ninocka
|
Dober dan! Upam, da mi bo ratalo kaj napisat, preden se bubi in Samo zbudita. Sicer bi jst tud z veseljem se spala, ampak cakam patronazno, da pride malega stehtat. Me prav zanima kolk (in ce sploh kaj) je sel gor, ker se samo dojiva in nimam nobenga obcutka kolk poje. Vceri zvecer se je dojil od 11h do 1h, sploh ni hotu zaspat, pa skoz je jokal (kot da bi mel krcke). Pol se je pa pokakal, poprdel, na koncu sem mu mogla dat se dodatek in je koncno zaspal - ob 2h ponoci. Glede dodatka sem bla ful zalostna, ker odkar sva prisla s porodnisnice, mu ga nisem dala (pije samo moje mleko in se trudiva dojit), pol sem mu ga mogla pa zdej v 3 dneh dat 2x. Pa ne ker bi mela premal mleka, ampak mi je prvic vse zbruhu ven, pol je bil pa spet lacen, jst sem mela pa res takrat prazne joske in sem mu dala, pa uceri ta jok lacnega. Je pa drugac prava zerka, tolk je lacen, da zacne kr rokice jest in ful cmoka zraven Evan tega ni delal. Sicer sem pa cist neprespana, danes je pr nama spal se Evan. Zvecer, ko ga je Samo dal spat, je ugotovu, da se mu je en macek poscal v posteljo in seveda ne more pol spat tam, ker je treba vse spucat. In kot zakleto se je zbudil ob 5:30 in potem se sam vrti in me boza in stiska k meni, pa sploh ne ve kaj bi sam rad. Kr naenkrat pa prijavi Moj, moj bubii (to skoz govori za bratca) in mu jst recem, da je on pa moj zabonci in pol je ful skoz ponavljal moj, moj, boncii Ceprav ob 6ih zjutraj, po popolnoma neprespani noci, mi je bil tolk cortkan Da vam povem kaj se je zgodilo zadnjic (v soboto) - ne vem, kaj mu je blo, ampak je mel skoz ene napade trme - pa ne bi tega, pa ne unga, pa se je sam jokal, ce mu kaj nisi dovolil in metal po tleh (drama queen scene v glavnem). Potem si pa kr naenkrat sezuje copatke in pravi, da jih ne bo mel obutih. Mu jih hocem obut nazaj, pa se zacne ful dret, da ne copat. Seveda nisem popustila (vseen so tla mal prehladna, da bi bos skakal) in jih od jeze sezuje in jih vrze cez dnevno. Ga kregam, da ne sme metat in mu jih hocem obut nazaj, pa zacne brcat in me tepst in se dret. Sem ga prijela za roko in odpeljala v nejgovo sobo in rekla, da ko bo nehal trmarit in ko bo hotu met copatke, da lahko pride ven (Evan se seveda zraven ful dere). Zaprem vrata, on jih pa takoj odpre. Sem ga poslala nazaj v sobo in rekla, da ne sme ven hodit. Cez kaksne pol minutke pa odprem vrata (stal je sred sobe in jokal) in ga vprasam, ce se je pomiril in ce bo zdej obul copatke in rece Ja. Sva sla v dnevno sobo in jih obula in se mal stisnla (zraven sem mu se povedala, da ga mam rada, ampak da sem huda nanjga, ce se tko obnasa), pol je bil pa cist skoz OK. Ko smo sli pa spat, pa gremo v njegovo sobo, se pa postavi na sredo in pove, da je tam stal in jokal (se pokaze z mimiko obraza ). No, zdej pa ful skoz tezi za te copate - se zjutri, ko gre v vrtec in jih rabi samo za po stopnicah, ker se pol preobuje v ceveljcke, mu jih mormo gor dajat Sva pa ze mela enkrat en tak time out - ko je preden je sel spat isto mel ene scene in se drl in me tepel in ni dovolil, da ga oblecem. Sem ga ful na hitrco oblekla in dala v posteljco in rekla, da mu za kazen, ker ni bil priden in me je tepel, ne bom jst dala flaske. Je ful jokal, ampak sem vztrajala (mu jo je dal Samo), ko jo je pa popil, sem ga sla pa pobozat in polubckat in mu zazelet lahko noc in pa seveda se povedat, da ga mam rada, ampak, da sem huda nanjga zaradi obnasanja. 2ursae, jst sem sla tud v soboto ven - smo sli v Sisko v Baby center po stojalo za banjico, vmes sem se Evanu kupila rokavicke in sam si je izbral eno knjigico o vlakcu Thomasu, Samo mu je pa vzel se en vlakec in progo (tud od Thomasa). Pol smo sli pa se v Mercator po hrano in smo rabili kar dva vozicka - enega za Evana in robo, enga pa za Rubna (nismo vzeli njegovega). Sem se pa pocutila kot Alice in wonderland, ko sem sla mal ven med ljudi Jst mam tud doma storkljo, pri Evanu sem jo uporabla celo 2x (ampak je bil takrat star ze ene 4 mesece), Ruben se mi zdi pa se kar premajhen za tja. A oktoberko jo ze ful uporabljate, al kako? Ne vem, mogoce bi pa mogla probat Men se tud zdi Ruben zategnjen, jst ga tud probam pravilno hendlat, kokr ga lahko. Bomo vidli naslednji teden, kaj bo rekla P, ko bomo tam. Aja, pa ne vem, a sem povedala, ampak Rubna sem "vpisala" k drugi P, zdej bom pa se Evana tja prestavla. Mi2 sva lih dons pogledala tale film Razor od galaktike in moram rect, da mi je bil cist mim, pa mal so sfalili - to je bil bolj uvod v 2 al 3 sezono (v uno, ko so na new caprica) ne pa v 4. Pa te bejbe sploh ni blo v unih delih s to admiralko...v glavnem kr neki. A 4 sezona je pa zadnja (ne bo vec nobene)? teta beta, sej vem, da verjetno se nista vedla, sam uradno sta pa ze od takrat enkrat noseci, a ne? Jst sem zadnjic brisla ZS in sem mela enga od Anje, k mi je pislala lih, ko smo prisli s smucanja in me je vprasala, ce sem ze noseca Verjetno sem ji takrat napisala, da ne, sam ko sem ga pa zdej brala, sem pa ugotovila, da sem uradno ze bla, ker sem mela lih na smucanju prvi dan zadnje M. Pa tale nasa Anja je tud mal jasnovidna, se mi zdi Mi je napovedala, da bo rodila v ponedeljek, pa sem res Bogica, a ti mas tud slabosti...ti nic ne privoscim, vem, kako sem se jst pocutila...kot cunja. Tvoj hemoglobin se mi zdi pa kar OK. Jst sem ga mela 2 tedna preden sem sla rodit 97 - so me klicali od G, da moram nujno po recept pridt za ene mocne zelezove tablete. 117 pa sploh ne vem, ce sem ga mela kadarkoli v nosecnosti oz. ce ga sploh mam tolk, tud ko nosem noseca Nika, drzim pesti za tvojega oceta, tebi in tvojim pa posiljam en veeeliiik Sej pri nam tud ni zazeljeno zamujanje zajtrka, sam j... ga, ce je pa Evan tak zaspanc ratu. Zenske, jst sem cez vikend spala celo do 10:30 Tolk casa pa nisem ze res, res dolg spala cez vikend Tazana, upam da boste cim manj srbece preboleli tele norice A od sestre tamaladva sta jih ze prebolela al jih bo Katarinca okuzla Vencki - mater sta tolk z Niko cvekale o tem, da je se mene prijel enga narest Pia, ti si pa res not padla v tale NL Mi lani se smrekce nismo meli, sem pa letos ze kupila okras za na vhod - enga snezaka Za Evana sem kupila en adventni koledarcek - vlakec. Je lesen in ima predalcke, ostevilcene od 1 -31, noter moram dat pa zdej se bonboncke in cokoladice in take stvari. PA pazit, da ne bo vse naenkrat pojedel Drugac pa ful gledam (po reklamah, ker po trgovinah ne morem) kaj vse NL prodajajo in bi vse kr mela, sam se pol samo ena sara nabira. Pia, pa poslikl tvoje umetnine, da jih bomo obcudovali. Pa k smo ze pri ustvarjalnosti - a boste kaj podarile vzgojiteljicam za NL? Pia, ti mas ziher kaksno ful dobro idejo? Jst sem mislila, da bi kupila 2 kuglici za na drevo in bi jih Evan potem okrasil oz. porisal. Zraven pa se vsaki eno majhno bozicno zvezdo . valla., Evanov vozicek je zdej podedoval Ruben. Sej ga itak ne uporabljamo vec ze skor 1 leto (mogoce obcasno, da smo ga se). Zdej ga damo pa kr na tricikel in ga v tistem peljemo. Pa bravo za 5ice!!!! benika, nimam pojma a jih bo obiskal miklavz - Samo mi itak nc ne pove, kaj delajo v vrtcu. Ga moram po 10x vprasat, da mi pove, itak na poti do doma pozabi al pa sploh ne pogleda in ne prebere. Ga moram vprasat, ce je kje videl kaksno obvestilo. So meli pa muco copatarico na obisku v ponedeljek. Doma pa ne bomo pisali pisma Miklavzu, ker tega ne "praznujemo". Mu bom pa vseeno kupila enga cokoladnega in kaksno malenkost - igracko. Ti pa glej, da ne bos zahinavla in da se Jakob slucajno ne rodi 1 v SLO v letu 08. Ja, oblekico so pa res ful majhne, pa tud vse ostalo (nogice, rokice, ritka...). Jst sem tolk enih stvari ze pozabila, da se vcasih obnasm tko, kot da bi bil bubi moj prvi otrok...pa se bolj panicna sem, ker se zavedam, da sem dolocene stvari pri Evanu ze obvladla, zdej se jih pa ne spomnem... Pety, kaj ste nardili s laminatom? Al si zarad nosecnosti dala na stran in zaprla file laminat dogajanje v vrtcu: ce Evana vprasam, kaj so delali v vrtcu, mi rece juho...pol pa vedi No, tole sem tapkala lih cel dan, je prisla patronazna stehtat Rubna in je mel 3850 g (prejsnji teden 3680). Ne vem kako sva midve racunale, ampak sva naracunale, da se je zredil samo 100g in sva ze celo paniko nardile. Pol pa jst razmisljam in ugotovim, da se niti ni tolk mal (res pa je, da bi se lahko vec). Mogoce olajsevalna okoliscina, da se je lih pred tehtanjem tko na fuuul pokakal, pa se prazen zeldocek je mel. Jutr sem pa prvi dan sama, Samo gre v sluzbo, popoldne ma pa se predavanja. Tko da moram it jst Evana iskat v vrtec in mi ni niti mal jasno, kako bom vse to zrihtala PA se to, pol pa res koncam - ko Evan zadnjic ni hotu met zjutri plenice - ko je prsu domov, sem mu jo hotla dat dol in oblect hlacke, pa si je mali vmes ze premislil in zdej skoz zahteva plenico. Se je pa danes ful pokakal, ko je prisel domov in potem on to zanika, da on pa ni pokakan, ampak da je Ruben Me je pa zdej ful lepo presenetil, ko smo se sli tusirat in je sel lepo do kahlice in se polulal v njo , pa mu noben ni nic rekel al pa da bi ga spomnili (je vmes ze nehal lulat zvecer v kahlico in smo bli spet na zacetku). Kako pa ostale "plenicarke" napredujete s kahlicami? Evo, zdej pa res konc, mate itak roman za prebrat