Cebelica Maja
|
Pozdravljene vse ! Dobrodošla med nami bibalezung !!! Jaz sem se pozdravila. So bili zgleda antibiotiki dovolj močni, da so pregnali angino iz telesa. Sem bila pa prav sitna, ker sem se komaj premikala. Nič prijetno ni bilo. Danes sem imela zmenek z . Prav lepo ga je bilo po dolgem času zopet videti. Je pa za svojo starost (31 tednov in 2 dni) kar malo velik/a. Je G zmeril velikost 44 cm in 1798 gramov. Prehiteva za dva tedna. Pa nič zato, glede na to, da sva oba z velika in da se je on rodil ful velik. Naslednji pregled imam čez en mesec. Takrat bova tudi midve s sestro sami, ker bo G ravno na dopustu. Mi bo pregledala kri, vodo, izmerila pritisk in poslušala srček. Datum poroda mi ni G nič prestavil tako, da bo kar držalo 07.08.2006. Glede na to, da je trebušček še kar isti, sem malo G povprašala kako je to možno glede na to, da je tako velik. Pa mi je razložil, da se ne meri trebuh z metrom tako kot ga jaz, po širini, ampak se meri dolžina. Pa sem bila takoj pomirjena, ko mi je bilo vse bolj jasno. Zato pa dobivam brce non-stop v rebra, ker tako leži. Se je pa že obrnil/a na glavo. Ni pa seveda nujno, da pri tem ostane. Sva pa včeraj začela hoditi v MŠ v Ljubljani (Porodnišnica) z . Je bilo toliko ljudi, da je bilo prav grozno. In potem smo mogli vadit dihanje, mislim halo. Komaj sem dihala v normalnem "stanju" ne pa ko vadimo porod. Res ne vem ali ne morejo nobenega okna odpreti ali pa kakšno klimo kupit. Bila je prava katastrofa glede gužve. Možje, fantje, partnerji... so morali stati, da smo me lahko sedele. Pa saj je prav tako. Me pa prav zanima koliko nas bo danes in če se bo dalo kaj lažje dihati. Vam sporočim jutri. Obrazce za CSD sem šla jaz iskat včeraj, porodniško začnem z 10.07.06. Smo se zmenili, da prideva z 16.06. zjutraj ob 8. uri, da podpiševa papirje glede priznanja očetovstva. Ko pa bova ravno že tam, bom pa še ostale papirje oddala. Imam pa že vse izpolnjene, ker sem bila včeraj tako pridna in sem jih izpolnila. Danes pa jih je šef samo še podpisal. Sem se pa malo pozanimala kako je z mamo samohranilko. Dela prijateljica na CSD. Pa da vam na hitro povem: če želi biti partner doma tistih 15 dni kolikor je očetovskega plačanega dopusta je malo čudno, da si potem mati samohranilka. Potrebno je iti tudi na sodišče, kjer določijo znesek preživnine katerega mora potem mesečno plačevati za . Je bilo pa že veliko primerov, ko sta se recimo dva medsebojno dogovorila za minimalni znesek plačevanja. Čez čas pa sta šla narazen in možu je ostal znesek preživnine takšen kot je bil napisan v sklepu. Se ni dalo nič spremenit, ker sta se takrat z zneskom oba strinjala. Je pa tudi tako, da zadnje čase preverjajo kako in kaj. Midva sva po pravici povedano najprej razmišljala, da bi kaj takega naredila glede na to, da sva prijavljena vsak na svojem koncu samo sva se odločila, da se za par tisočakov to ne splača. Naj dobivajo večjo podporo tisti, ki si jo res zaslužijo in jo tudi potrebujejo. Sedaj pa je vse odvisno od vas! V Avstrijo po nakupih greva pa v soboto. Greva kupit malo drobnarij: termometer, torbo za voziček, blazino za na previjalno mizo, kaj za mene ... Flaško imava do sedaj eno, tisto ki smo jo dobili gratis v Arielu, dudice pa še nobene. Ne vem ali bi kupovala v naprej ali ne Če se bo le dalo, bi dojila do 6 meseca, z dudo pa tudi ne vem kako bo. Nekateri jo sploh videti nočejo. Imam pa vprašanje glede črpalke za mleko? Jo boste kupile ali ne? Eni pravijo, da jo je dobro imeti, drugi da ni nobene potrebe. Za v porodnišnico pa nimamo še nič spakirano. Jaz kar malo čakam in si vsak dan pravim, da imam še veliko časa. Mislim pa, da bom drugi teden kar pripravila vsaj osnovno. Ne bom pa pozabila na kakšne piškote, CD in kaj za pit. Nikoli se ne ve kaj nas čaka. Sem se pa lepo razpisala Lep pozdravček vsem!!!
|