baguSka
|
Pa še jaz. Strinjam se: - da jim tako razmišljanje podarijo mame (tud če jim mama reče nared to in to in če bo fotr še vedno samo ležu na kavču in nč drucga naredu, je kriva samoo mama - mama je pač kriva, ker ni tud možu riti s kavča dvignla in mu metlo v roke porinla) - da nima veze kamena doba ali danes; moški in ženske smo dokazano iz različnih planetov in že od nekdaj je tko, da imamo ženske čut za družino in skrb zanjo, moški pa nagon za lov oz. skrb za denar in da družina ne bo lačna; tega se ne da spremenit, je pa res, da se z leti spreminjamo, ampak le zato, ker včasih pač ženske niso hodile v službo, danes pa in zato vloge postajajo vedno bolj izenačene; čeprav prvotni nagon še vedno ostaja v nas in tega se ne bomo nikoli znebili; jaz osebno lahko rečem, da si sploh ne predstavljam obrnjenih vlog, da bi imela moškega, ki bi skrbel za družino doma, jaz pa bi cele dneve delala in zvečer padla na kavč in potem še jamrala zakaj ni nič zajest, zakaj ni pospravljeno ipd.; seveda obstajajo tudi taki izjemni primeri, vendar do tega pripeljejo le spleti okoliščin, ne zaradi tega, ker bi moški in ženska to potrebovala oz. bi taka bila; - in ja, moški tako razmišljajo tudi zato, ker so oni glavni, ker se hočejo pokazat, da oni nosjo hlače v družini in da niso copate; - krive pa smo tudi me same, ker moškim pustimo, da tako razmišljajo in to počnejo; krive smo zato, ker s takim moškim sploh smo, vendar je težko takim moških vtupit v njihove betice, da ni prav to kar počnejo, če pač živijo v tem prepričanju in če so bli tko vzgojeni; Me pa prav zanima, za tiste, ki pravite, da takih moških nebi nikol niti mele. Če bi jih res ljubile in bi vam ta moški nudil vse in bil del vašega srca, bi ga pustile le in samo zaradi tega, ker nikoli ne prime za metlo Sem skoraj prepričana da ne, ker potem bi bla večina žensk samskih in zaradi tega tudi moški. Ne rečem da so vsi taki, ampak veliko jih je. Sej se da spremenit kakšno navado, ampak jaz sem še vedno mnenja, da je prvotni nagon tisti, ki loči žensko in moškega. Le banalni primer: že kot majhni otroci, se punčke večinoma igrajo s punčkami, jim češejo laske, jih preoblačijo, kuhajo, gledajo mamice kako likajo, fantke pa zanimajo povsem druge stvari: kako ati šraufa avto, omare, igrajo se z avtomobilčki, pištolami, tepejo se... Sej lahko da se motim in je pač moje razmišljanje zmotno, vendar sem brala o tem, kako moški in ženske prihajamo z različnih planetov in tam notri lepo piše, kako na določene stvari gledamo ženske in kako na isto stvar gledajo moški. Lepa knjiga, ki lepo razjasni pojme, česa ženska nebi nikoli smela pričakovat od moškega in česa moški nebi nikoli smel pričakovat od ženske. Seveda pa obstajajo medsebojni kompromisi in še tako obojestranska pomoč. Vse pa je odvisno spet od nas samih, kakšnega partnerja si bomo izbrali. O tej temi se da še veliko in v nedogled pisati in vsak ima o tem pač svoje mišljenje. Ljudje smo si pač različni in prav je tako.
|