teta beta
|
Ojla! Da se vam zdajle malo bolj konkretno javim. Daša in ati sta šla na igrišče, jaz pa imam še njeno omaro do konca za pospravit, saj veste - male cunjice, zimske ipd. Zdaj se bolj malo spomnim vprašanj za nazaj, tako da, če katero še ekstra kaj zanima moje mnenje o čem, naj ponovno vpraša . Tule pa to, kar se spomnim: Avstrija - Nika, meni je všeč to, da imaš več izbire, kot pri nas; tudi pri firmah, ki so tudi v Sloveniji, npr. H&M. Sem pa kupovala v C&A, kjer imajo ful luštne stvari, no, bodiji mi tam niso fajn, ker imajo zelo nizek rez pri nogicah. Bila sem tudi (prvič) v Kiku, tam sem ji vzela dve pižamci in nekaj bodijev in majčko - tam je pa tako, za tamajčkane imajo ful veliko in lepo izbiro, za večje moraš pa malo pogledat, no, pa rabiš tudi malo domišljije. Onim dvema kolegicama, ki sta bili z mano, se ni nič kaj ful dopadlo, po moje predvsem zato, ker ni to neka ugledna trgovina, ampak je bolj tipa npr. Takko ali kaj takega. Ker sem videla, da jima ni preveč, potem tudi nisem nekaj veliko izbirala, bom pa kdaj drugič še šla pogledat tja, ker je cenovno zelo ugodno in dosti kvalitetno (Daša ima cel kup stvari od svoje sestrične od tam; oni pa kupujejo v Kiku v Pliberku). Hja, no, da še dodam, da sta onidve potem zapravili velik kup denarja v C&A in H&M.. Meni je malo mimo kupovat ful stvari, zato da imaš nekaj malega za skombinirat in da so pol tamali celi šik in v stilu in vse novo in oblečeni točno tako, kot so že predvidene kombinacije; še itak bo prehitro, ko bo Daša hotela samo kavbojke za 20 jurjev in nobene druge ne bojo dovolj dobre. Kolo - midve sva zadnjič pri sosedi gledale njen kolešček (ki ji je že presneto majhen in najbrž ga bodo podarili Daši, tako kot tricikel) in sem videla, da tudi če je sedež najnižje, Daša ne doseže do tal. A Nina, ko sedi doseže z nogicami do tal, ali samo do pedal? Tažana, tricikla se ti po moje ne spalča kupovat. Mi smo ga dobili in bilo bi mi zelo žal denarja, če bi ga kupili, ker ni preveč aktualen. Bolj za gledat, tu pa tam mogoče kaka vožnja. Pa spravi se k diplomi!! Saj pol ko začneš, gre kar hitro, jaz sem tudi najprej dolgo nucala, spolh ker sem imela neko butasto temo oz. avtorja, ki je pisal o fekalijah . Pa moderen avtor, Avstrijec, skoraj nič prevedenega, nič kaj veliko napisanega (pri nas), tako da sem potem šla v Graz na univerzo in si tam skopirala neko magistrsko nalogo in doktorat al kaj že. Potem pa ko imaš podlago, malo steče, malo povzemaš, malo sam pametuješ, pa gre. Aja, jaz sem zdajle glih nekaj za vaš faks prevajala . A kaj rabiš? Pregled - klicala sem, kdaj imava posvetovalnico inmi je sestra pogledala, kdaj smo imeli cepljeneje; to je bilo aprila, pregled bo pa najbrž maja . Za pop... Pa mislim, da nismo niti nekrat lani prestavili cepljenja. Umag - mi smo bili v šotoru, tako da ti ne morem kaj dosti pomagat . Pitje iz skodelice - poskusi s kakšno majhno šalčko, ki je zgoraj malo širša (npr. jaz imam kavni servis iz kitajskega porcelana in je ravno idealen). Pa najprej poskušaj s čisto malo, da ne bo preveč mokra, če ne bo šlo, pa spodaj slinček. Kahlica - ej, ne vem, malo jo zamoti tistih nekaj trenutkov, saj potem se takoj segreje. Mi smo imeli eno obdobje, ko si je Daša vsaj enkrat na teden prebila ustnico. Pa to kar nekaj časa. Meni je najbolj važno, da so zobki v redu in celi. 2ursae, mi umivamo zobe zjutraj po zajtrku in zvečer po večerji (čeprav dobi potem včasih še mleko ali čaj - ta dostikrat instant, ki je sladek, ker se mi ne da čakat, da se najprej skuha in še shladi, Daši pa še manj). Daša najprej sama čoha (poje kaladont in grize krtačko), potem ji pa še jaz. Eno obodbje je bila tudi ful kriza, zdaj pa kar gre. Najbolj učinkovita metoda je bila ta, da sem jo dvignila in se je gledala v ogledalo, jaz pa sem ji umivala zobe. Tako, na hitro ta in prejšnja stran. Kaj je pa pri nas kaj novega? hmmm, še nekaj več pesmic na repertoarju, totalna kriza glede spanja zadnjih nekaj dni, najbrž še kaj, pa se trenutno ravno ne spomnim. Zdaj moram namreč že malo pohitet, da se moja dva junaka ne vrneta, jaz pa nič naredila. Tako, da vas vse lepo pozdravljam. Pa - pa!