|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: trava, kako diši ta trava...
17.11.2005 20:59:07   
MIN
ko so se odločali za alkohol ali travo so izbrali alkohol.alkohol je dražji bolj škodljiv in koliko nasilja je zaradi alkohola,skoraj vsak dan piše v časopisih glede nasilja pod uplivom alkohola.trava je pa uizi in te pomiri.če bi bila v prosti prodaji kar najbrž v prihodnosti tudi bo,to ne bo več tak tabu.sama sem jo kadila dokler nisem zanosila.itak bodo pa otroci probavali marsikaj,saj smo mi tudi.rajš vidm da pri16-ih proba travo kot pa da pride noseča domov.pa še to,če kdo misli da iz trave grš na trdo drogo to ni res!!!!!sam se odločiš kaj boš iz sebe naredu.tud tisti na horsu so prej dobr vedl kakšne so posledice,zato niso čist nč bogi-pa še socialno pomoč dobijo na mesec,ker ne morejo hodit v službo.pač vsak ima svoje mnenje

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 51
17.11.2005 21:05:20   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Bela

Če trava ne bi bila tako zelo prepovedana, ne bi bila tako zanimiva in mamljiva.
Zakaj so jo prepovedali, vas zanima???
Ne zato, ker je omamno sredstvo, pod krinko se skriva nekaj čisto drugega.
Kot mnoge veste se iz konoplje tako rekoč lahko izdeluje VSE,da ne govorimo o gorivu za prevozna sredstva.
Že davno je bilo dokazano, da je konoplja odličen vir goriva, sam kaj ko bi to bilo preveč poceni in bi si jo lahko vsak kmet pridelal.

user posted image

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 52
17.11.2005 23:43:23   
Bela
kaj ti ni jasno prmozauser posted image

** Življenje je prekratko, da bi bilo malenkostno **

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 53
17.11.2005 23:59:47   
Anonimen
Bela, pa si ti prepričana, da nisi zasvojena? Ker tako zagovarjaš zadevo mislim? Tako govorijo samo tisti, ki sami sebe prepričujejo, da delajo prav.
Namreč, moj brat je zasvojen s travo in vem, kakšne posledice ima, če ne kadi par dni. Nihče mi ne bo rekel, da ne moreš biti zasvojen od trave!!!!!!! In on, ko skadi, ni sposoben niti kave skuhat kaj šele za otroka skrbet, ki ga hvalabogu nima, ti pa ga imaš.user posted image  Sorry....

(odgovor članu Bela)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   [Brisano sporočilo]
18.11.2005 0:06:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
18.11.2005 1:13:28   
kepa*
No, še ena kao pridna punčka. Nisem probala in verjetn ne bom.

Letos pa bo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 56
18.11.2005 3:03:14   
Anonimen
V srednji šoli sem jo ene parkrat kadila (nekje med 5x in 10x), prijetno zadelo (da sem se smejala in se dobr počutla) me je samo prvič, potem pa nikoli več. Vedno mi je blo slabo, nazadnje, ko sem jo kadila, me je pa po njej taka preganjavica dajala, da sem se za vse večne čase odpovedala "eksperimentiranju" z njo.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
18.11.2005 7:05:31   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Jaz pa bi vas vse eno okoli uh pripeljala-tole važenje,da ste se zakajale!!user posted image user posted image DROGA JE DROGA-nič zdravilna pa ne vem kaj še za izgovor,češ upravičeno jo jemljem,če jo lahko na priporočilo kakšnih mal zmešanih dohtorjev tudi tisti,ki se jim meša kadijo...ja pol so pa še bolj zmešani!!!!!
Ja no najbrž vam ni +žal za vaše možganske celice...pa kaj če še kakšen miljon njih propade...saj jih imate še na zalogiuser posted image

Jaz se nič anglesko ne zgovarjam,pa ne delam fine hudiča SEM PROTI VSAKI DROGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa hudiča ne primerjajte tobak z konopljo,ne mejte se za pametne znastvenike.
Upam da boste prebrodili srečno otroštvo vaših otrok,da jih boste varno popeljale v svet odraslih zdravih in inteligentnih,brez da bi umes jokale kaj nam je tega bilo!!!!!!

user posted image user posted image  neva....tole si dober napisala...hehe ce smo pa ze pri tem kako so droge zdravilne...ste ze slisale za bullshit da se sinuse zdravi ravno s kokainom...buahahahaha da crknes od smeha...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
18.11.2005 7:47:22   
Anonimen
nisem proti konopli če jo majo za bencin, ampak trenutno je nimajo nikjer tko da ne morm bit za. astme ali ajca nimam tko da zarad tega razloga je ne morm kadit da bi se zdravla. pa opij je recimo tut v medicini uporabljen pa ga ne talajo kr povsod okol a ne?
js sem tut proti cigaretom in alkoholi in to stoprocentno in tko sem tudi proti travi v zadevalne namene. če pa jo znajo v kej bl uporabnga predelat nej jo pa kr, proti temu nimam pa nč!
js nism proti travi kot sami rastlini ampak prot zadevanju s čimerkol!

(odgovor članu MIN)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
18.11.2005 8:01:17   
dory
Ja sam ljudje ne bi bli ljudje, valda predvsem tisti, k nimajo nc kej bolj produktivnega za pocet,da pol travco zacnejo izkoriscat in se ga zadevat k norci...oblast ze ve, zakaj jo prepoveduje...zato ker dandanes nimamo vec meja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
18.11.2005 8:24:13   
polona2
Jaz jo niti slučajno ne zagovarjam. Vsakodnevno kajenje je za moje pojme škodljivo in naredi iz človeka hudega filozofa, sanjača, s tresočimi rokami. Seveda pa vse ideje, ki jih dnevno po tekočem traku producira taka, večno zadeta glava, ostanejo v tej začetni fazi, do realizacije ne pride, kot nekakšen tek na mestu se mi zdi vse skupaj. Tako je pač moje mnenje, podkrepljeno z dejstvi, ker imam podlago za ta opažanja vsak dan nekaj ur v vidnem polju. Mah, zdaj že jaz preveč filozofiram, skratka, imam več takih zadetkov v sorodstvu in v družbi.
Glede uporabe industrijske konoplje, ja itak, da je zelo uporabna, za vrvi, oblačila, papir, za kozmetiko, pa še za veliko drugih stvari.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 61
18.11.2005 8:34:24   
Anonimen
Tako kot alkoholik tudi tisti,ki uporablja drogo se ful zgovarja na to,da nič ne škoduje,da pomaga pri ali za...ne vem kaj?Vsi ti bluzijo!!!
Marsikateri drogaš je začel z reavo nadaljeval pa z težko drogo,ker pač trava ni imela več moči.
Pa kako to vem?Pred očmi mi je propadala sestrična,ki se je najprej veselo zakajala nato pa pristala na heroinuuser posted image Meter petinosemdeset velika punca je na koncu tehtala samo 38 kiluser posted image Samo čakali smo kdaj bomo opravili njen pogreb.Mati je bila že tako obupana,da je izjavila,da raje nosi rože na grob,kot pa da jo gleda kako se počasi uničuje.
Pa je na srečo zmagala z veliko veliko pomočjo matere,ki je dneve še več kot dneve preživela samo par centimetrov od nje,ko je imela abstinenčne krize.Zmagali sta,sedaj je poročena žena in srečna mati dveh sinov,seveda z ogromno zdravstvenih težav,ker je droga razdejala njen organizem...ampak vsaj čista je in o njeni preteklosti ne molči ampak se pogovarja.
Sprašuje se kam so izginila vsa tista leta njene maldosti v kateri koš jih je vrgla?
Zato se zgražam ob vašem razmišljanju,kako nedožna in celo zdravilna je droga.
Kako boste vašim otrokom razložile,da droga krade življenje?
Ena je vrgla ven da raje vidi da hči travo kadi kot,pa da je pri šesnajstih noseča???
Jaz pa bi raje videla mojo šesnajletnico nosečo,ker bo vse življenje (oba)z nami,kot pa da prijateljuje z drogo in jo bo čez mesece ali leto na kakšnem vogalu pobralo.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
18.11.2005 8:36:54   
puncica
Ne me nikol ni mikalo, ker tudi kadim ne, je pa moj probal v vojski pa mu ni blo jasno v čem je point user posted image ker nanjga nič ni delval

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 63
18.11.2005 9:04:30   
polona2
Neva, nimaš pravih argumentov, vsaj glede prehoda iz trave na druge opojne substance.
Če kadiš travo, se pač giblješ v določeni družbi(če ne ždiš cele dneve doma in sanjariš...) in v tej družbi se pač  včasih, ponekod pa vedno, najde nekdo, ki ima s seboj še kaj bolj krepkega. Stvar posameznika pa je, kako se odloči, ali reče stvari Ne hvala, ali pa vzame vse, kar mu ponudijo. Jaz jih poznam veliko, pa tudi pri meni je bilo tako, da sem poskusila kar nekaj zadev, pa mi nobena ni "potegnila" in je bilo to prvič in zadnjič. Tako da, prosim, malce previdno s tem označevanjem, da iz vsakega kadilca trave postane hud drogeraš, ki konča z iglo v žili.
Verjamem, da droge ne maraš, samo, potem iz te jeze pojdi v knjižnico in si sposodi par knjig, ter si razširi obzorja in potem boš lahko argumentirano tolkla po vseh, ki so se v tej debati izrazili ZA kajenje marihuane.
Pa jaz jo ne kadim več, samo informacija, preden se kdo spravi name...
In NE zagovarjam kajenja marihuane, ker so redki primeri, da jo kdo uporablja preudarno, ter kljub vsakodnevnemu kajenju dobro funkcionira v vsakodnevnem življenju. Tako, zame je debata zaključena, pa niti se mi ne zdi ne vem kako zanimiva...Pač se oglašam zato, ker imam ravno čas...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 64
18.11.2005 9:17:44   
Anonimen
Ne potrebujem nobene literature imam žive primere okoli sebe.
Že sama radovednost in poskušanje je zame prvi negativni korak,nezrelost osebka.
To je moje razmišljanje moja trditev in od tega ne odstopim!
Če pa jetibi nezanimiva debata o drogi je pa tvoja stvar.

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
18.11.2005 9:44:53   
Anonimen
Sama travce nisem nikoli probala.
Jo je pa probalo, zlasti v srednji šoli in v prvih letnikih faksa 90% ljudi, ki jih poznam, pa danes prav nobeden ni odvisen.
Od vseh ljudi, ki jih poznam, je odvisen samo eden, pa še ta bi bil odvisen tudi, če ne bi imela dostopa do trave. Njemu je to edina sreča v življenju, popije še ogomne količine alkohola, veselo papca ibuprofene in ketonale v velikih količinah, ali jemlje trde droge ne vem, se ne bi čudila. On je pač tak človek in bi si v vsakem primeru našel eno sredstvo za odvisnost. Eni ljudje so pač taki, da so bolj nagnjeni k odvisnosti in bodo k temu težili in za to uporabili najlažje dostopna sredstva, eni alkohol, eni travco, eni heroin, eni hrano, tretji bodo obsedeno nakupovali.
Drugače pa v travi ne vidim čisto nič napačnega, veliko več škode povzroča alkohol (se zavedate, da je v Sloveniji 100.000 alkoholikov !!!!!!). Vsak, ki ga poznam, je kadil travco mogoče enkrat na mesec, ampak danes nobeden od teh ljudi nima problemov niti z alkoholom, niti s travco, ker so to fazo prerasli, niti s cigaretami. Meni je enačenje trave z takojšno odvisnostjo isto, kot če bi meni nekdo rekel, da sem alkoholik, ker za novo leto popijem en kozarec šampanjca.
Eno je uporaba, drugo pa zloraba.

O zdravilnih učinkih trave pa obstaja ogromno znanstvene, medicinske literature. V Kanadi so jo celo delno legalizirali, saj dokazano pomaga pri nekaterih boleznih, npr. pri sproščanju mišic zaradi krčev kot posledice multiple skleroze. Delajo pa na tem, da bi iz travce potegnili ven samo zdavilne snovi, da bi jo lahko predpisovali npr. v obliki tablet.
Ste se kdaj vprašali, kaj je morfij, v medicini zelo uporabljeno sredstvo za lajšanje bolečin? Morfij proizvajajo iz glavic maka, ravno tako kot opij in heroin, znani trdi drogi. Pa mi na kraj pameti ne pade, da bi bolnika z rakom, ki trpi hude bolečine, obtožila, da je narkoman, da je nezrel in mu prepovedala uporabo morfija.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
18.11.2005 9:53:02   
Anonimen
ne primerjaj rakavega bolnika z zdravim človekom..hudo bolan nima izbire-zdrav pa jo ima.
Ti bereš statistiko alkoholikov,jaz pa koliko je že zasvojenih v Sloveniji in koliko jih je že med 12-13 letniki.
Alkoholiki so že odkar svet stoji-zasvojenci pa so modna muha današnjega časa--morda je še čas da preprečimo,vsaj pri novih generacijah s tem,da ne zagovarjamo tudi najbolj "nedolžno"drogo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
18.11.2005 10:36:36   
Bela
Blacky, odvisno kakšen pristop imaš do nje in seveda nivo v glavi.
Ja in tudi odvisn si lahko, ampak samo če si bebo in nisi odgovoren.
Zagovarjam travo, ne pa početja ljudi ki je ne znajo obvladat!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
18.11.2005 17:33:49   
Anonimen
Neva, ne primerjam zdravega in bolnega človeka, temveč želim poudariti, da imajo tudi droge lahko pozitiven učinek kot zdravilo, seveda pod zdravstvenim nadzorom.
Zasvojenost z raznoraznimi substancami ni produkt modernega sveta, ampak so znani primeri že iz davne zgodovine, npr. iz stare Grčije ali Rimskega cesarstva. Je pa res, da je danes tega veliko več, tudi zaradi relativno lahke dostopnosti in načina današnjega življenja, ko mladina ne ve več, kako kvalitetno izrabiti prosti čas, tudi zato, ker je vse več staršev, ki svojega otroka rajši posede pred TV ali računalnik, namesto da bi se z njim ukvarjali.

Tako kot je napisala Bela, ne podpiram ljudi, ki raznorazne substance (pa naj bo to alkohol, kokain ali trava) izrabljajo za kratkotrajno zadovoljstvo. Ni problem v drogah, temveč v ljudeh, ki jih uporabljajo. Večina ve, kje je meja in jo ne prestopijo. Nekateri pa zaradi takih ali drugačnih razlogov začnejo droge zlorabljati.
Ne morem pa mimo nekaterih pozitivnih učinkov, ki jih imajo določene droge za zdravljenje nekaterih bolezni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
18.11.2005 18:35:26   
Primoza
Osebno sem mnenja, da več marihuane pokadiš bolj verjameš, da je splošno uporabna, da se da delat gorivo (kot da biodizla že zdaj ni npr. iz oljne repice - brez subvencij pa ne bi preživel) in kako bi bil svet rešen če bi vsepovsod posadaili konopljo.
Tukaj spodaj je nekaj o uporabi konoplje in drugih koristnih nasvetov:

http://www.konoplja.org/Aktivist/Izbor_Forum/Izbor%2Bforum.htm 

< Sporočilo je popravil primoza -- 18.11.2005 18:36:38 >

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 70
18.11.2005 20:50:17   
Bela
Primoza jaz je že dve leti sploh ne kadim in tudi prej sem jo občasno, ampak nikoli se ga nism zadevala!
Kljub temu je moje mnenje takšno.
Kot sm že povedala problem ni trava ampak človek.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 71
18.11.2005 20:53:14   
Primoza
Precej primerov je bilo precej zadetih, ko je silno navijalo o vsesplošni uporabnosti konoplje. Govorim povsem izkustveno, se pa strinjam, da se da delati pogonsko gorivo iz marsičesa, še iz "dreka".

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 72
18.11.2005 20:56:50   
Bela
nima smisla

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 73
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Zanositev
Vitaebella

Po kolikšnem času vam je uspelo zanositi po naravni poti?

1-6 mesecev (67%)

6-12 mesecev (9%)

1-2 leti (7%)

3-4 leta (4%)

po več kot štirih letih (2%)

še vedno poskušava (11%)

Število vseh glasov: 507

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!