Jessy -> RE: avgustovka (5.7.2006 14:59:40)
|
A kakšen nasvet? Joj, tolk je vsega, da res ne vem, kaj bi pisala. Če bi bolj konkretno vprašala, pol bi bilo lažje. Drugače sem jaz šla v Postojno in sem imela dogovorjen CR zaradi napačne lege, tako da okrog poroda težko kaj rečem. Vam pa zelo priporočam, da si v porodnišnico nesete te blazinice za dojenje, pa kremo za bradavice. Jaz sem imela Aventovo pa sem bila zelo zadovoljna z njo in sem si redno, po večkrat na dan mazala bradavice, vse, dokler me niso nehale bolet. Blazinice sem si pa dajala v modrček že prej, predno sem dobila mleko, ker je delovalo tako nežno za bradavice. So me bolele, pa je pasalo, da je bilo še nekaj vmes, pred modrčkom. S sabo sem imela tudi nastavke za dojenje. Ko so me bolele, so mi nastavki izredno pomagali. Imela sem Aventove in so bili fajn, saj so se lepo "prisesali" na dojko, tako da sem imela obe roki fraj, da sem lahko Nejo naštimala v položaj za dojenje. Ne vem, kako je v drugih porodnišnicah, amapk v PO imajo tudi sredi poletja takooooooo debeeeeeleee spalne srajce, da sem mislila, da me bo kap od vročine, zato sem naročila možu, da mi je prinesel majčke brez rokavov, da sem jih oblekla zgoraj, spodaj sem imela pa haljo, zavezano v pasu, kar z rokavi od srajce. Da bi pa svoje spalne srajce imela, se pa ne splača, ker se velikokrat kri pocedi ven, pa je treba haljo zamenjat, tako da bi jih za 7 dni rabila vsaj 14.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Drugače sem pa pri negi uporabljala (in tudi zdaj uporabljam): - Buebchen ali Niveja olje za nego: vsako jutro sem kanila kapljico olja na vatko in jo potem s takimi koščki umila po celem telesu - hladilno mazilo brez cinka za vsakodnevno mazanje ritke, oz. po vsakem previjanju - hladilno mazilo s cinkom (Buebchen, Niveja...): tega sem uporabljala samo takrat, ko je bila ritka malce rdeča - Bepanten mazilo: tega uporabljam izmenično s hladilnim mazilom s cinkom, če je ritka vneta, na začetku pa za mazanje obraza - ribodermin sem uporabljala za mazanje telesa po kopanju - kremo za nego telesa (jaz sem imela eno iz Nemčije, ki mi jo je dala sestrična) za mazanje celega telesa (Ribodermin mi je smrdel, tako da sem ga uporabljala le 1x na teden, ostalo pa to kremo) - za tuširanje in umivanje las (tisto ,kjer je oboje v eni flaški, mi ni bilo všeč, saj se mi je zdelo ,da lasje nikoli niso takšni, kot bi mogli biti, tako da sem potem kupila ločeno) ... Glede oblekic: Jaz sem veliko uporabljala mako majčke in pajacke, ki se zapnejo le na vrhu. Mako majčke so mi bile fajn zato, ker so praktične za oblečt, pa ker sva se mogli povijat široko, so prišle še bolj za prav, saj se jih je dalo fajn zadelat pod pleničko. Meni so bile res fajn. Tetra majčk nisem prav nič rabila! Bodiji mi pa tisti niso bili všeč, ki so na preklop, ker se mi je zdelo, da je spredaj, okrog vratu preveč razgaljena. Te sem bolj uporabljala na jesen, da sem najprej oblekla tetra majčko, čez njo pa še bodi na preklop, ker je mako majčka lepo zaprla tisto goloto. Plenice: Jaz sem takrat uporabljala Pamperske, potem sem probala DM-ove, zdaj sem na Mullerjevih. Za drugega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bom že od začetka kupovala Mullerjeve, ker so super fajn! Oprema: Mi smo imeli zibelko v najini spalnici, ker za posteljico nimava prostora. Notri je bila 5 mesecev, nato pa sva jo preselila v njeno sobico, hkrati pa je dobila tudi medvedka za spanje, ki je zdaj njen največji prijatelj in brez njega ne gremo nikamor, kjer je treba spat, saj brez njega ne zaspi. Nad posteljico sva ji v starosti 1,5 meseca namontirala vrtiljak, ki ga je z navdušenjem opazovala. Istočasno sva jo dala tudi pod igralni most in od takrat naprej je bila stalno na tleh. Pod igralni most sva položila penaste puzzle, da ni bilo hladno in je tam preživela po cele dneve. Do cca 3. meseca je bila z ležlnikom pod mostom, da je bila bliže igračkam, potem smo pa ležalnik uporabljali izključno le za hranjenje, dokler ni sama lepo sedela za v Trip Trap. Na mostu sem ji večkrat zamenjala igračke, ki sem jih kar na vrvice obesila (vrvice sem uporabila kar tiste, ki pridejo za ročaje na vrečkah od telegramov), tako da je bilo vedno zanimivo. Ne vem, kaj bi vas še zanimalo?! To je zdaj le en delček vsega, ampak to ,kar sem omenila, je bilo pri meni bistveno in najpomembnejše. Bom še kdaj pokukala k vam, pa bom še kaj napisala, če vas zanima! Uživejte v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ! Aja, še nekaj....glede pranja in likanja! Jaz sem ta prvič vse oprala in zlikala, ampak tega zagotovo ne bom nikoli več naredila! Zlikala bom edino plenice, bodije, pa kar je iz takega materiala, da se mečka! Nobenih pajackov ne mislim več likat!!!! Kaj šele slinčkov! [sm=smiley29.gif] Kolk časa sem brez veze zabila ob tistem likanju! Zlikaj le tisto, kar bosta oblačili prva dva ali tri mesece, ostalo pa pusti pri miru! Operi in zloži, pa je!
|
|
|
|