|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdo je kriv...
14.12.2005 12:55:21   
Anonimen
ne spliš ne mislm. ampak ti lahko povem da tak prvotni nagon kot ga poznajo žvali pri nas človečkih ne obstaja. glih tko sem se js mogla otroka podojit nism kr sama vedla kakao nej to nardim avtomatsko. ne vem a si ti vedla? no pa bolj tak primer k ni povezan z biološkimi joški...tut js sem se mogla naučit tamali plenico na rit namontirat kot se je to nauču moj dec in glih tko sem se naučila js posodo pomivat k sem bla stara ne vem 5 let in sem gledala mamo kot je to naredu moj dec. samo da je men mama v roke porinla talar pa gobo in sem pomivala, marskerga desca pa spodijo iz kuhne in mu mama reče da je to babji deu user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
14.12.2005 13:01:12   
mehurčica
Nekje od 8 leta(menda) je živel sam z mamo. Odkar sva skupaj vem, da mu je ona likala, pomivala posodo, včasih pospravila sobo(mizo, preoblekla posteljo, posesala), kuhal si je dostikrat sam.

Torej, sam je prej: dostikrat skuhal in včasih pospravil svojo sobo. Pa zlikane stvari zložene na kupu si je položil v omaro.

Pred porodom sva se skupaj preselila in je: hodil v službo in včasih kaj za oba skuhal.

Po porodu: 1. on ima kuhinjo preko-kuhanje, pomivanje posode, pospravljanje...
                  2. včasih posesa celo stanovanje
                  3. včasih pospravi dnevno sobo in jedilnico

Kar je treba, je treba. Če mu ni ven za it z mano in Davidom, mu dam na izbiro še sesanje. To se sicer zdaj sliši kot maltretiranje, ampak ni, ker mu ni težko. Sej potem je pa tak ponosen, ko prideva nazaj in čaka, da ga pohvalim. Hehe...kot malega otroka. Pa kaj, glavno je, da se razumeva in si drug drugemu pomagava.

Torej ni vse odvisno od staršev. Doma so imeli, kako so si pač naredili. Tako kot je ena pred mano za parket napisala..user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
14.12.2005 15:36:08   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Absolutno in vedno njihove mame.

se absolutno strinjam!!!!!!!!!!

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
14.12.2005 16:23:49   
baguSka
Pa še jaz.

Strinjam se:
- da jim tako razmišljanje podarijo mame (tud če jim mama reče nared to in to in če bo fotr še vedno samo ležu na kavču in nč drucga naredu, je kriva samoo mama - mama je pač kriva, ker ni tud možu riti s kavča dvignla in mu metlo v roke porinla)
- da nima veze kamena doba ali danes; moški in ženske smo dokazano iz različnih planetov in že od nekdaj je tko, da imamo ženske čut za družino in skrb zanjo, moški pa nagon za lov oz. skrb za denar in da družina ne bo lačna; tega se ne da spremenit, je pa res, da se z leti spreminjamo, ampak le zato, ker včasih pač ženske niso hodile v službo, danes pa in zato vloge postajajo vedno bolj izenačene; čeprav prvotni nagon še vedno ostaja v nas in tega se ne bomo nikoli znebili; jaz osebno lahko rečem, da si sploh ne predstavljam obrnjenih vlog, da bi imela moškega, ki bi skrbel za družino doma, jaz pa bi cele dneve delala in zvečer padla na kavč in potem še jamrala zakaj ni nič zajest, zakaj ni pospravljeno ipd.; seveda obstajajo tudi taki izjemni primeri, vendar do tega pripeljejo le spleti okoliščin, ne zaradi tega, ker bi moški in ženska to potrebovala oz. bi taka bila;
- in ja, moški tako razmišljajo tudi zato, ker so oni glavni, ker se hočejo pokazat, da oni nosjo hlače v družini in da niso copate;
- krive pa smo tudi me same, ker moškim pustimo, da tako razmišljajo in to počnejo; krive smo zato, ker s takim moškim sploh smo, vendar je težko takim moških vtupit v njihove betice, da ni prav to kar počnejo, če pač živijo v tem prepričanju in če so bli tko vzgojeni;

Me pa prav zanima, za tiste, ki pravite, da takih moških nebi nikol niti mele. Če bi jih res ljubile in bi vam ta moški nudil vse in bil del vašega srca, bi ga pustile le in samo zaradi tega, ker nikoli ne prime za metlo user posted image Sem skoraj prepričana da ne, ker potem bi bla večina žensk samskih in zaradi tega tudi moški. Ne rečem da so vsi taki, ampak veliko jih je. Sej se da spremenit kakšno navado, ampak jaz sem še vedno mnenja, da je prvotni nagon tisti, ki loči žensko in moškega. Le banalni primer: že kot majhni otroci, se punčke večinoma igrajo s punčkami, jim češejo laske, jih preoblačijo, kuhajo, gledajo mamice kako likajo, fantke pa zanimajo povsem druge stvari: kako ati šraufa avto, omare, igrajo se z avtomobilčki, pištolami, tepejo se...

Sej lahko da se motim in je pač moje razmišljanje zmotno, vendar sem brala o tem, kako moški in ženske prihajamo z različnih planetov in tam notri lepo piše, kako na določene stvari gledamo ženske in kako na isto stvar gledajo moški. Lepa knjiga, ki lepo razjasni pojme, česa ženska nebi nikoli smela pričakovat od moškega in česa moški nebi nikoli smel pričakovat od ženske. Seveda pa obstajajo medsebojni kompromisi in še tako obojestranska pomoč. Vse pa je odvisno spet od nas samih, kakšnega partnerja si bomo izbrali.

O tej temi se da še veliko in v nedogled pisati in vsak ima o tem pač svoje mišljenje. Ljudje smo si pač različni in prav je tako.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 29
14.12.2005 17:34:24   
Nasy
mojemu doma ni bilo treba ničuser posted image pa smo se kr naučili vsega..zna likat, če je sila, zna posesat, zna pomest, pomiva posodo skoraj več, kot jaz, skuha včasih...ma veste kaj, če lahko grem jaz drva nacepit, bo pa ja lahko dec nardil kaj po hiši, pa ni user posted image , da ne..jaz pa se moji dragi tašči nimam prav za nič zahvalit..le za to, da ga ni naučila prav ničuser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
14.12.2005 17:38:12   
Anonimen
Kdo je kriv?Mama in oče!Kokr se obnašata onedva,tako njihov sin.
Kar se Janezek nauči,to Janezek zna.
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
14.12.2005 17:41:50   
mila1
user posted image user posted image Ti dam čist prav,me ženske smo same krive,da ne znajo oz.nočejo delat gospodinjska opravila.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
14.12.2005 17:44:44   
mila1
Neva kje dobiš te izvirne slikice?Full so svecke.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
14.12.2005 17:56:07   
piščanc
ja, njihove mamice, kdo pa drug. zato pazljivo z vzgojo punce, tako moških kot deklet

no v bistvu so še bolj krivi njihovi očetje - kakor oče tako sin. moj je živel z mamo in sestro, ker ni imel vzora v ležečem poglavarju, zna delati vse, pomivanje posode in pranje perila je celo v glavnem njegova naloga, edino likanje ga ne premami

jaz sem ravno v nedeljo ob kupu nezlikanega perila premišljevala, kako bo čez deset let - gora perila in štirje kolikor toliko odrasli ljudje. najprej sem pomislila, ja seveda tjaša mi bo pomagala, ampak tud žiga bo moral, če bom hotela olajšati stvar bodoči snahi, sebi in tudi tjaši. in kako naj ga prepričam, če ati tega ne dela. prvič, ko se mu ne bo dalo, bom slišala, saj ati tud ne. no imam še nekaj časa pred sabo, da pogruntam pravo rešitev. sem pa prepričana, da ne bom jaz vsega likala, bom že poskrbela za to. v najslabšem primeru bom šla na pot preobrazbe moža.user posted image

< Sporočilo je popravil piščanc -- 14.12.2005 18:11:31 >

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
14.12.2005 18:04:08   
piščanc
Le banalni primer: že kot majhni otroci, se punčke večinoma igrajo s punčkami, jim češejo laske, jih preoblačijo, kuhajo, gledajo mamice kako likajo, fantke pa zanimajo povsem druge stvari: kako ati šraufa avto, omare, igrajo se z avtomobilčki, pištolami, tepejo se...

ne, igranje je naučeno, tukaj že poteka socializacija. otrok v osnovi ne bo razlikoval med avtom in punčko, šele ko mu starši/druba to rečemo

iz malega zraste veliko

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
14.12.2005 18:57:17   
Anonimen
1. Očetje: ker dajejo sinovom s svojim ležanjem, pokroviteljstvom in patriarhalnim odnosom do "manjvrednega" dela svoje žene, slab zgled.
2. Mame: ker prenašajo moževo obnašanje in s svojo "požrtvovalnostjo" kažejo sinu, kakšna je pridna, poštena in delovna žena, ki nima svojih možganov in je svoje življenje podredila streženju moža (čeprav nekaterim to paše, potem zaradi mene naj to kar delajo).
3. Sinovi: ker jim kljub lastnim možganom ne uspe zlesti ven iz družinskega vzorca in začeti spoštovati žensk, gospodinska dela pa še vedno vidijo kot ženska opravila.
4. Žene: ker ničesar ne ukrenejo, jamrajo same pri sebi in drugim ženskam, namesto da bi možu predstavile pomivanje posod,...

Moj je super fajn glede tega, je že od malega delal doma vsa gospodinjska dela. Fajn je (čeprav zadnje čase večino gospodinjskih opravil opravim sama, ker sem stalno doma), ker vem, da mi bo zvečer pripravi večerjo in me ne bo doma čakala svinjska kuhinja.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
14.12.2005 19:08:53   
Primoza
Ženske so krive.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
14.12.2005 20:45:41   
Pupica
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Po moje so kar samouki. Bedarij se vedno sami naučijouser posted image

temu sem se najbolj nasmejalauser posted image user posted image user posted image

Drugače pa so vedno njihove mame krive za vse. Moj pridno kuha, pospravlja, tudi posesa, pomije, zaliva rožce, skratka postori vse, in mu ni samoumevno, da je to moja domena.SEm pa večkrat razbrala iz njegovega pogovora, da ga je to mami naučila, oz.mu je pokazala in mu dala vedeti, da to ni nekaj častnega oz.ženskega dela.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 38
14.12.2005 21:44:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

ne spliš ne mislm. ampak ti lahko povem da tak prvotni nagon kot ga poznajo žvali pri nas človečkih ne obstaja. glih tko sem se js mogla otroka podojit nism kr sama vedla kakao nej to nardim avtomatsko. ne vem a si ti vedla? no pa bolj tak primer k ni povezan z biološkimi joški...tut js sem se mogla naučit tamali plenico na rit namontirat kot se je to nauču moj dec in glih tko sem se naučila js posodo pomivat k sem bla stara ne vem 5 let in sem gledala mamo kot je to naredu moj dec. samo da je men mama v roke porinla talar pa gobo in sem pomivala, marskerga desca pa spodijo iz kuhne in mu mama reče da je to babji deu user posted image user posted image

Ja, seveda sem vedela. Pa plenico sem mu tudi znala prvič gor dati, brez da bi mi kdo pokazal, pa moj mož tudi. Pa posode me ni nihče učil pomivat, pa kuhat tudi ne, pa mojega moža tudi, ne vse znava oba. Pa ne vem kaj imate skrb za otroka in gospodinjstvo za tako umetnost. Enkrat poskusiš, pa znaš. Saj falit v bistvu sploh ne moreš.
Ostalo je pa že baguSka napisala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
14.12.2005 23:06:45   
Joe
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Ženske so krive.user posted image

Jehej, Primoza! Sva že dva! Divide et impera! Očitno še "divide" ni potrebno, ker se kar same!

Iz tega kar sam sledi dogovor: moški so samo malo popustili pri gospodinjskih opravilih, s tem sprožili temo "Kdo je kriv?!?" in počakali, da so se mnenja fino zakresala, kar je odvrnilo pozornost od njih. Ne da bi jim odvračitev kaj škodila... Zakaj bi bila evolucija razvoj, če ne pelje na boljše?

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 40
15.12.2005 8:29:43   
Anonimen
CCC moški imate vedno pripravljen izgovor!!!
Srokovnjaki pa ste,ja!Kazat s prstom na krivca!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
Imata pa po svoje prav.Ženska je kriva,ja-mama,ker je prevč popustljiva,vendar pa je v ozadju še ena figura-moška-oče,ki v megli daje vzgled,ki pa je bil spet vzgojen od ženske-ZAČARAN KROG:user posted image

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
15.12.2005 9:02:06   
Moyca_
bedarije se sami naučijo- tako kot otrociuser posted image user posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
15.12.2005 10:31:09   
Mojca20
Vzgoja od majhnega je velikega pomena. Žal sem ena tistih mamic, ki se tega ne držim in svojemu 13-letniku ODNAŠAM RIT!

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 43
15.12.2005 10:46:44   
MarijaPo
Ena je omenjala univerzitetno izobrazbo - moj moz ima univerzitetno izobrazbo, pa kljub temu ne uspe locit kateri predmeti na mizi so za v hladilnik in kateri ne, sicer to nalogo velikokrat trenirava, pa se vedno vcasih pozabi kak sir na mizi, ali pa kaj podobnega in se potem jaz jezim.
Je pa res, da imam jaz narejeno matematiko, on pa fiziko in da je mozno, da fiziki locevanju dolocenih predmetov od ostalih niso namenjali tok ucne snovi, kot smo jo matematiki, kaj pa vem.

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 44
15.12.2005 10:48:49   
Barbela
Nisem še prebrala ostalih mnenj. Ampak moje je tako. Moj možek je bil zelo lepo vzgojen. Mama ga je naučila pospravljat in kuhat. Na začetku je svoja dela zelo vestno opravljal. Ampak ker sem jaz tako pikolovska in preveč obsedena s pospravljanjem in da mora biti vedno tako kot jaz rečem, ga je minilo. Ker vedno ko je pospravljal on, sem ga kritizirala. No, pa je prenehal s tem. V mojem primeru sem kriva sama! Tega se zavedam šele zdaj ko imava sina user posted image   Saj mi pomaga, ampak takrat ko on hoče in ne takrat ko mu jaz težim user posted image  

Eh, ti moški.............

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
15.12.2005 10:52:07   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

Le banalni primer: že kot majhni otroci, se punčke večinoma igrajo s punčkami, jim češejo laske, jih preoblačijo, kuhajo, gledajo mamice kako likajo, fantke pa zanimajo povsem druge stvari: kako ati šraufa avto, omare, igrajo se z avtomobilčki, pištolami, tepejo se...

ne, igranje je naučeno, tukaj že poteka socializacija. otrok v osnovi ne bo razlikoval med avtom in punčko, šele ko mu starši/druba to rečemo

Vidš ne strinjam se s tabo. Pr nas smo bli trije doma. Dva fanta in jaz. Pa smo igrače vedno mel skupi. Sej se je včasih zgodil, da sem jaz kdaj prjela za kak avtomobilček, ampak veliko raje sem mela punčke, barbike in tko. Tud fanta sta kdaj prjela v roke kako punčko, ampak samo zato da sta ji glavo utrgala, potem pa sta se naprej streljala, se z avtočki vozila, se tepla. Pa nam starši nikol niso rekl, da se onadva ne smeta s punčkami igrat, al pa men da bi se nebi smela z avtočki. Ne vem no. A se motm user posted image Mislm da je to že v nas samih. Geni. Hormoni. Sej mamo vsi ljudje ženske in moške hormone. Posledično potem tud obnašanje. Večina žensk ima pač več ženskih hormonov in večina moških moške. Ni pa pr vseh to razmerje enako porazdeljeno. Zato tud prhaja do homoseksualcev ipd. To so pač stvari, katerih se ne da spremenit, tako kot to ne, da je moški moški, ženska pa ženska. Lahko pa nekoga prisilmo, da bo delu tko, kot paše nam. Ampak do česa potem to pripelje??

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 46
15.12.2005 10:59:06   
Mojca20
Včasih je treba na eno oko zamižati in dragega pohvaliti pa četudi ne naredi tako kot si želimo. Ko moj kuha je kuhinja kot bi vanjo treščila bomba, ampak sem rajš tiho in ga pohvalim!user posted image

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 47
15.12.2005 11:11:08   
baguSka
Ja sej to je moškim najljubše. Pohvala!!!! Nej večkrat kej nardi, pa bo večkrat pohvaljen. Ne, to pa ne. Ampak sej je vseen. Jst sm hvaležna že tko za vsako stvar k jo nardi, ker vem, da prej - pred mano, tud tega ni blo.

Haha mi je pa najbl smešn, ker ko me kej nardimo, al sploh ne opazjo, al pa sploh nč ne rečejo, če pa oni kej nardijo, pa se že takoj začnejo hvaaalt!!!!user posted image user posted image user posted image Glej lubica kaj sem naredu!! A sm dobr naredu?? A sm bil pridn a ne da sm bil???user posted image user posted image user posted image Jaaaa lubi priiiiidn. Pa še objet pa lubčka dat, pa mu povedat, da je res super in da ni boljšiga.

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 48
15.12.2005 11:57:15   
Suzi*
Se strinjam s tabo, tanikaa! user posted image  Poleg mame dajo otroku vzgled očetje. če bodo očetje imeli dve levi, bo sine to kmalu skužil.

Moj pa ni prinesel tega že od mamice. Sem ga kar jaz navadla, da posesa, da prat, obesi in pobere perilo, naloži v pomivalca in pospravi iz njega.. Njegov brat (se pravi ista šola) se doma ne bo pritaknil nobenega hišnega opravila, ki ga lahko opravi njegova žena. Pol se pa še norca iz mojega dela. user posted image  Pol pa moj misli, kako je on tist, ki mora skos nekej delat doma. user posted image  tako da upam, da bo moj možek z vzgledom in jaz z vztrajanjem pri tem navadila našega user posted image  tudi na hišna opravila, da bo nekoč moja snaha vesela. user posted image user posted image user posted image

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
15.12.2005 13:40:37   
*Neja*
Sploh nisem brala ostalih odgovorov, ker je dejstvo več kot na dlani: krive ste same in nihče drug.

Če jaz pred najino zvezo nisem vedela, kako zamenjati filter za olje... zdaj to znam, ker me je on naučil. Prednjačila je moja želja po znanju.

Če on pred najino zvezo ni znal likat... zdaj to zna, ker sem ga jaz to naučila. Prednjačila je njegova želja po znanju.

Malo mamine potuhe, pa veliiiiiko ženske neumnosti, da se ne naučijo pomagati ženam.

Moje skromno mnenje.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

medicina ali naravna pot
cupacups

kaj dajete svojim otrockom ko jih kaj muci?

zdravila,mazila (66%)

domače pripravke (34%)

Število vseh glasov: 196

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!