BigWhale -> RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok (10.12.2005 1:37:48)
|
Preberite si, kaj je napisala Ankica tri dni nazaj. Je precej prav napisala, kar se ucenja tice, to jaz ze od zacetka govorim. Tisto o delitvi starsev, je bolj tako. Starsev je kakih 150 razlicnih vrst. ;) No, grem spet lepo po vrsti... (Joe, ce koga izpustim, me kar opozori... ;> ) ---- karmy, Jaz nisem nikjer nobenih knjig omenjal. Kje si to prebrala? Teorija in praksa se ne razlikujeta. Tezava je edino v tem, da ne mores 'popisati' vseh prakticnih primerov in jih spremeniti v 'teorijo'. Sicer pa mene lahko Seven pusti tri mesece z tamalim, verjetno tudi z obema, vendar bi Emo tezko dojil. ;) Ne ves kaksna je situacija pri nas doma, zato si s tem, da bi jaz Seven rotil naj pride nazaj precej, precej mimo usekala. :) Nauci se razlikovati med izsiljevanjem in uveljavljanjem svoje volje in navadno trmo. Jakob ne izsiljuje, je pa trmast. O ja, to pa je. Mi bos zdaj povedala, da je trmanje, izsiljevanje? :) Ampak, ker tole ni tema o Jakobu in o tem kako jaz vzgajam svojega otroka, bi te spet prosil, da mi pokazes nek konkreten primer, ki bo podrl moje trditve o ucenju otrok. Preberi tisto kar je Ankica napisala, mogoce bos njej verjela. ---- matejka81 (frutko sem spet nalasc izpustil, ker je napisala prav prijazen post. Ampak to ziher govorim neobjektivno, ker jo poznam... ;) ): Tisto kar je Pithlit napisal je bilo meni blazno smesno. ---- polona2: Ah, zaljenje? Kje ga pa vidis? Ne bi o 'vpadanju' vmes, ce kdo vmes vpada na tem forumu je to Zara. Pa jo ponavadi ignoriram, tokrat sem se pa cutil osebno uzaljenega. Tisto s sekiro se je mogoce komu zdelo kot sala ampak jaz sem stvar smrtno resno vzel. Enkrat, ko sem bil se majhen, sva se z bratrancem igrala pri babici in igrala sva se s sekiro, ker jo je dedek pustil na tnalu. Se danes se spominjam moje tete, kako je v joku stekla po zavitek prve pomoci. Jaz sem od strahu precej stvari pozabil in vecino so mi povedali kasneje. Z bratrancem pa se o tem nikoli vec nisva pogovarjala... Zato sem pa tako burno odreagiral. ---- Deni No, naj te pomirim, zaljiv sem redkokdaj, sem pa dostikrat zelo cinicen in imam nek tak cudno bizaren smisel za humor. Ce bom komu rekel, da je funkcionalno nepismen, je to ponavadi iz precej dobrega razloga. Pa ni misljeno kot zaljivka ampak kot ugotovitev. Isto, kot ce bi rekel, 'joj, ne razumes kaj sem ti hotel povedati' in bi zraven narisal en kup smilijev z vprasaji. Hm, citiranje, citati niso skrbno izbrani, citati so izbrani tako, da se ve, komu in na kateri del njegovega sporocila odgovarjam. Kakih 15 let nazaj, ko sem se zacel bolj aktivno ukvarjat takrat se ne z internetom ampak z drugimi oblikami racunalniske komunikacije na daljavo je bilo citiranje nekaj samoumevnega. Predvsem zaradi tega, ker so ljudje imeli modeme, ki so bili priblizno deset tisockrat pocasnejsi kot danes in je bilo treba zelo skrtarit z dolzino sporocil, ki si jih posiljal naokrog. No, navada je ostala, zato tudi citiranje. Dajva se ne spuscati v med 'povprecne uporabnike' in debate o tem kdo je bolj ali manj inteligenten. Ne zaradi tega, ker bi se mi zdelo, da sem jaz pametnejsi od vseh in superioren ampak zaradi tega, ker se clovek ne sme imeti za povprecnega. Vsaj je po svoje nadpovprecen. Pa tudi ce je forum poln samih preprostih in povprecnih mamic, ki jim znanost ni tako zelo blizu. Potem se clovek vprasa o kredibilnosti foruma in verodostojnosti informacij, ki jih lahko nekdo tukaj najde. Debata o tem je ze tekla in mi je nekdo napisal, da ta forum pac ni tak, resen forum, da ce hoces kaj zvedeti, gres itak drugam. Boing? Po trdi betici bi bilo treba take ljudi, da bi imeli cimvec busk. Ker s tem res diskreditirajo tako sami sebe, kot tudi druge udelezence foruma. (Hm, to, da si mi napisala, da sem filozof, ti bom tokrat spregledal in delal, da tega nisem videl. ;) Se ne bomo sedaj spuscali v debate o filozofiji. Joe-a kdaj kaj pobaraj...;) ) --- Zara, Samo na kratko, meni na ego ne mores stopiti, je prevelik. ---- Jutra, Posplosevanje, je nasplosno ;), precej zanic zadeva. "Fajn", starsi pa ne obstajajo. Ker je "fajn", precej subjektivna zadeva. Tisti ki so tebi fajn, so lahko meni totalno zahojeni in zadrgnjeni. :) ---- viv, Klik se ne zgodi, je postopen in pri razlicnih otrocih razlicno dolgo traja. In ja, nekateri otroci se rodijo taksni, nekatri drugacni. Midva s Seven imava dva in oba sta si precej razlicna. Jakob pri treh mesecih ni zdrzal pol ure pri miru. Ema lahko lezi v lezalniku in se eno uro 'pogovarja' s svojimi rokami. Razliko med otroci (in ljudmi) pa dela od zacetka genetika in nekaj malega okolice, potem pa precej okolica in nekaj malega genetike. --- Catja, Kako pa ves, da v tvojem otroku prevlada inteligenca, ko ve kdaj mama in ata mislita resno? Kaj pa ce je to strah in prezivetveni nagon? ;) --- Marogica, Emm, kako pa to ves kaj bo sledilo? Imas kako kristalno kroglo ali kaj podobnega? --- Gina, AAARGH! :P Odgovornost in spageti, ja tocno v to se bom zapicil, ker sem jaz bil tisti, ki sem rekel, da stvari, ki jih otrok doma zmece po tleh, poje pes. ;) To je pac res, ker tako je. Nikjer pa nisem napisal, da zaradi tega otrok ni kregan in ni na nek nacin odgovoren za svoja dejanja. Je, pa ceprav sem se hkrati tudi mnenja, da je odgovornost neka lastnost, ki se jo niti vecina odraslih ne zaveda, kaj sele, da bi to poskusal privzgojit enoletniku. ;) Lahko sicer zacnes poizkusati ampak se ti kaj hitro naredi, da dobis ven zafrustriranca, ki je brez samozavesti. Se pa s precej stvari, ki si jih napisala do neke mere strinjam. ---- Precej pomembno je to, da si ljudje zapomnijo, da otroci niso med seboj enaki, da jih vzgajajo tako starsi, kot okolica in da ce je pri vasem otroku nekaj delovalo, se ne pomeni, da bo delovalo tudi pri drugih otrocih. Aja, pa, ce mi ima kdo kaj za povedati, kar se ne nanasa na temo, naj mi poslje zasebno sporocilo.
|
|
|
|