Gina -> RE: Kaj bi si sama želela vedeti o porodu, preden sem rodila (14.11.2005 23:03:03)
|
Jaz nisem imela plana za porod. Pričakovala nisem nič. Pustila sem se presenetit. Prvič: V porodni ok, sicer sem pa prijokala domov zaradi nesramnosti in mamicam neprijaznosti osebja. Drugič: prijokala že iz porodne zaradi nestrokovnosti. Tretjič: šla v drugo, normalno, mamici prijazno porodnišnico, bilo je vse ok, nič jokala, kljub porodnim zapletom. NI vseeno, ali rodiš čepe ali sede ali leže. Če bi jaz čepela, bi jim skup padla, če bi pa seven ležala, bi pa trpela. Zakaj nama ne bi mogli obema ustrči, oz. vsem porodnicam, kot njim paše? Ni vseeno, ali ti dajo otroka takoj na trebuh ali pet minut kasneje. Zamerim jim, ker so mi ga vzeli, ne da bi ga čutila - šele oblečenega so mi ga dali (prvega otroka). Spremenila sem vso bolečino v dihanje in nekrčenje mišic, pa mi ni nič pomagalo. Pritiskanje babic je bil meni res blagoslov. Fama o dojenju je prerasla vse okvire dobrega okusa. Če bi bile vse porodnišnice še mamicam prijazne, ne le otrokom, bi bilo mamicam lažje na tem svetu.
|
|
|
|