Nika v službi
|
Oj! Kakšen listek za plenice, Pety?! Me firbec matra... Tudi pri nas Nika ne pove dosti, kaj so delali v vrtcu. Če ravno dovolj dolgo silim vanjo, reče "nič" ali "igrali". Če ji postavljam podvprašanja (ali ste bili kaj zunaj, ste kaj peli...), odgovarja z NE in JA, vendar včasih pomeša (ali pa nalašč pove narobe, kaj pa vem) dneve (npr. tistega dne niso bili zunaj, so bili pa dan prej). O dogajanju še največ zvem od babi, ki prebere na oglasni deski, kaj delajo, kaj berejo, katere pesmice se učijo, pa seveda ugotovim skozi Nikino igro, ko kar naenkrat začne pripovedovat nove pesmice.... Benika in Pia, hvala za lepe želje glede očetove operacije. Dvomim, da bo že danes šel pod nož, no, bomo videli, ob 7:00 sem ga oddala v KC in sedaj čakamo novice.... Pia, ti si pa čisto noter padla! Pri nas ni še duha ne sluha o kakem prazničnem vzdušju. V teh dneh morava z Niko napisati pismu Miklavžu, potem pa bomo v soboto postavili na mizo in na vhodna vrata adventni venček, ki bo krasil dneve do božica. Kakšne posebne dekoracije nimamo - prti v zimsko-božičnem vzdušju, kakšna božična zvezda (roža!) in to je to. Kasneje, pred božičem in novim letom, pridejo lučke na hišo, pa drevesce in nekaj dodatne krame. Bom pa ta teden morala po nakupih za Miklavža. Hudo mi narobe hodi vse skupaj, ker Tomaž cele dneve dela (priprave na sobotno inventuro) in ker očeta ni doma, vse pade na mojo mamo. Pomeni, da se moram še dodatno podvizati domov, da ji vsaj en del bremena odvzamem in ji omogočim, da gre v bolnico na obisk. Seveda bova šli v nadaljevanju tudi midve z Niko k dediju na obisk, prva dva dneva pa bom najbrž pustila, da gre mami sama. Bomo videli sproti. Se še pišemo!
|