Nika v službi
|
Dober večer! Saj sem itak rekla, da bom najbrž jaz tista, ki bo prva padla na 200-tko.... Pa dajmo. Benika, luštkane stvarčice. Izredno so mi všeč tiste štrikane jopice, sploh spodnja je prelepa. A so to slučajno tiste, ki si jih dobila v dar ali si jih naredila sama? Pajacek mi je pa zelo znan, nekaj podobnega je imela Nika, le da ni bil pajac, ampak v dveh kosih, hlače in jopica. Ful je bila srčkana s tistimi "ušesci" na glavi, tako da si kar predstavljam Jakoba, kako bo cort. Opazila sem tudi, da imate na tleh nekaj podobnega kot Nika - namreč tepih s cesto oz. formulo, a ne? No, Nika ima cesto z garažami, bolnico, cerkvijo, bencinsko črpalko, pristanišče s pomolom, letališče... tako mesto v malem. In zadevo obožuje. Teta beta, mi smo miklavževali že lani, ko je bila Nika stara dobro leto, ampak ji je bilo strašno všeč. Najbolj parklji, ki so rožljali s svojimi verigami. Itak, da je bila edini tak majhen otrok, ki je občudujoče stal zraven parklja in ga nepremično gledal. Vsi ostali, tudi mnogo večji, so se spoštljivo umaknili, kar malce strahu je bilo prisotnega. Naša pa nič. Me prav zanima, kako bo letos. Jaz nimam posebnih pomislekov, da bi bilo miklavževanje kakor koli "stresno" oz. da bi lahko otroka prestrašilo. Pri nas imamo v cerkvi in je vse res prisrčno narejeno - najprej kratka igrica z lutkami, glasbo, potem se vsi skupaj naučijo pesmico, ki jo kasneje zapojejo Miklavžu. Še prej pa ga morajo priklicati. Jih je tako luštno gledati, kako zavzeto na ves glas kričijo "Miklavž, Miklavž"! Jaz se že kar veselim četrtka. Danes sem bila v bolnici sama, Tomaž je ostal doma z Niko, ker je tako noro prehlajena, da res ni za hodit okoli po bolnišnici. Mami je itak že šla na obisk, takoj ko sem jaz prišla iz službe domov, tako da sva šli potem skupaj na kavico, pa v lekarno in domov. Oči se kar dobro drži, konec tedna naj bi bil odpuščen iz KC. Nekaj omenjajo, da bi mu znali že tudi kateter odstraniti še pred odhodom domov.... bomo videli. Kje pa je naša Pia zadnje čase? Pia, javi se! Najbrž je zaposlena z naročili za smrečice... Lep preostanek večera in vabljene na virtualno kavico jutri zjutraj! Nočko! p.s. Takole "vozimo" kolo... saj veste, tistega famoznega Kettlerja brez pedal...
< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 4.12.2007 20:51:36 >
|