|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
21.12.2005 14:51:07   
puri
Šmarnica,.....ČESTITKE tebi in mali princeski!!!user posted image user posted image user posted image
Samo, da je vse vredu! Kdaj si imela pa drugače rok?

Ravno sedaj sem tudi prebrala, da je mamica postala tudi DADICAuser posted image user posted image user posted image ....Torej je že druga januarčica rodila, tako da sedaj gre pa res zares,....sedaj bomo šle pa kar ena za drugo, nekatere prej, druge kasneje.

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 226
21.12.2005 15:18:20   
Nannn
Oooooo smarnica cestitke user posted image user posted image  za user posted image  sedaj pa ocitno gre zares...se Dadica in smarnica uf le kje je MatMaj da se nic ne javi user posted image  kar strah me je vsega...jest pa sem bila sedaj z prijateljico na enem sprejodu in komaj da sem bial pol ure na nogah...tako me boli tale isias da se pol ure ne zdrzim na sprehodu user posted image  vse bolj pa me je strah da ne bom imela EA zaradi tega isiasa user posted image user posted image  cakam sedaj odgovor postojnske porodnisnice in ce bom mogla se ta mesec iti k njim na pregled da se odocijo kaj bojo naredili user posted image  so me pa ponoci spet dajali lazni popadki in ornk me je zvijalo...

Mislim pa da vse tiste ki imamo lezalnike za nase user posted image  nam bodo prisli ful prav ker so baje zelo prirocni...meni ga je kupila tasca ko je kupila vozicek v Pikapolonici...AlenkaIST bos videla kaksen lep obcutek je ko poslusas ful naglas user posted image  kako ji bije srcek in kako se premika...CTG kar zavibrira user posted image  jest imam pregled sele 03.01.kar se mi zdi kar pozno glede na to da bi mogle imeti preglede na en teden...

A hodite kaj ven na sprehode?

Lp Nannn user posted image

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 227
21.12.2005 15:20:13   
Nannn
malinov caj si pa nisem kupila in ga ne bom uporabljala ker ko mi je namenjeno da grem rodit bom sla in nima smisla da nekaj pospesujem...sem pa opazila da jih kar nekaj user posted image  pije ta caj...

Nannn user posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 228
21.12.2005 16:24:02   
šmarnica
Hvala za čestitke!
Hm - rok sem uradmo imela 21.01.05 - po UZ pa 12.01.05. Ampak v LJ ne upoštevajo datuma UZ, tako da je bila uradno moja mala deklica rojena točno z 32-im tednom (pa tudi njene mere in teža se je dejansko ujemala z 32 tedni). Ker pa sem bila že od 31 tedna nosečnosti v porodnišnici, so mi uspeli še pravočasno dati inekcije za razvoj pljučk, tako da punčka ni imela nobenih težav z dihanjem.
Če katera še želi videti slikice od punčke, naj mi sporoči, da ji pošljem geslo (je pod zasebnimi albumi - ampak januarčice si jo pa lahko ogledate.)

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 229
21.12.2005 16:27:54   
Nyah*
Drage moje!

Najprej glede malinovega caja- se strinjam z Nannn, bom pocakala, da narava naredi svoje, ce bom pa fjst cez rok, pa mogoce probam, kaj pa vem.

ja, zares gre ni kaj, zacelo se je... Pocasi nas bo vse manj tu in vse vec na Starsi cvekamo forumu aneuser posted image .

Meni pa nihce nic ne kupi, samo mami nama je posteljico, drugi pa nic, vse samauser posted image , pa kaj cem, saj bova ze...

Alenka, jutri dobro opravi, pozdravi svojo user posted image , pa le pridi se nazaj domov, ne hiti prevecuser posted image .

ce kaj izveste za matmaj pa le z besedo na dan!

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 230
21.12.2005 18:45:32   
LE&TA
Šmarnica, čestitke tudi od nas!user posted image user posted image user posted image  Zakaj pa tolk prej, si bla že odprta, si mela kake težave? Zanima me tudi kako je vse potekalo, na kratko, če boš mela čas napisat!

Nannn, ne me strašit. A je možno da zarad išiasa ne dajo EA? Jst se zaenkrat še dobro držim in tud spim OK, na WC pa grem sam 1x/noč! Glej da pošlješ SMS če boš prihajala v PO?

Res se že bliža naš čas, strah narašča!
DRžte se, januarčice!user posted image

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 231
21.12.2005 19:57:44   
AlenkaIST
Od kdaj pa naj bi malinov čaj pospeševal porod??

Kolikor jaz vem je samo za to, da zmehča in zgladi porodne poti. Edino pri čemur lahko pomaga je da nisi rezan.
No, ne vem user posted image

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 232
21.12.2005 20:12:17   
Anonimen
Ja, jaz sem tudi slišala samo za mehčanje porodnih poti, ne pa pospeševanje poroda z malinovim čajem. Alenka, si ga že probala? Kakšen je? In kdaj naj bi se ga začelo pit? Jaz tudi razmišljam, da bi si ga nabavila.

(odgovor članu AlenkaIST)
  Neposredna povezava do sporočila: 233
21.12.2005 20:41:24   
rija

Šmarnica, iskrene čestitke tudi od mene tebi in tvoji princeski!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 234
21.12.2005 21:30:44   
Anonimen
Aja, seveda ja... oprosti Šmarnica! ISKRENE ČESTITKE TUDI OD MENE!!! user posted image user posted image  Se priporočam za geslo, da vidim malo princesko.user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 235
21.12.2005 23:56:23   
Nannn
LE&TA ves da se ti javim...ampak sem naredila paniko po nepotrebnem sama sebi...danes sem dobila mail od anestizista iz tvojga konca in pravi da v mojemu primeru je se bolje da se odlocim za EA ker mi bo se bolj oljasala moje bolecine ki jih imam...tako da ni panike user posted image  

Glede malinovca sem slisala veliko kritik in pustila bom da bo ko pac bo in presredek itak vemo kako je z tem...ene so sivane pa so se skoz masirale ene pa niso nic sivane in niti pomislile niso da bi se sploh kdaj masirale...baje caj mehca maternicni vrat posledicno pa je da lahko prej rodis...ne vem mnenja so razlicna in vsaka dela po svojem feelingu...

Grem za eno urco spat user posted image

LP Nannn

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 236
22.12.2005 9:37:25   
Nyah*
Jutro user posted image !

Kak ste kaj danes? Upam, da ste dobro spale...jaz sem spala celih 5 ur nepretrgoma, potem WC, pa se 3 ure, je kar pasalo se naspatuser posted image .

Zunaj je pa tak zoprn, zaspan danuser posted image , zgleda, da narava hoce, da se lotim pospravljanja omaruser posted image ...

Uzivajteuser posted image .

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 237
22.12.2005 9:40:00   
pikica*
Šmarnica, najprej čestitke za tvojo user posted image !user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj gre pa čisto zares. Januar je že skoraj tu in vidim, da se vse tako ali drugače počasi pripravljamo. Midva že komaj čakava tole najino pupiko, ki pa je še zelo aktivna. Pridno se kobaca po trebuhu in ne daje kakšnega vtisa, da bi kmalu prišla ven. Edini znak, da bo kmalu, je tiščanje navzdol in čedalje večja utrujenost.
Jaz se glede čaja iz malinovih listov še nisem čisto odločila (če bom še dolgo razmišljala, se mi itak sploh ne bo treba več nič odločatuser posted image ). Čeprav se vseeno nagibam k temu, da ga bom pila....zakaj pa ne,  če bo pomagalo k lažjemu porodu. Moram  pa priznat, da sploh še ne dojemam dobro, da se vse skupaj tako hitro bliža. Zaenkrat še nobene panikeuser posted image .

Me pa zanima kje so kaj ostale punce. Kar nekaj jih je, ki so se prej vsake toliko oglasile, zdaj pa ne duha ne sluha o njih (*hana*, Katja1...). No, upam, da se javijo vsaj takrat, ko bodo rodile.

Punce, držite se in uživajte še te zadnje dni pred prihodom naših malih user posted image .

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 238
22.12.2005 9:51:02   
Anonimen
Jutro punce

Kako ste? Ste se naspale?

Jaz sem danes bolj slabo spala. Sem se skoz neki premetavala. No, saj bo. Samo k sebi moram še priti.
Sicer pa imam danes priprave na porod. Bomo videli kako bo. Seveda kot ponavadi se je zopet naredilo, da dragi ni dobil dopusta. Zato bom spet morala iti sama. Še dobro, da sestra vpiše prisotnost partnerja, tudi če njega ni tam. Vsaj nazadnje je tako naredila. Upam, da bo danes isto, ker si dragi zelo želi biti poleg mene v porodni. Sem mu pa rekla, da še takrat ne bo dobil dopusta, saj mu ga šef sploh noče dati. Bi ga najraje nekam poslala.

No, malce sem pojamrala. Upam, da mi ne zamerite. Sedaj pa moram počasi priti k sebi in se potem odpraviti v ZD.

se beremo

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 239
22.12.2005 10:27:54   
mayflower
Pozdravljene januarčice.Spremljam vas že celo nosečnost, čeprav sem se oglasila glih samo ene dvakrat.user posted image
Sicer mam rok 04.01., samo po ponedeljkovem pregledu ne vem, če ne bo kej prejuser posted image . Zdravnica je ugotovila namreč, da mam že zmehčan maternični vrat, pa že skrajšan. Sicer je rekla, da to še nič ne pomeni in da lohk še vedno čez rok rodim. Se ji je pa vidlo, da ni pričakovala tega, vsaj po prvem ogledu trebuščka ne. No, jst upam, da bom januarka. Zaradi štručke upam, da bo mela leto rojstva 2006. No, če bo prej pač bo.
Zato sem zdej pohitela s peko peciva, pripravo daril. Prej sem bla namreč zelo na flegma, ker sem si u glavi zabetonirala, da bom rodila okrog prvega. No, priznam pa, da sem zdej že ob vsakem znakcu že takoj živčna pa panična. hmmmm... Pa še sama sem doma user posted image
Lepo se mejte, pa čim bolj uživajte zadnje dni nosečnostiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 240
22.12.2005 13:48:12   
meta22
Hojla čveke!

dva dni me ni na RR pa že kar ene rodite oz. greste rodit!!! me je ratalo kar pošteno strah, ker je sedaj res prišel naš čas.

šmarnica čestitke!!!user posted image user posted image user posted image  glavno da je z vama vse ok in da se veselo cartate.

dva dni sem imela tolko dela da nisem uspela niti do tv priti kaj šele do računalnika. smo v torek bili še zadnjič na faksu (oddala diplomo), pa nakupili smo vse za user posted image user posted image  in mene (vsaj upam tako). no manjka mi še modrc ki še sedajne vem kje ga naj kupim. včeraj pa je imel moj user posted image  rojstnodnevno zabavo za sodelavce, pa sem celi dan pripravljala, pozneje pa z njimi sedela do 23 ure. sem mislila na koncu da mi bo križ razneslo, tolk je bolelo. tak sem bla zmatrana, da sem komaj zaspala. vendar sem vztrajala, ker sem vedela da počasi več ne bom  mogla tako dolgo sedeti in tračkati.

nemsis kdo je ta šef,ga me pokličemo pa mu malo ušesa zavijemo!user posted image  a še človek nima otrok al pa je brez srca.

eno vprašanje: dudice pa flaše mate še sterilizirane/prekuhane! nimam sterilizatorja pa ne vem kak se naj tega lotim in kdaj?

aja, pa glede malinovega čaja. vsaka se bo itak sama odločla. jaz sem ga mislila poskusiti, pa ga nisem nikjer našla, tako da bo pri meni verjetno šlo vse po naravni poti.

držte se januarčice. še malo pa bomo cartale!!!

LP
Meta

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 241
22.12.2005 15:42:44   
Anonimen
Ti šment! Jz pa odlašam s porodom, ker smo se tako zmenile, da gremo rodit januarja in pika! user posted image Sem pa že mislila, da bom prva rodila...... user posted image user posted image

Šmarnica in Dadica; ČEEEEESTITKEEEEEE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nyah,
do Bernika grem pa spet v torek - imam CTG.

(odgovor članu meta22)
  Neposredna povezava do sporočila: 242
22.12.2005 15:46:23   
Anonimen
Meta22, ta šef je mlajši od mojega in malce starejši od mene in ima že dva sina. Tako, da jaz pravim, da je brez srca. V celi moji nosečnosti je moj dragi dobila samo en dan prosto, in to takrat ko je z menoj šel na nuhalno in tako prvič videl svojo pikico. Kasneje ni nikoli več dobil prosto. Jaz pravim, da bo moral še takrat delati, ko bom jaz rojevala. user posted image user posted image

No, mogoče bo pa takrat boljše, ker dobijo novega šefa po novem letu.

Evo, punce, tu je pa še nekaj o čaju iz lističev malin:
Čaj iz lističev malin pomaga, da se v pripravah na porod spostijo mišice v maternici. Zato naj bi bil porod lažji in hitrejši. Če želite to preveriti, si 6 do 8 tednov pred predvidenim datumom poroda vsak dan pripravite skodelico, v katero stresete čajno žličko posušenih malinovih listov in 2 dcl vrele vode. Čez 10 minut precedite in čaj je pripravljen.
Čaja iz listov malin pa prej ni priporočljivo piti, saj ima stimulativen učinek na maternico in lahko povzroča (prezgodnji) porod. Če ste na predvideni datum poroda še vedno doma, lahko tak čaj uporabite kot naravno sredstvo za stimulacijo poroda. Seveda ob predpostavki, da ste zdravi in da je vaša nosečnost potekala brez komplikacij. Takrat si lahko privoščice 4 skodelice na dan.

No, saj verjetno vse to veste, vendar od viška glava ne boli. Sicer pa bi ga tudi jaz pila, vendar ga v Zasavju še nisem našla. Tako, da bomo videli kaj bo.

(odgovor članu meta22)
  Neposredna povezava do sporočila: 243
22.12.2005 17:14:19   
Nyah*
Caffee, ne bos verjela, jaz imam naslednji pregled sele 10.1., pa se vedno mi ni dal napotnice za CTG. Da ne govorim o napotnici za bolnico, ki je tudi se nimam!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 244
22.12.2005 18:36:47   
Anonimen
Nyah; to je pa res čudno user posted image Res ne vem...mogoče sem jz napotnico in Ctg dobila zato ker se že odpiram user posted image Ni mi jasno...

(odgovor članu Nyah*)
  Neposredna povezava do sporočila: 245
22.12.2005 21:15:14   
Nyah*
Ojla spet!

caffee, kdaj mas pa ti uradno rok? Najbrz precej pred mano al kako? Meni je uradno dal rok zadnji dan v januarju, po UZ, nuhalni in morfologiji pa imam rok 16.1.user posted image . Ampak bernik steje le koledarski rok, ne glede na razvoj dojencka, kar me malo jezi. Lahko se namrec zgodi, da sploh ne docakam prvega CTG-jauser posted image , ker 14 dni prej rodit ni noben problem ane.

Da se malo pohvalim: danes sva kupila vecino kozmetike (Bubchen),plenic, pripomockov za nasegauser posted image  in mi je kar lazje pri srcu, se mi zdi, da sem se bolj pripravljena na porod. Kupila sem si tudi blazinice za dojenje, samo 30 kom, od babylove, ne vem, ce so ok. Gledala sem tudi tiste od Chiccota, ki se nalepijo na dojko, pa se mi ni zdelo tko ok, ne vem.... Katere boste uporabljale ve? Nasvet prosim!

Jutri dokupim se skatlico za dudo, fiziolosko raztopino, lezalnik, odejico, skarjice, pa se kaj po mojem,..., huh, potem pa UPAM, da bo vse. Sploh ni tko poceni za nase user posted image  kupovat. Sva dala 10.000 v dm s 15% popustom, pa sploh nisva toliko nakupila, le se zame vlozke, pa to je to.

Sva dala na stran tudi v Soncku na spletu vozicek Quinny Confort , pa kosaro in lupinico, drug teden greva se pogledat in najbrz tudi kupit, ceprav nama ni ravno vsec trikolesnik, je zelo prakticen, kaj cem. Je tip, ki ima spletni Soncek nacez tako vredu, da ga brez skrbi poklicite, ce vas kej zanima, je res fajnuser posted image .

No, dovolj sem cvekala, povejte se vi kaj!

Papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 246
22.12.2005 21:26:39   
rija
Nyah, sploh se ne obremenjuj z napotnicami in ctg. Če te pritisne, te bodo vzeli tudi brez napotnice, brez skrbi. Ctg pa je itak, vsaj zame, bil brez veze. Pa G je rekla, da je samo 70 % zanesljiv.

Jaz imam rok 14. januarja, pa so me naročili na pregled 13. januarja......ni panike. Rodile bomo itak vse. Prej ali slej in z napotnicami ali brez.

Uživajte in ostanite januarčiceuser posted image

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 247
22.12.2005 21:45:08   
Nyah*
Hvala rijauser posted image user posted image user posted image , prav imas, se nobena ni vecno ostala user posted image , aneuser posted image .

A ti imas pa en dan pred rokom pregled, prej pa nic? Ma so smesni, sploh verjet ne moresuser posted image .

Ah, kmalu bomo vse mamice, samo to steje aneuser posted image .

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 248
22.12.2005 21:59:02   
rija
user posted image user posted image Če bo prej, me bodo pa itak mogli pregledat..... Ne, saj imam pregled še pri svoji zdravnici 27. decembra. En dan prej so me naročili v bolnišnici, kjer mislim roditi. Zdaj pa sem imela celo kolobocijo pregledov v bolnišnici 15. decembra.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 249
23.12.2005 9:44:13   
AlenkaIST
Dobro jutro! user posted image

Tako, prvi ctg je za mano. Zaznal je sicer en popadek ampak ful ful premalo, da bi kaj pomenilo. Trebuh se mi je tudi mogoče spustil za prst. AMPAK nič ne kaže na to, da bi se user posted image  kam mudilo. Sva se z G zmenile kar za 10.1. Se tudi ona strinja z izbiro datuma user posted image . Imam pa zdaj vsak teden ctg, čez 14 dni pa tudi pregled (no, za 5.1. so rekle, da če me pač ne bo, bodo vedele kje sem user posted image ).

No, jaz po vsem tem upam, da ne bom prehitevala. user posted image

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?