|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr...
15.11.2005 10:01:24   
Anonimen
no js sem bla ena izmed tistik k sem zaupala osebju in se mi je zdelo da bo najbolje da js k nimam pojma o rojevanju poslušam nekoga k je to že sam izkusil in bil zravn miljonkrat ko je rojeval nekdo drug. men je blo edino važno da dobim EA in pol nej zadeva poteka tko k pač bo. moj porod je izpadel skoraj romantična večerja s svečami - čist kamot bi jo lahko mela, sej sem rojevala brez bolečin in močno upam da bo v drugo isto!
men se zdi da lahko sebi in otroku nariš več škode če si ošaben in prepričan da imaš vedno prav, imaš grob in nesramen odnos do osebja in tako dalje ker se ti to samo nazaj povrne. ne vem kdo bi rad delala z neko nergajočo babnico ki ji ni nič prov! veliko lažje steče komunikacija če smo vsi prijazni sej je tak potem tudi odziv. če ne vrjamete probejte enkrat v kaki manj komplicirani situaciji kukr je rojevanje.

(odgovor članu Scarlet)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
15.11.2005 10:05:06   
anamia
...rada bi vedela, da orod ni tak bav bav, kot so mi govorili...vsaj moj ni bil, preveč hudega sem pričakovala, pa je bilo perfektno...raje bi še enx rodila, kot pa šla k zobozdravniku...
Drugo pa je res, sej rodit moraš, drugega izhoda ni in takrat res ni važno kakšne so stene, zavesice in lučke v porodni sobi, važno je, da je čisto in diskretno...no pri meni je sredi poroda čistilka uletela v sobouser posted image -pa kaj, sej to ni nič takega...

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 27
15.11.2005 10:07:49   
anamia
IZVIRNO SPOROČILO: anamia

...rada bi vedela, da orod ni tak bav bav, kot so mi govorili...vsaj moj ni bil, preveč hudega sem pričakovala, pa je bilo perfektno...raje bi še enx rodila, kot pa šla k zobozdravniku...
Drugo pa je res, sej rodit moraš, drugega izhoda ni in takrat res ni važno kakšne so stene, zavesice in lučke v porodni sobi, važno je, da je čisto in diskretno...no pri meni je sredi poroda čistilka uletela v sobouser posted image -pa kaj, sej to ni nič takega...

se opravičujem- porod, ne oroduser posted image

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 28
15.11.2005 12:12:32   
A-N-J-A
Še ena taka,ki ni delala nobenih planov okrok poroda.Zakaj?Ker je bil to moj prvi P in na tem področju nisem bila izkušena,da bi lahko dirigirala kaj in kako.
Vem pa da si nisem želela,da mi dajo user posted image takoj na trebuh ampak da ga najprej obrišejouser posted image .Ja vem čudno,ampak takrat sem pač tako razmišljalauser posted image .No pa se je ravno to zgodilo.Mojo pupo so mi dali še vso"sluzasto"na moj goli buši.Nebeško!!!!!Moja mala punčka vsa topla in mehka je bila končno pri meniuser posted image .Nepozabno!
Drugače pa je bil moj porod zelo intenziven.Popadke sem imela od 9h-14h(ko sem rodila)na 3min,na koncu so mi dodali še umetne,ker so bili moji prekratkiuser posted image
Ja pa še to,na začetku nisem hotela nobenih zdravil,da ja ne bo kaj do bebike prišlo.No na koncu sem prosila za še,pa so rekli da je dost zaradiuser posted image da bo prevečuser posted image   user posted image .
Ja tko je,tudi mislila sem si da je to prvič in zadnjič,pa narava tako poskrbi,da se sploh ne spomnim nobene bolečine več,tko da upam da ni bilo zadnjičuser posted image .
To je moje mnenje,se pa če še niste opazile strinjam z anonimno.user posted image

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 29
15.11.2005 12:28:39   
KMALU
Vsaka porod dozivi drugace.
pri enih poteka tako kot so si zamislile, pri drugih ne. Ene imajo grozne bolecine ( tudi ce vzamejo analgetike ), druge rodijo lazje. Pri enih je otrok velik, pri drugih majhen....
Ene so bolj obcutljive, druge ne.
Ene si zelijo, da je partner zraven, druge ne...   Takih stvari, ki so RAZLICNE je ogromno.

je pa nekaj skupnega. oz bi moralo biti skupnega.

Zdravniki in babice so tam, da nam pomagajo in ne mi njim. To je njihova sluzba. Ko grem v trgovino pustim da mi blagajnicarka da racun in nikoli ne zacnem kar sama na blagajno tipkat. user posted image
Ne vem kdo je tale anonimnez, a vsekakor je vedel-a da bo s tem sporocilom povzrocil-a veliko pompa in nestrinjanja in se zato ni prijavil s pravim imenom oz vzdevkom...

pa lep pozdrav vsem...

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 30
15.11.2005 13:05:22   
rnrnrn
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kmalu, zelo lepo povedano!!!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 31
15.11.2005 15:54:35   
mml
Jaz sme tudi mnenja, da je pomembno, da ženska pri porodu izrazi svoje želje in pričakovanj in da se upoštevajo, če je to možno in varno za oba, tako za bodočo mamico kot za novorojenčka.
Nesmiselno se mi zdi, da bi z glavo rinila skozi zid in zahtevala, da mora biti vse tako kot sem načrtovala, vesela pa bom, če bo možno, da bodo pri pordu upoštevali del mojih želja, pač glede na dano situacijo in počutje...trenutno sicer računam,da bom v prvi fazi poroda čim bolj aktivna, če pa se bo izkazalo, da otrok še ni dovolj spuščen ali se bom slabo počutila, seveda ne bom trmasto vztrajala pri tem in upoštevala mnenje in priporočila babice.
Sicer sem se pa zadnjič pogovarjala z babico, ki je omenila, da so nje povsem všeč ženske, ki imajo želje glede poroda in se je vedno pripravljena potrudit, da se drži teh želja, seveda znotraj določenih mej in okvirov.
Tako kot nam ni vsem všeč enaka hrana in nam ne pašejo enaka oblačila, mislim, da nam tudi ne paše enak način rojevanja in zato mislim, da ima vsaka od nas pravico, da se upoštevajo njene želje, če s tem ne škodi sebi in novorojenčku.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu rnrnrn)
Neposredna povezava do sporočila: 32
15.11.2005 20:18:28   
tinkamiška
Pa sej ni fora v tem, da jim postavljaš neke zahteve in se obnašaš kot ena princeska, ko prideš tja, če pa izraziš določenje želje, pa tudi ne more bit nič narobe ne?  Sej tega ti pa nihče ne more zamerit in če se potem zaradi okoliščin ne da vsega izpeljat tako kot si zamisliš je pa tako in tako normalno, sej se verjetno vse zavedamo, da je porod pač dogodek, ki se ga res ne da natančno predvidet.

No jst razmišljam o vsem mogočem in imam namen tudi nardit porodni plan in ga pokazat, če ga bojo lahko upoštevali fajn, če pa ne bom pa tudi rodila ne?user posted image

Lepo bodite,

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 33
16.11.2005 16:16:24   
Amoss
Jaz bom pa rekla samo to, blagor vam, ki ste lahko normalno rodile, ki ste dobile otroka na trebuh, ki ste ga slišale prvič za jokat, ko ste lahko trpele za svojega otroka,...
Jaz nisem imela možnosti in ne vete (razen tidte s CR), kako hudo je, jaz bi vse dala da bi otroka dobila na trebuh pa pet minut prej ali pa kasneje, vse bi dala da bi ga slišala prvič jokat, da bi jo lahko vzela v naročje in potolažila.
Jaz sem jo videla jokati preko videokasete in vsakič ko to gledam jočem, da je nisem mogla potolažiti, jaz je sploh nisem vedela do drugega dne pa še takrat mi je bilo vseeno zaradi narkoze.
Pa se mi zdi brezveze da komplicirate zaradi takšnih malenkosti bodite srečne da ste lahko bile pristotne na svojem porodu, ker jaz nisem bla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Aja porodni načrt pa itak se niti ni uresničil 1%user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 34
17.11.2005 11:49:10   
*HONEY*
Ojoj...ene pa že preveč komplicirate glede tega poroda.
Pa saj tako velika stvar pa tudi ni!
Najprej naj povem da mi je kr všeč kar je bilo napisano od anonimne(neglede na to kake namene je imela po vaše,po mojem je hotela to,kar je zadelo mene,da na koncu pomembno samo to da smo zdravi in smo lahko skupaj)

Jaz sem rodila čisto naravno razen pomoči sestre ali koga že ki se mi je na koncu vrgla na trebuh,ker sem bila čisto brez moči,rodila sem  uro pred polnočjo,mučila pa sem se že od 3 zjutraj...
sama cel dan...tudi jokala sem zaradi tega...ker 1x sem bila odprta durgič spet ne...sem naletela na dr ki mi je kr rekel kaj delam tukaj če mi tako nič ni...mene pa popadki ščipali in ščipali...
pa sem rodila in občutla najlepšo bolečino vseh časov in slišala najleši in pomirjajoč jok na svetu(kar mnoge ne morjejo) in tako ko sem jo malo pocartljala sem že kr skupaj padla,101 ljudi okoli mene,prva infuzija...prideta ati in babi k hčerkici in k meni,ko sma še bila v porodni,vse ok,...še nisem dojila...onadva greta,jaz spet skupaj padem,še na porodni mizi(ki je btw grozno trda že zdaj)spet 101 ljudi okoli mene,še ena infuzija...kje je moj otrok ne vem,zraven mene ga ni...jaz brez moči,...mine noč,jaz še vedno na infuzijah,ki so tulile celo noč ker se nisem smela za mm premaknit,...jutro,otroka še vedno ni,jaz sem še vedno na porodni mizi,ki je že tako trda in jaz tudi...
Komaj naslednji dan po porodu, v času kosila sem bila sprejeta na oddelek in sem prvič podojila hčerkico! Domov sma šle dan kasneje,kot normalno,ker sem bila full slabokrvna,kar sem zvedela šele na dan odpusta!
PO tednu dni sem se vrnila na urgenco in mi je dr rekel kako sem prišla še do sem,če imam tako slabo kri...pa vročino in doma lačnega otroka,ker mami ni in ni imela mleka.Za povrh sem sem dobila še antibiotike ki so prehajali direkno v mleko,tako da mi je hčerkica v prvem mesecu čisto shujšala ker je imela take krče in nehranilno mleko...ko sam čisto nehale z dojenjem je bilo pa super!

Tako da,jaz bi dodala pri dojejnju na koncu...da je pomembno se poučit o dojenju,ne ga pa toliko forsirat ,ker ni vedno najboljše za otroka,ko gledaš lastnega otorka kako ti hira samo zato ker naj bi ga dojila...
Prevelik pritisk je na mame zaradi tega dojenja. IN jaz bi bila skoraj žrtev poporodne deprisije zaradi tega,ker nisem mogla otroka dojit in ker sem bila pripopana na postlo zaradi slabotnosti....

PA ČE ME DANES KDO VPRAŠA  KAK JE BIL POROD.REČEM NAJLEPŠI TRENUTEK MOJEGA ŽIVLJENJA IN NE BI NIČ SPREMENILA,DOKLER JE MOJE DETE ZDRAVO!! po pričakovanjih ali ne!Takrat bi marsikaj spremenila,zdaj ne ...ker mi je bolj pomembno videt mojo pupo kako raste in se razvija,kako me jezi in nasmeji!
Kako bo potekalo drugič,mi dol visi,samo da bom domov pripeljala zdravega otroka in da bom bolj pri močeh kot prvič,da bom ga lahko tudi dojila.

LP

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?