|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovka
20.6.2006 22:48:19   
HuAnita
Evo, kako pestre pa imam jaz popoldneve!user posted image

Popoldne se mi je skoraj spipalo. Dobesedno. ŠE zdaj razmišljam, da bi šla k zdravniku na pregled zradi šoka!
Popoldne Capinki na balkonu naredim bazenček, poliva eno uro, pa ga hočem potem sprazniti. Jo pustim v spalnici in zaprem balkonska vrata da mi ne bi 'pomagala', ker je ful težila, da bi se še kopala, samo je poplavila ves balkon. V pol minute popivnam vodo, potem pa mrak na oči! Balkon je bil zaklenjen.
Capinka je ne vem kako uspela zavrteti ključ, ker ga še jaz zvečer težko. Bila je še naga, ker si je snela brisačo, pa ful se ji je smešno zdelo, je ves čas govoila: Mamica - buuuuu! (kot da se skrivava). Mene pa je samo poloivalo - najprej od znoja, ko sem skušala skozi oberliht zavrteti ključ, pa potem, ko nikakor ni šlo. Mal pa je veselo capljala po stanovanju - ko sem pomislila, kakšne adrenalinske ideje dobiva ves čas, so me polovale š solze! Sem že videla, kako skače s previjalne, kako pade.... mešalo se mi je. Ves čas sem jo klicala in skušalamzadrževati ob vratih, pa da bi obrnbila kljič, pa ni šlo. Pred blokom v najhujši vročini kt zakleto žive duše nikjer, da bi mi vsaj poklical M. ali mamo, skratka, živčni zlom sem skoraj doživela. Potem sem našla eno nogo od mize, pa sem s tistim nekako 'drmala' skozi okno, po slabe pol ure mi je le uspelo, ko sem bila že prepričana, da bom razbila steklo.
Potem sem od šoka jokala kot dež eno uro! M. je bil na poti iz službe, ga je tudi skoraj kap, ko sem mu vsa hlipajoča povedala.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
20.6.2006 23:42:57   
piscancek
pozdravček, HUANITA upam, da si se pomirila, res zoprna stvar, kar se ti je zgodilo. Tud men se je enkrat, ko je bila moja zdaj 14 letna sestra stara štiri leta. Sva bili sami doma,pa sem skočla v trgovino, ki je 100 m stran od bloka v katerem smo živeli,da ji kupim darilo za rojstni dan. Bila sem takoj nazaj, ampak nisem mogla v stanovanje, ker se je mala zaklenila in pol ko sem govorila naj odklene, je rekla da se je ključ zlomil. me je skor kap. Bilo je poletje, balkonska vrata na srečo odprta, stanovali smo v prvem nadstropju, zato mi je ponudil pomoč sosed, ki je po lojtri zlezel na balkon in pol v stanovanje. Na srečo je bila mala mirna in pridna, pa tud zelo hitr smo uredili stvar. Sosed je brez težav odklenil vrata, ključ ni bil zlomljen, samo obesek se je utrgal stran. Malo sem najprej objemala, pol kregala... Srečen konecuser posted image

V glavnem, držte se in čimmanj neprijetnosti in otečenih nog

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
21.6.2006 9:42:44   
Splet.Ka
HuAnita...groza, si sploh ne morem predstavljati, kaj si prestajala. Kakšen mesec nazaj se je to zgodilo mojim sorodnikom - mali dveletnik se je zaprl v zgornje nadstropje hiše. Prišli so gasilci,... končalo se je pa z razbitim oknom na balkonu.... in menda z debelimi solzami vseh tresočih prisotnih. Dobro, da tudi tvoja mala ni nič takega ušpičila medtem!user posted image

Stuhica, saj res, čestitam za tvoje učenje in popravljanje ocen...te občudujem, kako v tem stanju to zmoreš!

Papirje sem končno vse uredila, malo več uradov je vključenih, če je človek samozaposlen. Sem se pa naučila, da moram vse prej potelefonirat in vprašat, kaj moram imet sabo, kateri dan in uro mora prit...drugače te pošiljajo sem in tja in nič ne urediš.

Po tradicionalnih jutranjih napitkih (Donat, velika skodelica bele kave, kozarec mleka) me je že napadla žeja. Pol litra limonade je že zginilo, zdaj hladim čaj, da je malo raznoliko.

Komaj čakam, da se kaj oglasite!
user posted image

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
21.6.2006 10:58:41   
Busybee
Huanita:  Vem kako to izgleda. kak mesec nazaj se je 4 letni nečak zaklenil v kopalnico pri mojih starših. Ker je ta kopalnica zunaj (imamo jo pri bazenu) so vrata varnostna - tista protivlomna. Pa še en čisto majhno okno. Možev svak -od malega oče, je bil totalen kreten, ker je na tamalega tulil kot zmešan, da naj kar noter ostane, da ga že bo ko bo ven prišel - ta mali je bil čist adijo. No moj predragi pa je lepo splezal na lestev, tako da ga je mali videl in se začel z njim lepo pogovarjat in mu razlagat kako naj obrne ključ, da bo prišel ven in hvala bogu mu je uspelo. Moj oči je šel potem vse ključe iz vrat vzeti, da se ne bi kaj takega ponovilo.

Jaz sem se tudi pri 4 s prijateljem zaklenila v kopalnico, ki pa je bila brez oken in oberlihta - prijatelejva amma naju je potem ven spravila.

Moj brat je pa mami zaklenil v kopalnico, star je pa bil dobro leto.

Glavno je, da se mali ni nič naredilo in da je vse o.k., Ti pa lepo na easy, ne se preveč sekirat, ker te male bučke imajo več idej kot si znamo predstavlajt.

Drugače sem bila pri G - no pri sestri, ker ima G dopust - poslušali srček, zvagala me je in prečekirala vodo, pa še napotnice mi je dala. Vse v najlepšem redu, dojenček je pa v diagonalnem položaju. Upam,d a se bo kmalu obrnil na glavo.

LP Vsem!

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
21.6.2006 11:02:07   
Cebelica Maja
Pozdrav vsem user posted image  in user posted image !
Me zelo dolgo ni bilo, sem se pa vsake toliko potrudila, da sem prebrala kaj ste napisale. Jaz počasi zaključujem s službo, ker z 10.07. pričenjam porodniško. Iz CSD sem že prejela vse papirje, MŠ bova pa danes zaključila. Še dobro, ker niso čisto nič pametnega povedali.
Nakupljeno imava vse, oprano in postavljeno pa nič, ker si bom jaz vzela za to čas julija ko bom doma.
Na CTG mene še niso nič poslali in tudi nič še niso o tem govorili. Naslednji pregled imam 06.07. samo vidim samo sestro, ker je G na dopustu. Mi bo izmerila pritisk, pregledala kri in vodo, ter poslušala user posted image  srce.
A katera ve od katerega tedna dalje naročajo po en teden?

Miši danes sem imela zopet pregled pri pulmologinji. Ne more vrjeti da se tako dobro počutim in da še kar vztrajam v službi. Me je pa naročila na ponovni pregled 19.07. Je rekla, da bi me rada videla še predno grem rodit in preverila, da je vse v redu.

V soboto pa greva z user posted image  za en teden na morje. Komaj čakam, ker bi se pa res rada malček izklopila iz službe.

Lepo se imejte! Uživajte v sončnih dnevih!

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
21.6.2006 11:28:20   
stuhica
Ojla sonosečkice!

Danes sem pra vslabe volje, včeraj sem bila na pregledu pri svojem G, ki je bil skor da besen ko user posted image  name ker sem imela čist vse izvide zanič! user posted image user posted image user posted image
Hemoglobin mi je ful padu sem dobila recept za eno zadevo k jo grem zdej počas iskat v lekarno.

Voda baje ful številne bakterije pa tko se trudm da spijem vsaj 3 litre tekočine...

Glukoza- presejalni test ja baje mam  ful cukra  (kolk ste ga imele ostale k ste  ga merle ) jutr morm še enkrat to glukozo spit baje 4 x pol bomo pa vidl - G mi je pa reku da dvomi da mi bo cukr v enem dnevu zginu in da bom verjetno pristala na inzulinu. je sicer reku da je odvisno od diabetologa kako se bo odloču, pa da pač povem da se bojim inekcij če obstaja varianta s kako dietto.  user posted image
Sem bla tko šokirna...  user posted image user posted image user posted image ja pismo a pr men more it zmeri neki narobe, k sem pršla domov mi je blo ful hudo.

Sem taka boječčka inekcij zdej pa kr na inzulin v času nosečnosti... user posted image user posted image user posted image user posted image  

kva bi dala da so se zmotil pr testiranju, pa da so mogoče od koga drugega kri pregledal... user posted image user posted image user posted image

A mogoče ktera ve kje lahko dobim več info glede tega nosečniškega diabetesa, o tem se res nikdar nisem poglabljala pa se bom očitno mogla.

Zdele bom mal pobrskala na ringaraji sigurno je bilo že veliko napisanega samo najdt morm zadeve, sem pa bl ena kura kar se tiče iskanja določenih stvari!? Tko da če mi ktera od vas lahk kaj pomaga bi bla zlo vesela!

Huanita sem vesela da se je vse dobro iteklo zatein za tvojo tamalo !

Čebelica maja tud pr men ni blo še nič ne duha ne sluha o CTG prej sem bla naročena vsak mesec zdej mam pa na 3 tedne me je dal na pregled.

No ja edina dobra stvar ki sem jo zvedla včeri je ta da grem baje lahko brez problema za kakšen dan na morje pa da se morm kr precej gibat user posted image (MV je očitno čisto zabetoniran)user posted image pa plavat grem tud lahko tko da upam da bo moj dragi držal besedoin da bova šla mogoče drug konec tedna malček na dopust  na morje čez mejo.. user posted image

V glavnem sem nestrpna glede jutrišnjega dneva pa se slišimo še! Še naprej bodite pridne in pišite!

Čav bav

(odgovor članu Cebelica Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
21.6.2006 14:37:39   
miši
huanita, ojej, si lahko samo mislim, kako ti je bilo hudo in kako se ti je želodec skrčil...občutek strahu in panike v nosečnosti je nekaj zelo groznega, jaz sem imela en teden tak, res hud in sem vesela, da je za mano in da sem razčistila ene stvari. samo da se je dobro izteklo....sem jo pa tudi jaz enako zagodla svoji mami, in sicer sredi zime pri minus nekaj stopinj pa še balkona nismo imeli zaprtega. Situacijo so, ob pomoči sosedov, rešili gasilci.

hruska, tut jaz pijem, galone, ne samo litre, pa se vidim, da gre kar precej manj  tekočine ven, kot bi moralo iti, zato pa ponoči zgleda vse nadoknadim, po novem grem tudi 2x na wc odlit, kar orenk. Meni je iscer te dni grozno vroče, imam kr ene vročinske valove, uf, nič fajn, še najlepše je kje zunaj pod kakšnim gostim drevesom, naravna senca to je d best!

čebelica, ja prav pohvalno, moj nahod pa je zdaj kar na višku, te trave visoke me orenk dajejo pa sedaj še kosijo in ful čutim, če se vozim  z avtom....kiham ogromno pa kri se mi vlije vsaj enkrat na dan.....ravno danes, ko smo imeli konferenco se mi je vlila, so vsi takoj zapaničarili in mi dajali obkladke user posted image  no saj, je pa pomagalo. Še malo pa bova rešeni user posted image .

stuhica, joj, res nič fajn tvoji izvidi, res se potrudi veliko veliko piti, predvsem vodo ane al pa tisti čaj za mehur (?), boš vidla, drug teden bo ziher boljše. Jaz sem imela pri glukozi izvid 6 in menda je to ok. a ti si delala že drugi test? meni drugega ni blo treba. O nosečniškem diabetesu boš pomojem veliko več izvedla na Pušenjakovem forumu pa malo posrfaj po www-ju. Zagotovo pa moraš manj sladko jesti oz. nič ne sladkaj dodatno, če že, uporabi sadni sladkor fruktozo, umetnih sladil pa nikar ne uporabljaj, ne bo fajn za tvoje ledvičke, ki so že tako obremenjene. Sporoči, kako gre. Veš, da imam jaz naslednji pregled pri tvojem G (moja je na dopustu) in me je že zdaj strah, še nikoli nisem bla pri njem, slišim pa vse sorte...
Moje noge so zdaj ok, če sem dolgo na nogah mi malo zatečejo, sicer pa ni sile, imam pa občutek, da mi kar precej voda zastaja v telesu.

Joj, meni je danes tako vročeeeeeeeeeee user posted image  LP vsem!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
21.6.2006 17:14:20   
Splet.Ka
stuhica user posted image user posted image user posted image ... kar vse naenkrat. Veš kaj, pozitivno je to, da se vsi tvoji problemi dajo odpravit....bakterije z več tekočine in mogoče zdravili. Če boš slučajno mogla imeti opravka z injekcijo (upam, da ne!!!), se pa mogoče lahko rešiš strahu za vse večne čase? Želim ti, da bi se vse čim prej uredilo.
Sicer ti ne znam nič pomagat, ker o teh stvareh nisem nič brala. Te pa razumem...ko jaz zvem pri G kakšno slabo novico, obvezno doma planem v jok in nekaj časa paničarimuser posted image .

miši, pri mojem naslednjem pregledu tudi menda ne bo mojega G, kar je mojega user posted image  tako razveselilo, da bo šel mogoče z mano. Pri meni je ravno obratno, imam Tratnjekauser posted image .  Ne vem pa, kdo ga nadomešča.

Jaz sem prava cisterna. user posted image  Tekočina gre kar vame, sploh ne morem nehat pit, tako sem žejna. Barva urina je pa taka, kot da bi par kozarcev na dan popila. Je bila dopoldne pri meni teta in gleda moj 1,5 l vrč mrzlega čaja (vmes sem spraznila že nekaj flašk vode, pa belo kavo, pa limonado,...)...in reče...a ti boš to vse še danes spila? Ja, že pred eno uro je šlo vse...ne morem pomagat.

Vse, kar mi gre trenutno po glavi, je nov vrč nečesa tekočega...in mrzla lubenica.

Lepo se imejte!

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
21.6.2006 20:22:05   
Sandra*
Ojla!

No najprej vsem nosečkam en vroč pozdravček. Mene tko kuha, sploh se ne morem ohladit. Dobr da sem na bolniški, si sploh ne predstavljam kako bi šla v službo. Vse me boli. Zvečer imam zmer čist napihnjene podplate in komaj še hodim. Členki na rokah pa me tolk bolijo skos da komi stegnem prste.
Danes sem oprala in zlikala vse cunjice za našega user posted image in se zraven skoraj skuhala, malo sem priklopila tudi ventilator, ampak ni kaj dosti pomagal.
Nič se mi več ne da cel dan se prekladam po stanovanju in (moj user posted image pravi) da sm še 1. avgust čakam. Sj res sam ne vem kaj bom pol, k se mi zdi da sm čist zaležana. Mal bi šla na morje, ampak nisem nič kaj navdušena da bi buhija kazala soncu in se namakala v morju.

Tut moja ginekologinja je na dopustu in morm it najprej druk teden k sestri naslednji dan pa k drugem ginekologu, potem pa se moja vrne šele čez tri tedne, ne vem kako je to možno, da imam tolk redko pregled. V 36 t potem pa šele v 39tednu ko se moja ginekologinja vrne z dopusta. Js sm misnla da maš po 36 tednu na 1 tedn pregled ne pa na 3 tedne.

Lepo se mjte, božejte buhije in kmalu bo avgust.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
22.6.2006 7:49:52   
Cebelica Maja
Dobro jutro!
Glede na to, da imamo vse malo drugače preglede sem šla malo po spletu pobrskat kako in kakšne preglede se izvaja v kakšnem tednu. In evo:

Pregled v 36. tednu nosečnosti
Teža, hemogram, urin in krvni tlak. Če je drugi izvid za toksoplazmozo negativen je potrebno narediti kontrolo.
Kardiotokografija (CTG) - zapis preiskave je neboleč in neškodljiv, prikaže dve krivulji. Zgornja je zapis srčnega utripa ploda in poda orientacijo o plodovem počutju. Spodnja krivulja pa rahlo spominja na zapis seizmografa, prikazuje pa aktivnost maternice.

Pregledi do poroda
Sledili naj bi si vsak teden do predvidenega dneva poroda, osnovna preiskava bo CTG, še vedno pa pregled urina in merjenje krvnega tlaka in teže.
Ginekološki pregled bo sledil, ko bo na CTG opaziti popadke ali če za njih same povemo (na primer tiščanje navzdol). Takrat bodo ugotavljali zrelost materničnega vratu oziroma našo pripravljenost na porod.
Posteljica začne po predvidenem dnevu poroda hitreje izgubljati svojo funkcijo, zato se bodo CTG ponavljali vsak drugi dan. Splošno velja, da 7. do 10. dan po predvidenem dnevu poroda pričnejo z medicinsko sprožitvijo poroda.
Če katera ne bo rodila v predvidenem roku, priporočajo, da se telefoni izklopijo ker bodo ljudje non-stop klicali in spraševali kako in kaj. Jaz ga izklopim 1000%.

Pregled po 6. teden po porodu
Tehtnica, ginekološki pregled (velikost maternice po porodu), uspešnost ozdravitve vseh poškodb: epiziotomije, reza po carskem rezu, raztrganine vseh vrst (tega nobena od nas ne bo imela), bris za PAP test.

Sedaj vse vemo kdaj nam morajo kaj delati. Pa si bomo poročale, če je res tako. Jaz imam pregled 06.07. v 35t/4 dni. Pa me prav zanima kako bo. Seveda vam takoj poročam.

Sedaj pa veselo na delo!

Sončen četrtek vam želim! Pa da bo vam in vašim user posted image  čim manj vroče!

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
22.6.2006 7:50:14   
Busybee
Tile G so pa očitno vis v juniju na dopustu. Moja pride nazaj s 1.7. in imam potem 6.7. pri njej pregled, potem bom pa vidla kako pogosot me bo naročala.

V čeraj zvečer sem šla v Emporium in pri Mothecare kupila banjo s stojalom. za vse skupaj sem plačala nekaj čez 11.000,00 SIT. Še bolj vesela sem bila pa predvčerajšnjim, ko sem prav tako pri Mothercare kupila tista vrtljive igračse za na posteljico in so bile iz 13.150,00 SIT znižane na 2.900,00.  Hvala bogu ima mami tisto njihovo kartico in sem potem na vse dobila še 30% popusta.  tako, da če imate to kartico, se splača zdaj tem kupovat, ker je vse že pred razprodajam znižano za 30%.

Aja! Sestra mi je včeraj dala tudi listek za štetje gibov. Ga kar ves čas sabo nosim, tako da lahko takoj napišem, ker drugače vedno pozabim.

Tudi meni se lušta po lubenici! Si jo bom šla danes že zdaj kupit, da bo do popoldneva lepo hladna.

LP Vsem!

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
22.6.2006 7:51:52   
Cebelica Maja
Še nekaj za Miši: jaz si vsako jutro, popoldne in zvečer pucam nos z morsko raztopino. Pa mi pomaga. Daj probaj še ti. Ko je bilo pa najhujše, sem jo imela pa kar seboj v službo in sem si jo še med službenim časom dajala v nos. Potem pa malo počakala in spucala. Je ful pomagalo.
Javi kako ti gre.

Pozdravček vsem user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 1112
22.6.2006 10:37:33   
andrejaz

Huanita – ojej, samo da se je vse dobro končalo. A si si že opomogla od šoka? Jaz bom kar pospravila vse ključe, da slučajno našemu ne bo prišlo na pamet kaj takega.

Cebelica Maja – jaz sem zadnjič mojo G ravno spraševala o teh pregledih in mi je povedala takole (če je vse OK) – pregled v 32 tednu, nato 36 teden, nato 38 teden, 39 teden in nato po dogovoru. Mislim pa da vsak G dela čisto po svoje, še zlasti poleti, ko so dopusti.

Stuhica – upam da se bodo vse zadeve uredile in da boš kmalu napisala kakšno veselo novico.
Jaz sem tudi pila glukozo in rezultat je bil 6,6 nevem sicer česa.
Veliko si lahko o nosečniški sladkorni prebereš tudi na medover.netu in tudi na ringaraji vem da se je o tem pisalo, ker poznam eno iz RR, ki je imela nosečniško sladkorno. Mislim, da naprej poskusijo z dietami (moraš hoditi k diabetologu) in merjenjem sladkorja pred in po obrokih, in šele če to nič ne pomaga je šele na vrsti inzulin. Vendar pa ti morajo nosečniško sladkorno najprej potrditi na tem drugem testu. upam da prideš nazaj s testa z dobro novico in da so se v prvo zmotili.

Lp vsem

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

Neposredna povezava do sporočila: 1113
22.6.2006 10:59:50   
Splet.Ka
Dober dan!

Jaz že pijem drug vrč ohlajenega čaja, trenutno je na vrsti bebe čaj. Moram malo okuse menjat. Imam pa tak fajn vrč, ki ima v sredini leden valj in ves čas dodatno hlasi moj čaj. Sem prav vesela, da me taka malenkost tako veseliuser posted image .

Stuhica, poročaj, kako je s tvojimi rezultati!

Glede pregledov sem ugotovila, da niso toliko odvisni od pravilnikov in od opisov v knjigah, ampak bolj od posameznega ginekologa oziroma politike ambulante. Pri nas na primer je pri vsakem pregledu UZ, jaz sem jih imela do zdaj enih 6.  Drugače sem pa naročena 3 tedne po prejšnjem pregledu, samo jaz zdaj šele vstopam v 32. teden.

Tiste, ki boste rodile na Jesenicah. Ali se je že šla katera pogovarjat z anesteziologom al anestezistom al kaj je že? Kako to zgleda, se je treba prej najaviti? Jaz imam itak ob četrtkih preglede...mi je sestra rekla, da naj grem enkrat, ko bom imela CTG.

Tako in tako ne vem, kako bo z mojim porodom. Po eni strani mi ga G napoveduje prej (sem odprta in moj maternični vrat je že zdelan), pa placenta mo za 4 cm prekriva maternični vrat. Sem spraševala G, kaj to pomeni za porod (ker sem prebrala, da to pomeni CR), pa mi sploh ne pove...samo reče, da upa, da bo do kakega 33., 34. tedna "zdržalo". Kako naj se grem s tako pomanjkljivimi informacijami menit za epiduralno?user posted image

Nekaj me še zanima v zvezi s papirji... se odda vloga za dopust za nego in varstvo otroka najmanj 30 dni pred iztekom porodniške? Kdaj pa se odda vloga za očetovski dopust? Nekje sem brala, da tudi 60 dni pred PDP, pa mi je rekla teta na CSD, da po rojstvu otroka... Pa za otroški dodatek se da po otrokovem rojstvu, ane? Čisto sem že zmedena .user posted image

Zmedo imam tudi zaradi otrdevanja trebuha. user posted image  Sem brala po RR, da ko mi bo trebuh otrdeval, bom že vedela. Pa sem nekako v dvomih. Zvečer mi otrdi boleče, za 10-20 minut. Čez dan pa ne bi opazila, da mi otrdi trebuh, če ne bi pomotoma vanj dregnila s knjigo, kozarcem,... Tako da dejansko sploh ne morem preštet, kolikokrat na dan se mi to zgodi, se mi pa zdi, da precej pogostouser posted image

Tako je to, ko je človek doma. Po glavi mu gre vse živo!

Važno, da me user posted image  vztrajno brca. No, brca me zadnje čase bolj malo, nekajkrat na dan me sune v rebra. Drugače se pa bolj razteguje.  Pa očitno nekaj z rokami počne, ker me žgečka čisto nekje spodaj v medenici, skoraj že v kolkihuser posted image . Kakšni so pa pri vas gibi?

Uživajte!user posted image

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
22.6.2006 11:33:51   
andrejaz
Jaz bom tudi sedaj rodila na Jesenicah. Sem zadnjič klicala zaradi EA in so mi povedali, da so pogovori z anasteziologom vsak torek ob 13 uri. Sedaj poleti pa mogoče bolje, da se prej pokliče, če slučajno zaradi dopustov odpade.
Tudi če se zmeniš za EA, ni potem nič narobe če bi želela roditi naravno oz. boš imela CR. Če pa te nimajo na seznamu, da si bila na pogovoru, pa baje ne moreš dobiti EA.
Tudi jaz naj bi predvidoma imela CR, pa se bom kljub temu enkrat v začetku julija ko pridemo z dopusta spravila na ta pogovor.

Sem pa prejšnji teden pri svoji G dobila napotnico in bom sedaj začela hodit na preglede na Jesenice in nič več k njej. Me prav zanima kaj bodo pa tam povedali glede morebitnega carskega reza.

Papirje za dopust za nego je res treba oddati najmanj 30 dni pred iztekom porodniške.
Za očetovski dopust pa v zakonu piše nekaj, realnost pa je čisto drugačna. Papirje na CSD za očetovski dopust lahko oddaš šele po rojstvu otroka. Najbolje pa je da tvoj dragi kakšen mesec pred tvojim PDP nese svojemu delodajalcu za izpolnit papirje glede plače in mu okvirno napove kdaj bo predvidoma koristil ta očetovski dopust. Če nisi poročena je bolje, da gresta še pred rojstvom uredit na CSD očetovstvo.
Otroški dodatek pa je po rojstvu otroka. Imaš čas 3 mesece po rostvu in dobiš potem denar tudi za nazaj za te tri mesece.

Jaz pa grem sedaj počasi v trgovino in nato kuhat kosilo.

Dobro se ohlajate v tej vročini

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
22.6.2006 13:26:35   
Anonimen
Ojla!

No pa sem spet z vami.

Včeraj sem bila na pregledu pri svojem G. Izvidi so bili vredu, edino sladkorja so mi odkrili preveč. Tako da moram na tisti test. Izvedli mi ga bodo v sredo, ker zdaj jem neke tablete proti bakterijam in jih imam še za tri dni.

Sem se pa včeraj načakala pri G. Res so zadnje čase cepljeni proti hitrosti, predvsem v laboratoriju. Naslednji pregled imam čez 14 dni, takrat imam tudi še UZ. Sem si ga izborila. Potem pa je rekla G, da bomo začeli s CTG-jem in pregledi na teden dni.Takrat bom v 35 tednu.

Jaz že kar počasi odštevam dneve. Mislim, da bo naš mali brcek prej privekal na svet kot pa je PDP. Ne vem imam tak občutek. Se mi zdi da sem vedno bolj okrogla. Zdaj že tudi sama ne pridem več do nohtov na nogah. Mi je v torek dragi uredil nohte in nalakiral. Pa tudi noge mi je zdepiliral. Res je srček.

Stuhica ne se preveč sekirat zaradi sladkorja. MEne so pomirili na diabetičnem oddelku, da se najprej začne s dieto potem pa vidijo kako naprej. Za bakterije sem pa dobila antibiotik, ki pa očitno deluje, ker mi sedaj na izvidu ni pokazalo poslabšanja.

Proti koncu nosečnosti menda pride pogosteje do raznih baketrij. Vsaj tako so mi rekli.

Meni je tudi zelo vroče. Pa še likam zraven. Najbolje bi bilo napeljati likalnik nekam v senco,kjer lahno pihlja vetrič.

Men so rekl na CSD, da lahko mož prinese papirje za očetovski dopust pred porodom. Po porodu pa prinese samo potrdilo o rojstvu in je člahko že drugi dan na očetovskem dopustu. Tako da moj bo papirje kar prej nesu. Za otroški dodatek pa po rojstvu otroka, ko dobiš še rojstni list.

Tako zdaj grem pa pečt pico. Želja mojega dragega.

Lep dan in čimmanj vroč.

(odgovor članu andrejaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 1116
22.6.2006 13:40:59   
Cebelica Maja
Pozdravljene user posted image !

andrejaz hvala za odgovor glede pregledov. Kot kaže je res od G odvisno kdaj ti bo kaj delal in kako se bo odločil.

hruska jaz sem vse paprije oddala istočasno, in sicer cca 50 dni pred porodom. Sva bila z mojim user posted image  na CSD, ker sva šla urejati papirje za očetovstvo, pa sem še vse papirje za sebe oddala. Dragi jih bo pa oddal takoj po porodu. Je pa že seznanil delodajalca kdaj naj bi šel predvidoma na očetovski dopust. Sem mu kar fotokopirala PDP obrazec, ki mi ga je dal G. V službi so mu vse obrazce že izpolnili, sedaj pa je treba počakati le še na rojstvo user posted image .
Za otroški dodatek pa ne vem kako je. Bom sedaj malo prečekirala po internetu.

LP

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
22.6.2006 14:21:04   
miši
Čebelica, hvala, ravno te kapljice (v razpršilu) imam, Aquamaris, kar pomagajo, ko imam suho sluznico, ko pa pride serija kihanja pa ne pomaga čisto nič. Ubogo moje dete, kakšne šoke doživlja v trebuhu.user posted image

Hruška, ne me strašit, pa ti boš že lahko kmalu rodila, če je G dal take napovedi? Verjetno ti bo anesteziolog pogledal izvide v materinski, tam že mora bit napisano kako in kaj. fajn se zmeni, jaz sem se odločila za naravno varianto. Za očetovski dopust lahko oddaš takoj po rojstvu ali tik pred rokom, saj bi blo škoda, da bi on recimo že vzel dopust, ti pa bi rodila z enotedensko zamudo...
gibi, moram reči, da tudi mene nekaj na drobno žgečka, čisto pri kolku, smešno ane, sicer pa so brce kar močnejše, trebuh se mi kar izboči in valovi pa čutim tko okončine (nogice, rokice, ne vem), ko se premika oz. brca in mi pritiska na prsni koš in organe.
otrdevanje pa jaz čutim parkrat na dan, neboleče, tko kar naenkrat se naredi ena taka čudna trda gmota na enem pre
delu trebuha, jaz takrat tudi malce težje diham pa prav hitro se ne morem gibat, zato tisto minutko malo postojim in počakam, da mine. Če te boli, potem, to moraš povedati G.

Danes imava zadnjič MŠ, imeli naj bi nego dojenčka pa dobimo seznam, kaj vse rabiš od kozmetike, tko da bo treba še to počasi nabavit. Drugače pa nimam še nič pripravljeno, sploh nimam časa....

o, prihaja osvežitev, dež!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1118
   [Brisano sporočilo]
22.6.2006 17:45:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu miši)
  Neposredna povezava do sporočila: 1119
23.6.2006 0:36:11   
piscancek
ojla vsem user posted image . Par dni se nisem javla, zdaj pa sam tolk, da vam povem, da je izpit za mano, v pon. izvem rezultate, js mislim da bi moglo bit. Zjutraj grem na pregled h G, pol pa direkt na dopustuser posted image user posted image user posted image user posted image . Greva na Ugljan, upam da bo fajn in da bo vreme kul, pa voda tud. Tako da se slišimo,ko se vrnemo.
Hruška, ti pa se čimmanj naprezaj, če ne boš res vsak čas že mami.

Za vsako bom skočla enkrat na glavcouser posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo se mejte in uživajte.

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
23.6.2006 10:17:17   
Splet.Ka
Dober dan!

piscancek, lepo se imej na dopustu pa hvala za skok na glavo!

miši, mi včeraj nismo dočakali dežja. Je pa danes bolj oblačno in ni tako vroče. A ste dobili sezname v MŠ? Glede kozmetike so me punce opozorile, naj je za user posted image  ne kupujem, ker da jeseniška porodnišnica nek darilni paket in je vse, kar rabiš, noter, žajfice, pa krema za ritko pa take stvari.

andrejaz, mogoče se pa na kakšnem pregledu srečamo. Drugače pa hvala za informacije glede papirje in EA. A ti si že šla na pogovor za EA? Jaz bom šla pomoje kmalu, me malo panika daje, da me kakšni popadki slučajno ne prehitijo.

Glede prezgodnjega poroda. Mene je tale moj G očitno res učinkovito ustrašil, ker se skoraj do minute natančno držim njegovih navodil, ne več kot po ure gibanja na dan, ostalo pa ležanje na boku. Tako da vse delam v etapah...likam na primer vsak dan skoraj po ene par stvari, da si pol lahko še kosilo naredimuser posted image ).

Zadnjič sem potem G vprašala, če res misli, da bi lahko rodila okoli 33. tedna, to mi je že na dveh pregledih rekel, da upa, da bo vsaj toliko. Pa je rekel, da vse kaže tako, da se morem res pazit. Je pa dodal, da se je že parkrat zgodilo, da je to rekel kateri, potem je pa rodila čez rok. Tako da mi je malo odleglo. user posted image

Danes imam na sporedu ogromen vrč metinega čajauser posted image . Aja, pa kaj sem si nabavla za sladkat se...tiste male Fruhtzwerge, k jih daš v skrinjo in rata sladoled. Saj ne vem, kdo je bolj otročji, moj user posted image  al jazuser posted image .

Lepo se imejte!

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
23.6.2006 12:45:06   
Sandra*
Ojla!

Kako kaj souser posted image ? Men je danes mal manj vroče, sem že zjutraj vse rolete dol spustila, tako da je boljše. Danes bol aktivno štrikam copatke za našega user posted image , zdj sm rumene glih zaključla, zdj pa v akcijo za zelene, mu jih bom dala gor za domov iz porodnišnice. Joj zdaj pa že komaj čakam.

Js sm dobila papirje iz csd za teh prvih 105 dni. A pol dobiš odločbo za še unih 260 dni, am moreš še kaj oddat?

Mene prov zanima če mi bo nadomestni gin. delal ctg drugi teden ko bom v 36 tednu, ampak nič ne verjamem da mi bo ker mi ginekologinja ni nič omenila, ampak se mi pa mal čudn zdi da bi mi prvi ctg delala šele v 39 tednu, ko imam naslednji pregled pri svoji ginekologinji.

Držte se, božite bušije pa se pišemo!

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
23.6.2006 13:13:36   
Anonimen
Pozdravljene vse nosečke!

Prav vesela sem današnjega dežja, ker je s tem prišlo do rahle ohladitve. Sem takoj odprla vsa okna, da se bo malo preluftalo. Zjutraj je kazalo še na en vroč dan in sem vse dol zaprla.

Jaz tudi čutim včasih večkrat na dan otrdevanja v nekaterih predelih trebuha. Takrat moram malo sape zajeti in počasi dihati in se umiriti. POtem pa kar zgine. Boli nič ne.

Trenutno sem kar malo slabe volje. Me je v trenutku razjezu moj dragi. Vedno ko morava iti v šoping mora iti zraven tašča. Malo kdaj da se lahko sama odpravima in uživama v šopingu. Razjezi me ker mora vedno vse vedeti in mojga tak okol prnese, da še sam ne ve kdaj ji vse ščveka. Ko sem mu pa prej omenila, da so me moji domači klicali, da so češnje zrele, je bil pa kar slabe volje da bi morala spet k našim. Joj ti moški. Z njimi je hudo, brez njih pa tudi.

Pod našim oknom kopljejo za kanalizacijo in že cel dan ropotajo stroji. Zjutraj se še na spat nisem mogla v miru.

Piščanček upam, da boš uživala na morju.

Na vrsti je počitek.

Lep deževen pozdrav s Koroške!

(odgovor članu Sandra*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1123
23.6.2006 13:50:13   
Sandra*
Oj! Pri nas pa niti kapljice dežja, pa tako čakam da bi mal začel.

Sem pa tut jaz ful slabe volje, ampak ne zarad tašče, ampak zarad našega zdravstva

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=972932

Mi je prov zoprno v službo polkicat in rečt da pridem za dva dni delatuser posted image , ampak zgleda da bom kr mogla.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
23.6.2006 13:52:09   
Cebelica Maja
Hej user posted image !
Mene tudi zanima kdaj dobimo odločbo še za tistih 260 dni, tako kot Sandro. Jaz sem tudi prejela le odločbo za teh 105 dni.

Drugače mi je pa danes ful slabo. Pa nekaj me trebuh boli tako da sem prav žalostna user posted image  Dol mi trebuh tako tišči, da sploh ne vem več kako naj sedim v službi, user posted image  pa me tako brca v rebra da bi najraje kar jokala. Samo bi me fantiči bolj čudno gledali.
Jutri pa greva končno na morje za en teden, sedaj pa takole. Sploh ne vem ali naj grem ali ne, pa čeprav greva le v Portorož. No, upam da me bo do jutri minilo in da je to le današnji "slab dan".

Lepo se imejte v prihajajočem tednu! Uživajte zadnje tedne nosečnosti!

Se vam oglasim ko se vrnem z morja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?