Anonimen
|
Otroci se normalno ne bojijo vode. Bojijo se jo le z določenim razlogom. Pomisli malo, če jo je slučajno med kopanjem kdaj preveč popil, so ga pekle očke, ... ponavadi se česa v vodi prestrašijo in potem se jo bojijo. A ga kopaš vsak dan? Jaz ti svetujem da ga. Pa pazi kako ga že noter daješ. Najprej stopala, cele nogice, nato naj malo posedi, in šele nato ga celega spustiš noter. Znajo se prestrašiti tui, če jih zelo hitro damo v vodo. Probaj ti dati vroči tuš sebi čez celo telo - šok. Milo lahko uporabiš le 2x na teden. Ko je v vodi ga počasi polivaj z roko in božaj, mu poj, govori, vode naj bo malo. In ko se bo navadil na vodo lahko povečuješ količino vode. Glavo pereš na koncu. Zelo počasi mu polivaj z rokico, najprej zatilje in potem polivaš čedalje bolj proti čelu - in vedno ko poliješ ga pobožaj. Pomembno je tudi kako ga držiš v vodi, da se on počuti stabilnega in varnega. Glavo naj ima naslonjeno na tvojo podlaht in z roko ga primi pod pazduho. Zdaj ko je malo večji ga jaz držim kar z obema rokama pod pazduhama, roke imam iztegnjene tako, da mu glava počiva na mojih podlahteh. Stojim seveda za njim in ga potem vozim po banjici gor in dol. Umiva ga pa naj tvoj dragi. Tako se navajajo dojenčki na vodo. In tudi tisti, ki se ne kopajo temveč tuširajo imajo svoj postopek. V glavnem pred plavanjem v bazenu oz. pred učenjem plavanja, morajo biti navajeni na vodo. Tako, da lahko brez problema potunkajo glavo v vodo in da znajo tudi gledati pod vodo. Za zadnje dva so spet drugi postopki.- Če pa katero zanima, pa naj mi piše. Če boste šli v bazen ne smete brisati otrokom (dojenčkom) vode z obraza oz. jim dovoliti, da si jo brišejo z rokami oz. da si manejo oči. Tako jim bo šla vodo v oči in jih bodo pekle. Vedno morate pustiti, da voda sama odteče z obraza. Lahko jim pa rečete, da ta čas zaprejo oči. Le laseke jim lahko potisnete nazaj, da bo voda čim prej odtekla. Če se pa pri novemberčkih slučajno zgodi, da med kopanjem potopi celo glavo, pa nič paničarit ali ga naglo ven dvigovat. Naši še refleksno zaprejo usta. V bazenskih vodah morate le paziti, da ne pijejo vode zaradi okužb. Pa pozanimajte se koliko je prostega in vezanega klora. Prostega klora je lahko od 0,1 - 0,5. Vezanega (ta kaže na umazanost vode) je pa lahko max. 0,1 .
|