|
RE: trava, kako diši ta trava... 18.11.2005 9:44:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Sama travce nisem nikoli probala. Jo je pa probalo, zlasti v srednji šoli in v prvih letnikih faksa 90% ljudi, ki jih poznam, pa danes prav nobeden ni odvisen. Od vseh ljudi, ki jih poznam, je odvisen samo eden, pa še ta bi bil odvisen tudi, če ne bi imela dostopa do trave. Njemu je to edina sreča v življenju, popije še ogomne količine alkohola, veselo papca ibuprofene in ketonale v velikih količinah, ali jemlje trde droge ne vem, se ne bi čudila. On je pač tak človek in bi si v vsakem primeru našel eno sredstvo za odvisnost. Eni ljudje so pač taki, da so bolj nagnjeni k odvisnosti in bodo k temu težili in za to uporabili najlažje dostopna sredstva, eni alkohol, eni travco, eni heroin, eni hrano, tretji bodo obsedeno nakupovali. Drugače pa v travi ne vidim čisto nič napačnega, veliko več škode povzroča alkohol (se zavedate, da je v Sloveniji 100.000 alkoholikov !!!!!!). Vsak, ki ga poznam, je kadil travco mogoče enkrat na mesec, ampak danes nobeden od teh ljudi nima problemov niti z alkoholom, niti s travco, ker so to fazo prerasli, niti s cigaretami. Meni je enačenje trave z takojšno odvisnostjo isto, kot če bi meni nekdo rekel, da sem alkoholik, ker za novo leto popijem en kozarec šampanjca. Eno je uporaba, drugo pa zloraba. O zdravilnih učinkih trave pa obstaja ogromno znanstvene, medicinske literature. V Kanadi so jo celo delno legalizirali, saj dokazano pomaga pri nekaterih boleznih, npr. pri sproščanju mišic zaradi krčev kot posledice multiple skleroze. Delajo pa na tem, da bi iz travce potegnili ven samo zdavilne snovi, da bi jo lahko predpisovali npr. v obliki tablet. Ste se kdaj vprašali, kaj je morfij, v medicini zelo uporabljeno sredstvo za lajšanje bolečin? Morfij proizvajajo iz glavic maka, ravno tako kot opij in heroin, znani trdi drogi. Pa mi na kraj pameti ne pade, da bi bolnika z rakom, ki trpi hude bolečine, obtožila, da je narkoman, da je nezrel in mu prepovedala uporabo morfija.
|
|
|