Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, preden... 14.11.2005 16:59:08
|
|
|
|
Anonimen
|
NI POMEMBNO: - kake barve je porodna soba
- kako tehnološko je dovršena porodna postelja
- kake narodnosti je babica
- v kateri porodnišnici rodiš, povsod lahko naletiš na dobre in slabe ljudi.
VSEENO JE: - ali rodiš sede, čepe, leže ali kako drugače
- ali rodiš z analgetiki ali brez - vsak porod je naraven
- ali dobiš otroka na prsi pet sekund kasneje ali pet prej
- ali popkovnico prerežejo pet sekund prej ali kasneje
POMEMBNO JE: - da se potrudiš in z babico sodeluješ po vseh svojih močeh
- da vso bolečino spremeniš v dihanje in potiskanje
- da ne misliš samo, kako morajo v porodnišnici tebi ustreči, ampak tudi, KAKO LAHKO TI USTREŽEŠ NJIM
- pravzaprav je pomembno le to, da je tvoj otrok ŽIV in ZDRAV
NAPAČNE PREDSTAVE: - porod ni romantična večerja ob svečah in glasbi. Porod je težaško in boleče garanje. Romantika pride potem.
- umetni popadki so lahko blagoslov
- pristikanje babic na trebuh enako
- nobena dva poroda nista enaka
- biti sam v sobi na oddelku je lahko grozno samotno in izgubljeno
DEJSTVA: - Epiziotomijska rana se zaceli. Raztrganine tudi.
- Carski rez ni nekaj, kar ti naredijo, da ti ne bi bilo treba roditi. CR je izhod v sili, ko ne moreš roditi.
- Porod ne bo potekal tako, kot si zamišljate. Nikoli.
- Vedno gre lahko kaj narobe.
PRIPOROČILA: - lepa beseda in lep odnos lepo mesto najdeta
- preberite si vse o dojenju. Nobena nosečnica ne jemlje dojenja dovolj resno, dokler se ne sooči z njim.
Dodajte še svoje...
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 18:26:27
|
|
|
|
StBarbara
|
lepo napisano...
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 18:29:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Nimam kaj dodati, ne vem samo, zakaj si anonimna, da ti ploskam v stoje Bom pa tole vsekakor pokazala moji sestri, je med. sestra v Lj porodnišnici in kot bi vzela njene besede iz ust. še enkrat bravo
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 18:51:38
|
|
|
|
lex
|
Se popolnoma strinjam s teboj!!!!!! Meni je bilo pomembno tudi to, da je bil moj zraven - sem se lažje sprostila in mislila na dihanje.
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 18:59:47
|
|
|
|
mala maja
|
se podpišem pod zgornje poste
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:05:07
|
|
|
|
Seven*
|
Jaz pa imam dva poroda za sabo, pa se z vsaj polovico stvarmi nebi strinjala..
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:05:48
|
|
|
|
Jančika_
|
Strinjam se z vsem, razen s trditvijo, da je biti sam v sobi samotno in izgubljeno. Ni nujno! Ni dolgo nazaj, ko je bila debata o groznih cimrah. In jaz vedno pravim, da sem sama sebi najboljša družba. Če se bo le dalo, bom tudi naslednjič sama. Drugače bi pa dodala, kar je enkrat napisala Kimi in je čista resnica - ko gre zares, bi lahko rodila tudi sredi ceste!
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:13:49
|
|
|
|
Jančika_
|
Aja, pa še to: to, da so mi otroka takoj dali na trebuh, to mi je bilo zelo pomembno in to sem naročila možu, naj se zmeni. Seveda pa večina zgoraj naštetega velja za porod, ko je bolj ali manj vse vredu, a ne.
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:18:10
|
|
|
|
Seven*
|
Porodna postelja je pomembna! 2x sem rodila v lezecem polozaju in drugic sem se skoraj razjokala da ni druge postelje na voljo. Zal je dosti lazje pritiskati polsede. Ni vseeno kako rodis. Ce si sposoben roditi cepe je najbrz najbolj ugodno (zal smo evropejke bolj svoh) in definitivno je razlika med lezanjem ali polsedecim polozajem. Popkovino definitivno ni priporocljivo rezat ko se utripa, ker takrat se opravlja svojo funkcijo. Valjda da je pomembno, da upostevas navodila in da se na nek nacin prilagodis njim, ampak morajo se tudi oni tebi. Predvsem je fajn, ce pokazejo nek odnos, ne pa da kazejo na mojo p**** in sprasujejo mojega fanta ce so dobro zasili?!? Babice pa medtem ko jaz potiskam v groznih bolecinah stojijo poleg in se pogovarjajo o tem kako so vrt doma oplele.. Porod je bolec, ampak je hkrati nekaj zelo romanticnega. Vkljucno s tistim kosom tkiva, ki pride na koncu (posteljica). Vsak dozivlja drugace. Tudi to ni res, da porod ne bo potekal tako kot si zelite. ZELO veliko ljudi poznam, ki pravijo da je njihov porod potekal tako kot so si zamislile. Tudi pri meni je bilo v drugo 95% boljse kot prvic. -------- No vsak ima svoje mnenje, ampak tale tvoj post je napisan v stilu: Saj porodnice prevec komplicirate. Ja valjda da kompliciramo! Porod se zgodi le 1x ali parkrat v zivljenju. Zakaj si nebi zelele imeti taksnega kot si ga zelimo? Zakaj je narobe pricakovati nekaj enkratnega in neponovljivega? Kljub bolecinam je lahko fantasticen. Tista, ki pove kaj bi rada komplicira? Pa naj bo.. Rada kompliciram za stvari, ki mi veliko pomenijo.. Nosecnost in porod sta bili zame precudovito potovanje v neznano.
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:21:24
|
|
|
|
Seven*
|
Dodatek: Ja, neki sem tecna danes..
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:23:13
|
|
|
|
Anonimen
|
ZELO veliko ljudi poznam, ki pravijo da je njihov porod potekal tako kot so si zamislile. Tudi pri meni je bilo v drugo 95% boljse kot prvic. Evo, jaz sem potem izmed "budal". NIsem imela niti najmanjše ideje, kako naj bi potekal moj porod, enostavno sem se prepustila ljudem, ki so za to uspoeboljeni. Tako kot se tisti, ki pridejo k meni na intervju, prepustijo meni. Meni je to enostavno. Zaupam tistemu, ki ima o stvari več pojma, in v primeru porod je to vsekakor babica ali zdravnik.
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:23:40
|
|
|
|
Anonimen
|
U, mater, pa še "citiranje" mi je uspelo
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:24:58
|
|
|
|
Jančika_
|
A, vidiš, to sem pa spregledala - ja, tudi moj porod je potekal nekako tako, kot sem si ga predstavljala. Edino eno je bilo drugače - prej sem mislila, da bom hotela hodit itd. - ma kja pa, najbolj sem bila srečna, če sem bila lahko čisto pri miru....
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:26:07
|
|
|
|
Seven*
|
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:27:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Ti, Jančika, pa učit se Ja, pa dobr, da si izklopila ZS...mogoče samo za policaje...torej zame
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:30:52
|
|
|
|
Jančika_
|
Jaaaa, sej že bežim ! Ampak Z.S. pa nisem izklopila, za nobenega, tudi za policaje ne ! Res!
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 19:55:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Bedarija - da bi morala razmišljati, kako naj NJIM USTREŽEM?! Oni so tam zaradi mene in meni se morajo posvetiti tako kot da sem tam prva in edina! Pa tista o pritiskanju babic na trebuh tudi. To lahko zapiše samo tisti, ki tega ni doživel! Zanimivo, da CR naredijo vsem, ki so kakor koli pomembni ali pa se jim zdi, da so pomembni... res zanimivo... glede na to, da je izhod v sili! BLABLABLA.
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 20:03:45
|
|
|
|
rnrnrn
|
meni se pa po tem pisanju zdi, da ta anonimnež dela v porodnišnici in si želi čimveč porodnic, ki bi svoje želje in potrebe zreducirale na minimum, poleg tega pa pri vsem skupaj razmišljale še o tem kaj bodo one naredile za osebje. mislim, svašta... lahko rodimo tudi doma, ali pa na cesti... važno, da je otrok živ in zdrav... seveda je to najpomembnejše! ampak to nikakor ne pomeni, da ostale stvari niso!
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 21:11:39
|
|
|
|
Grascakinja
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina enostavno sem se prepustila ljudem, ki so za to uspoeboljeni. Tako kot se tisti, ki pridejo k meni na intervju, prepustijo meni. Meni je to enostavno. Zaupam tistemu, ki ima o stvari več pojma, in v primeru porod je to vsekakor babica ali zdravnik. Al Bina, midve sva očitno na isti valovni... Res je, da so porodničarji tam zarad nas, ampak mi jim pa tudi ne rabimo dela oteževat... a ne? Lepo napisano, anonimen. Nekatere stvari res držijo, druge manj... kakor za koga pač. Ampak dobro mnenje. Ko bi kdo napisal kaj takega še za dojenje...
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 21:34:53
|
|
|
|
Erdbeere
|
Hm evo jest sem tudi ena od tistih, ki je prišla v porodnišnico in se popolnoma prepustila osebju tam, delala sem tako, kot so mi naročili, pa prov fino je bilo, ko se mi je na koncu ena sestra ali karkoli je že bila, se ne spomnim, sem bila kr precej zadeta, dobesedno vlegla na hrbet, so Tejo komaj ujeli, tko je ven prletela
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 21:46:03
|
|
|
|
shooo
|
bi se kar strinjala pri tistem kar je NEPOMEMBNO, celo pri tem kar je VSEENO. Pri tem kar je pa POMEMBNO in sicer "da jaz lahko ustrezem njim"?! pa nikakor. ostalo drzi lp
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 21:54:59
|
|
|
|
Marogica
|
Lepo napisano. Se strinjam z večino napisanih trditev.
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 22:06:25
|
|
|
|
CatJa
|
Hvalabogu, da sem tako hitro rodila, da nisem imela časa razmišljat o tem, ali vse poteka po mojih načrtih. Pa kakih načrtih neki? Glih sanjalo se mi je, kako zgleda vse skup. Ja, edino to sem si vedno nekako predstavljala, da bom rodila ponoči. In mi je ratalo. Pa ne vem, če je to ravno ključnega pomena Lahko kar molim, da bo naslednjič enako.
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 14.11.2005 23:03:03
|
|
|
|
Gina
|
Jaz nisem imela plana za porod. Pričakovala nisem nič. Pustila sem se presenetit. Prvič: V porodni ok, sicer sem pa prijokala domov zaradi nesramnosti in mamicam neprijaznosti osebja. Drugič: prijokala že iz porodne zaradi nestrokovnosti. Tretjič: šla v drugo, normalno, mamici prijazno porodnišnico, bilo je vse ok, nič jokala, kljub porodnim zapletom. NI vseeno, ali rodiš čepe ali sede ali leže. Če bi jaz čepela, bi jim skup padla, če bi pa seven ležala, bi pa trpela. Zakaj nama ne bi mogli obema ustrči, oz. vsem porodnicam, kot njim paše? Ni vseeno, ali ti dajo otroka takoj na trebuh ali pet minut kasneje. Zamerim jim, ker so mi ga vzeli, ne da bi ga čutila - šele oblečenega so mi ga dali (prvega otroka). Spremenila sem vso bolečino v dihanje in nekrčenje mišic, pa mi ni nič pomagalo. Pritiskanje babic je bil meni res blagoslov. Fama o dojenju je prerasla vse okvire dobrega okusa. Če bi bile vse porodnišnice še mamicam prijazne, ne le otrokom, bi bilo mamicam lažje na tem svetu.
|
|
|
|
RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, pr... 15.11.2005 9:50:59
|
|
|
|
Scarlet
|
Se sploh ne strinjam z zgoraj naštetim!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?