|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 05
7.4.2006 16:26:52   
mujcek
pa zakaj me še ti user posted image  znaki še vedno zaj..., ko imam že tako malo časa, da lahko kaj napišem

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
7.4.2006 17:12:52   
Anonimen
Kako pogosto čistite svojim paparicam popek. Jaz mu nisem zdaj že nekaj časa (kakšen mesecuser posted image  mi je kar nerodno) pa sem mu zdaj očistila s palčko pa je bilo toliko sirčka noter, da me je skoraj kap. No, saj mu ga vsak dam malo podrgnem s krpico, ko se kopava, pa očitno to ni dovolj.

(odgovor članu mujcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 1227
7.4.2006 17:36:22   
Anonimen
OOO, Urska, nov avatar. Verjetno s poročno frizuro? Lepo!

Glede posedanja - na zadnjem zdravniškem je sestra pokazala, kako se naj začneva učit sedet. Čez kak mesec! Na splošno je ta sestra zelo dobra, kar se handlinga tiče, že v materinski šoli je veliko pokazala. In na vsaki kontroli kaj pokaže.
No, zalaganje otrok je največja napaka, ki jo starši delajo. Kar verjamem, da je tak položaj neprimeren, zato jaz Primoža ne bom zalagala, dokler ne bo sam sedel.  
Pravilno lahko začneva vadit tako, da ima eno nogico pokrčeno nazaj in se z rokicami opira na drugo stran. Ko bo znal tako sedet, bo znal tudi zravnano, pa z rokicami se bo ujel, če ga bo zaneslo. Tako sedenje je tudi dobro izhodišče za kasnejše plazenje. No, res je, da je pri tem treningu potrebna prisotnost starša.

Prosim, da ne jemljete tega kot kritiko, to so le nasveti, ki se jih bom jaz držala.

LP!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1228
7.4.2006 20:38:45   
petarda
Someone jaz te lepo prosim, da zmeraj, ko greš k tej sestri ali pa v posvetovalnico (če ni to eno in isto) napišeš kaj so ti tam svetovali. Saj tista, ki bo hotla upoštevat bo, tista ki ne, pa pač ne. Sem glih zadnjič gledala tist forum o razvojni, pa videla kolko stvari delam napačno!!! Je pa tudi res, da nekje ti svetujejo tako, drugje spet drugače.user posted image  Bo pa ziher vsak tvoj nasvet dobrodošel.user posted image

Oooooo URŠKA smo lepi.user posted image

Lukec je bil danes ful priden, ga moram pohvalit.user posted image  Naj obdrži tako navado, pa če vsak dan vstanem ob pol šestih.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
7.4.2006 21:33:16   
Anonimen
sanja, rade volje. Nočem biti vsiljiva ali kaj, jaz pač napišem, kaj mi pokažejo.

To glede sedenja je pokazala sestra v posvetovalnici, ki je res angelček za otročke. Vedno lepo pokaže, kaj in kako. Na žalost pa to ni več naša sestra, ker je bila pediatrinja nekaj časa odsotna in smo bili skoraj primorani podpisati pri eni drugi. Saj ne bi, če se ne bi kmalu selili v MB, ko bomo itak morali izbrat novega pediatra.

Drugo pa je na NFTH, kamor hodiva zdaj na 14 dni. Tudi tam mi zelo veliko pokaže, gre pa postopoma. Saj nekaj sem že pisala, kaj se učimo - trenutno še vedno prijemanja nogic, prijemanja igračk med pasenjem kravic, igranja na boku in prijemanja čez telo,... Delava pa tudi posebne vaje, ker se je pokazala rahla asimetrija.

Glede neenotnosti pa se strinjam. Vsak reče in pokaže drugače, jaz te informacije malo "prefiltriram". Ampak glede sedenja pa se res strinjam.

Lahko noč. 

(odgovor članu petarda)
  Neposredna povezava do sporočila: 1230
8.4.2006 8:35:12   
amy26
Dobro jutro,

Danes smo pa zelo lepo spali Aleks je bil priden in spal od 20.45 do 5.30 pa pol še do 7.00 user posted image user posted image user posted image .

Imava pa težavo Aleks ima na obeh ličkih rdeče grobe flekce v začetku je bilo manjše zdej pa že kar ornk, sem sicer mu danes mal oprala s kamilico in namazala z gosto kremo tako da upam da bo pomagalo.
Ali imate kak nasvet kaj naj dam gor če bo še vedno isto, zaradi tega res nebi rada hodila k zdravniku, posvetovalnico pa imamo šele 19.4., no če bo vsak dan huje pa bova šla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
8.4.2006 9:07:51   
ŽELJA
Dobro jutro dame in seveda vsi naši škratki.

Moja dva gospoda še lepo dremuckata. Danes smo tut mi neverjetno lepo spančkal (bog mu ohran lepo navado user posted image ). Zaspal je ob 20.30 pa ob 00.00 že prvič jedel potem pa spančkal do 6.00, spet jedel pa do 8.00. Sva se previla pa evo spet mižka.

Amy26 jest bi probala bepanten. Pri nas dela čudeže. Pa ne samo pri Andražu, tut pri očitu in mamici. Mamo vsi bolj suho kožo. Lahko pa probaš tut Lipakremo, če se ti zdi da so flekci bolj posledica suhe kože. Ampak jest bi najprej Bepanten namazala lepo na tanko, se mi zdi da je glih prov masten pa ne pretežek za tako občutljivo kožico. Res pomirja.

Ja Urška, kar je res je res. Res si zelo čedna na telih svojih poročnih fotkah.

Someone tegale navodila za sedenje pa glih nisem najbolj razumela. PA ME ZANIMA!!! A lahko bolj natančno. Mi ga zdej lepo za rokice gor potegnemo, ona seveda sodeljuje, se kar napne, pa tamauček ful lepo sedi, po parih sekundah pa ga spustimo nazaj v ležeč položaj. Zelo narobe? user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
8.4.2006 10:52:45   
tincci
Amy, pejt mal na forum Alergije pogledat, imamo mi podobne fore. Že po celem obrazku, kar širi se user posted image

Jaz pa spet prodam otroka. Že neki časa se nisem pritožila, ampak spimo še vedno katastrofalno (danes sem 4 ure, pa ne v enem kosu), pa se mi zdi, da je začela mal drkat. Namreč, pred večernim spanjem uro stokanja pa jokanja pa tud če jo držim pa tapkam po riti, zaspi, čim jo odložim, jok in stok in se praska in potem jo dvignem, spet zaspi, in tako naprej. Eno uro. Potem končno zaspi, čez uro in pol se zbudi za hranjenje in potem spet isto!! Ponoči jo sploh ne dajem več v njeno posteljo, ampak spi z mano na zakonski, ker je to edini način, da ne teži. Tudi čez dan ne morem niti na wc, da ne bi pizdila. In če me ni v sekundi, se začne čist histerično dret. Pol jo pa v roke vzamem pa v isti sekundi kot angelček. In to zdele že 2 tedna. Možgane mam čist otopele, samo telo mi še dela. Sej je srček pa ne morem bit jezna nanjo, ampak vse kar je prov, prov izsiljevat je začela. Pa ne mi rečt, da tok mejhen otrok tega ne more, ker vidim njeno faco. Včeraj sem jo prvič napizdila in je kr utihnila in me gledala in bla pol čist pridna. Za 10 minutuser posted image Pa ne me zdej napast, da sem čudna mama pa ne vem kaj, sam jaz jo res skos guncam pa lubčkam pa ujčkam pa ne vem kaj. No, že kliče.

Skratka, če katera kupi, naj me kontaktira privat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
8.4.2006 12:46:10   
Anonimen
Želja, če želiš pogledat, sem dala nekaj slikic v album. Geslo je še vedno P.
Ne garantiram, da je vse 100% izvedeno, trudim se po svojih močeh user posted image  Napisala sem tudi, kako krepimo mišice na rokicah, da se bo lahko naslonil. To je vaja iz NFTH.

Glede dvigovanja za rokice - tukaj gre za nekaj sekund v navpičnem položaju in verjetno paziš, da ni hrbtenička čisto sključena. Če pa otroka posedeš in založiš z blazinami, pa čisto skupaj zleze. In v takem položaju mimogrede preživi pol ure ali še več.

Urska, sem videla, da imaš nov album iz poroke. Nam zaupaš geslo?

(odgovor članu ŽELJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1234
8.4.2006 12:47:22   
tincci
Someone, zakaj pa vidva hodita na vse te terapije?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
8.4.2006 13:34:45   
Anonimen
Predvsem preventivno. Med nosečnostjo (hepatopatija, predčasno sprožen porod), ob porodu (popoln vozel popkovine, ki se je začela zategovat) in po rojstvu (huda zlatenica, nenapredovanje na teži) je bil cel kup dejavnikov tveganja, zato naju je pediatrinja poslala v RA.
Zaenkrat se še ni pokazalo, da bi bilo kaj narobe in srčno upam, da se nikoli ne bo. Pediatrinja v RA ima stališče, da se s pravilnim handlingom in vajami da preprečiti pojav nepravilnosti. Tudi ona pravi, da je najboljše za otroka, če ne bi nikoli zvedeli, ali je bilo kaj narobe.

Jaz pa sem itak zato doma, da se z njim ukvarjam. Namesto da samo kravice paseva, lahko še kaj drugega narediva user posted image

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 1236
8.4.2006 14:24:26   
Anonimen
Someone ni nov album. Dala sem le slikice noter od iger na poroki, ker me je ena spraševala. Brezveze. Bom pa res kmalu naredila nov album od poroke, ker sva končno dobila fotke od profiča fotkarja user posted image .

Moj avataruser posted image user posted image user posted image .

Jaz dam mojega da sedi v stolčku za hranjenje ta čas ko kuham. s tem, da ko lahko ga takoj vzamem ven. Pa ne sedi čisto, ampak bolj leži kot v avtosedežu. Pa tudi v vozičku imam eno stopnjo dvignjeno gor, da lahko gleda, če ne je cel hudič in se sploh voziti noče. Pa tudi drugače se skoraj cel dvigne gor, če leži in ko nima več moči "telovaditi" joka.

Naš Maxek je včeraj padel iz ležalnika, ki je bil na mizi, na tla. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Mi je vzelo vsaj 20 let življenja, tako sem se ustrašila. Še dobro,da je padel na trebuh in je amortiziral z rokicami in nogicami. Cel dan sem se tresla in ga cartala. In ko mi spet pride pred oči slika, kako leži na tleh me vse stisne. Najraje bi umrla, samo da se njemu ne bi nič zgodilo. Zakaj imam ležalnik na mizi? Ker se drugače dere kot sraka, če je na tleh in ne vidi, kaj delam in kuham. Skozi ga pa tudi še ne upam imeti v sedežu.
Hvala Bogu mu ni ničesar. sem ga včeraj cel dan opazuvala. Na kolenu in kolku ima edino modrico. Najprej sploh jokal ni, sem že mislila, da je....user posted image . In ko sem ga pograbila in stisnila k sebi so rokice in nogice samo opletale, jokal je pa tako...user posted image user posted image user posted image user posted image . Že sem se videla kako kličem rešilca in letim...POtem sem ga vse pregledala, glavico, rokice, nogice, pretipala trebušček - hvala Bogu še 1x da je bilo vse OK in da ga je čuval naš angelček. No čez 15 minut se je pa že smejal kot sraka. Pa samo čaj sem mu šla naredit user posted image user posted image user posted image  in sem se za sekundo obrnila. Zdaj ga pa nosim povsod s sabo ali na rokah ali v kengurujčku in samo cartava se...Mi bodo roke odpadle in hrbtenica; sicer pa boljše to, kot pa se mu še kaj zgodi. Pa ga skoz mrkam in tulim na dragega, če ga samo za sekundo pusti samega, evo zdaj se je pa meni zgodilouser posted image user posted image .
Si najprej nisem upala napisati tega, ker sem mislila, da me boste obsojale, zdaj si pa mislim, kar je je - kriva sem. Vam pa pravim, pazite na svoje angelčke, ker šele zdaj sem se zavedala kako hitro je lahko minljiva sreča. Zdaj si tu, jutri te ni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1237
8.4.2006 14:28:12   
Anonimen
Someone, no zdaj bomo pa tudi mi tako telovadili. Sicer prve 3 slikice že delamo tako, zadnje bomo pa še probali. Pa Primož ima Iste nogavičke kot Maxiuser posted image . Pa si skozi Puja vlači dol z nogicuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1238
8.4.2006 17:37:21   
Anonimen
Naš Maxek je včeraj padel iz ležalnika, ki je bil na mizi, na tla.

user posted image , bogi Max Luka! Samo nekaj mi ni jasno - je padel iz ležalnika ali z ležalnikom vred? Ga ne pripenjaš?

Mi ležalnika nimamo, ga dajem kar v lupinico na mizo, kot so mi svetovali. In me je tudi vedno strah, da bi z lupinico vred dol čofnil, ker se guga in bi se lahko premikalo.
Pa še nekaj mi ni OK pri ležalnikih - nekateri imajo samo 3-točkovno pripenjanje. Se malo večji otročki ne nagibajo naprej, da bi lahko padli?
Na srečo pa je Primož še vedno zadovoljen v vodoravnem položaju, tako da ga lahko imam v vozičku in me gleda.  

Smo mi tudi bili že zelo blizu tega, da bi mišek iz previjalne padel. Jaz sem se že takrat tak prestrašila, ti pa sigurno še 10x bolj.

Naj user posted image  čuvajo vse naše novembrčke!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1239
8.4.2006 18:29:52   
ŽELJA
Someone, hvala za geslo. Sem si pogledala. Bomo tut mi zdej tko. A veš kaj mi pa ni jasn, kdo ti je svetoval da imaš otroka v lupinci. To me pa čudi, namreč men so jo vsi odsvetovali, od materinske šole, pa do babce in zdravnice. Rekoč, da ni primerna za daljše obdobje, je res namenjena samo transportu.?? Zato mi uporabljamo ležalnik, čeprov lupinca deluje bolj stabilna in masivna in se tut men zdi iz stališča prevračanja bolj varna. Ni pa dobra za hrbtenico, razen če to velja za samo res novorojenčke. Naši škratki pa so že večji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
8.4.2006 19:09:26   
amy26
Jaz sem tudi vedno mislila da je ležalnik boljši in bolj zdrav od lupinice, vendar ni tako doma imamo oboje Aleks je v glavnem v ležalniku, vendar je lupinica za hrbtenico bolj zdrava ker ni tako mehka pa še otrok je v položaju kot je bil v maternici.
Bratranček od Aleksa prav tako hodi v razvojno pa so teti svetovali da je najbolje da ga imajo čim več v lupinici, glede samega razvoja itd,....

(odgovor članu ŽELJA)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
8.4.2006 19:42:43   
ŽELJA
Svašta!?!! Nej se že enkrat odločjo kaj bojo govoril. user posted image  A nimajo enotne šole?

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
8.4.2006 19:50:15   
tincci
Nam so tudi govorili, da je lupinica samo za transport in da zadnje čase beležijo veliko t.i. smrti v lupinici, kar pomeni nepravilen razvoj otroka, ker jih imajo starši preveč v lupiniciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ŽELJA)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
8.4.2006 20:16:28   
Anonimen
MEni so rekli, da ne sme biti v lupinici dolgo zaradi hrbteniceuser posted image .
V ležalniku je v vodoravnem položaju. Ni bil zvezan, ker je ležalnik precej globok in se ne more obrniti čez. Najverjetneje se je ležalnik med zibanjem premaknil na rob mize in zdrsnil z nje. Nimam pojma kako se je to zgodilo. Verjetno pa je to, ker je padel na bok in se nato obrnil na trebuh. Ležalnik pa je bil na Maxekuuser posted image user posted image .

(odgovor članu ŽELJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1244
8.4.2006 21:15:16   
amy26
V razvojni bolj svetujejo lupinico, mnenja pa imajo itak vsak drugačno tko da ne vem user posted image .
Urška, ja Max je pa res imel srečo dobro da se ni fejst udaril, mojmu je user posted image  prejšnji mesec tudi Aleks skor padu iz ležalnika, ga je nosil ne da bi bil prevezan, mu je kmal padu po ploščicah v bistvu ga je ujel ob nogo tako da se ni nič udaril, zajokal ni takoj po parih sekundah pa ful v user posted image  komaj smo ga ustavili joka.
Tako da res bo potrebno čedalje bolj paziti na naše malčke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
8.4.2006 21:26:10   
Anonimen
Max noče biti doma v lupinici. Pa tudi zdi se mi, da tam bolj sedi kot pa ležiuser posted image . Imam PP.

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 1246
8.4.2006 21:44:07   
Anonimen
Vem, da je velika neenotnost glede lupinice. V RA in na NFTH so svetovali lupinico, tudi nošnjo otročka v C položaju. Primož pa vseeno ni veliko v lupinici, ker je ne mara preveč. Med vožnjo mu je OK, drugače pa ne user posted image .

Verjetno imam srečo, da je Primožek najbolj zadovoljen na postelji sredi sobe. Ima vse pod kontrolo user posted image . Ko se preselimo, pa dobi tisto terapevtsko blazino na sredo dnevne.

Je pa še nekaj drugega - ko sva bila na pediatrični, je bila z mano na oddelku za mame ena mamica, ki se ji je 3-tedenska hčerkica skoraj zadušila. Sedela je v lupinici in bruhnila, potem pa očitno potegnila v sapnik. K sreči so ugotovili, da ni prišlo v pljuča.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1247
9.4.2006 9:00:24   
petarda
Dobro jutro punce!

Joj URŠKA, ko sem brala kaj se je zgodilo Maxu sem kar jokala. Mi smo ga imeli tudi v ležalničku na mizi, ko smo ga hranili (ker so nam stolček za hranjenje kupili eni obiski, ampak takšnega, ki ima samo čisto pokončno držo, nič se ne nastavlja user posted image ) ampak se mi je tudi zdelo, da preveč opleta in da se ne smem niti obrnit, pa bi bil že na tleh. Zato se sedaj hranimo v ležalničku, pa na tleh. (Se jaz vsedem po turško.)

Ja, nam so tudi govorili, lupinica ne pa ne, zadnjič pa gledam po tistem forumu, pa vsi plusi za lupinico.user posted image  Je tudi mene čisto zmedlo. Je pa tudi res, da so lupinice različne. Jaz imam tudi PP in se mi zdi čisti shit, ker user posted image  noter bolj sedi, ima pa prijateljica lupinico od Quinnya, se mi pa zdi ful udobna. Hudič, ker ne moreš vedeti vsega, ko kupuješ. Te lupinice od PP se mi zdijo itak čist neprimerne za novorojenčke, mi smo imeli ful problemov kako ga noter spravit, ko je še takšen majhen revček, že skoraj sedel.user posted image

Si bom pogledala slikice someone, da vidim, kako to delate viuser posted image

Kje pa je WAWA? Zdaj jo že nekaj časa pogrešam.user posted image

Včeraj smo bili mi na morju in si je user posted image  čist pokvaril ritem. Nismo bili sami in potem, ko je bil cajt za pančat, je samo malo pojokal, pa takoj vsi ga nosit. In potem je bil itak še bolj zmatran in še bolj ni hotel spati, pa smo ga vsi skupaj še bolj nosili. Pa ni hotel biti v vozičku, pa nikjer. GROZA. Ko smo šli pa zvečer domov, je pa v avtu takoj zaspal in spal cele 3 ure do doma. (No, le na cestninskih se je nekaj pritoževal).

Danes pa itak spet auf ob pol petih. user posted image  Sem pa vesela, da vsaj ponoči spi. Hrani se zdaj na 3 ure, daš v posteljico in že vleče.user posted image  Boga Tincci. Ni Hani Ani nič pomagalo, ker je krščena? Mogoče ji boš mogla pa spet kakšno lepo cunjico kupit.user posted image

No jutri pa gremo na plavanje. JUHUHUHUHJUHUHUHU! Moram pa iti danes še po plavalne plenice. A kera ve, če se jih domi v Mercatorju?

Aja, tiste, ki jim dajete gosto hrano...Ste že probale bučke. Naš je čist zmešan. Ne morem dohajat z žlico, ma skoz usta odprta, je tolk smešen.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
   RE: novemberke 05
8.11.2006 21:20:01   
podgurka
user posted image  Čer

IZVIRNO SPOROČILO: tincci

podgurka nisve še bili na bicomu, naročeni sva na prvi pregled v ponedeljek, samo bo verjetno treba prestavit, če bova ostali v bolnici. zakaj ste sploh vi šli na bicom? sori, sam res ne sledim.

Mi smo alergični na mlečne beljakovine in jajčni beljak.
Pa nismo še bli na bicomu, imamo pa datum 24.11.06, v Rogaški.

SAAAAANJA!
Kako si mogla pozabit name!!! user posted image
Upam, da nisi Lukita pozabila vzet ven iz avtauser posted image .

Bomo resno premislili, če pridemo v sobotouser posted image .

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
   RE: novemberke 05
8.11.2006 21:34:45   
sharpy
Marku je pokukal 9. zobek - leva 4. spodaj   user posted image user posted image user posted image

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu podgurka)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.