Minka Pobalinka
|
Mi smo bili pa danes v posvetovalnici in vam povem, da sem huda ko !! Posvetovalnica je do 16.00, kasneje je normalna ambulanta za BOLNE otroke, mi smo bili naročeni ob 15.30. Ko smo prišli tja v ambulanti ni bilo NIKOGAR. Pred vrati sva čakala več kot 20 minut, medtem so se že začele zbirati mamice z bolnimi otroci??? Sestra je prikorakala nekaj pred 16.00.. No pa me povabi z malim noter, mi reče naj ga slečem, ga stehta, zmer obseg glave in dolžino, ter mi reče, da se vidimo 14.marca??? Mislim lepo prosim.. otroka sem doma zbudila, ga pripravila, ga na -10 vlekla v avto, se peljala 15 km do zdravstvenega doma, ki je mimogrede poln bacilov in virusov, saj se tam ne zbirajo zdravi ljudje za zabavo, kjer je čakal v čakalnici z bolnimi otroci in še enkrat toliko km nazaj, da so mi ga stehtali in zmerli?? Pediatrinje nimo niti videli... Pa še stehtala ga je NAROBE, saj ga je tehtala z pleničko in bodijem, ter falila za 180g. Skratka - povedali so mi vse kar se sama že vedela.. doma imam meter, mu sama zmerim glavico.. imam baby tefal tehtnico, ga lahko tudi sama tehtam, koliko je dolg pa tudi jaz lahko zmerim... madona no.. bi ji vse to lahko kar po tel. povedala. No kakorkoli.. naše dete tehta 6120 ( brez pleničke in bodija ) g, dolg je 58 cm in obseg glave ima 40,5 cm. Od zadnje posvetovalnice se je zredil za 1770 g, zrastel je za pa za 4 cm.. Glede količine hrane pa.. očitno je vsak otrok zgodba zase. Moj je že kot novorojenček pojedel 90 - 100 ml. Sedaj poje od 170 pa do 200 ml, je vsake 3 - 4 ure. Ima pa mero, ko je sit vanj ne spraviš niti kaplje in če zmanjka samo 1 ml se toliko časa pritožuje, da dobi še tega enega, ki manjka.
|