|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 05
4.4.2006 21:06:57   
amy26
Jest sem ga čakala en teden, naročila pa sem ga prek interneta.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
4.4.2006 21:14:35   
amy26
Aleks je bil prava tečka danes skos je hotel biti na rokah, pa heca me pri dojenju noče se lepo dojiti, mu moram dati najprej dudo pa pol na hitro joško sam tako prime in to že dva dni dela. Pa še ne naje se dovolj pol pa čez čas spet ponovi vajo tako da se skos samo dojiva, previjava, ni nobenega reda.

Želja, ja res lepo napreduje tvoj fantič user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
4.4.2006 21:20:11   
Anonimen
Jaz sem kupila fredov obroč pri ga. Dorki doma  v LJ.

Max je dal 5 minut nazaj (po kopanju nag na previjalni) D nogico v ustauser posted image user posted image user posted image . In to sam od sebe. Tako sem ponosnauser posted image . Potem pa ni več hoteluser posted image  ponoviti, ko sem atija klicala.

Ženske jaz nimam skoraj nič več časa za RRuser posted image . Max zahteva vse več, ...

Kaj ve jim še oblačite žabice? Mene je zadnjič pediatrinja okarala, da mu ne smem več žab oblačiti, ker nimajo sistema za regulacijo temperature razvitega in da jim je baje vroče. Pa moram povedati, da od takrat ni več taka tečka, da mu je mogoče res bilo vroče.

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 1178
4.4.2006 21:24:55   
Anonimen
Mere sem pozabila: teža 6740g (zredil se je skoraj kilo) dolžina 65,5 cm.user posted image

Bili smo pa tudi 2. pikani in zelo lepo penesli, brez joka pa seveda ni šlo.

Ta dan so mu še iz glavice vzeli 3 epruvetke krvi in mama je skoraj skupaj padla, čeprav je tudi med. sestra. user posted image  Kako zgleda to grozno, ... sem skoz spraševala, če še ne bo zadosti krviuser posted image . Vzeli so mu jo pa, da vidimo, če je res na kaj alergičen, ker se nam je pojavil utopični dermatitis.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1179
5.4.2006 9:06:30   
Anonimen
Bogi Max. Vem, kako grozno je to. Primož je bil star 10 dni, ko je imel infuzijo in so mu vsak dan 2-4 mL krvi vzeli. Najprej so mu cele rokice popikali, ko ni šlo, pa iz glavice. Jaz sem takrat raje kar ven šla, kar je bilo tudi zaželjeno.

Če se ne motim, je to že prej imel in ni zaradi kopanja?

Primož je zvečer rahlo vročino dobil, reakcija po cepljenju. Me je bilo kar strah it spat, da ne bi ponoči zakuhal. Pa še sama sva bila. No, danes je vse OK. Sem mu dala pol žličke sirupa zvečer in je pomagalo.

Je ta fredov obroč res tako fajn, da se ga splača kupiti? Al bi bil isti navadni na hlačke tudi OK?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1180
5.4.2006 14:41:05   
tincci
Joj, točno, v torek gremo v toplice, jaz pa niti plenic za kopat nimam. Čeprav mi je pediatrinja rekla, naj jo raje ne kopam, ker ima ful bogo kožo po obrazu že nekaj časa (na prvi pogled dermatitis).

Urška, kako to, da ste ga kopali, če ima tako alergijo? A ni nič poslabšalo stvari?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
5.4.2006 15:03:38   
Anonimen
Ja Someone, to je imel že prej. In sicer od prvega cepljenja. Pa kaže, da ni largija, ker nama je zdravnica v alergološki amb. na pediatriji rekla, da ne zgleda tipičen utopični dermatitis in da ga bodo vseeno raje testirali. Najina pediatrinja pa je rekla, da ima verjetno malo bolj občutljivo kožo. Koliko se pogovarjam s kalegicami pravijo, da ima to skoraj vsak dojenčkek- pač obdobje ko je vse več alergij. Jaz nisem mogla pogruntati, da bi bil na kaj alergičen, kar bi jaz pojedla. Je pa spraševala zdravnica tudi po astmi, ki jo imajo po Slavekovi strani. Tako,da še ne vemo kaj bi bilo to.

Tinnci preden smo se šli kopat sem ga fejst namazala z olivnim mazilom, ki nama ga je pediatrinja predpisala za nego. V vodi smo bili 1x 10 minut, nato pa takoj pod tuš in namazat spet z mazilom. Moram povedati, da ima po tem mazilu zelo lepo kožo in da nima več flekcev, kot jih je imel prej. Mu je že skoraj vse izginilo. Pojavljajo se posamezne pikice, neodvisno od tega kar jem. Verjetno se mu samo čisti koža ali pa sem ga res preveč oblačila in je dobil zaradi vročine alergijo, ker pač naše bebice še ne znajo izločiti znoja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1182
5.4.2006 15:15:25   
Anonimen
Someone glede na to, da sem učitelj plavanja ti strogo odsvetujem navadni obroč. Za dojenčke je primeren fredov obroč, kasneje mu pa kupiš nudeln (taka dolga penica, na kateri lahko sedi, jo jaha,...) ki je odličen pripomoček za učenje plavanja in tudi igro ali pa mu kupiš deskico. Pa da ne bi katera kupovala slučajno rokavčkov za plavanje. Ti so najslabši. Saj je otrok pri tem v vertikali v vodi - to pa vemo, da se telo, če je v vertikali lahko le potopi in ne plava. In tako se bo še težje naučil otrok plavati, ko ga boste enkarat začeli učiti.

Navaden obroč se pa odvsetuje zaradi varnosti. Sicer pa itak morate biti non stop z otrokom, ko je vodi in ga ne smete niti za sekundo izpustiti iz oči, ker se lahko en dva tri potopi. Otroci, ki se utapljajo ne kričijo in ga ne boste niti opazili. Ker sem bila tudi reševalec iz vode in sem enega 3 letnega otroka celo reševala in mu tudi rešila življenje vem kako je s tem. Ne smete ga niti pustiti, da sam hodi ob robu bazena. Ko sem jaz reševala dečka je ta skoraj utonil zato, ker mu je babica šla po balon on jo je pa na stopničkah čakal z ladnjico, ki je seveda odplavala, on pa za njo. Drugo deklico smo pa reševali, ker je hodila po robu bazena in je padla noter. Pa čeprav je bil bazen poln ljudi je ni videl nihče - so mislili, da se potaplja - revica pa je skoraj utonila.

Čuvajte svoje otroke. ŠE najbolj varen pripomoček za plavanje in učenje plavanja, so vaše roke.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1183
5.4.2006 17:23:09   
Anonimen
Prav imaš, Urška, si mi dala misliti. Bo kar treba ta obroč nabavit. Saj najmanjši je za kar nekaj časa, kolikor sem gledala. Kakšne so tvoje izkušnje - koliko otrok se boji vode? Jaz bi ful rada šla na bazen, ampak se Primož tako nerad kopa, da res ne vem. Bomo še malo počakali, drugače ne bomo imeli nič od tega.

Zdaj ne vem, če je to isto, ampak tudi Primožu so se nekaj časa nazaj naredili taki flekci zelo suhe in hrapave kože. Na rokici in predvsem na nogicah. Sem mu mazala z vsem možnim - Riboderminom, Bepantenom, hladilnim,... potem pa sem celega namazala z Nivea Baby mlekom in je vse zginilo. Očitno je bila potrebna vlaga, ne pa tiste mastne kreme.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1184
5.4.2006 17:33:52   
tincci
Moja je pa taka po faci, cela v hrastah, pa imamo Linola fett mazilo, pa ni neke blazne razlike user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
5.4.2006 17:56:54   
Anonimen
Otroci se normalno ne bojijo vode. Bojijo se jo le z določenim razlogom. Pomisli malo, če jo je slučajno med kopanjem kdaj preveč popil, so ga pekle očke, ... ponavadi se česa v vodi prestrašijo in potem se jo bojijo.

A ga kopaš vsak dan? Jaz ti svetujem da ga. Pa pazi kako ga že noter daješ. Najprej stopala, cele nogice, nato naj malo posedi, in šele nato ga celega spustiš noter. Znajo se prestrašiti tui, če jih zelo hitro damo v vodo. Probaj ti dati vroči tuš sebi čez celo telo - šok. Milo lahko uporabiš le 2x na teden.

Ko je v vodi ga počasi polivaj z roko in božaj, mu poj, govori, vode naj bo malo. In ko se bo navadil na vodo lahko povečuješ količino vode. Glavo pereš na koncu. Zelo počasi mu polivaj z rokico, najprej zatilje in potem polivaš čedalje bolj proti čelu - in vedno ko poliješ ga pobožaj.
Pomembno je tudi kako ga držiš v vodi, da se on počuti stabilnega in varnega. Glavo naj ima naslonjeno na tvojo podlaht in z roko ga primi pod pazduho. Zdaj ko je malo večji ga jaz držim kar z obema rokama pod pazduhama, roke imam iztegnjene tako, da mu glava počiva na mojih podlahteh. Stojim seveda za njim in ga potem vozim po banjici gor in dol. Umiva ga pa naj tvoj dragi.

Tako se navajajo dojenčki na vodo. In tudi tisti, ki se ne kopajo  temveč tuširajo imajo svoj postopek.

V glavnem pred plavanjem v bazenu oz. pred učenjem plavanja, morajo biti navajeni na vodo. Tako, da lahko brez problema potunkajo glavo v vodo in da znajo tudi gledati pod vodo. Za zadnje dva so spet drugi postopki.- Če pa katero zanima, pa naj mi piše.

Če boste šli v bazen ne smete brisati otrokom (dojenčkom) vode z obraza oz. jim dovoliti, da si jo brišejo z rokami oz. da si manejo oči. Tako jim bo šla vodo v oči in jih bodo pekle. Vedno morate pustiti, da voda sama odteče z obraza. Lahko jim pa rečete, da ta čas zaprejo oči. Le laseke jim lahko potisnete nazaj, da bo voda čim prej odtekla. 

Če se pa pri novemberčkih slučajno zgodi, da med kopanjem potopi celo glavo, pa nič paničarit ali ga naglo ven dvigovat.  Naši še refleksno zaprejo usta.

V bazenskih vodah morate le paziti, da ne pijejo vode zaradi okužb. Pa pozanimajte se koliko je prostega in vezanega klora. Prostega klora je lahko od 0,1 - 0,5. Vezanega (ta kaže na umazanost vode) je pa lahko max. 0,1 .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1186
5.4.2006 18:02:16   
amy26
Aleks je od začetka tudi med kopanjem jokal tako da sva z user posted image  vedno hitela da ga čimprej skopava, odkar ga pa dajeva da v vodi sedi (prej je bil ležeči položaj) je pa druga pesem, uživa, najbolj pa ko začne z rokicami tolči po vodi in naju oba pošprica, po kopanju je kopalnica čist mokrauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
5.4.2006 18:41:32   
petarda
Hello!

Mene je včeraj tako user posted image  bolela glava, da sem mislila, da me bo pobralo. Moj user posted image  je videl, da gre zares šele takrat, ko nisem šla nič na RR ampak direkt v posteljo in to že ob osmih zvečer.

Amy plavanje dojenčkov bomo imeli v Balnei v Dolenjskih Toplicah. URŠKA si dala par dobrih nasvetov. Hvala.

K sreči Luka nima nobenih problemov s kožo, le včasih se mu pod bradico pojavijo take rdeče pikice, ki v dnevu ali dveh izginejo.user posted image  URŠKA jaz mu še vedno oblačim žabice za ven. A tebi je pediatrinja jih odsvetovala za ven, al za noter?

Tudi Luka že od ponedeljka daje nogici v usta. Najprej eno, pol pa drugo. Je tolk smešen. No je pa zelo malo. Flaške pa še videt noče. Niti s čajem. Ne pomaga več guganje, petje, nič. Kakšen nasvet?

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
5.4.2006 18:54:04   
Anonimen
Sanja moj tudi ne mara čaja. Danes sem mu pa dala od Fructala korenčkov sok pa je celo stekleničko zmazaluser posted image . Najprej se je parkrat stresel nato pa ni folgal požiratiuser posted image .

Pediatrinja mi je odsvetovala žabice za zunaj. Je rekla, da ga itak pokrijemo čez nogice v vozičku.

(odgovor članu petarda)
  Neposredna povezava do sporočila: 1189
5.4.2006 18:58:52   
amy26
Sanja, poskusi Lukci dati mleko na žličko, jaz sem Aleksu danes po dojenju dodala mleko + 2 žlički riža z okusom banane pa je kar pojedel po dojenju še 70ml.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
5.4.2006 19:20:45   
petarda
Hvala Amy in URŠKA bom poskusila vaše nasvete. user posted image  

No od zdaj bomo pa zunaj brez žabic. Mogoče je pa tudi Lukica zaradi tega zunaj tako siten, ker mu je vroče.user posted image  Samo bog ne daj, da ga vidi moja tašča. user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
5.4.2006 20:37:33   
Anonimen
Urška, hvala, ful lepo si napisala. Bom še kdaj prebrala, preden se gremo kopat.

No, pri nas je tako: Primož ne joka, ko se kopamo, ampak tako prestrašeno gleda in nabira šobico. Če ga kdo zabava, pa se tak kislo nasmehne. Slabe izkušnje nima. Mogoče sem kriva sama, ker sva se od začetka tako redko kopala. Zdaj se bova res začela vsak dan, da se navadi. Celo čebriček sem mu kupila, je bilo malo boljše, ampak poglejte si ta obrazek v albumu. Meni se zdi prav nesrečen. Pa eno malo cunjico mu dam, da jo drži, ker kar krili in išče...
No, ker se mi zdi, da mu je neprijetno, ga raje umijem na previjalni.

Se tolažim, da bo bolje, da se bomo lahko šli kopat in nam bo lušno...

(odgovor članu petarda)
  Neposredna povezava do sporočila: 1192
5.4.2006 21:00:21   
Anonimen
Geslo je: P

PS: včasih sem lahko svoje poste popravljala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1193
5.4.2006 21:17:43   
amy26
Primož je pa res cotkanuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
5.4.2006 22:12:51   
tincci
Primož je luškanuser posted image

Mi smo si končno opomogli od cepljenja, počasi dobivamo nazaj en bolj človeški nočni ritem, no pa se bo ravno navadila, pa spet cepljenje user posted image Obakrat je vse porušilo. Bogi otroci.

Drugače ima pa že 3 dni povišano temp. (37), slini se, vse gre v usta, dons mi je sesala mojo brado user posted image , sitna je, praska se po ušesih, skratka po moje bodo zobki, samo sem ravno danes brala, da se ti simptomi lahko začnejo tudi 2-3 mesece prejuser posted image Jao.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
6.4.2006 7:44:40   
Anonimen
Dobro jutro!

Urska, te lahko vprašam iz prve roke - se ti zdi voda v hotelu Ajda primerna za naše user posted image ? Mi smo v 90-ih vsako leto hodili v Moravske v kamp in je bilo ful fajn, ker v Ajdi ni bilo gužve. Je še vedno tako, da je za doplačat al je zdaj vse skupaj v okviru Term 3000 in je večja gužva v Ajdi?
Kako pa je z morsko vodo za take male?
Joj, punce, jaz bi nekam šla!!! Pa ne vem, če bo letos šlo, se bova čisto zapufala. Za kak dan pa se bomo že šli kopat. Samo je poleti v vseh kopališčih taka gužva, da niti pod razno ne bi Primoža namakala. September bi bil idealen, ampak bom začela delat.

OK, ne bom vam težila, imam pametnejše delo. Ve pa verjetno tudi user posted image

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 1196
6.4.2006 9:19:02   
Teni_

Pa saj to ni res. Jaz imam spet obe bolani. Bo kdaj sploh tega konec? Nika gre zdaj k zdravniku, da vidimo kaj je spet. Madona, a bo že petič na antiiotikih. Aja, Teja je spet na antibiotikih. Sva bili včeraj pri njeni zdravnici.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
6.4.2006 9:47:53   
Anonimen
Someone še vedno v Ajdi moraš za kopanje doplačati.
Čeprav imam jaz in moj dragi zastonj kopanje po vseh Termah 3000, se bomo šli raje z MAxom kopat v Radence. To pa zato ker je v Radencih malo hladnejša voda in ni tako težka z minerali kot naša v Moravcih. Pa tudi luft je v Radencih boljši, saj je tam za zdravljenje srčnih bolnikov, pri nas pa revmatikov.

Glede morja je pa to itak najboljša varianta, ker ni klora v njem in tudi ne bakterij, glivic, - torej potencialnih povzročiteljev okužb. user posted image user posted image user posted image  za morje. Mi bomo šli na morje 27.4-3.5 in pa prva 2 tedna v julijuuser posted image . Sharpy bova spet letele na kafeuser posted image .

Mojca kaj pa če bi za nekaj časa vzela tamalo ven iz vrtcauser posted image .

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1198
6.4.2006 10:26:21   
amy26
Spet ta sneg pri nas ga je že dobrih 5 cm, kdaj bo konec te zime user posted image .

MojcaH, to je pa res sranje da imaš obauser posted image  bolna, mogoče bi blo pa res bolje če bi bila oba nekaj cajta doma sej pol bo itak topleje pa je manj možnosti za kakšne bolezni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
6.4.2006 10:54:39   
Teni_

Uf, obe doma -ni šanse. Ne vem kako sfolgjo tisti, ki imajo več otrok. Meni se že zdaj meša. Taj bi rada, da cel dan skačem z njo okoli, komaj kaj najdem čas, da se posvetim Niki, Kuham ta teden sploh ne, ampak moj prinese kar iz ene gostilne tu pri nas. Zdaj tipkam, Teja pa lista knjigico na meni. Teja bi preveč pogrešala vrtec, če bi bila doma, ker gre full rada tja. Sicr je zdaj 2. ali 3. doma zaradi bolezni, drugače je ok. Niti ni toliko bolana. Nika pa vse pokasira. Mogoče niti ne preko Teje. Lahko, da tudi moj kaj prinese domov. Mene ba že tudi prehlad muči. HOČEM LEPO VREME!!!! 

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.