Pia67
|
Nori december ima vsaj zame letos res pravo ime.Sicer nima vseh atributov, ja, sneg pa res pogrešam, še v hribih ga je le za vzorec - Jelke in dekoracija: Zardevam... Doma imamo trenutno 6 smrečic, pa nekaj korit z dekoracijo. Z mojo mamo sva nori na krancanje in se tekom let nabere robe, ki vsako leto dobi drugačno podobo. Letos je vse v znamenju srebrnih macesnovih vej z lišaji. Vse pa je prepleteno z majcenimi lučkami in zvečer zgleda zelo čedno. Vsaka smrečica in omenjenih vej je malce drugačna. - Mačke&smrklji: Nina si, če je nos zamašen pomaga z rokami in jezikom. Če je v nahrbtniku se vdam in ji ne težim. Drugače pa pihne v robček, ker jo moti in si pomaga z vrtanjem, oblizovanjem. Kaj čmo, če jo moti, se ne da motit. - praznovanja: Za Božič(le del večera) bomo pri bratu, kjer bo brat Božiček in bo prinesel darila, potem pa bo moral elegantno izginiti in se vrniti v očetovski podobi. Bo pa kar nekaj malčkov. Za Silvestrovo pa sva z Gagijem najela kočo v hribih, povabila sva nekaj ljudi (za tiste, ki jim hoja ne potegne, je na voljo tudi udobna cesta in le pol urce pešačenja, no pa popravilo gondole smo tudi "naročili"). Ta vikend sem kočo prezračila, zakurila in očistila. Nina je preizkusila sani (aja, v koči se počuti kakor doma in bo seveda z nama), ki so se veselo trkljale po zmrznjeni travi, drug teden pa gremo ponovno gor. Je pa čista romantika, brez elektrike (agregat na dizel bo za nujne primere), drv je zadosti, savna kar kliče, le snega je zmanjkalo. Roko na srce, celo dober decimeter ga je. - ja eno majčkeno zalogo evrov imam že kar nekaj časa doma pod jogijem. - avtomobili so bili zanimivi nekaj časa nazaj. Risank, razen kakih glasbenih špic ne šmirgla. - samostojno hranjenje je vedno boljše, trenutno je in tudi samostojna izbira iz hladilnika. Hladilnik Nina odpre, si vzame jogurt, potem žlico iz predala (pristavi pručko) in prebode pokrovček. Kuhinja je zato nujno zaprta. - zobje: čakamo še na zadnjo 4., levo, zgoraj(torej jih je 11). Ta mesec je bilo kar nekaj nočnega joka na račun kočnikov. Trojke pa tudi kar sevajo skozi dlesni. - darila čakajo na obdarovance.Smo se zmenili med sabo in vsak je prispeval del denarja v fond, posledično dobi vsak družinski član eno samo, ampak kar oreng darilo. - Služba: popis je ena hecna stvar, v blokih sploh ne laufa in sem dala zadevo mal na hladno, ker sem itak naselja stanovanjskih hiš naredila pred rokom.Mam mal mir. Ta teden se ukvarjam z višinskim pucanjem 30 m visokega skladišča, lovi me rok, tako, da vsak dan visim po 7 ur v plezalnem pasu in sesam prah. V novem letu bodo selili robo. Plača je sanjska, škoda, da to ne počnem vse leto, sicer pod manjšim pritiskom. V Job klubu me gledajo postrani, ker bi morala vsak dan viseti tam nekaj ur in pisati prošnje, trenutno pa je vse podrejenu koncu leta in so tudi razpisi borni. Za Revoz imam previsoko izobrazbo, za TPV, sem prestara. Ninine nove finte: ponoči pride sama do moje postelje in se stisne k meni. Odpre zadrgo vreče, se zbaše ven, naloži igračke ob ograjo, spleza čez, zdrsne na fotelj ob posteljici, spelza na tla in odrobi do moje postelje v sosednji sobi. Me je pošteno prestrašila. Zato sem jo kar preselila na "normalno posteljo z varnostno ograjico, da se ne skotali dol in če hoče, pač "varneje" spleza, ko si želi. Lepo praznujte, Damjana
|