel novi član bo še huje. Svakinja je mogla celo pustit, da se Alja tud doji, da vidi, kaj to dojenček je. Jaz pa nisem glih navdušena nad tem... user posted image  Načeloma Zoje niti ne bremzam, če se plazi ali kako drugače pači, kadar bi pa kaj rada, pa sam neki cvili takrat seveda ne dobi nič. Šele, ko lepo pove, kaj želi, ji ustrežem.

Joj kako je bilo lepo vreme, jaz pa doma....user posted image  No, v soboto nisem iemla vročine, smo šli v gozd po kostanj, prav lepo smo se imeli. Zoja je skoraj skoraj celi čas sama hodila - pa nas ni bilo 2 uri. user posted image user posted image user posted image  Čist sem bila šokirana - pozitivno. Pa ful je sodelovala pri nabiranju, pol se ji pa ni dalo več kostanja nabirat, je pa rekla, "mami ne vidim ga, nimam očal". user posted image user posted image user posted image  To ima od tašče. In je šla po lužah skakat.

Skaana, kako je kaj z imeni? Si uspela najt kaj primernega?

Tako, zdej pa grem čajčka pit.

Lep dan, user posted image user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
1.10.2007 10:31:40   
Skaana
user posted image

Saj ni čudno, da smo se malce oddaljile od rač, če so pa takoooooo lepi dnevi user posted image .
Dolina - naj ti čajček dobro dene. Ti se kar malce pocartaj doma - služba bo že počakala... Čestitke za izpit user posted image , je pa res boljše, da kar nadaljuješ, ko imaš že ravno zagon user posted image . No, ko bom pa jaz že nestrpno čakala na našega novega kobacajčka, boš pa ti že z drugim opravila, prav?

NiLe - vesela sem za vas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , kmalu vas bo pet user posted image . Tako zelo lepo fasado imate user posted image . Midva skoz hočeva rdečo, vendar ker je rdečo baje zelo težko zadet lepo, pa še hitro zbledi in je najdražja, malce razmišljava tudi o oranžni. In tale vaša je res lepa... Poskusi tudi ti malce ustaviti konje. Seveda je to težko, a držim pesti, da bo uspelo. Ker zdaj te vaša nova mala pika pač najbolj potrebuje... user posted image user posted image

Suzi*, ubošček Anžej je že boljši, kajne? Da mu tudi sladoled ni pasaluser posted image  user posted image  za novo barvo las - a je jesenska?

Jaz sem pa kar malce žalostna te dni... Pa nimam ne vem kakšnega velikega vzroka za to, pa vendarle. Vse me že boli od počivanja, zredila sem se preveč (no, saj sem se v prvi user posted image  isto, pa sem skoz migala), medenica me je začela zelo bolet. Pa skoz imam ta strah, da ne bova zvozila do 34. tedna... Potem je še pa toliko drugih stvari zraven. Veš čas urejam neke papirje. Zdle moram poklicat v Panles, ker mi še niso poslali ponudbe, pa sem že prejšnji teden naročila kuhinjo... Če hočete, lahko pogledate v spletnik, sem nardila nov izris, kakšna bo res... Potem Atenka je sicer za odtenek manj trmasta, a me ubija, da jo moram čisto vedno prisilit, da se umijema, oblečema, previjema, da si umije roke, zobe, da gre jest (zeloooo je izbirčna pri hrani). Pa saj drugače je tak sonček... user posted image  skoraj nič ni doma, pa če že je, je utrujen, in mi skoraj nič ne pomaga... Mal smo že vsi naveličani drug drugega. Jaz bi pa tako rada kdaj že kaj posesala, pospravila, skuhala kosilo. Stvari nimamo več kam dajat in tako je vse naloženo, nametano, Atena vse razsuje v sekundi dvajset in seveda na pospravi za sabo, jaz pa se ne morem več sklanjat oz. me je vedno strah, da bi bilo kaj narobe... Odločbo za bolniško od komisije že čakam kmalu bo dva tedna, v petek sem pozabla it k zdravniku za podaljšanje, ker sem norela zaradi vloge za subvencijo za mlade družine... Nestrpno čakam, da nam dodelijo hišno številko v novi hiši, da se lahko vsi za stalno prijavimo tja - še pred rojstvom user posted image . Skratka, eno samo veliko čakanje. Aja, pa denarja nama je počasi že zmanjkalo, treba je pa nabavit še vse aparate za v hišo (TV, DVD, vsi kuhinjski, pralni stroj...), vso posodo, nože, jedilno mizo in stole, micenema sobo, parket in laminat, nama posteljo in omare za v garderobno, kljuke za vrata, stikala, barve za stene... No, pa saj vam ne bom razlagala.

Drugače pa, po drugi strani, sem pa včasih kar vesela. Veselim se stisniti user posted image  v naročje, selitve z njim in Atenko na svoje. In res sem vesela, da nam zdravje služi.

No, sem se skašljala user posted image , zdaj pa se grem uredit za zdravnico... Brrr.

user posted image ajte se.

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
1.10.2007 11:26:44   
Skaana
IZVIRNO SPOROČILO: Dolina
Skaana, kako je kaj z imeni? Si uspela najt kaj primernega?

Ti, še vedno se vrtim v krogu. Trenutno sta še vedno favorita Zoja user posted image  in Aleks. Všeč so mi tudi za user posted image
Zoja Means "life" in Greek. This was the name of two early saints, one martyred under emperor Hadrian, the other martyred under Diocletian. The name was also borne by a ruling Byzantine empress. Ime Zoja izhaja iz grškega imena in ga razlagajo iz grške besede v pomenu »življenje«. Po pomenu je torej sorodno imenu Živa. Grška beseda je tudi v sprejeti besedi zoologija in drugih zloženkah in izpeljankah, npr. zoografija, zoolog, zoološki, zoospora. Ime Zoja smo dobili verjetno z ruskim posredovanjem. Zoja je prišla v Rusijo s krščanstvom iz Bizanca, vendar se nikoli ni bolj uveljavila. Na hrvaškem in srbskem jezikovnem področju obstajajo oblike Zoa, Zoe, Zoi, Zoja; pri Nemcih in Angležih Zoë; pri Francozih Zoé; pri Italijanih Zoe; pri Madžarih Zoja, manjšalno Zojácska, Zojka. V Koledarju je 2. maja Zoja, maloazijska mučenka, mati sv. Cirijaka.
Ariana Lahkotno ime, ki tako prikupno pristoji vihravim deklicam, je italijanska različica grškega imena Ariadna. V izvirniku pomeni "sveta". Ariadne  Usage: Greek Mythology, English
Other Scripts: Αριαδνη (Ancient Greek) Means "most holy", composed of the Cretan Greek elements αρι (ari) "most" and αδνος (adnos) "holy". In Greek mythology, Ariadne was the daughter of King Minos. She fell in love with Theseus and helped him to escape the Labyrinth and the Minotaur, but was later abandoned by him.
Tiana
Luša
Vita (Roman name which was derived from Latin vita "life". Saint Vitus was a child martyred in Sicily.)
Danaja From Δαναοι (Danaoi), a word used by Homer to designate the Greeks. In Greek myth Danaë was a princess of Argos and the mother of Perseus by Zeus, who came to her in the form of a shower of gold.
Elina
Aina
Teia Possibly derived from Greek θεα (thea) meaning "goddess". In Greek myth this was the name of a Titan goddess of sight, glittering and glory. She was the wife of Hyperion and the mother of the sun god Helios, the moon goddess Selene, and the dawn goddess Eos.
Talija (From the Greek Θαλεια (Thaleia), derived from θαλλω (thallo) meaning "to blossom". In Greek mythology she was one of the nine Muses, the muse of comedy and pastoral poetry. This was also the name of one of the three Graces or Χαριτες (Charites).
Frea (Usage: Norse Mythology, Pronounced: FRAY-ah Old Norse Freyja meaning "lady". This is the name of the goddess of love and beauty in Norse mythology. She claimed half of the heroes who were slain in battle and brought them to her realm in Asgard)
Amaja

Za user posted image  pa:
Alex From the Greek name Αλεξανδρος (Alexandros), which meant "defending men" from Greek αλεξω (alexo) "to defend, help" and ανηρ (aner) "man" (genitive ανδρος).
This name was most famously borne by Alexander the Great, King of Macedon. In the 4th century BC he built a huge empire out of Greece, Egypt, Persia, and parts of India. The name was later used by emperors of Russia, kings of Scotland and Yugoslavia, and eight popes. Another notable bearer was Sir Alexander MacKenzie, an explorer of the north and west of Canada in the 18th century.
Jon (oče grškega junaka, ki se je od žalosti ob domnevni izgubi sina vrgel v morje – po njemu ime Jonsko morje)
Priam (Usage: Greek Mythology (Anglicized) From the Greek Πριαμος (Priamos), possibly meaning "redeemed". In Greek legend Priam was the king of Troy during the Trojan War and the father of many children including Hector and Paris.
Atila (Usage: History, Hungarian  Means "little father" from Gothic atta "father" combined with a diminutive suffix. This was the name of a 5th-century leader of the Huns who invaded and ravaged Europe before finally being slowed down at the Battle of the Catalaunian Plains in Gaul. Attila was the name given to him by his Gothic-speaking subjects in eastern Europe; his real name may have been Avithohol.)
Enej  (Aeneias, Usage: Roman Mythology Latin form of the Greek name Αινειας (Aineias), derived from Greek αινη (aine) meaning "praise". In Greek legend he was a son of Aphrodite and was one of the chief heroes who defended Troy from the Greeks. The Roman poet Virgil continued his story in the 'Aeneid', in which Aeneas travels to Italy and founds the Roman state.)
Črt (omir)

Tako, nekje tu sem zdaj. Seveda še čisto brez posvetovanja z user posted image . Bom zelo vesela, če boste malce pokomentirale...

Bežim zdaj user posted image user posted image .

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
1.10.2007 14:05:45   
ugi
Dolina: Cestitke za izpit, le tako naprej user posted image

Luka je sel danes spet v vrtec, ampak je bil ze zjutraj jok in stok. Pa ceu dan je bila huda ura je rekla vzgojiteljiza.
Mislim, da je bolje da ga moj vozi, ce sem jaz zraven ful joka.
Pa zdej ko sem sla nazaj v sluzbo je spet ful jokal, je babi rekla, da naj kar grem, ga bo ze ona potolazila.
Groza. Na kaj takega sploh nismo navajeni.

Pravite, da se vasi 2,5 letniki obnasajo kot dojenckiuser posted image , a je to spet kaksno obdobje v razvoju? Pol nas to se caka.

Zdej moram pa delat ...

pa-pa

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
1.10.2007 19:25:19   
Dolina
Čer,

Ugi, pri nas je isto - no zdej že malo bolje, kadar pa ima Zoja svoj dan, je pa eno samo stokanje. Tudi se vmeša tašča, da jo potolaži, ker jaz jo očitno ne znam. Danes jo je Robert peljal v vrtec ni nič jokala, dokler ni zagledala vzgojiteljice, potem se je tako drla, da je bruhala (to ni prvič). Celo popoldne je bila pa prav dobro razpoložena. Tako da nimam nasveta, ker en dan so cukrčki, drug dan bi se pa zakopala, da mi ne  bi bilo treba poslušat tega cmevkanja. Saj bo....

Skaana, ti se kar izkašljaj. Saj smo zato tukaj. pa ti se itak tako malokrat, da te že zato občudujem. Pri vsem tem res ne morem biti vedno dobre volje. ampk kot vse, bo tudi to mimo. Seveda boš zdržala vsaj do 34. tedna, če ne še dlje. Na koncu še ven ne bo hotla beba. user posted image user posted image user posted image  Nered malo odmisli, ko boste v novi hiški, bo vse drugače (no ja, nered bo sigurno še kaj prišel na obisk user posted image ). Saj boš še veliko pospravljala v svojem življenju, zdej pa pač ne smeš. Nič nam ne uide. user posted image  Atena pa je pravi cuker, mora pa tud mal tebi nagajat. Pa saj veš, kako je s trmo...bo minila. user posted image user posted image user posted image  Glede denarja pa nimam "pametnega" nasveta, včasih si želim, da bi imela tistega oslička iz risanke Mizica pogrni se, to bi bilo super. user posted image user posted image user posted image  Midva sva tudi v težavah, pa ne bom o tem, enkrat bo bolje, sploh ko jaz dobim kakšno bolje plačano službo. Vidva pa sta že ogromno naredila, poglej vajino hiško. Tud za opremo bosta našla cekinčke. A prav?

Glede imen, skoraj vsa ženksa se mi dopadejo, čeprav so nekatera težka za izgovorit. Danaia je meni ful všeč, sploh me spominja na eno meni najljubših slik od Tiziana, ko jo Zevs zapelje v obliki zlatega dežja. Bolj kot Elina se mi dopade Alina. Enej in Priam - super. user posted image user posted image user posted image  Zdej že meni daješ nove ideje - sam moj user posted image  je bolj izbirčen oz. imava ravno obraten okus; kar je njemu všeč, meni ni (kot npr. Jošt - to ime obožuje), kar je meni všeč, pa njemu ni. Trenutno je dala moja sestrična user posted image  v trebuščku zasilno ime Henrik. user posted image user posted image user posted image  Pa ne vemo, če je user posted image .
Sicer pa imata še čas in ko ga/jo boš zagledala bo vse jasno. user posted image

NiLe, lepo fasado imate. Res super barva. user posted image user posted image user posted image  Nas tudi čaka v bližnji prihodnosti to, še prej pa nova streha, ker vsakič, ko je mal bolj naliv, nama kaplja enkart na tem koncu dnevne sobe, drugič na drugem, tretjič v kuhinji... Mi zmanjkuje loncev user posted image user posted image user posted image

No, midva sva pa hotla za 1. november mal na oddih, pa nimava kam s user posted image , moja mami bi nama lahko zrihtala apartma v Dobrni prek njene službe, samo so kosmatinci prepovedani. user posted image  Noče pa reskirat, ker nas komot kdo prijavi, potem bi imela mami same težave.

Danes mi je svakinja povedala, da hodijo njene kolegice s Koroške rodit v Avrstijo, doplačajo 8 eur na dan, razvajajo jih pa sto na uro. Naj bi bilo sto krat bolje kot v Sloven Gradcu - zadnje čase tam kar grajajo to porodnišnico. Pa sem rekla, da bi šla jaz tud, samo glede na to, da je to iz Lj kar daleč, bi na poti lahko že rodila. user posted image user posted image user posted image  

No, zdej pa grem po Zojo , ker je ušla k svakinji "na obisk".

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
1.10.2007 22:48:42   
rainbow
Čeer!

No, moj dragi je našel koncert od Collonie na tv, pa še lahko mal počvekamuser posted image

Skaana, te čist razumem, pa še hišo si graditeuser posted image user posted image user posted image , res za občudovat! Ti kar jamraj, pomaga, da poveš/napišeš, bolje, kot da ostaja v tebi. Ful vam dogaja zdajle, ni čudno, da imaš take občutke. En velik user posted image  za vse 4!
glede imen, si pa skoraj doktoriralauser posted image , še hujše kot midvauser posted image user posted image
Evo, mojih komentarjev:
za punčko so mi všeč: Zoja itakuser posted image , tudi Ariana, se mi zdi zelo ženstvenouser posted image , od ostalih pa jaz ne bi izbrala Freje, Aine, Talija - a ni to muza gledališčauser posted image ; pa Danaja mi je tudi všeč. Pa še pasalo bi z Ateno: Atena in Danaja; kaj pa ostale kombinacije: Zoja in Atena; Atena in Ariana (zelo lepouser posted image )

za fantka: od imen sta mi všeč dva in sicer Alex in Enej; Atila je ime enemu psuuser posted image ; ostala pa so mi preveč kako bi rekla literarna/zgodovinska.
Da vidimo, kako pašeta ti dve k Ateni: Alex in Atenauser posted image ; Atena in Enejuser posted image ; Kaj pa Anej, to bi še bolje pasalo.

No, upam, da sem ti kaj pomagalauser posted image ; jaz torej navijam za Ariano in Aneja.

Dolina, veš kaj, zelo pametno, da še pred porodom finiširaš izpite user posted image user posted image , potem bo dvojno delo domauser posted image  pa bravo za Zojino potepanje in nabiranje kostanjev. Jaz tudi prakticiram peš hojo brez nošenja ali triciklov. Kar gre.

jaz sem tudi slišala za to Avstrijo, vendar tam nimajo intenzivno nege, mi je bilo povedano. Če je sila (kar je recimo bilo pri meni), potem morajo prepeljati v Graz. Ni vredno.

jaz se vam opravičujem, da nisem utegnila pogledati vseh albumov.

naša Enja je kar naenkrat danes nekaj nahodna, pokašljuje, upam, da ne bo kaj. Ful je gužva v službi.

ok, uživajte, lahko nočuser posted image

lp, rainbow

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
2.10.2007 10:37:50   
Skaana
user posted image

Dolina in Rainbow, najlepša vama hvalauser posted image user posted image ... Danes sem že veliko boljše volje user posted image .

Stanje glasovanja je torej trenutno takole:
user posted image Zoja user posted image  user posted image , Danaja user posted image user posted image , Ariana user posted image
user posted image Enej user posted image user posted image , Priam user posted image , Aleks user posted image

Dolina, ojoj, a vi pa imate že kar dež v hišiuser posted image . Jah bomo mogli kakšnega oslička nabavit, kajne? Saj bi bil eden dovolj za vse user posted image .
Pa kako to, da nimate kam dat vaše Alti - škoda da nismo bližje doma, res... Kaj pa kakšni kolegi? Je pa res zoprno, ker je 1. november in vsi hodijo na grobove, kjer so pa kužki načeloma prepovedani user posted image . A vaša mami gre pa zraven vas?
Jah, rodit v A, ni slaba ideja, a preveč oddaljena zameuser posted image . Bom kar zaupala Celjski porodnišnici. Prvič so se odlično obnesli. Pa še obiskov sem mela za izvoz user posted image . Kar verjetno v A ne bi bilo.
IZVIRNO SPOROČILO: Dolina
Zdej že meni daješ nove ideje - sam moj user posted image  je bolj izbirčen oz. imava ravno obraten okus; kar je njemu všeč, meni ni (kot npr. Jošt - to ime obožuje), kar je meni všeč, pa njemu ni. Trenutno je dala moja sestrična user posted image  v trebuščku zasilno ime Henrik. user posted image user posted image user posted image  Pa ne vemo, če je user posted image .

Henrik user posted image user posted image user posted image  svetovno... to bo pa moral biti korenjak-inja user posted image . Naš-a je kar bratec ali sestrica - še zadnjič sem ji razlagala, da bo sam en dojenček, ne dva. Atena pa pravi, da bo eden za mene in en za njo - ona bo imela sestrico user posted image . Jošt je pa meni zelooo lepo ime (poznam enega Jošta, ki je tako fejst dečko user posted image ), vendar se mi zdi, da res najbolj ne paše z Zojo. Kaj pa vem. Kdo je pa dal prvič ime?

Rainbow - držimo pestke za Enjo. Da je sam nosek malce ponagajal. Nam je pa peč crknila, jo pride zdajle popravljat, če se bo dalo. Drugače bodo pa morali moji novo kupit... Tako da je Atena tud smrkava - in si nos skoz briše v rokav user posted image user posted image . Sploh je ne morem odvadit. Pa ni problema pihniti v robček, celo rada to dela. A rokavi so vseeno čist smrkavi...

Ugi, a Luka tudi ne mara v vrtec? Taki otroci se mi res smilijo user posted image user posted image user posted image  zanj, da se čimprej privadi. Vidve z Dolino pa kar uprezite svoja dva user posted image  bolj pogosteje. To sam koristi njim in našim malčkom user posted image .

Lep, lep dan vam vsem... Pa javite se še mal ostale, prav? user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
2.10.2007 11:57:26   
NiLe
user posted image Halooo, punce drage!

Očitno nas tale sonček ravno ne motivira za pisanje, čeprav v slulžbi buljim v to škatlo 8 ur, se mi pa zato zvečer ne da pred mašino, tako da samo prelagam: bom jutri kaj napisala user posted image user posted image . No, pa sem se le spravila.

Dolina: user posted image user posted image user posted image  za izpit! Super si! Te je za občudovat. Zdej pa še enega stisneš, pa si na konju. Jst imam tud še dva, ampak meni enostavno zvečer ne znese, zato bi bilo najbolj idealno, če bi šla na bolniško, da spacam tale faks do konca. Zojo pa naj kar tvoj dragi večkrat pelje v vrtec - bo manj joka. Pri nas je to stalnica, ker je sedaj tako, da mož pelje Leo v vrtec, jaz pa Nika v šolo. In včasih si moram prav priboriti, da jo tudi jaz kdaj peljem, ker je oči pri nas zakon user posted image  in moram Leo skor prositi, da jo peljem. Upam, da vam vseeno rata iti na kratek oddih novembra.

Skaana: ti pa le pojamraj. Zato smo pa tu user posted image . Veš, glede na vso situacijo te čisto razumem in verjamem, da ti enkrat prebije. Nered spreglej, še malo, pa boste v novi hiški, kjer se bo vse svetilo in boste uživali  maksimalno. Za dinarčke je pa povsod enako. Bolj ko greš proti koncu, težje je. Držim pesti, da saj za najnuješe napraskata.
Glede imen: vidim, da imaš pestro paleto. Meni sta za user posted image  všeč (pa še ke Ateni paše) : Vita in Zoja, za user posted image  pa Jon in Enej.

No, za mano je pregled NS, je vse BP, opravila sem še dodatno preiskavo oz .sem dala kri, da bo rezultat bolj mirodajen (rezultate dobim po pošti) Za spol sva tudi vprašala in zgleda, da bomo imeli še eno PUPO user posted image user posted image user posted image  Jutri imam pa prvi "uradni" pregled pri G.

Tako, sedaj me pa lakota preganja ... se grem malo pogret na sončka in potolažit želodčka.
Imejte se skrajno lepo.

Spi, dete, spi!

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
2.10.2007 11:58:45   
Katrin
Ojla, spet na hitro (se javljam iz šole) user posted image ;

Lepo vas je brati! Vsem bolančkanim želim, da se čimprej pozdravijo!

Dolina: bravo za izpit1

Skaana: Kako se kaj počutiš? Naš mali pikec brca že tako intenzivno, da me včasih kar premetava user posted image

Rainbow: jah user posted image  Telekom je priklopljen, ampak sedaj moramo čakati še en mesec na številko user posted image

NiLe: gledaš PB, 3 sezono? Sem ravno danes dopoldne gledala prva dva dela... NORO !!!!

Evo, moram nehat... brez zamere, ker nisem vseh ogovorila.

PS: Kaja je zdrava, spet v vrtcu. hudo mi je, ker še vedno misli na stari vrtec in me sprašuje, zakaj sedaj hodi v drugega in če bo še kdaj šla v Kekca (prejšnji vretc). Ubožček...

Drugače smo OK!!!

Uživajte user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
2.10.2007 12:05:59   
ugi
NiLe: Super fasada. Kako lepo izgleda hisa.

Evo, danes je bil spet jok zjutraj za v vrtec ... upam, da je bilo potlej v redu.
Res se mi smili, ampak to mora dati skozi. Sej bo. Hvala za tolazbo.

Vceri sva sla pol v Tivoli na tobogan, ker sem mu oblubila in je bil cist navdusen. user posted image Pol je pa se moj prisel in smo se kostanje nabirali. Bomo danes kaj naredili, kaksne figurice ... V nedeljo sva pa z Lukom barvala storzke z vodenkami. Ful je uzival. Jesen je ful lepa ker se da marsikaj ustvarit s tem kar najdes v naravi, razni kostanji, zelodi, listi ...

Skaana: Meni sta vsec imeni Danaja in Jon. user posted image

Pozdrav

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
2.10.2007 18:33:46   
Špacka

SKAANA ti imaš pa pester izbor imen user posted image  evo to je pa meni všeč

user posted image  Črt (to ime sem imela izbrano za Linouser posted image ), Jon
user posted image  Vita in Zoja

DOLINA čestitke za izpituser posted image user posted image user posted image user posted image  kapo dol, si sploh ne predstavljam, da bi se zdaj mogla učit user posted image
Ne bit preveč žalostna glede Zoje in vrtca, saj se bo navadila, ti pa svetujem, naj jo čim večkrat pelje mož. Ko sem uvajala Lino v vrtec, sem se o tem pogovarjala z vzgojiteljico in mi je rekla, da po njenih izkušnjah otroci manj komplicirajo, če jih pripeljejo očetje, pri mamicah je pa jok in stok.

UGI tebi enako svetujem, če imaš možnost. Ooooooo, vidva z Lukcem sta pa tako ustvarjalna? Superuser posted image user posted image user posted image user posted image

Moram it, prišel možuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
2.10.2007 21:55:37   
Skaana
 user posted image

Stanje glasovanja:
user posted image Zoja user posted image user posted image user posted image user posted image , Danaja user posted image user posted image user posted image , Vita user posted image user posted image , Ariana user posted image ,
user posted image Enej user posted image user posted image user posted image , Jon user posted image  user posted image user posted image , Priam user posted image , Aleks user posted image , Črt user posted image

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
3.10.2007 8:15:08   
Suzi*
Skaana, jaz bi samo glasovala za tvoj izbor imen. user posted image  Jaz mogoče ne bi dala čist podobnega imena, da ne bi punc zamenjevali. Znanci imajo Matevža in Maksa, pa ju zelo pogosto menjam.

Vita user posted image
Aleks ali Črt user posted image

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
4.10.2007 10:58:39   
Skaana
user posted image

Oooooo, tole pa ne smemo dovolit user posted image . Še mal pa bi na tretji strani pristale... Jaz sem spet v papirjih user posted image . Tokrat gre zares, brrrr. Kolk sovražim to. Naš oči dela zvečer in ponoči in je Ateno peljal v fitnes in malce na potep user posted image .
Naša marčevka postaja vedno bolj (včasih prevečuser posted image ) samostojna. Razjezi se sicer neverjetno, če ji kaj ne gre. In seveda hoče že vse, da bi ji šlo. Govorile ste, da so vaši v dojenčkasti fazi... No, pri Ateni pa bi rekla, da je ravno obratno. Ona je že velika, ona je mamica (ima že štiri dojenčkeuser posted image ), ona bo šla že kar v šolo... Sumim pa to, da jo zato paranoja daje, ker ji večkrat rečemo, da ne more bit velika, če ima še pleničke...
Kolk so vaši že samostojni pri oblačenju?
Pri nas pa nekaj glede trme zaleže user posted image . In sicer je moj user posted image  enkrat slučajno rekel, da zakaj smo pa vzeli poredno Ateno zraven, da moramo it nazaj in vzet tisto pridno. Da smo se zmotli... In od takrat to redno prakticiramo. Neverjetno, kako hitro se umiri, požre solze in se trudi da bi bla bolj pridna user posted image . Ja, pa jaz sem tud probala zadnjič in rekla, da zakaj me je pa ta roka udarila... In frajla mi odgovori, ker nisi hotla it tjauser posted image . Evo, pa sem dobila odgovor user posted image .
Imamo pa še nekje probleme - pri jedi. Zelo malo stvari je, zelenjave čisto nič, bog ne daj da ji podturimo kakšno omako, ker potem še krompirja ali riža ne bo jedla... Še najraje ima razne jogurte in skutke, samo le to pa tud ne more jest. Zjutraj poje ravno četrt kosa namazanega kruha (marmelada, pašteta ali vikikrem), skorjo obvezno pusti. Zelo rada pa ima sadje - kakršnokoli. Sicer po grozdju sračka da je joj, pomaranča ji dela fleke, a ostalo pa super prenaša.
Kako pa vaši kaj pospravljajo za seboj? Tudi glede tega je katastrofa - ti poberi! Potem se morava pa na smrt skregat, da zaleže, če sploh...
Drugače je pa pridna. Izredno se zaigra s svojimi dojenčki, jih hrani, previja, spravlja spat (prižge lučko, vzame pravljico in prebere, ugasne lučko, pokrije, pride do mene in nardi pššššt)user posted image . Pa neverjetno kakšen spomin ima. Se je včeraj zbudla in jaz ji rečem dober dan. In ona meni, da ne smem rečit dober dan, da se reče samo dobro jutro, ko se zbudi, in lahko noč, ko se gre spatuser posted image . Potem sem ji pa nekaj razlagala, da je pač spala podnevi, da vse punčke takšne kot je ona še spijo podnevi in bla bla...

Ugi, super ustvarjalna sta vidva. Midve bova pa danes lepile listje in vejice na karton z lepilom za les in nardile jesenski gozd. Upam, da bo uspel user posted image . Sva šle nabirat lisje zadnjič in je bila presrečna, da sem šla z njo. Mene je pa že vse bolelo... Joj, glede tega pa res komaj čakam, da bo mimo.

Suzi, ti še kar napiši kaj o Anžeju. Kmalu bo že tri leta user posted image , odkar sva ju rodile, najine sončke...

Špacka, kako pa kaj Lina?

Rainbow, jaz se tud ne spomnim, kdaj sem nazadnje peljala Ateno z vozičkom. Naša je prava pohodnica in niti ne pomisli, da bi se nosla user posted image . Kako je z Enjinim noskom?

NiLe, super za nuhalno. A da boste imeli še eno user posted image ? Superca. Tako bo pa Nik res moral prevzet vajeti v roke, drugače ga bosta vrteli user posted image . Se kaj boljše počutiš, kaj manj utrujena? Ti kar pojamraj pri zdravniku, pa saj je vse logično. Še dobro, da ti možek toliko pomaga...

Katrin, jaz sem v redu, v bistvu kolkrtolk. Boli me že medenica, mišic nimam nič več, le špeh user posted image  od ležanja se mi kopiči... Neprimerljivo s prvo user posted image , ko sem še zadnji teden hodila na štirikilometrske sprehode kot za keks... A bo že, samo da je user posted image  zdrava in da srečno donosim. Kako neverjeten spomin imajo tile naši pikci, kajne? Bi človek že pričakoval, da bo Kaja pozabila na prejšnji vrtec, sploh ker v tega rada hodi... En user posted image  zanjo. Za tebe pa upam, da čim prej priklopijo še internet... Pa saj so neverjetni, res.

Prav, polupškajte svoje sončke, peljite jih v gozd, da se bodo nabrcali listja user posted image .

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
4.10.2007 11:50:05   
Katrin
Oj,

Upam, da ste zdravi in Oh in sploh vsi v najlepšem redu. user posted image

Skaana: pri opremljanju nove hiške ti želim VELIIIIIKO živcev, ker meni jih počasi že zmanjkuje. Na vse se čaka tako dolgo, vsak, ki ima 5 min cajta te natuser posted image ... ni, da bi izgubljala besede.

Včeraj smo imeli v vtcu "krompirčkovo popoldne" - delavnice in potem so otroci dobili pomfrituser posted image . Izdelovali smo marsikaj in potem Kaja ni hotela dati svojih izdelkov na razstavo, ampak, da jih bo odnesla domov user posted image  In potem smo doma izdelali še enega ježka (krompir, zobotrebci)...

Danes pridem domov šele zvečer, ker imamo govorilne ure v šoli. Joj, še malo... Drugače sem OK, le da me že dva dni boli križ za znoret.

Uživajte in se slišimo user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
4.10.2007 15:35:51   
NiLe
Hojla punce,

ne morem verjeti, da smo že en teden na isti strani - mislim str. 70. Sploh nič ne čvekamo user posted image
Hvala za pohvale za fasado. Je prav zanimivo, kadar sije sonce je taka lepa sončna oranžna, ko pa je oblačno pa bolj povleče na rjavo.

Današnje vreme name vpliva bolj uspavalno, pa še Leo nama je z možem ponoči kravžljala živce, ker je hotela spati pri nama ... ta naš črmlj pa tako spi, da stalno brca ... zato sem ob petih zjutraj obupala in se spokala na sedežno v dnevno. Zdaj je skrajni čas, da kupimo mladinsko posteljo zanjo, da bom šla v takem primeru spat na normalno posteljo. Sem pa v dvomih, kaj kupiti, ker bomo imeli s prihodom našega novega člana malo prostorskih problemov. Sicer na začetku (prvo leto) ne bo krize, ker bo user posted image  spal pri nama v spalnici, nato pa si bo Lea delila sobo s tamičkenim in vedno bolj razmišljam, da bi šli v nakup pograda ... čeprav sem imela v mislih čisto drugačno posteljo za Leo. Pa tud ne vem, kje naročit posteljo. Nik ima sobo od Malega princa, vendar se mi zdi ta kar drag.

Katrin: ja PB gledam, čeprav 2. dela še nisem uspela pogledat do konca, danes sem pa dobila 3. del. Dobr se odvija. Bo še pestro user posted image
Glede izvajalcev na hiši ti pa čist verjamem... bolje ko greš proti koncu, bolj te nervirajo vsi ti zamujeni roki in nikoli se ne izteče tako kot si zamisliš. Pa malo probaj počivat. Si sploh ne predstavljam, da bi morala delat z otroci in verjamem, da si utrujena. Pazi nase user posted image  Pa čim prej se priklopte na internet user posted image

Skaana: ha, glede hrane ti ne znam svetovati ... pri nas imam kar srečo, ker sta oba kar dobra jedca, čeprav tudi ne jesta vsega ... pa kaj čem. Zadnjič sem naredila dušeno sladko zelje in pire krompir, pa panirane zrezke zraven. Najprej se je Nik zgražal kakšna je to bljeki omaka, potem je še Lea začela protestirat, moža pa tud vprašala nisem .user posted image .. no, je pa zato več ostalo zame user posted image user posted image user posted image  Aja, pa predvčerajšnjim sem naredila rižoto s korenčkom, grahcem in piščančjimi mini bedrci ... a veš, kaj sta moja dva korenjaka jedla: vsak po 3 bedrca, ostalo pa pustila na krožniku. V takih primerih se vedno spomnem na mojo prijateljico oz. njenega sina, ki je vsak dan jedel govejo juho, tu in tam pomfri in pil čokoladno mleko. In je zdrav fant.

Glede mojega oddiha oz. bolniške: včeraj sem imela pregled pri G in sem mu malo pojamrala, pa ni nič odreagiral. Meni bi pa tako pasal teden ali dva bolniške, da malo izprežem. Ah, bo že. Imam pa res srečo, da mi možek tako veliko pomaga (če je dopoldne doma, posesa, pospravi perilo, da prat posod ...), čeprav po drugi strani, pa velikokrat dela popoldne in sem sama s škratoma do 8h zvečer, kar je pa tudi napor.

Spraševala si za samostojno oblačenje: naša Lea hoče vse sama. Zna si obleči sp. hlačke, trenirkico (včasih prav, včasih kontra), pri majčki ji še pomagam. Tudi obuti se hoče sama, tako da je kar samostojna. Pa tudi pospravlja rada, sploh copate, odkar sem govorila z muco copatarico po telefonu (tako za foro, sem vzela mobi in jo "kao" poklicala in ji pojamrala, da Lea ne pospravlja copat). No, sedaj jih ima stalno na nogah, zvečer pa jih pospravi v omaro user posted image user posted image  In ko pridem iz službe, si jih gre iskat, prinese še meni copate in to je to.

Uf, sem se razpisala ... dost mam za danes. Grem domov cajtat možeka, ki ful kašlja in je kar bogi, pa stiskat se k mojima angelčkoma. Ta teden smo čist razštelani in danes je edino popoldne, ki ga bomo preživeli skupaj.

Uživajte v jesenskih barvah!

Spi, dete, spi!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
4.10.2007 20:43:00   
rainbow
Čer!

Joj, kak lepo ste vse napisaleuser posted image , jaz pa sem čist izčrpana od govorjenja danes, tak da bom bolj kratka.

NiLe, bravo za user posted image user posted image user posted image ; sicer pa, samo da je dete zdravo, kajneuser posted image

Evo, še tipkat se mi ne da, groza. Sori, jutri zjutraj bom okuser posted image user posted image user posted image

lepo noč vsem

lp, rainbow

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.