Skaana
|
dan, Aleksej se ukvarja s teniškim loparjem , vmes ga bom upam da uspešno uspavala brez zize , ker se moramo počasi navajati na vrtec... Pa lepo povrsti, Katrin, hvala za info o hrani. Zdaj bom jaz tudi začela tako delat. Pač kar mi jemo, se bomo pa mi malce bolj zdravo prehranjevali . Kako pa izgleda generalna hiše??? Jaz ne uspevam in te občudujem, da sfolgaš. Ko jaz pridem naokoli, je teden že mimo in spet jovo na novo... Glede piknika pri vas pa . Jaz bom dala vse od sebe, da pridemo. Edino, če bo ravno moj imel delavni vikend, potem ne bom mogla. In seveda, vsak nekaj s sabo. Samo da ne bo potem preveč . IZVIRNO SPOROČILO: Dolina Skaana, a ti greš skrajšanega delat? Tud boš dosti s svojima sončkoma. Pa že bo eno leto mimo, madona čas leti..... uživajte na morčku. Ne, to ni skrajšan delovni čas... Je polni, ampak specifika, takrat ko delaš, delaš na polno (še WC ne moreš ), pa še doma imaš cel kup priprav... Delaš pa z otroci po pouku do prihoda staršev oz. odhoda avtobusa. Podaljšano bivanje se reče. Vsebuje ustvarjalno preživljanje prostega časa, kosilo, samostojno učenje in sprostitvene dejavnosti. No, ko bo Zoja šla v šolo, boš že vse vedela . Jaz sem po porodniški z Ateno pristala v podaljšanem, da nisem sred leta uletavala v razred, potem sem pa tudi na lastno željo ostala še eno leto, potem sem pa spet bila . In zdaj spet v podaljšano. Je pa zanimivo, da bi imela, če bi šla učit v 4. oz. 5. razred nižjo plačo , ampak večje možnosti za napredovanje... Eh, bo že. Sam da so evrčki... Toskana . Obvezno poročilo želim . Si kupila avto? Kakšnega pa? Bt08, kako je Ožbej v vrtcu? NiLe, šola je tu in se boš lahko spet malce spočila Naša Atena je tud čist druga, odkar je nazaj v vrtcu, res. Ful rada gre domov in dobre volje je skoz . Mah, ne vem. Očitno res nujno potrebujejo vsakodnevno družbo vrstnikov. Mojčca, kako ste uredili s skupinami v vrtcu? Jaz bi vztrajala, da gre naprej... Ker v jaslih pač ne more več bit in pika. IZVIRNO SPOROČILO: mojčca Kar se tiče našega Matica je ful živc, non stop leta naokoli, oponaša Manco in imamo prav pestro. Je pa zadnje čase naša Manca postala en tak poreden otrok, ne uboga, samo nagaja Maticu in večkrat čisto izgubim živce. Ne vem, se bom morala počasi skulirati in ubrati drugo taktiko, ampak res ne uboga oz. ne sliši nič (kadar smo skupaj z Maticem). Če pa sva sami, je čisto druga pesem. Je ful pridna, ubogljiva Ja, očitno je ljubosumna na Matica in to močno. Ej veš da je pri nas večkrat isto. Pa sploh ne porajtam, da imam Alekseja v naročju ali da ga hranim ali da... Sam takrat je zlata, ko mali spi ali pa gre moj z njim na sprehod. Mah, izgleda da bo to ljubosumje še trajalo. Sem pa ful trudim, da jo cartljam, pa lupčkam, pa hvalim... Trma je pa tudi pri nas še, včasih se mi zdi, da celo še hujša kot prej Glede čiščenja okenskih okvirjev in muh pa , pa moji se ne smejijo. Letos sem se striktno odločila, da drugo leto nabaviva komarnike za vsako okno... Baje da ne moreš verjet, kako je učinkovito. Še za vrata se kupijo takšne kao zavese z obtežitvijo, da ne pride mrčes notri... Fipi, kako je zdaj s hčerkico? Špacka, dobrodošla nazaj... Si me spet nasmejala No, pri nas je bilo pri Alekseju podobno, le da se je res "prijelo", pojma nimama kako . Tako da vidva kar v akcijo, služba je super, če ni ovir, da prehitro zanosiš, bi jaz "nardila" Lini družbo čim prej, da ni prevelike razlike. IZVIRNO SPOROČILO: aleži čestitke tvojemu možu za RD čeprav malo z zamudo. Kam pa greš na morje? enkrat si napisala, da boš morda prišla v izolo do sorodnikov... kaj zdaj, a pridete? Gremo v Puntiželo (blizu Pule), v Izoli smo pa bili le pol dneva, ampak smo se na ekspres odloćli, da gremo (dan prej pa smo šli v Lipico), tako da drugo leto se pa res oglasim in se dobimo, prav? Jah, sorodniki nas pa nič ne povabijo dol . Očitno imajo že brez nas skoz polno. Saj jih čisto razumem, jaz bi tud hotla met poleti malo miru, če bi že imela vikend dol. Ne pa skoz nekih obiskov... Aleksej tudi čez dan zelo malo spi, ampak imamo noči mirne, tako da se ne pritožujem. Ti moraš pa biti res čist od utrujenosti. Naj pikici čim prej zobki zrastejo in naj se nauči sama zaspat nazaj (baje se vse otročki zbujajo ponoči, le eni se znajo sami nazaj uspavat, drugi pa potrebujejo pomoč). Atena pa zdaj pride vsako noč k nama, tako da moram jaz zjutraj, ko se Aleksej zbudi za podoj it z njim v njeno posteljo . Ker ne preživimo vsi štirje na najini zakonski. Vsi smo se pripravljeni prilagajat, le Atena si izbori izključno celo polovico zase . Potem pa brca in rine z glavo... Jutri grem k zdravnici po napotnico za alergologa. Še kar vsako jutro kiha. Pa še kdaj potem. In nosek jo srbi. Saj sem 100%, da je prah, ampak da ni še kaj drugega zraven... Ugi, super za Luka in pohod . Vam se pa res dogaja in prav je tako. Mi smo pa v soboto bili na Veliki Planini in smo imeli ful smolo z vremenom. Megla, da bi jo lahko rezali... In Atena je hodila kot velika, Aleksej je v rukzaku užival in se samo smejal. Sam mala je res razturala, je rekla, pa ne me vlečt, bom sama hodla . Edino potem po drugi turi, ko smo se zbudili, je rekla: "Mami, jaz pa ne bom šla več v Kekčevo deželo, ker je tak strmo..." pa ni nič spala podnevi... tako, miceni drnjoha, malo je spet bilo . Joj, naš knedelj ne zna drugače zaspat... Nima pa dude, tak da verjetno to kar nekako vpliva... Zdaj pa grem čistit kopalnici , potem pa sortirat obleke iz škatel... Mislim, da bo šlo večina v kontajner... Lepo bodite...