|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 17.11.2005 11:49:10
|
|
|
|
*HONEY*
|
Ojoj...ene pa že preveč komplicirate glede tega poroda. Pa saj tako velika stvar pa tudi ni! Najprej naj povem da mi je kr všeč kar je bilo napisano od anonimne(neglede na to kake namene je imela po vaše,po mojem je hotela to,kar je zadelo mene,da na koncu pomembno samo to da smo zdravi in smo lahko skupaj) Jaz sem rodila čisto naravno razen pomoči sestre ali koga že ki se mi je na koncu vrgla na trebuh,ker sem bila čisto brez moči,rodila sem uro pred polnočjo,mučila pa sem se že od 3 zjutraj... sama cel dan...tudi jokala sem zaradi tega...ker 1x sem bila odprta durgič spet ne...sem naletela na dr ki mi je kr rekel kaj delam tukaj če mi tako nič ni...mene pa popadki ščipali in ščipali... pa sem rodila in občutla najlepšo bolečino vseh časov in slišala najleši in pomirjajoč jok na svetu(kar mnoge ne morjejo) in tako ko sem jo malo pocartljala sem že kr skupaj padla,101 ljudi okoli mene,prva infuzija...prideta ati in babi k hčerkici in k meni,ko sma še bila v porodni,vse ok,...še nisem dojila...onadva greta,jaz spet skupaj padem,še na porodni mizi(ki je btw grozno trda že zdaj)spet 101 ljudi okoli mene,še ena infuzija...kje je moj otrok ne vem,zraven mene ga ni...jaz brez moči,...mine noč,jaz še vedno na infuzijah,ki so tulile celo noč ker se nisem smela za mm premaknit,...jutro,otroka še vedno ni,jaz sem še vedno na porodni mizi,ki je že tako trda in jaz tudi... Komaj naslednji dan po porodu, v času kosila sem bila sprejeta na oddelek in sem prvič podojila hčerkico! Domov sma šle dan kasneje,kot normalno,ker sem bila full slabokrvna,kar sem zvedela šele na dan odpusta! PO tednu dni sem se vrnila na urgenco in mi je dr rekel kako sem prišla še do sem,če imam tako slabo kri...pa vročino in doma lačnega otroka,ker mami ni in ni imela mleka.Za povrh sem sem dobila še antibiotike ki so prehajali direkno v mleko,tako da mi je hčerkica v prvem mesecu čisto shujšala ker je imela take krče in nehranilno mleko...ko sam čisto nehale z dojenjem je bilo pa super! Tako da,jaz bi dodala pri dojejnju na koncu...da je pomembno se poučit o dojenju,ne ga pa toliko forsirat ,ker ni vedno najboljše za otroka,ko gledaš lastnega otorka kako ti hira samo zato ker naj bi ga dojila... Prevelik pritisk je na mame zaradi tega dojenja. IN jaz bi bila skoraj žrtev poporodne deprisije zaradi tega,ker nisem mogla otroka dojit in ker sem bila pripopana na postlo zaradi slabotnosti.... PA ČE ME DANES KDO VPRAŠA KAK JE BIL POROD.REČEM NAJLEPŠI TRENUTEK MOJEGA ŽIVLJENJA IN NE BI NIČ SPREMENILA,DOKLER JE MOJE DETE ZDRAVO!! po pričakovanjih ali ne!Takrat bi marsikaj spremenila,zdaj ne ...ker mi je bolj pomembno videt mojo pupo kako raste in se razvija,kako me jezi in nasmeji! Kako bo potekalo drugič,mi dol visi,samo da bom domov pripeljala zdravega otroka in da bom bolj pri močeh kot prvič,da bom ga lahko tudi dojila. LP
|
|
|