Pia67 -> RE: septembrke 2005 (27.1.2006 21:20:39)
|
Živjo! Najprej nesporazum, Nina ne zna rečt PA-PA, samo mal pomaha z rokico (itak ne ve kaj to pomeni, gre samo za oponašanje mojih gest v ogledalu). Pa še za to ni vedno razpoložena. Včeraj npr., ko jo je pazila moja mama, je bila čisto šokirana nad podobo v ogledalu (ne vem kaj se plete v mali bučki), skratka zajokala je in vrtela glavo, kakor, da bi me iskala. AM je pa kar konkreten, se pa tako grozljivo slini, da se ji slina večkrat zaleti in kašlja. Ko me stisne okol vrata je kot polž lazar. Koliko se slinijo vaši "mladički"? Enkrat sem že to spraševala, če bi bila kaka otroška bolezen z imenom slinica, bi ziher pomislila, da jo je staknila Nina. Ja, Teta beta, vsaka čast za kilce, Tery pa tebi tudi. Jaz samo pobožno upam, da me bo malce manj, vse kar je bilo mišičk, je zdaj zalito. Ah, sam jamram. "Plavali" sva dosedaj2x, v lastni režiji. Morda bom nabavila Fredov obroč, ko bom šla v hribe in šla mimo naklega. Bom videla. Na organizirano vadbo ne bom šla. Je pa ziher fajn. Če pogrešam buši [sm=nosecka.gif]? Ne, saj ga še vedno imam (5. mesec nosečnosti bo čisto pravo merilo). Kriza, začela sem spet nosit oni smotani steznik, samo mislim da raztegnjeni koži nido take oblike pomoči. Moj buši je bil bolj majčken, ampak zadnji mesec je vzhajal na 115 cm obsega, kriza. Še odgovori na Pety-jino "anketo o prehranjevanju" [sm=smiley36.gif] 1. Kdaj ste ve začele z gosto hrano oz. kdaj boste? tik pred koncem 4. meseca (jaz gledam na lunarne tedne), vem, ni pametno. Preživeli smo... 2. S čim ste začele (sadje, zelenjava, riževe kašice, ...) oz. boste? Korenček (ne priporočam v večjih količinah, ker zapira) 3. Kako ste to pripravile (skuhale in spasirale, kupile, ...)? Domače je domače, kupljene kašice so tako redke, da skozi brezzobe smehljaje vse ven spolzi. Včasih dodam kako kupljeno zadevo domači kašici, za popestritev. 4. V katerem času ste mu dale (dopoldan, popoldan, pred obrokom ali po, ...) in kakšno količino? Zaenkrat, do konca 5. meseca sem nadomestila 1 obrok, ki je v času kosila (okoli 12.30). Obrok je zelenjavni, ali pa sadni. V začetku 3 čajne žličke, v končni fazi pa je sposobna pomalcati 150 ml (pire krompir, jabolčno kašico+korenček, rumeno bučko, jasno, vsako posebej)da ne bo preveč za nedolžna črevca. 5. So bili kakšni stranski učinki, razen packarije (napenjanje, krči, driska, ...)? Zaprtje po famozni kombinaciji korenčka in riževih kosmičev. Priznam, občasno sem slaba mati [sm=zmeden.gif] Posledica: vneta ritka od kompaktnih kakcev, ki pa sploh niso bili trdi. Ampak očitno je bilo preveč (obe zadevi zapirata). Problem sem rešila s prenehanjem dajanja riževih kosmičev, večjo količino vode (gasila sem ji žejo), rito pa sem namazala s Praško pasto-zakon. 6. Če sem kaj pomembnega pozabila vprašati, pa kar dopišite. Kupila sem si knjigo o pripravi otroške hrane in recepte (ogromno "vegi" namigov je notri. Tako hrana ne bo enolična. No, Paparica je tudi uporabna. Trudim se, da tudi jaz jem tisto kar malca Nina in ne packam posebej(seveda si obrok dopolnim, pride v poštev, če nimate bolj lačne moške polovice) . Tako vsaj krotim željo po kaki zapleteni in slastni kuhi in hujšam, torej dvojna korist. [sm=smiley13.gif] Lepo preživite vikend, meni se obeta vikend-očka s stajico (in slabo vestjo), ki ga bom stresla iz hlačk. In mislim na kavo v februarju... Damjana
|
|
|
|