TVN
|
Spet sem v hudem zaostanku. Najprej, da se javim - modre grabljice, s katerimi Evi tako pridno praska po parketu, so naše. Ni panike, ob priliki bomo nekako prišli do njih, pa tudi če ne, bomo preživeli. Če so Eviju všeč, naj jih kar ima. Hvala vseeno za skrb. Na praznovanju RD je bilo prav luštno, še enkrat hvala vsem, ki ste poskrbele za organizacijo (teta beta) in majčke (ninočka, 2ursae). Slike sledijo, upam, da še letos Nika je še vedno (ali pa znova) prehlajena, sicer brez kašlja, ampak nosek pa je precej zapacan. Za kašelj sem jaz enkrat kupila nek sirup v lekarni - sem rekla, da je za otročka (takrat je bila stara dobrih 6 mesecev, če se prav spomnim), ampak se zdaj ne spomnim imena. Svetujem lekarno ali P. Zobki: imamo 2 spodaj, zgoraj pa 2 zunaj napol. Spimo v vreči že dolgo in je o.k. Sicer bi bila povsem razkrita, ker se tako premetava. Špinačo imamo domačo z vrta v skrinji in jo takole 1x tedensko ali pa na 14 dni dobi s pirejem. Blazno ji tekne. Hofer - še nisem bila in načeloma nisem ravno nameravala iti tja, ker me res ne vleče. Ste me pa zdaj kar malce razdražile s temi informacijami in mogoče se res kdaj odpravim tja pogledat. Meni je drugače precej všeč roba v Leclercu, ful se luštkane stvari dobijo. Danes smo spet zapravljali tam, pa še Pampers Active Baby special edition sem uspela dobiti v jumbo packu. Čisti zadetek. Čiščenje - imamo parket in ploščice. Parket čistimo s Pronto čistilcem na palici in Pronto krpicami (superca!), občasno ga tudi namažemo in zdrgnemo, ampak to ne več kot ene 3x, 4x letno. Ploščice pometemo in očistimo z mokro, kosmato krpo na palici. Nimam pojma, kako bi drugače rekla, tudi ne vem, od katere firme je. Kupljena v Mercatorju. Deluje o.k. Na kolenih zaradi čiščenja nisem bila že od .... ma, ne pomnim od kdaj. Sicer pa ostale kosmate zadeve (tepihe) sesamo. Pri nas je zadnje čase pravi hit igralnica v Cityparku. Smo šli pred kratkim prvič tja in od takrat ponovili dvakrat, navdušenje je neizmerno. Čeprav je po pravilu najmlajša in edina, ki še ne hodi, je živa atrakcija in se preganja s ta velikimi otroki do onemoglosti. Včeraj je postavila rekord v nepretrganem spanju - dobrih 14 ur v kosu!! Bil je malce poseben dan, po zajtrku smo šli malce po grobovih (jih imamo toliko raztrosenih po celi Sloveniji, da rabimo nekaj dni, da vse obredemo ), potem pa na kavico s svakom in svakinjo ter Nikinima dvema sestričnama, zaspala je samo pol ure v avtu in to je bilo vse. Po kosilu (prvič smo šli v gostilno "Pr Jakov Met" - no, ja.... hrana o.k., ambient pa.... po domače...) je že skoraj omagala, a se je znova "razbudila", ko smo prišli na obisk k atu in mami (Tomaževi starši), sprehajala se je po vrtu, božala kužka, se gugala, se igrala s kamenčki, itd. skratka norela na veliko. Na poti domov je ob 17.30 zaspala in kar spala, spala. Ob 20.30 sem jo v spanju previla in preoblekla v pižamico, malo je pojokala, ker je bila očitno hudo lačna, potem sem ji pripravila mleko (250 ml), v spanju je zmazala celo flaško in spala naprej do 6.30, ko je spet spila mleko in spala do 8:00! Očitno je bila res na smrt utrujena. Drugače pa nam tale prestavitev ure dela samo zgago. Počasi jo bom poskušala sicer navadit na stari urnik, ampak takole over night res ne gre. Sedaj po novi uri torej hodimo spat okoli 20:00 (prej 21:00), vstanemo posledično tudi prej. Nimam druge ideje, kot da poskušam vsak dan potegnit za nekaj minut dlje. Doroteja, vsem dobrim željam se tudi mi pridružujemo. Mislim pa, da je najbolje, da čimprej podrobneje povprašaš po razlagi diagnoze. Mene bi negotovost ubila. Lepo preživite praznike (mi imamo pravi mini dopust) in se slišimo znova ob priliki. Pa, pa!