|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
19.9.2006 13:59:04   
mml
 Žuni  čestitke za Alena in Lano user posted image  (ki imata RD na isti dan kot Manca user posted image ) in dobrodošla med decembrskimi čvekami

Ovčka seveda sta  z Laro dobrodošli na decembrski strani in na decembrskih srečanjih  user posted image

ac user posted image  za nočno spanje, upam, da vam uspe to čim večkrat ponovit (dan je po prespani noči takoj lepši)

cuma Manca je tudi čisto očiju podobna (skratka prava očkova punčka user posted image ) sploh zgornji del obraza in oči...usta in brada so mogoče malo bolj po meni

Bino kar lepo uživaj, dokler je Bina še bolj pri miru in na enem koncu stanovanja, ker potem ko postanejo mobilni je življenje prav pestro user posted image  (predvsem kadar jih ne vidiš in nastane sumljiva tišina...user posted image )

No tako mi počasi pakiramo, da jutri končno odpotujemo na dopust user posted image .
Se še kaj javim preden vam dam mir za en teden user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu žuni)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
19.9.2006 16:21:57   
Nana Liza
Hojla!

Pri nas je trenutno spet jok v hiši, se Ela dere v posteljici pred popoldanskim počitkom. Je pa že veliko bolje kot je bilo, saj včeraj zvečer je potrebovala še samo 9 minut, da je zaspala.user posted image Ponoči je pa tudi lepo spala celo noč z 2-krat vmesnim jambranjem . Dojenja pa tudi ni bilo nič.

Zdej pa že lepo pančka user posted image , ko pišem tele vrstice.user posted image (5 minut)

mml-  Imejte se lepo na dopustu in uživajte. Danes se še pridno pakirajte (ta del jaz najbolj ne maram). Potem se pa vidimo na naslednjem plavanju. Ela pa Manci želi velikouser posted image user posted image user posted image na zasluženem dopustu.user posted image

Jana73-čaka te CD s fotkami. Prinesem naslednjič na plavanje. Ela Eli pošilja veliko user posted image , da se čimprej pozdravi.

arielca - fotke imaš na mailu (sem poslala že včeraj)

žuni - dobrodošla med decembrkami.

Bližajo se spet lepši dnevi in sonček! Uživajteuser posted image

NL.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
20.9.2006 10:51:12   
arielca
Ojla,

Včeraj sem napisala cel prosti spis pa me je vrglo ven user posted image user posted image user posted image . Danes ponavljam vajo user posted image .

Naš user posted image  je preživel operacijo in ima zdaj bleščeč nasmeh. Spulili so mu 4 mlečne zobe (sem mislila, da ma samo enega user posted image ) in mu sčistili zobke. Kolk je zdej lep user posted image !

Včeraj so šli moji starši, sestra in njen user posted image  na dopust. Kolk jim zavidam... Jst pakiram poletne cunje v klet, oni pa v kovčke user posted image .

mml, uživajte na dopustu user posted image  in pozdravi NR, če jo srečaš. Pa upam, da si že vse zapakirala in da samo še odštevaš...

Nana Liza, hvala za user posted image .

bino, mail ti pošljem na ZS. Brina z veseljem sprejme vabino na sankanje user posted image . Če je akcija, je vedno zraven!

ovčka, vi2 sta pa res pridni s kahlico user posted image . Naša user posted image  bi sigurno splezala dol in z nago ritko hodila po stanovanju user posted image . Sicer sta pa vedno dobrodošli na decembrskem čveku in kofetku.

jana73, kaj je z malo princesko? user posted image  za vaju!

Pajaca, si ta teden za kakšen sprehod? Vreme je obetavno, jaz pa vse dopoldneve sama z gospodično.

BlankaT, user posted image  za tvojega sinčka! Kmalu boš imela probleme zato, ker ne bo hotel iz šole user posted image .

ac, želim vam veliko sladkega user posted image in mirnih noči. Pa da se prideta pokazat na naslednje decembrsko srečanje user posted image .

žuni, dobrodošla med nami! user posted image  za tvoja junaka in  user posted image za mamico. Resnično občudujem mamice dvojčkov user posted image .

No, takole. Mene zdaj čaka perilo v stroju, prah na policah in igrače po celem stanovanju. Najbolje, da se lotim dela. Popoldan bomo šli sigurno na  user posted image !

user posted image

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
20.9.2006 11:41:38   
ac
Ojla!

Mi pa smo pa že drugo noč lepo spali user posted image user posted image user posted image . In sicer sem mal spremenila dnevni red: prej je mala hodila spat dopoldne za dve urci in popoldne za eno (sem jo uspavala v ležalniku), sedaj jo pa dam spat čez poldne (v svojo posteljico in je sevede najprej jok) in spi 2,5 h. Zvečer je sicer že mal sitna in zaspana, ampak jo dolgo kopamo in preguramo do pol devetih, ko lepo zaspi in spi do ene pol štirih zjutrej in potem lepo naprej po dojenju.

Zdejle že spi, jaz sem pa tud zadremala z njo (sem včeraj šla bolj pozno spat: koncert, pijačka), pa sem se vmes med sanjami spomnila, da sem dala Pečjakove čokoladne  žepke v pečico..... Še dobro, da sem se spomnila, če ne bi bilo čez kakšno uro že vse zažgano. No, medtem ko vam pišem, so se spekli in grem naprej dremuckat. Popoldne pa ven, ker je spet prekrasen dan!

Uživejte!

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
20.9.2006 13:44:15   
mml
No tko, še vedno ne dam miru user posted image , ampak tole je pa res zadnje javljanje pred dopustom. Večina stvari je bila spakirana že včeraj, tako da je treba zdaj dati v kovček samo še par malenkosti, ki so tudi že lepo pripravljene. Sem prepričana, da imam pol stvari za Manco preveč s sabo. Na Djerbi bom pa ugotovila, da česa "nujno potrebnega" pa nisem vzela s sabo user posted image . Sicer pa en teden hitro mine in računam, da se bomo imeli super lepo user posted image .

Danes so me klicali iz službe, da je iizšel en razpis, na katerega bi bilo dobro, da bi se prijavila, tako da sem dopoldan pisala še prošnje in prijave (še dobro, da imam prejšneje prošnje spravljene na računalniku in je bilo treba samo malo sfrizirat in spremenit datume user posted image ). So pa ful zanimivi, objavijo danes, vloge je treba oddati do 23. septembra user posted image , verjetno spet kakšna kuhinja...no ja bom videla, zgubit nimam kaj...sploh gre pa bolj za čast in slavo in v končni fazi precej več dela za malo več denarja...

ac user posted image user posted image user posted image  za prespane noči. Si uživala na koncertu?

Nana Liza vidim, da sta z Elo že pravi profesionalki v uspavanju in spanjuuser posted image , upam, da obdržita ta ritem še naprej, ker so dnevi dosti lepši, če si lepo naspan user posted image

jana73  a si že spet brez dostopa do internetauser posted image  ali si se nas samo naveličala user posted image ?

Arielca Manca bi po moje tudi po hitrem postopku zbrisala s kahle in si jo po možnosti poveznila na glavo user posted image  , tako da zaenkrat jo samo poriva sem in tja po sobi...za kaj drugega še nimam volje in energije (čeprav moja mama tega ne odobrava user posted image , ker sem bila jaz menda pri 13 mesecih brez plenic).

BlankaT  user posted image , da tvoj sin ni več žalosten v šoli.

No tako Manca spi še svoje opoldansko spanje, potem se pa nabašemo v avto in odšibamo soncu in user posted image nasproti . Lepo se imejte in veliko pišite, da bom imela kaj prebrat, ko pridemo domov user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
20.9.2006 14:09:18   
arielca
mml, UŽIVAJTE user posted image !!!!! Kar se pa kahle tiče... Moja mami je pred kratkim iz 'arhiva' potegnila famozni dnevnik zapiskov iz mojega otroštva in ugotovila, da sem bila brez plenic že pri 11. mesecih user posted image , moja sestra pa kakšen mesec kasneje user posted image . In je zgroženo ugotovila, da tale Pampers generacija res dolgo lula in kaka v plenice user posted image . Tudi pri nas je, jasno, skrajni čas za kahlo, čeprav je še niti kupila nisem user posted image user posted image user posted image .

ac & Nana Liza, user posted image user posted image user posted image !

Naša gospodična se zdajle igra v stajci, ker je danes noro hiperaktivna user posted image . Dopoldne mi je naredila inventuro v kuhinji, vstala ob pečici in jo k sreči ni odprla user posted image , enak postopek ponovila s pomivalnim strojem user posted image  in se na koncu ustavila pri predalniku user posted image  (spodnja dva predala je uspešno praznila, dokler ni tečna mama prekinila zabave).
Seveda sem jo popokala, oblekla in sva šli ven. V cvetličarno sem si šla ogledat ponudbo rožic za jesenske balkone pa nisem imela dovolj rok, da bi kaj pritovorila domov user posted image .
Pred kosilom sem pa gospodični naštimala Chiccov poganjalec- gugalnik, da se je veselo gugala user posted image . Bomo pa tudi mi kupili en poganjalec, ker zdaj premika klubsko mizico v dnevni sobi in mi ni ravno všeč user posted image .

Vem, da je še zgodaj, pa vseeno. A ste že kaj razmišljale, kje in kako boste praznovali 1. rojstni dan?

po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
20.9.2006 14:39:22   
Nana Liza
Živjo!
ac- se veselim  s tabo user posted image

Danes je user posted image spala od 20:40 pa do 5h zjutraj brez zbujanja. Ob 5-ih se je zbudila in jambrala 10 minut ter se nato sama uspavala do 7h zjutraj in zbudila brez joka. Danes nisem ponujala ponoči niti vode. Tako ni spala že od 4,5 meseca. za user posted image !

Arielca- si mi dala idejo, kako naj dobim  v vrečko user posted image urin.  S kahlico! Misliš, da bi ratalo? Že pri dveh vrečkah je šlo mimo.  Po neuspelih poskusih sedaj spet zbiram pogum. Na zalogi imam še 4 vrečice. Časa pa še 14 dni.user posted image

Ful sem dober mail dobila zdele:
Pisarniški nasvet (državna uprava, javni zavodi, ...):   Ne pij kave zgodaj zjutraj!!!    Celo dopoldne ne boš zaspal!!!!
Dober nasvet za po porodniški, če imaš kakšno tako službo!user posted image user posted image user posted image
Mejte se fajn! NL

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
20.9.2006 15:02:18   
arielca
Nana Liza, mogoče pa rata. Poskusi in poročaj. Držim pesti! Nama je vrečkico nalepila kar sestra v posvetovalnici in ni bilo problema. Je pa opozorila, da mora biti predel, kamor nalepiš vrečko suh in čist (nobene kreme za ritko ali česa podobnega).

Škoda da ne delam v pisarni user posted image ... Mene itak mulčki tko zbudijo, da tut kave ne rabim...

Sicer sem pa jst dons dobila luštn SMS:
Blondinka ugotavlja: Razumem, da štorklje nosijo dojenčke, ampak nikoli mi ne bo jasno, kako pajk odpelje avto user posted image .

po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
20.9.2006 20:39:08   
Taja Nagaja

mml:lepo se imejte na zasluženem dopustu.  Uživajte 100/h. Sem pa jezna sama nase. Ti si tako prijazna jaz pa tako pozabljiva. Sem te pozabila vprašat, če bi imela fotke iz našega  srečanja. Na eni je Manca tako simpatična, ko si tlači kamelo v usta. user posted image Se bom mogoče drugič prej spomnila.

arielca:
tudi jaz sem že razmišljala o kahli, samo ne vem, če bi jo Bini kar na tazadnjo prpopala.user posted image

Nana Liza in ac
: user posted image user posted image user posted image za spanje. Mi bomo tudi kmalu začeli. Čakam samo, da se neha praskat in da čez dan kaj več poje. Pri njeni prehrani pa je bolj težko. Enkart do poroke bo že user posted image . A ne?

Jana73: da si nisi ti šla kakšno parcelo pobližje ogledat, sedaj ko je vse tako mokro?  Al te je pa Povodni mož odnesel. Upam, da je Ela uredu. Bina ji pošilja en velik user posted image .

Žuni: dobrodošla med nami. user posted image Te prav občudujem. Verjamem, da ti ni lahko. A imata Lara in Alen podobne želje ob istem času ali vsak po svoje?

Ovčka:
super, da si se nam ponovno pridružila. user posted image Upam, da se tudi kaj vidimo.

No danes ponoči smo zopet slabo spali. Me je pa Bina prav prijetno presenetila s spanjem čez dan.user posted image Ponavadi spi pol ure dvakrat na danuser posted image . Danes pa je dopoldan spala uro in 3/4, po kosilu uro in deset minut in popoldan še pol ure v avtu. user posted image user posted image user posted image

Ker se še ne plazi, še ne potrebuje poganjalčka. Danes sem ji kupila enega polža. Mogoče ji bo pa v pomoč. (Ker ne znam prilepit slikce- samo link do polža)
http://www.tomy.co.uk/products/discovery-swap-n-roll-snail/default.aspx 

Moram poklicat še fizioterapevtko, da se naročim za pregled, ker mi to ne-plazenje ne da miru.

Lepo in mirno noč, pa kaj lepega sanjajte.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
20.9.2006 20:51:37   
cuma
Čau punce!

Mml: veselo dopustovanjeuser posted image , če boš pa kaj nujnega pozabila, boš pa imela izgovor, da kupiš novouser posted image !

Nana liza: jaz sem se ravno prejšnji petek ubadala z urinsko vrečko in je ratalo v 1. šusu!Naredili pa smo samo naslednje:
zjutraj po hranjenju sem Emo med previjanjem umila le z vodo in vatkami (sicer uporabljam vlažilne robčke) in dobro osušila lulo z brisačko. Potem pa sem vrečko odpakirala in tisti del, ki ima spužvico in je v obliki kapljice nalimala od zgoraj navzdol. Vrečko sem prepognila v pleničko, Emo oblekla in med potejo do P dajala pit čaj. Ko je čez pol ure P Emo odvila, je bilo v vrečki za 1/4 dcl urina, vrečko pa je zdravnica kar težko odlepila iz lule user posted image . Tisto lepilo je kar močnouser posted image . V glavnem projekt lulanja je uspel in ni bilo potrebe po popravnem izpitu user posted image !

Jana73: Si že odprla S.P. za servisiranje pc-jev in nimaš več časa za nas???user posted image

Žuni: Starši mojega moža živijo v Letušu. Pridem gor čez 10 dni in gremo na Piko v Velenje. A boste vi tudi kaj šli?

ac: user posted image  za pridno spanje!
arielca: ti si pa še hujša od mene glede planiranja ... a si  tudi ti devica po horoskopu?user posted image

Pa še par fotk:
To je torej nova Emina frizura nad katero je nadvse navdušena user posted image !
user posted image

Pa še ena o poganjalcih....da ne bo pomote, Tomyjev je super, je pa ema odkrila še enega, ki ga mora sicer tata poganjat, je pa bistveno cenejši in zelo ekološki! user posted image
user posted image
Zdaj pa moram do hladilnika, če ne bom zbudila Emo (želodec kruli user posted image )!
Pridem nazaj! user posted image

< Sporočilo je popravil cuma -- 20.9.2006 21:05:29 >

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
20.9.2006 21:28:01   
Pajaca
HOJLA!!!

Poganjalca pri nas nimamo in ga ne bomo imeli. Saj gre kmalu v vrtec, pa jih imajo tam. Drgač pa pred sabo poriva kar mu pade na pamet. Včasih celo tommya. Največkrat se s Pajacko skregata ker bo peljal voziček za punčke. Je pa fino porivat okol stolček pa kakšnega medveda, sploh pa koš za smeti, na koncu se ga super strese po celi kuhinji al pa z njega pobira smeti.

Aja naš je čisto navdušen nad kuhanjem... on bi to skoz gledal. Pa gleda kako oči kuha in ga mora met v rokah in pol mu razlaga kaj not meče in on poznavalsko pokaže proti začimbam kao daj še to not in mata vsak dan cel šov ko kuhata kosilo..... pa pol hitr pomaga pa zmeče pokrovke ven, pa podstavke za na mizo pa.....

Danes je imel čist taprav randi. Sta šla s eno punčko na sprehod in cel čas sta si dajala roke in se kregala nad nama kaj ne znava vozit čist skupi da bi se za roke držala.... ma kdo je še vidu da se mamo na randi vzame???

Arielca... lahko edino v petek, za jutri sem že zmenjena. Al pa pol drug teden, saj baje bo še sonček.

Kar se pa kahle tiče..... zadnjič je težil in jokal in tolkel po wcju in sem ga dala na wc sedet, pa mu ni bilo všeč, mogoče drugič res na kahlo, ampak men je nastavk za wc tolk bolj praktičen. Se mi zdi, da imam dosti dela z odvajanjem od plenic enega otroka, da se z tem sploh še ne mislim ukvarjat, bo že ko mu bo pasal.

Lep pozdrav vsem, jaz grem spat!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
20.9.2006 22:10:21   
žuni
Živijo!

Zopet sem z vami, da vam malo napišem kaj se dogaja z nami.

Najprej hvala za vaše čestitke in dobrodošlico. Res je veliko dela in skrbi z Alenom in Laro. Vendar se vsega navadiš. V bistvu se moraš. Srečo imava z  "možekom", da sta tako pridna že od vsega začetka. Že kar kmalu sta osvojila tisti bioritem, ki sem želela uvajati.

Oba imata po dva spodnja zobka, zgornjih pa še vedno ni.

Bino: Alen in Lara sta od tretjega meseca navajena, da jesta skupaj, spati gresta skupaj, vse se dogaja istočasno. Saj drugače res ne bi imela nič od dneva, ker bi morala najprej poskrbeti za enega, nato za drugega. Edino Alen je večji zaspanček tudi čez dan, z Laro pa imava večkrat probleme, saj je tako zaspana, da komaj gleda, spati pa ne. Zvečer se dobesedno zlije v posteljo.

Cuma: ja, Letuš je kar blizu našega kraja. Na Piko žal ne bomo šli, saj je "možek" zelo veliko v službi, sama pa z njima skoraj nikamor ne grem. Včasih sva oba premalo.

mml: a Manca se je prav tako rodila 13.12.2005? V kateri porodnišnici si pa rodila?
Lepo se imejte na dopustu.

Nič, grem počasi pod tuš in v posteljo.

Lahko noč vsem, Nataša.

Alen 13.12.2005
Lara 13.12.2005

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
20.9.2006 22:40:34   
HIMH
L.P še od mene draga žuni.
No tudi jaz sem tukaj dokaj nova moja pikica se je rodila 28.12 v porodnišnici Maribor.Pridna je od prvega dne ko je prijokala na ta svet.
Spi nam po celo noč od cca 21 do 7.
V vsem tem času sem jo slišala vsega skupaj jokat enih 5x pa še zato ker so jo pikali pa ne cepli sva mele ene preglede zaradi rahle asimetrije možganov a je naša babika čisto ok.
Tudi mi2 sva dobile prva zobka šele pred 5 dnevi.

Drage decemberske čveke me pa nekaj res zanima ZAKAJ ZAVRAGA ŽE SILITE OTROKE NA KAHLE to je še prekmalu saj še niso dovzetni za to kaj morajo in kaj ne.To da pa ste nekatre ble že pri xxx mes suhe je pa tema zase.Moja mami dela v jaslih torej pri takih ki komaj pridejo v vrtec in jih nič ne uvajajo na kahle to delajo eno stopnjo više.Prav tako je pri postavljanju na noge oz.vse kaj se razvoja tiče mora potekat spontano otroka v nič silit ko začne delat stvari sam od sebe je pripravljen za naprej.

Upam da mi ne zamerite samo povedat sem vam hotela kako gledam jaz na to temo ker marsikateri otrok dobi odpor do tega.

Nič brez zamere in fajn bodite se javim še kaj ko bo čas oz. bo računalnik fraj.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
21.9.2006 8:39:30   
cuma
Pozdravljena Himh!

Kar se kahlice tiče, so  nas res naši starši bistveno prej začeli odvajati plenic. To pa zato, ker niso imeli takih za enkratno uporabo. Nekje sem brala, da se čisto prava kontrola vode in blata lahko vzpostavi šele pri dveh letih. Mi se zato še ne ukvarjamo s tem, bo še dovolj časa za to kasneje.
Kar se pa tiče motoričnega razvoja, ne razumem dobro, kaj si mislila? Saj se otroka ne da prisilit, da bi se prej plazil ali hodil ... user posted image  Vsak začne takrat, ko je za to pripravljen in na to osredotočen. Eni otroci npr. prej spregovorijo, drugi prej shodijo....čisto odvisno od otroka. Mislim, da vsaka mama ve, kaj zmore njen otrok in česa ne in ga ne sili, ga pa spodbuja. Primerjanje otrok med sabo pa večkrat pripelje do nepotrebnih skrbi. Časovni razpon za določene sposobnosti je precej širok in šele ko se otrok ne razvija niti do spodnje meje primerne za svojo starost, je čas za skrb in obisk specijalista.
Sicer pa take smo mame a ne? Moj pa že to in ono, tvoj pa že to in tisto in tretje... kdaj pa je tvoj, pa kako pa zakaj....user posted image  Vsem pa je glavno to, da je otroček zdrav in zadovoljenuser posted image .

Lep pozdrav in čimprej spet zasedi računalnikuser posted image !

Cuma

(odgovor članu HIMH)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
21.9.2006 9:44:41   
ac
Dobro jutro!

S Saro sva bli že pridni in sva šli v center LJ na servis po avto. Ne vem, zakaj se reče Renault Minutka, pol pa čakaš en dan (pa še mastno zaračunajo).

Kar se pa postavljanja malčkov na noge tiče, pa HIMH verjetno misli, da naj jih mamice ne bi postavljale na noge. Sem ravno včeraj brala od Vzajemne knjižico, pa je notri opozorilo: 'Ne priporočamo, da otroka postavljate na noge in ga učite hoditi tako, da ga vodite za roke. S tem mu vzamete možnost pravilnega, koordiniranega razvoja hoje, pridobivanja ravnotežja in občutenja telesa v prostoru.' No, ampak tam tudi piše, da jih do 6. meseca ne smemo posedati, itd.... Ko sem že 1x prej vse to brala, sem se najprej res ustrašila, da sem mali kaj škodila.... (ker je npr. tudi obračala nisem po pravilih, ko je bila še mičken dojenček). No, potem pa vidiš, da je vsa ta stroga priporočila treba jemat mal z rezervo, oz., da že sam vidiš in presodiš, kaj tvoj malček zmore in kdaj mu škodiš.

No, tako. Drugače smo pa dons mal slabše spali kot prejšnji dve noči. Mogoče bom pa danes probala foro s kvasom (pri nekaterih menda deluje).

Uživajte v lepem dnevu!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
21.9.2006 10:42:01   
HIMH
Evo mene dopoldne ko sva same mam še malo časa da se javim.

No CUMA to je res da so ble takrat druge plenice in tudi drugi časi se strinjam z tem ko si napisala da nekje pri 2 letih je tisti čas ko otrok približno ve kako in kaj je z lulanjem in kakanjem.Kar se pa razvoja tiče je pa tak da gre od glavice na roke potem na ritko in šele nato na noge je pa blo mišljeno to da nekatere že svoje polžke kr takoj postavljajo na noge da bi drugi vidli glej on pa že hodi.
Bistvo vsega je spontan razvoj ko malček sam ugotovi da je svet stoje lepši. 

Tudi ti AC si me pravilno razumela ravno to sem mislila no kaj se pa knjig tiče pa je tak tak.Problem knjig je šolski primer naši SONČKI pa so samosvoji.In se moramo usmerjat po njih sedaj so oni glavni.

Upam da vam nisem preveč zatežila jaz v bistvu ne kompliciram dosti oz skoraj nič le kaj se razvoja tiče pač pozorno spremljam zadeve vseeno hočemo našim baucom vse dobro.
Nič naša Hana se buni v stolčku na tv ni več nič pametnegauser posted image ,UŽIVAJTE SONČNI DAN ker počasi jih bo majn.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
21.9.2006 10:51:38   
arielca
Ojla,

cuma, jst sem po horoskopu user posted image , moj user posted image  pa user posted image . In pri nas imamo vse splanirano user posted image . Otrok še po planu joka user posted image . Ne, čist zares... O RD sem razmišljala zato, ker je zima in je kakšne koče, brunarice in podobno potrebno prej rezervirat. Mi mal razmišljamo o mini sankanju in papcanju in igranju v kakšni koči. Ampak zaenkrat samo razmišljamo user posted image .

HIMH, mi kahle sploh nimamo niti je ne mislim silit z njo, ker poznam otročke, pri katerih je bil učinek zgodnjega navajanja ravno obraten. Verjetno jo bomo počasi odvajali naslednje poletje... Kar se tiče postavljanja na noge, je pa res, da vsak otrok rabi svoj čas in da s forsiranjem nikamor ne prideš. Brina se pridno postavlja na noge, sama hodi ob opori (naredi par korakov levo in desno), se drži le z eno roko, včasih ji par sekund uspe tudi samostojno stati, ampak NIKAKOR noče hoditi tako, da bi jo nekdo držal za roke. Njen deda pravi, da je lena user posted image  in da bo zato pozno shodila user posted image , mene pa to niti najmanj ne skrbi. Ker določene stvari morajo usvojiti sami in jim klikne kar čez noč user posted image .

bino, poznam otročke, ki se v življenju niso niti sekundo plazili in so shodili precej zgodaj. Mislim, da te nima kaj skrbeti user posted image !

Pajaca, za petek se še slišiva, OK?

Aja, in da ne bomo samo otročkom user posted image  za rojstne dneve, dejmo narest še seznam rojstnih dnevov decembrski mamic. Sej vem, da obstaja seznam na Statistiki, ampak tukaj bo bolj pregledno.
Moj rojstni dan je 31.12. (se ne hecam).

Zdej pa šibam kopalnico pospravt do konca user posted image . Upam, da je Cilit Bang naredil kakšno čarovnijo user posted image .

Se tipkamo!

po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
21.9.2006 11:38:42   
Kofi
Heloo decembrčki in decembrske mamice!

Žuni dobrodošli vsi 3 med namiuser posted image !!! Verjamem da nimaš cajta nič kaj dosti napisat...pa še preden si pogum našla...vse čestitke za tvoja mala srčka!
HIMH tebi je pa končno uspelo se prijavit, kaj? Pa še to se nisi sama...ccccc...user posted image

No, drugače pa smo bili mi včeraj na posvetovalnici za 9 mesecev, kjer so našo Neli tehtali in merili pa premerili vse od glave do pet user posted image  Punca je baje fejst fajn in lušna ko cuker (kot da je P kaj novega pogruntal). Njeni podatki so zdaj takšni: teža - 8025g, višina 71,5cm. Vse čist na spodnji meji...vendar razvoj normalno poteka. Tudi glavica in prsni koš so v sorazmerju z vsem. Kožo ima tudi zelo lepo čeprav je še vedno dokaj suha,...vendar še vedno iščemo primerno kremico...dokler je ne najdemo, moram porabiti sproti kaj kupim, ker če ne se mi samo nabirajo neki proizvodi,ki jih pol nimam kam dat...tko da iskanje prave kreme bo potekalo po mojem še kr nekaj cajta. Ko jo bomo pa našli, se je bomo mogli držati ko klop..po navodilih pediatra.

Glede spanja zvečer, smo jo mi uvajali že kr nekajkrat..ker se malaa ful hitro spet zize navadi. Tko da smo tudi včeraj imeli par minutni jok. Pol pa bo menda spet vse po starem. Moti me samo to, da je že spala celo noč...npr od 21 do 7, zdej pa ko je zobke dobivala, se je ene 2x ponoči zbudla..in seveda se zdej spet kr zbuja ponoči pa neče zaspat brez zize oz, brez naju, da bi jo nosli. Tko sem jezna, da jo pustim, da mal joka...pa že mislim, da bo zaspala, pa spet joka...joj..user posted image ...no pol si pa mislim, ah..sej mi ni hudo se dvignit pa jo podojit user posted image  - je mogoče zato pediater reku, da sem prenežna mamica??? Pa da morem tudi kdaj bolj trdo roko pokazat??? So na netu našli neka zlata pravila vzgoje - ki naj bi si jih starši prebrali...jih grem kr poiskat...

No to bo to za danes...
Pridne bodite in izkoristite sončeka!!!!

Adios..
Pegica (piškotek user posted image )

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
21.9.2006 13:38:11   
NRMM
Daaaaaaaaaaan!

HOME SWEEEEEEEEET HOME.......yeeeeeeeees user posted image user posted image .

Da se vam na brzino javim, poročilo in album sledi, ko se odpočijem (so opozorili po prihodu na djerbo, da ne smemo pit mrzlo in seveda sem se spozabila in sedaj driskam že 3 dni,linex ne prime sploh, bo slovenski luft nardil svojeuser posted image ) in naspim user posted image user posted image .Super dopust je bil,najboljše od vsega let z avionom, šeeeeeee bi user posted image .
Iz prijetnih 35st smo pristali na 14st,Maruša je nekam čudno gledala,ko sem jo pričela oblačit, kajti večinoma je bila nagec user posted image .

Na dopustu smo dobili tudi še en zobek zgoraj ampak tabrez problemov user posted image .

Maruša in ati ajat zasluženo spanje popoldansko, jaz pa se sproščam ob pc in RR user posted image .

Se javim zvečer!

l.p.
Irena

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
21.9.2006 14:30:54   
cuma
NR in Maruša: dobrodošli spet doma in na RR!user posted image
Lepo ,da ste uživali, mi smo pa tačas pridno čvekale, da boš imela kaj brati!
Meni pri driski najbolj pomaga črni čaj (indijski) in prepečenec.

arielca: dobra zamisel user posted image !
Jaz sem rojena 28.8.1977 in sem devica po horoskopu.

Kje pa sta Šnucika in Jana73?
Se mi zdi, da ju (šnucike predvsem) že dolgo nisem brala?

Se še kaj oglasim user posted image !
Čau čau!
Cuma

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
21.9.2006 15:43:30   
Kofi
Dobrodošla NR in Maruša!!!! Nam je pa ta teden hitreje minil kot vam, vsaj upam...joj, kak ste hitro nazaj! Samo res boš mela kaj za brat..smo ble pridne decembrke!

Ja Arielca, res je dobra ideja z rojstnimi dnevi mamic decembrk...se javiš tudi za končni seznam user posted image ?
No, moj RD = 03.02.1977
Neli pa = 26.12.2005 user posted image

Pozdravček!
Pegica in Neli

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
21.9.2006 15:59:11   
krucibuci
Dober dan!!!

Sporočam vam, da moje dosedanje(zelo malo uporabljano) uporabniško ime cebelica77 od danes naprej ni več v uporabi. Sedaj imam bolj umetniško - krucibuci.user posted image Saj ne da  si ne bi mogla zmisliti nič bolj norega.user posted image ...nič bolj pametnega ni šlo, pol pa sem pač poskusila z bedastim imenom!!

Skratka, poskušala bom čim več krat pokukati na ringarajo in vas pozdravit, kolikor se bo pač dalo - sem namreč žal še vedno brez kompa.user posted image

Za konec pa pozdravček vsem uporabnicam tega portala, še posebej pa udeleženkam decembrskega mariborskega mitinga. Slednjim tudi sporočam,  da imam slikeuser posted image naših mladičkov, tako da naslednjič moramo biti  spet v enaki postavi, da le te razdelim.

z Janom že komaj čakava na naslednje srečanje.

Lep pozdrav

Jana

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
21.9.2006 18:25:51   
krucibuci
No spet jaz...

Tudi našega Jana so včeraj v posvetovalnici zvagali in zmerili. Spada pa v težko kategorijo, čeprav je bil pohvaljen v vseh ozirih. 10.400g in 75 cm.user posted image
Tudi on ga serje predvsem ponoči, ko se mi zbuja in noče lepo spat. user posted image
Čeprav še nikoli ni prespal vso noč, je imel že prebliske, ko je jedel le enkrat na noč....vendar to so bili zlati časi. Sedaj se ugodno počuti le v zakonski postelji - lepo na sredini  (ponoči se obvezno obrne počez), z zizo v ustih minimalno 3 x na noč. Zbuja pa se mi vsako uro in se jočeuser posted image user posted image user posted image ???
Nobena pijača ne pomaga, ker hoče zizo, (nima ne dudice, ne flaške) svojo posteljico pa uporablja le kot igralni pripomoček za čez dan.
Vsi vzgojni ukrepi so zaman, ker ata nima živcev in zmeraj popusti v ključnih trenutkih, pred tem pa moram poslušat, kako slaba mati sem, da ga lahko pustim tako jokatuser posted image .user posted image

Torej, ded je za narezat, pol pa je treba otroka spravit v red.user posted image

Čez dan je priden kot user posted image in cartlav kot user posted image . Kaka že na kahlico, ko ga pravi trenutek posadim gor (vidim da se napenja). Do sedaj mu je to uspelo že pet krat.
Kobaca še ne, je bolj lene sorte, zato pa ob opori mojih rok hodi in samostojno ob opori stoji.

Skratka toliko o JANU

Jan RD: 12.12.2005 ob 12h.
Jana RD: 18.10.1977

Lep pozdrav

Jana

(odgovor članu krucibuci)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
21.9.2006 20:06:15   
Taja Nagaja
Hojla!

arielca: no, jaz imam pa danes rojstni dan. Sem večna devica user posted image , pa tudi moj je devičnik. Le kako, da nama je uspelo, da imava malo nagajivo strelčico? Brezmadežno?user posted image Glede rojstnega dneva. Pri nas pa bo ena velika fešta. Bina ima rojstni dan na isti dan kot moj dedi. In sedaj se menita, kdo bo imel večjo torto.user posted image Lani so Binino rojstvo praznovali v kitajski restavraciji, vendar brez naju. Letos pa to ne bo šlo, saj Bina še ne zna uporabljat palčk. user posted image No, šalo na stran. Najbrž bomo praznovali doma v družinskem krogu. Mi je pa všeč, da bo sobota in bom lahko ves dan s princesko. Sem pa razmišljala, da bi drugače vzela dopust, da bi bile lahko skupaj. Saj nam pripadata dva dneva, ki jih lahko koristiš po lastni izbiri, ne le v času šolskih počitnic. . A si to vedela?

cuma: zadnič sem te spraševala, če ti je Ema kaj podobna.Pa sem vmes na to malo pozabila.  Če je tvoj user posted image   študiral na obali in bival v DD potem mogoče, da bi ga poznala. Drugače pa ima najbž tvoja princeska pač res  tako prikupno faco. Na slikcah je pa prava manekenka.user posted image A hodita kaj kamenčke metat v morje? Jaz to kar precej pogrešam. Pa nabiranje školjk.

Pegica1:
tudi naša je bolj drobna.Še ena v lahki kategorijiuser posted image . Kar pa se kremic tiče. A si že poskusila dodati olje v vodo, ko kopaš Neli? Nam so tako svetovali na pediatrični. Ko se kopanje končuje v eni manjši steklenički zmešamo olivno olje in vodo in ji potem zlijemo v čeber/banjico. Ko nekaj časa čofota v taki kopeli, jo vzamemo ven in namažemo s kremo. Na mokro kožo. Nič ne brišemo. Kremo nama je sicer napisala P, vendar je pomembno, da je mastna (negovalno mazilo). Na kremi piše: Oleum. olivae 10, Aqua in. 10, Eucerol ad 100. Mogoče vprašaš vašega P, če ti jo lahko predpiše. Če jo želiš probat, ti jo lahko malo pošljem.  Kako pogosto pa uprabljate milo? Mi ga namreč ne smemo. Res pa je da ima naša Bina AD.  Upam, da kmalu porihtata kožo.

Pozdravček z barja

Neposredna povezava do sporočila: 1574
21.9.2006 20:13:26   
XXYY
Dober večer!

OOOOOOOOOOO SEZNAM BO user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  za decemberke:

Lara rojena: 31.12.2005 user posted image  ob 17.51
user posted image  pa: 19.04.1980 (sem po mojem najmlajša med decemberkami - al se morda motim).

Danes smo pri Lari najdli že 4 zobek oz. žagico (enkica zgoraj) - zato je bila majčkeno tečna včeraj in danes.

Drugače je vse po starem.

NR in MARUŠA: WB to Slovenia . Slikce pa hitro daj v albumček, da vidimo, kakšna je ta Djerba (vsaj jaz še nisem bila tam).

Lara hoče na vsak način se samo dvigat sama in se zraven sploh nebi držala oz. se kar spušča in pade na rito. Tak, da je zelo pestro.

No, za konec pa dodam še eno slikco, k ima že svoj tricikel, k ga je full vesela, k je na njem:

user posted image
Moj tricikel.

Lahko noč. Pa še ve prilepite kakšne slikce od vaših user posted image  , da bolj popestrijo strani.

Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.