|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovka
6.6.2006 13:55:25   
Cebelica Maja
Pozdravljene vse user posted image !
Dobrodošla med nami bibalezung !!!

Jaz sem se pozdravila. So bili zgleda antibiotiki dovolj močni, da so pregnali angino iz telesa. Sem bila pa prav sitna, ker sem se komaj premikala. Nič prijetno ni bilo.

Danes sem imela zmenek z user posted image . Prav lepo ga je bilo po dolgem času zopet videti. Je pa za svojo starost user posted image  (31 tednov in 2 dni) kar malo velik/a. Je G zmeril velikost 44 cm in 1798 gramov. Prehiteva za dva tedna. Pa nič zato, glede na to, da sva oba z user posted image  velika in da se je on rodil ful velik. Naslednji pregled imam čez en mesec. Takrat bova tudi midve s sestro sami, ker bo G ravno na dopustu. Mi bo pregledala kri, vodo, izmerila pritisk in poslušala srček. Datum poroda mi ni G nič prestavil tako, da bo kar držalo 07.08.2006.

Glede na to, da je trebušček še kar isti, sem malo G povprašala kako je to možno glede na to, da je user posted image  tako velik. Pa mi je razložil, da se ne meri trebuh z metrom tako kot ga jaz, po širini, ampak se meri dolžina. Pa sem bila takoj pomirjena, ko mi je bilo vse bolj jasno. Zato pa dobivam brce non-stop v rebra, ker user posted image  tako leži. Se je pa že obrnil/a na glavo. Ni pa seveda nujno, da pri tem ostane.

Sva pa včeraj začela hoditi v MŠ v Ljubljani (Porodnišnica) z user posted image . Je bilo toliko ljudi, da je bilo prav grozno. In potem smo mogli vadit dihanje, mislim halo. Komaj sem dihala v normalnem "stanju" ne pa ko vadimo porod. Res ne vem ali ne morejo nobenega okna odpreti ali pa kakšno klimo kupit. Bila je prava katastrofa glede gužve. Možje, fantje, partnerji... so morali stati, da smo me user posted image  lahko sedele. Pa saj je prav tako. Me pa prav zanima koliko nas bo danes in če se bo dalo kaj lažje dihati. Vam sporočim jutri.

Obrazce za CSD sem šla jaz iskat včeraj, porodniško začnem z 10.07.06. Smo se zmenili, da prideva z user posted image  16.06. zjutraj ob 8. uri, da podpiševa papirje glede priznanja očetovstva. Ko pa bova ravno že tam, bom pa še ostale papirje oddala. Imam pa že vse izpolnjene, ker sem bila včeraj tako pridna in sem jih izpolnila. Danes pa jih je šef samo še podpisal.  user posted image
Sem se pa malo pozanimala kako je z mamo samohranilko. Dela prijateljica na CSD. Pa da vam na hitro povem: če želi biti partner doma tistih 15 dni kolikor je očetovskega plačanega dopusta je malo čudno, da si potem mati samohranilka. Potrebno je iti tudi na sodišče, kjer določijo znesek preživnine katerega mora potem user posted image  mesečno plačevati za user posted image . Je bilo pa že veliko primerov, ko sta se recimo dva medsebojno dogovorila za minimalni znesek plačevanja. Čez čas pa sta šla narazen in možu je ostal znesek preživnine takšen kot je bil napisan v sklepu. Se ni dalo nič spremenit, ker sta se takrat z zneskom oba strinjala. Je pa tudi tako, da zadnje čase preverjajo kako in kaj. Midva sva po pravici povedano najprej razmišljala, da bi kaj takega naredila glede na to, da sva prijavljena vsak na svojem koncu samo sva se odločila, da se za par tisočakov to ne splača. Naj dobivajo večjo podporo tisti, ki si jo res zaslužijo in jo tudi potrebujejo. Sedaj pa je vse odvisno od vas!

V Avstrijo po nakupih greva pa v soboto. Greva kupit malo drobnarij: termometer, torbo za voziček, blazino za na previjalno mizo, kaj za mene user posted image ... Flaško imava do sedaj eno, tisto ki smo jo dobili gratis v Arielu, dudice pa še nobene. Ne vem ali bi kupovala v naprej ali ne user posted image  Če se bo le dalo, bi dojila do 6 meseca, z dudo pa tudi ne vem kako bo. Nekateri user posted image  jo sploh videti nočejo.
Imam pa vprašanje glede črpalke za mleko? Jo boste kupile ali ne? Eni pravijo, da jo je dobro imeti, drugi da ni nobene potrebe.

Za v porodnišnico pa nimamo še nič spakirano. Jaz kar malo čakam in si vsak dan pravim, da imam še veliko časa. Mislim pa, da bom drugi teden kar pripravila vsaj osnovno. Ne bom pa pozabila na kakšne piškote, CD in kaj za pit. Nikoli se ne ve kaj nas čaka.

Sem se pa lepo razpisala user posted image

Lep pozdravček vsem!!!

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
6.6.2006 13:59:20   
Polly
Ku ku user posted image !

Bom hitro napisala par besed, dokler še naša user posted image spančka.

Bibalezug - dobrodošla!!!!
Busybee - čestitam!!!
Včeraj sem bila pri G, kjer sem po dolgem času na UZ videla našo pikico user posted image . Vse je bp, težka je 1700g, z glavico je obrnjena navzdol (kar bo menda sedaj tudi ostala), tako da sedaj za 100% vem da so tiste trde bunke po trebuhu njeni kolenčki user posted image . Sicer je G med merjenjem nagajala, saj ni bila niti za sekundo pri miru user posted image . Izmeril mi je tudi dolžino MV, ki je enaka kot pred mesecem dni (36mm), kar je super. Vzel mi je bris, da vidiva, če sva se znebila nadležne bakterije (zna zakomplicirat porod, zato proosim držite pesti). Za izvid zvem drugi teden.
Če bo vse OK, imam naslednji pregled čez tri tedne.

Stare nosečniške hlače (elastike raztegnjene do konca) mi počasi postajajo pretesne user posted image user posted image To pomeni, da sem šla s takšnim trebuhom prvič rodit user posted image user posted image user posted image . Pa še dva meseca mi ostaneta?!

Jutri grem uredit papirje na CSD, mam že vse napisano.

Saraja - v prvi user posted image mi je bivši G vsakič izmeril user posted image kot da je za nekaj tednov večja, tko da me je že bilo strah, da je kaj narobe. Pa se je rodila čisto normalna 53cm in 3500g težka lepotička in to v 40. tednu z induciranim porodom.
Zdaj bo tvoj user posted image dokončno ostal obnjen " na glavico".

Punce, uživajte v "prekrasnem poletju". Jaz se tolažim, da bo drugo leto boljš user posted image user posted image user posted image .

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
6.6.2006 19:58:33   
melitkica
Spet deževen pozdrav iz severovzhodnega dela Slovenije!

Bibalezung dobrodošla med nami! user posted image  Imave enak PDP, tako, da bove tekmovale katera bo prej. user posted image  Lahko pa naju piscancek prehiti! user posted image

Jaz imam preglede na 4 tedne in še nekaj časa bo tako, vsaj pri moji G, ki ima ogromno dela (pacientk). Pregled opravi na en dva tri. Niti časa nimaš kaj vprašat.

Busybee tudi jaz imam pregled 21.6. Se že veselim, čeprav je to takrat še 15 dni.

Tija 75 tudi meni otekajo roke in noge. Roke že dalj časa, nekje od 4. meseca in od takrat ne nosim več prstanov. Noge pa dobra dva meseca in sicer takrat, ko preveč časa stojim, hodim, sem telesno aktivna... Vedno, ko sedim, dam noge na drug stol in ko ležim si podložim noge, da so višje od ostalega telesa. Najraje pa prakticiram z gimnastično žogo, ki je vedno zraven moje postelje (držim noge gor). Čim več počivaj! user posted image

Drage moje tudi jaz se ne bom pritoževala nad vremenom, ker mi ugaja, le dež me moti in kot pravi miši, kakšna stopinja bi lahko bila višja. Vročina mi ne paše, ker me preveč zdela in še težje diham kot sicer.

Lep pozdrav in se beremo! user posted image

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
6.6.2006 22:06:36   
piscancek
živjo user posted image
Hruška, ja sva kr fajn založena, tk da za začetek ne bi smelo bit panike.Sploh pa še nimam občutka kolk cotk rabiš za novorojenčka, ampak glede na to da mali hitro rastejo, jih imava čez glavo.
Kar se pa centralne tiče, vama pa prav zavidam. Pri nas v bloku zmrzujemo. No. midva si grejeva s kaloriferjem in pa plinom, sicer bi zmrznila. Banda nam noče kurit, kasirali bi pauser posted image .
BIBALEZUNG- js mam tud ful bodyev na kratek rokav, jih bom pa pod dolgimi rokavi oblačla, a neuser posted image . Sicer bo pa sonček, ko bomo me rodile, sem se odločlauser posted image . Brcike bom pa verjetno tud js ful pogrešala, ker kljub temu, da so včasih prav boleče, sem jih ful vesela.
BUSYBEE- ko bo tvoj user posted image  prvič šel na MŠ, bo verjetno tud drugič hotel, ker je res ful zanimivo, vsaj pri nas je blo ful fajn, in mojuser posted image  je enkrat šel sam, ko js nisem mogla, je prišel nazaj ves ponosen in pol znanjauser posted image .Men se je zdelo ful fajn.
TIJA75- mravljincev zaenkrat še nimam in upam da jih tudi ne bom imela, me je pa že parkrat ponoči zagrabil krč v nogi, tako da sem tulila ko volk, mi je user posted image  nogo komi raztegnil, in bolečina je še kar naslednji dan bla prisotna. Nč kaj fajn ni blo.
ČEBELICA MAJA- tud js si želim, da bi čim bolj dolgo dojila, zato flaške niti ne bom kupila prej, po potrebi jo kupim lahk naknadno, pravtako pa dudico.Pa tud črpalke si prej ne bom kupovala, itak je za zdaj dovolj izdatkov, zato bom kupovala take stvari kasneje in seveda po potrebi
MELITKICA- nikol ne veš, sicer pravijo da polna luna pospeši porod, oz. velja za tiste ki imajo PDP tam okol PL. Sem gledla na koledar, polna luna je 9. 8., tk da nisem extra blizu.Se pa ne bi bunla če bi kak dan al pa teden prej rodila.
Js imam pa 23.6. pregled in takrat je reku G, da mi bo zmeru user posted image .

lpin se beremo

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
7.6.2006 8:34:27   
bibalezung
Lepo jutrouser posted image

Melitkica, glede na to da me je včasih noslo ko je bla polna luna in sem še zdaj tečna ko hudič ko je okrogla sem se odločlauser posted image , da bom rodila prej in sicer 9.8. Sicer mi datum ne odgovarja najbolj ker ima takrat rojstni dan moja svakinja ampak mogoče bom začela rojevat 9. in rodila 10.user posted image  Za porod pa sem se tudi že odločla da bo trajal od ure in pol do max. dveh ur. Mater sem optimistka, ha ha.
Danes greva z mojimuser posted image  v materinsko šolo in upam, da bo bolj zanimivo ko prvič ko bi predavanje, o.k. razen telovadbe in dihanja, lahko vodila jaz. Mislim pa da bomo danes dihaliuser posted image .
A je katera od vas razmišljala o nakupu oz. je že kupila ležalnik za v stanovanje ali pa mogoče tisto dekico z obokom na kateri so obešene igračke?
Drug teden imam G in mi bo po vsej verjetnosti naredil zadnji UZ. Pri prejšnjem UZ je bil zraven mojuser posted image  in se je G bolj ukvarjal s tem da je njemu nazorno pokazal kje ima glavico pa bušeka pa prsteke... Meni pa je vse pokazal v nekaj sekundah tako da sem fino izvisela. Tako sem se zdaj odločila da grem na UZ sama in si prvič po nuhalni temeljito ogledam našo user posted image .

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
7.6.2006 10:36:14   
piscancek
sončno jutro vsem vam zaspankam

Pr nas pa sonček sije, upam da bo čez cel dan tako, imam kar več energije in volje, da kaj postorim. Pišem seminarsko , pa kosilo morn skuhat, dans bom kar riž s kitajsko zelenjavo, mam zeloooooo rada, pa rdečo peso. Pa še en kupček perila mam za zlikat, pol pa v službo. In je dan pri koncu.
BIBALEZUNG, mi je všeč, da si se odločla za max dve uri, tud js se ti pridružujem in upam, da bo nama ratalouser posted image .
Ponoči sem šla na WC, in ko sem zopet legla v posteljo sem začutla močno bolečino, ki je prihajala od križa proti spodnjemu delu trebuha, sem se skoncentrirala in globoko vdihnila ter počasi izdihnila, čez par sekund se je umirilo, ampak me je pa trebuh na obeh straneh bolel. Mislim, da je bil to lažen BH popadek. Malo prej se mi je zopet ponovil, tako da sem že mal dihanje povadlauser posted image , bom zdržala če bo tako, šeprav je blo kr orng, kot moooočan krč med menso. sej vem da so ti lažni popadki normalni, sem se mela priložnost spopast z njimi, sem tako umirjeno dihala in bla sproščena(upam da bom pol, ko bo šlo zares tud tk), da so se me popadki ustrašliuser posted image user posted image user posted image .

oglaste se kaj

(odgovor članu bibalezung)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
7.6.2006 11:54:25   
Splet.Ka
Ojla user posted image !

Kako ste kaj?

Jaz sem fino. Pri meni je bila ravno prijateljica in skupaj sva ugotavljali, kako sem se v zadnjem mesecu spremenila.

Ste se tudi ve kaj spremenile? Mislim, tako, psihično?

Pri meni je največja sprememba pri kuhanju. Pred enim mesecem, ko se mi je prvič zgodilo, da sem morala ostat nekaj dni doma, se mi je svet obrnil na glavo...ker bo treba jest kosilo...in ga po možnosti še skuhat. Nikoli na svetu ni bilo hujše kazni zame od tega. user posted image  Ko sem prvič naletela na ta forum in opazila, da nekatere to počnete z veseljem, potem pa sem našla še rubriko Kuhajmo skupaj, sem si mislila...čudakinje. Potem pa sem spoznala forum kulinarika in sem že več kot 10x v življenju (vse v enem mesecu) skuhala kosilouser posted image user posted image user posted image .

Pa še cel kup zanimivih sprememb sva opazili s prijateljico. Prav zanimivo!

Uživajte!

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
7.6.2006 12:24:12   
miši
hruška, hehe, si faca, ja se učimo celo življenje, jaz sem tudi bolj nerodna v kuhinji, ampak kar gre, moja mami je prava mojstrica, tko da se imam od koga učiti, na srečo pa je tudi fant zelo dober kuhar in kar velikokrat kaj naredi. Kar pogumno, če ti pa kaj posebej dobrega uspe pa le sporoči recept. Sori, ker ti še nisem odpisala, mam gužvo, pišem dnevnik pripravništva, bom čimprej.

Jaz še nič ne zatekam, imam precej mišičaste in močne noge, meča, tko da si sploh ne predstavljam kako bo to zgledalo z oteklinami user posted image . Spim pa super, na boku in na hrbtu, skupaj s tistim povštrom za bok. Je sicer ogromen ampak res pomaga in se prav fino spi, ker razbremeniš sklepe, mi je tudi fino, če dam povšter pod kolena, da so mal višje, včasih se kar sama tako zbudim.

A ste opazile kakšne "flekce" po trebuhu? meni se je eden pojavil tko čisto levo spodaj, da se moram z ogledalom gledat, malce sumim, da bo iz tega nastala strija.

ja, še neki vprašam, opazila sem, da mi user posted image  občasno v trebuhu nekam tko pritisne, da mi gre kr kri v glavo (tko čutim) in mi postane ful vroče pa mal težje diham, ni važno al ležim, sedim, stojim. se še kateri to zgodi? Mislim,da je to tudi takrat, ko mi trebuh otrdi. Boli sicer ne, je pa tak čuden občutek.
Sicer pa naš brca noro, včasih sploh ne vem, če kaj spi oz. si odpočije, je že obrnjen in me z nogicami kar orenk pod rebra drega user posted image .

Lepo se imejte!

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
7.6.2006 14:02:27   
Cebelica Maja
Hej! Kako ste? Uživate v lepem vremenu?

Midva z mojim user posted image  sva bila včeraj zopet v MŠ, so nas izobraževali o Negi otroka 1 del. Pa mi je bilo tako dolgčas, da sem bila prav sitna k user posted image . Je moj user posted image  rekel, da takšne me pa še ne pozna. Ne vem kako je izgledalo pri vas ko ste hodile, samo meni se je včeraj zdelo k da bi bili največji butli, ko je sestra kazala kaj je majčka, kaj so žabice, kaj je pajac, kako izgleda banjica... Prebrala je tudi kaj je v kakšnem paketu, ki ga dobiš od države ob rojstvu user posted image . Pa ne vem, a res ljudje to ne vedo, se nič ne pozanimajo na okoli, ne znajo prebrati user posted image  Ali pa sem jaz toliko vsega prebrala, da mislim da pač drugi tudi to vedo. No, upam, da bo danes kaj bolj pametnega oz zanimivega.

bibalezung midva sva dobila ležalnik in kolikor se spomnim smo ga pri nečakinjah imeli skoz v uporabi. Vedno, ko sta bili zbujeni, smo jih dali ležat vanj. Imeli sta razgled nad dogajanjem in nista bili prav nič sitni. Po mojem sta imeli občutek da sta skoz v središču pozornosti čeprav smo zraven kuhali, pospravljali, jaz sem se še učila ker sem takrat hodila v srednjo šolo... Dekico za na tla z različnimi "igračami" pa sva tudi dobila. Bi pa sigurno oboje kupila, če ne bi dobila.

Tudi jaz se pridružujem bibalezung in piščančku, da bi bilo max dve uri dovolj.

hruška tudi pri meni se je zgodila velika sprememba, in sicer pred cca 14 dnevi. Vedno sem težila, da mora biti prah pobrisan vsaj 2x tedensko, vse posesano, pospravljeno... Sedaj pa se mi prav nič ne da. Me je že moj user posted image  spraševal, če sem slučajno pozabila ali je kaj narobe. Enostavno se mi ne da. Ful sem rada likala, sedaj pa tudi pomislim ne, da bi kaj takega počela. Mogoče pa me bo tudi to kmalu minilo.

Sončen pozdravček!

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
7.6.2006 15:41:35   
tiasha77
Zdravo user posted image !

Zdej mam pa že dost tega vremena, se skoz neki zmišljuje, mal mi je vroče, mal me zebe, sončka pa samo za vzorecuser posted image , danes res ni moj dan, sem kar neki tečna brez potrebe...
Midva sva ležalnik že kupla, tisto dekico za na tla pa najbrž tud še bova, čeprav mava psa in je vedno polno dlak povsod, pa malo me skrbi, kako bo user posted image  prenesla najina psička (da ne bo preveč ljubosumna?).
Hruška tud men se je povečala "želja" po kuhanju, še zlasti bolj zdrave hrane odkar sem noseča, pa zdi se mi da sem bolj umirjena, pa popustljiva, pa itak čist raznežena ob malihuser posted image , kaj bo šele, ko pride najin.
Tud jst se pridružujem tistih, ki bodo (bomo) rodile v max 2 urah, pa brez šivov, ...
Grem se še mal učit, lp vsem, T

(odgovor članu Cebelica Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
7.6.2006 16:01:31   
Splet.Ka
Ok, jest se tut pridružujem klubu "DVE URI"user posted image . Ko bi se le uresničilouser posted image .

Tiasha77, za tečnobo jaz krivim kar vreme. Pri meni je prav smešno. Stanovanje ima okna skoraj na vse strani neba...v dnevni je zdaj res lepo sonce in precej jasno, v spalnici in otroški pa grozno črno. user posted image

Glede materinske šole. Meni je bilo najbolj brezvezno tisto predavanje: Prva sprememba v nosečnosti je izguba menstruacije... To bi res lahko spustili. Ostale stvari sem sicer že velikokrat slišala, videla, prebrala, so bile zanimive predvsem za mojega user posted image , k ni ravno ljubitelj knjig. Je pa še ena dobra lastnost MŠ - zdaj se s stuhico na videz poznavauser posted image .

miši, meni se vsake toliko časa naredi en tak rdeč flekec...sem jih že ene par opazila; ponavadi izgine, na srečo iz njega ne nastane stija...je pa iz enega takega malega flekca zrasla na mojem trebuhu ena res nagravžna črna kocina..grrrrruser posted image . Drugače pa ti kar v miru napiši tisti dnevnik, da bo za tabo! Takega pritiska, kot ga opisuješ, pa še nisem doživela, mogoče zato, ker sem par tednov za tabo in me to še čakauser posted image .

Uživajte!

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
7.6.2006 18:34:48   
stuhica
pozdravljene user posted image  in user posted image !

jest tud hočem v klub DVEH UR! Prosim če mi pošljete pristopno izjavo!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
BIBALezung user posted image user posted image user posted image   welcome to the club avgustovkeuser posted image user posted image

HRuškica: jja u pam da se še kaj vidiva prej predn bova rodili? -Kda j maš ti točno rok? Fajn da zdej se vsaj poznava pribnližno aneda?

Čebelica V glavnem vidim da nisem edina avgustovka ki je bla kr mal razočarana nad MŠ! Mislim ene zadeve so čist bose, res ne vem al pa smo me nosečke že tolk firbčne in vse same zbrskamo in preberemo se informiramo?!!user posted image user posted image user posted image

Miši jest nismam nobenga takega pritiska tko kot tio pravš, me pa blazno hrbet boli od včeri pa tud mam filing da sem imela že te lažne popadke? user posted image user posted image  
Piščanček le pazi da ne boš z dihanjem pospešila popadkov!? user posted image user posted image  Ma tko je nam rekla v MŠ!  Ma glavn da so se ustrašl in odšli, ker maš še dost časa! user posted image
Ampak kako naj človk ve da so to res lažni BH popadki? Kaj pa ve mislite? Mamke tiste ki ste že rodile pa ste res vse vedle da mate popadke pa da morte v bolnco rodit?

Polly  kdaj si bila pri G mislim v katerem tednu ti je zmeril težo 1700 g od tvojga user posted image ! Jst sem bla v 29t 2 dni pa je bil moj user posted image velik 1300 g - ampak ti imaš približno rok kot jaz če se nemotim!?
Komaj čakam da ga spet vidim oz da vidim kolk smo kej zrastl pa kolk smo kej težji?

Melitkica jest smam tud preglede na 4 tedne oz prej so blio na pet tednov Kar mal veliko cajta te pustijo čakat, jest sem kr neučakana, komaj dočakam da vidm če je vse ok. Res upam da bodo kmal začel delat ctg in te preglede mal bolj pogosto. Naslednji pregled imam  v torek 20, še celih 13 dni!

Šoping a ste že kaj na novo šopingirale cunje ! jest še nisem, sem bla pa včeri pr eni prijatlci, k ma zdej hčerkico staro 5,5 mescev in je tak srček. Mi je kr naštimala celo velko vreško bodijev in mako majčk pa povijalne pleničke, pa modrček za dojenje še čist nov k ga ni nič nucala ker je po 14 dneh zgubila mleko.. uglavnem jest sem se kr topila zraven tistih cunc k so tolk fletkane.

Kar se tiče oblekic zdej ne mislim nič kej preveč kupovat, mogoče kak kompkletek še, ker je rekla da me bo še založila, ampak morva pa nabavt še jogi, pa banjico,pa za previjat podlogo, pa tud jest rzamišljam da bi kupla tisto deckico z igračkami oz sedežem pa se še nisem odločla. Samo kar gledam na internetu so v avstriji te srvatri ful cnej k pa pr nas?!

BOlnica pakung
Jest sploh ne vem kdaj prštimat in točn kaj prštimat za v bolnico, kaj pa če me vse prehiti., pa nam mela še nič prštiman user posted image  Ma sej nav konc sveta sej smo bliz bolnice doma? user posted image
Da bi pa že zdej neki pakirala se mi zdi pa še ful zgodi  a sem mal čudna ane?

Nč vglavnem punce lp in lep dan če, seveda bo še kaj lep po tem dežju!

stuhicauser posted image in njen nogometaš user posted image  /ica

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
7.6.2006 20:21:23   
Polly
Stuhica!
Jaz mam rok 9.8. (polna luna) user posted image . Uz pa mi je G delal v ponedeljek, to pomeni, da sem bila noseča 30t in 5d. Pa puško pravi, da je 10% toleranca (pri 30t je to 3t gor ali dol).
A tebi G dela UZ-je pogosto? Meni je tokrat naredil 3., tko da mi, mislim da, ne pripada več user posted image . Edino samoplačniški.

Kako je življenje lepo!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
7.6.2006 20:56:58   
Busybee
ŽiUjo!

Danes sva bila prvič v MŠ. Razložili so nam kako pride do oploditve - WOW - dobro, da nisem čakala na njih, da to izvem!  Moj user posted image  je vmes dvakrat zaspal, ampak pri dihanju je bil pa kar malo too much aktiven.

Jaz sem tudi gledala tisti ležalnik za dojenčka - ga bova sigurno kupila. Glede deke z igračami za na tla sem pa malo skeptična, glede na to da imava psa, ki full pušča dlake in je poleg tega pa še razvajen. Ga kar vidim, kako se on gor baše.

Jaz imam BH popadke vsak dan, tako da sem se že kar navadila nanje.

Aja! Glede na to, da je v MŠ sestra rekla, da pri prvorodkah traja 1.porodna faza od 8-12 ur, bi tudi jaz rada pristopila  h klubu "2 URI".

LP Vsem!

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
7.6.2006 21:14:32   
stuhica
Ta je pa res bosa mislim pa jest ne vem kaj se gredo v teh MŠ! Pomoje če bi me avustovke nardile MŠ, bi kot nosečke znale mrbit mal več povedat o kakšnih stvareh k pa one tetkice tm k predavajo!?

no ja morm rečt da si me prav nasmejala busybee!user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja res še dobr da nisi čakala, ker pol nebi bila med nami
avgustovkami! Včasih tud ni dobr preveč čakat!hahahauser posted image user posted image user posted image

Polly aha sem že gledala da je polna luna 9.8. jest mam rok 6.8. mal pred tabo pa so mi tele stare mamce kr rekle da znam kak dan zamudit, glih zarad polne lune?user posted image user posted image  Ma sej ne vem kaj naj si mislim!
Ja morm rečt da mi je G kar mal večkrat naredu pregled UZ, najbrž že zato ker sem imela rizično in 2x IMN, enkarat ful kritično tko da je najbrž to razlog! SAicer pa ne vem kolkrat mi ga bo še najbrž sam še enkrat pol pa ne več, ne vem!

Lep pozdravček !

PDP 06.08.2006

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
7.6.2006 22:49:59   
Splet.Ka
Dober večer.

Polly: Pri nas menda G vedno naredi UZ. Na začetku enkrat sem sestro vprašala: "Kaj bomo pa danes počeli?" Pa mi je rekla, da G na Jesenicah kar vsakič UZ naredijo.  Jaz grem jutriuser posted image .

Jutri bom še povprašala, kdaj se mojemu G zdi, da bom rodila...da prečekiram lunouser posted image .

Stuhica: rok mam šele konec avgusta. Sem pa bolj doma na kavču, včasih grem celo do knjižnice al pa do sadjarja, k sta blizu mojega blokauser posted image .

Zdaj pa počasi spat...lahko noč!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
8.6.2006 7:53:01   
Cebelica Maja
Dobro jutro! user posted image
Ste me prav lepo potolažile glede MŠ. Res je vse skupaj smešno. Samo kolikor sem včeraj malo opazovala po predavalnici nas je bilo bolj malo, ki smo stvari že vedele, ostale pa so si vse pridno zapisovale. Kot keže smo nekatere zainteresirane, da bi o naših user posted image  in porodu vedele čimveč, nekatere pa pač čakajo, da vse kar je potrebno izvedo v MŠ. user posted image
Stuhica jaz tudi nimam še čisto nič pripravljeno za odhod v bolnico, če bo slučajno user posted image  hotelo priti na svet kaj prej. Čeprav imava tudi že celotno opremo, je nimava nič postavljene in pripravljene. Tudi oblačil nisem še čisto nič prala in likala. Se mi zdi vse skupaj ful prezgodaj. Kaj bom pa počela julija, ko bom doma. Saj bi bilo mogoče res dobro pripraviti torbo za porodnišnico, drugega pa res ne, ker ne bi vse 2x ali 3x prala, likala... Kaj pa včasih, ko so bile na njivah še do par ur pred porodom user posted image
Imaš pa en dan rok pred mano, potem sem jaz, Busybee in Polly, me prav zanima kako se bomo potem razvrstile.

Sončen pozdravček!

Neposredna povezava do sporočila: 1017
8.6.2006 17:27:55   
bibalezung
Tako, danes sva z mojim diplomirala v MŠuser posted image user posted image user posted image  in zdaj "kao" sva pripravljena na našega nogometaša.
Zanima me če ste že kaj razmišljale kakšne plenice boste uporabljale. Za Racmanke sem že slišala pred nekaj časa in prav tako sem slišala kar precej - kot tudi + mnenj. danes pa smo spet dobile neke prospekte. Sedaj se nagibam k temu da bi kombinirala Pamperske in Racmanke. Patronažna pa je tako rekla da v našem koncu nobena ne uporablja izključno Racmank.

Neposredna povezava do sporočila: 1018
8.6.2006 19:10:49   
Splet.Ka
bibalezung, čestitam za diplomouser posted image user posted image .

Jaz sem bila danes na pregledu in z našo punčko je vse ok, za pol tedna prehiteva razvoj.user posted image  Tehta že 1390 gramov. (Jaz pa po ginekologovi tehtnici + 12,6 kg user posted image , sem bla presenečena, ker sem mislila, da sem že čez +15).

Maternični vrat se mi je za samo za 2 mm skrajšal, kar ni kritično, in meri dobrih 20 mm.

Zdaj pa rabim vašo pomoč pri interpretaciji momljanaj mojega G, kar sem pač ujela.

- glavična nekaj: to je verjetno glavična vstava...a to pomeni, da je škratkica prav obrnjena, z glavo navzdol?

- placenta je na predni steni in sega 4 cm čez MVU...a ni MVU maternično ustje oz. maternični vrat? Kako lahko gleda 4 cm skozi moj MV, ki je dolg samo 2 cm?

Imam še delo, se vam oglasim kasneje. Hvala za pomoč že vnaprejuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1019
8.6.2006 20:30:48   
melitkica
Hojla, user posted image !

Upam, da se lahko pridružim tistim, ki so take optimistke, ki bojo oz. bomo prej rodile.user posted image   Jaz sem mojemu user posted image  že na začetku rekla, da bom rodila vsaj teden dni prej (tak je moj občutek).user posted image

Hruška jaz ti na žalost ne morem pomagati pri interpretaciji, ker nimam pojma kaj nam hočejo povedati (G bi nam lahko povedali kar se da po domače, razumljivo). Meni je na UZ dejala, da je vse pripravljeno, druga medenična vstava. user posted image  Otrok je v sedečem položaju. Ne vem kaj je mislila. Vem pa, da ne smem paničariti glede položaja otroka vse do 37.tedna (tako pravi dr. Pušenjak, vir: koledar nosečnosti).

Glede plenic - jaz navijam za Pamperske in pri tem vztrajam.user posted image  Moj želodec ni tako vzdržljiv in ne bi mogla prati plenice.user posted image

Dekico že imam, pa tudi mobile (dobila) za na dekico, vse bomo uporabljali in se igrali cele dneve. user posted image  Ležalnik pa sem kupila v Baby Centru, ker je bil znižan iz 18.000 SIT na 10.000, je pa ok, ker se da namestit še v sedeč položaj. Imam pa še en star voziček, ki je zelo malo rabljen in ga bom prav tako uporabljala v stanovanju (ko bo user posted image  spal).

Prali, likali in pripravljali pa bomo v juliju (ne bom pretiravala, pa še podstrešje bomo prenavljali, tako da niti nimam možnosti to storiti prej). Jutri z dragim morava razmetati posteljico, user posted image  ker ne bo mesta, kajti kot sem že omenila bomo generalno prenavljali podstrešje. Bomo pretrpeli, potem pa uživali.

Se pa zelo veselim, ker jutri dopolnimo 30 tednov in gremo v 31. user posted image

Uživajte v sončku!

LP, Melita user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
9.6.2006 7:59:14   
Busybee
Dobro jutro!

Hruška - bravo za dobre novice! Glede interpretacije podatkov nisem ravno v pomoč. user posted image

Bibalezung - čestitke ob diplomi!user posted image

Čebelica Maja - ker sem se včlanila v klub "2 URI", sem itak hkrati podpisala, da bom 8/8 ob 10.00 zjutraj že konec s porodom.user posted image

Blagor se vam, ki ste imele UZ - sem se odločila, da bom šla na samoplačniškega, ker drugače dojenčka sploh ne bom več videla do poroda. Ob naslednjem pregldu bom v 35. tednu in sploh ne vem, ali takrat še delajo UZ.

No jaz sem tudi bolj za pamperske, za vsak slučaj bom pa v Arielu kupila tiste BambinoMio plenice. Oblekice bom prala v zadnjem mesecu, se pravi po 8/7, ker živiva povsem za glavno cesto in imava prahu za izvoz.

Eno vprašanje!  A ima še katera probleme s smrčanjemuser posted image user posted image . Moj je že čisto na koncu, ker baje smrčim kot nora. Pred nosečnostjo sem konstantno spala na trebuhu, sedaj pa sploh ne najdem položaja, v katerem ne bi smrčala.

LP Vsem!

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
9.6.2006 9:58:44   
Polly
Hruška - glavična vstava pomeni, da je tvoj user posted image že obrnjen/a na glavo user posted image . Placenta je na sprednji strani in po moje delno prekriva MV (ne sega skozi).

Zdaj sem pa jaz zbolela - najprej je virozico pokasirala moja user posted image , dva dni kasneje pa še jaz. K sreči imam jaz hujšo obliko (čeprav le kašljanje in totalno zabit nos), nos imam že čisto vnet. Zdajle se gremo s hčerkico pokazat k pediatrinji, ker se drugače kot zakleto rado kaj poslabša čez vikend user posted image .

Torbi zame in za user posted image user posted image imam pripravljeni že kakšen mesec - tako kot prvič. Obakrat imam fiksno idejo, da me bo porod prehitel (pa sem Pino rodila z induciranim porodom, ker ji še ni bilo za it ven user posted image ).

Uživajte v sončku!!!

Kako je življenje lepo!

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
9.6.2006 10:07:19   
bibalezung
Busybee, če te kaj potolaži tudi jaz zadnje čase smrčim. Kolikor pa sem se pogovarjala z drugimi nosečkami je to pač normalen pojav.user posted image user posted image  Jaz sem pred nosečnostjo bolj ali manj vedno spala na trebuhu, sedaj pa imam kar nekaj težav, ker mi noben položaj niti najmanj ne odgovarja in se zjutraj zbudim utrujena in z bolečinami v kolkih. user posted image user posted image  Sicer pa od začetka sploh nisem vedela da smrčim dokler me na to ni opozoril mojuser posted image , zdaj pa se mi je že nekajkrat zgodilo da sem se sama zbudila in to s smrčanjemuser posted image user posted image user posted image user posted image . Očitno sem kar glasnauser posted image , še dobro da moj spi kot zaklan in se bolj malo ozira na hrup iz okolice. Ta njegova sposobnost bo še na testu čez kaka 2 mesecauser posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
9.6.2006 12:06:35   
piscancek
user posted image helow
A tud ve smrčite?user posted image   Sem kar pomirjena, ko vidim da nisem edina "smrčeča".

BIBALEZUNG- mi bomo uporabljali Racmanke. Sem za naravne materiale, ki dihajo in nikakor ne za plastiko. Pa tudi iz ekološkega vidika so prijaznejše kot pleničke za enkratno uporabo. Za svojega otroka želim, da ima ritko na bombažu in nikakor ne v plastiki. Pač vsaka se odloči po svoje. Za Bambinomio sem pa brala, da imajo pri nogicah preveč prostora in da rado kaj ven pricurlja, pa tudi bolj tanke so. Poznam mamice, ki uporabljajo Racmanke in Štorkljine p., pa jih priporočajo. Sem pa slišala veliko različnih + in tud - mnenj, sam so me +argumenti prepričali, nikakor pa me ni zadovoljil odgovor, češ da je z njimi več delauser posted image  Saj morš itak ostale stvari tud prat, pa daš še te pleničke zravn......
Sicer pa je o tem blo že velk napisanga tud na drugih forumih. Js pa vedno tu pametujem o teh plenicah, ko da bi reklamo delalauser posted image , bom Racmanu zakasiralauser posted image .
Včeraj sem dobila odločbo od CSD, za paket, že ta mesec 15. dobim nakazano 58.510,00 sit. Kar vredu, mislim boljš ko nič.Sem hitr oddala vse papirje, zato dobim že zdaj.Pol pa naslednji vikend v šopinguser posted image , se že veselim.

ok pridne bodite pa fejst božite bušije

Neposredna povezava do sporočila: 1024
9.6.2006 13:54:40   
HuAnita
Stare nosečniške hlače (elastike raztegnjene do konca) mi počasi postajajo pretesne To pomeni, da sem šla s takšnim trebuhom prvič rodit . Pa še dva meseca mi ostaneta?!

Ja, ta lepa realnost, ne?user posted image  Jaz imam že 2 kg več, kot ko sem šla 1. rodit. Pa vsi me že sprašujejo, če sem v mestu, če bom lahko prišla do dom, ali grem prej rodituser posted image
Ponoči spim vedno slabše, prav intenzivno mi prestavlja notranje organe.
Siceer pa že komaj čakam.

Samo iz izkušenj bi napisala: ne kupujte stekleničk, črpalk in dud vnaprej. To ponavadi potrebujemo, ko gre kaj narobe. Celo premoženje sva recimo zapravila za dude, 5 najboljših in dragih smo zavrgli, 6. je šele sprejela. Splho jih ni marala, zdaj, ko bi jo pa rada odvadila, jo pa obožujeuser posted image  Vse se da kupiti, tudi ponoči, če 'zagusti', v lekarni, tako da počakajte... Moj nasvet..

Pobožajte razgrajače in pa-pa! (Če bo vse po sreči, danes delam zadnji dan!!!!)

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?