|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
24.11.2005 11:23:19   
NRMM
OOO Jana si še med nami user posted image user posted image user posted image . Lepo, da si prespala noč brez popadkov, zdaj pa le drži svojo trmo user posted image user posted image , da se ti uresniči zadani cilj, 13.12.

Pa pri nas polno snega user posted image , jaz pa moram v Mb na CTG. Če so ceste takšne kot ob pol 6 zjutraj, mi 3/4 ure vožnje za 20 km v Mb ne uide.
Se javim po CTG kaj mi bodo tam lepega povedali.

Lepo bodite!

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
24.11.2005 18:38:56   
cuma
Čau decemberke!
Pišem vam z nasmehom user posted image user posted image user posted image - sploh si ga ne morem izbrisati iz obraza...ker sem daaaanes končnoooo DIPLOMIRALAAA!!!!
Ko sem pred enim letom prvič pisala na forum zanositev in ovulacija, sem imela še obe diplomi pred sabo in veliko željo po otročku. Ker pa sva se z dragim, ki je tačas postal moj mož, dogovorila, da je bolje, če najprej diplomiram in potem postanem mamica, sem se potrudila, da bi vse skupaj opravila kar čimprej. Tako da sem upoštevala dogovor - pa čeprav za lasuser posted image !
Zdej pa grem še malo proslavljat! Lepo in mirno noč vam želim,
Lp user posted image cuma

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
24.11.2005 20:02:17   
arielca
Bravo, bravo, cuma!!!!!!! Čestitam!!!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Najlepše darilo pa tako dobiš decembra!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
24.11.2005 20:36:44   
mml
Cuma vse čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , lepo praznuj. Se pa res spodobi, da izpolniš dane obljube user posted image user posted image , kaj bi si pa sicer user posted image  mislil, da mama še ni diplomiralauser posted image . Ampak čisto resnično...čestitke iz srca...tole leto si boš pa verjetno za dolgo zapomnila.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
24.11.2005 21:45:15   
BlankaT
Cuma čestitke za diplomo. Tukaj pa ti pošiljam šopek rožic user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in sevedauser posted image  za proslavo.

Tako sedaj pa še samo user posted image  in boš imela popolno leto user posted image user posted image user posted image .



_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
24.11.2005 21:48:08   
kofetek2010
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  iskrene čestitke in upam, da ne praznuješ preveč, čuvaj moči za december! user posted image
 
zdej boš pa diplomirana mami! user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 8:38:11   
Yasminka
Čestitke za diplomo in en šopek user posted image user posted image user posted image . Prav občudujem te!! Jaz le s težavo spravljam skupaj mag. nalogo.
Lepo proslavljaj user posted image in uživaj v pričakovanju user posted image .
user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 10:04:19   
tinkamiška
Hoj!

Najprej čestitke someone!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Potem čestitke Cuma, za diplomouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej se je pa res začelo tukaj dogajatuser posted image

Jst sem včeraj cel dan hodila po Gradcu in moram rečt, da je pa to zdej res pravi napor. Sem sedela na vsaki klopci, ki sem jo zagledala, v Ikei pa še na kakšnem razstavnem stoluuser posted image  Zdej mam pa vse in tudi darila za Božič in Novo leto sva nakupila. Jih je treba še samo zavit, potem bodo pa čakala na pravi trenutek.

Tudi jst sem prvič noseča in vsi ti občutki in špikanja, pa otrdevanja so zame prvič in pojma nimam kako bom vdla kdaj se bo začelo. Pa mi vsaka mamica reče, da bom že vedlauser posted image

No te dni se bom tudi jst spravla pečt praznične kekse, da mi bo čas prej minil.

Lepo se imejte decemberke, pa počakte, da bo decemberuser posted image user posted image user posted image

Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 10:24:31   
cuma
Čau pupe!
Najprej najlepša hvala za čestitike!user posted image user posted image
Lepi trenutki ne bi bili tako lepi, če jih ne bi mogli deliti z drugimi!
Jaz še prihajam k sebi od sreče user posted image .
Drugače pa je tudi moja mala Emica zelo zadovoljna, zdej bom namreč lahko dokončno spraznila police (beri zmetala tone zapiskov in člankov v škatle in v klet) ter naredila prostor za pravljice user posted image !
Imejte skrajno lep dan,
Lp cuma

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 11:03:10   
šnucika
Še en dober dan od meneuser posted image !

cuma - čestitkeuser posted image user posted image user posted image za diplomo....pridnauser posted image !!! Jaz sem že doma,sem prišla s štajerske pred ta večjim navalom snega.

Zdaj pa počivam,ker me skozi vse boli tam spodaj,pa trdi trebuh....
Moja mama že dela paniko,da bo prej prišla mojauser posted image na svet.Ampak jaz mislim,da ni panike.

Drugače pa čas zabijam s pripravami na praznike,letos pač vse decembrke to počnemo že zgodajuser posted image .
V torek imam pregled pri G....moram mu fajn zatežit,da me vse boli,ker če ne bo spet rekel,da je to vse normalno.

tinkamiška - tudi jaz se sprašujem,če bom spoznala ,ko bo šlo zares...če pa me že zdaj tako boli...tri dni nazaj sem bila bela od bolečin?user posted image
Pa mi vsaka reče,da ne bom mogla zgrešit,ko bo ta zaresno...

Drage moje sonosečkeuser posted image ......uživajte,kolikor pač še gre s temi našimi velikimi bušiji.....prihaja december....veseli december...za nas v vseh pomenih!!!!!


Pozdravček z malo manj vetrovne obaleuser posted image !

šnucika...38.t
user posted image







_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 12:14:43   
arielca
Pozdravček!!!!

Danes sem res dobro spala user posted image user posted image . Sicer sem se vmes parkrat zbudila in šla na izlet na WC, ampak potem sem potegnila do 10.30. Sem mislila, kako sem zgodnja, ker je bilo še vse temno, ampak na žalost je zunaj oblačno in megleno in zato ni prave svetlobe...

Tudi zame je to prva nosečnost, zato mi je vse novo, drugačno, a vseeno lepo. Včeraj sem govorila s sodelavko, ki ima 3 otroke in je rekla, da je prva nosečnost najlepša in najbolj posebna... Je pa res, da tudi mene marsikaj skrbi in da me občasno tako špikne, da ne vem kaj bi sama s sabo.

Včeraj sem zavijala darila, naredila sem snežake za na okna, danes bom sušila pomaranče in če mi uspe, bom napisala nekaj voščilnic. Sem že zbrala verze... Stanovanje bom okrasila šele decembra, ker sicer vse skupaj izgubi svoj čar. Pa še do novega leta se potem naveličam okraskov in lučk in vsega tega.

Ali še katera opaža, da se user posted image  ne premika več tako intenzivno? Moj mali sonček je sicer aktiven, ampak se bolj preteguje in ne brca. Verjetno mu zmanjkuje prostora.

Hm, kje je pa mujcek? A že carta svoja user posted image user posted image ? Upam, da se kmalu oglasi z veselo novico...

Uživajte!!!!!

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 12:36:51   
Anonimen
Najprej cumi čestitke za diplomo user posted image user posted image user posted image

Potem pa en velik HVALA vsem za lepe želje. Kar pa se moje porodne zgodbe tiče, jo bom zaupala vam, ker se že malo bolj poznamo.
Kot že veste, sem imela težave s srbenjem kože in sumom na hepatopatijo. Ko se je približeval 37 teden, ko bi naj prožili porod, so bili izvidi vedno boljši, tako da smo počakali še en teden. Potem je bilo spet malo slabše in se je g. odločila, da bo naš Primožek malo prej pokukal na svet.

V četrtek zjutraj sem bila sprejeta na oddelek in so mi dali tabletko za mehčanje MV. Nič. Popoldne še eno, začeli so se popadki, ki pa jih CTG sploh ni beležil, zato so me poslali spat. K sreči so popadki nehali, da sem se vsaj za silo naspala - v strahu, da bo naslednji dan ista zgodba.
V petek mi je na pregledu g. odluščil čep in me poslal v porodno, kjer so mi še predrli mehur. Spet čakanje na popadke in spet nič. Potem pa infuzija umetnih in vsega je bilo konec v 4 urah. Dobila sem nekaj proti bolečinam, takoj so mi namreč povedali, da z EA ne bo nič, če nisem 100% dogovorjena. Pa sploh ni bilo tako hudo, malo sem bila zadeta, tako da sem vmes kar spala.
Naenkrat pa se je začela panika. Priznam, da se še zdaj dobro ne zavedam, kaj se je dogajalo. Mogoče je še boljše tako. Začeli so govoriti o carskem rezu, porodna soba je bila polna ljudi. Mojemu user posted image  je začel zelo padat utrip, bil je v stiski, iz glavice so mu vzeli kri za pH. Babica se je odločila, da vseeno probamo potisnit, odprta sem bila že skoraj do konca. K sreči so mi zelo pomagali s pritiski na trebuh, tako da je bil Primož v nekaj minutah na svetu. Verjetno prej, kot bi me sploh uspavali za CR.
Razlog je bil popolen vozel popkovine, ki se je začel zategovat. Na tem mestu se moram res zahvalit izkušeni babici, ki je opazila, da ni vse OK. Primož je hitro prišel k sebi, tako da je čisto zdrav in živahen.

Te zgodbe vam ne pišem zato, da bi vas prestrašila, ampak zato, da vam povem, kako pomembno je ubogat babico in se prepustit njenim navodilom. One že vedo, zakaj nekaj naredijo, pa čeprav je to proti vašim pričakovanjem. Jaz sem si tudi želela, da bi lahko hodila med popadki, da bi rodila polsede,... Pa mi je bilo potem čisto vseeno, čeprav sem morala ležati in biti priklopljena na CTG (še sreča), čeprav sem imela noge dvignjene (v rezervi je bil še vakuum), čeprav nisem imela priložnosti potipat glavice, čeprav mož ni mogel prerezati popkovine,... To sploh ni pomembno, pomembno je to, da se rodi zdrav otročiček. In veste kaj - bolečino res pozabite v trenutku!!!

Drage decembrke, približuje se najlepši mesec v letu. Naj bo tak, kot si želite, naj se izteče srečno. Bila sem v Mercatorjevi porodni sobi, ki jo spremljajo napisi: NAJ SE RODI SREČA.

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 13:38:43   
mml
Živjo,

jaz sem ravno s pregelda...vse OK, dete divjalo na UZ kot za stavo, meni je bilo še malo bolj slabo kot prejšnič user posted image , ne vem kakšno posteljo imajo na CTG-ju, ampak meni postane najprej slabo, potem vroče, dobim mravljince okrog ust, potem pa postanem bleda...skratka vsakič malo slabše, nekoliko boljše je, ko se prevalim na bok, ampak čisto ok pa ni. Pritisk 120/70, urin bp, tako da mi ga naslednji teden ni več treba oddati user posted image , teža v zadnjih 14 dneh stoji, tako da sem na slabih +11 kg. Z G sva zmenjeni, da naslednji teden naredi vaginalni pregled (če seveda slučajno prej ne rodim) in da malo pomeniva o možnolstih, če bi bila naša user posted image  preveč zadovoljna v trebuhu in ne bi hotela ven.
Zvečer in ponoči mi je spet kar precej otrdeval trebuh, trenutno je pa vse mirno, samo user posted image  razgraja kot za stavo, meni je pa še vedno malo slabo...upam, da se bo umirilo.
Someone še enkrat iskrene čestitke, upam, da Primož pridno pije in pusti mamici in očku tudi kaj spati, skratka želim vam prijetne prve dni v troje. Se pa povsem strinjam s tabo, da je pri porodu najbolj bistveno to, da se konča z zdravo mamico in zdravim novorojenčkom user posted image , če je pri tem možno upoštevati še mamičine želje pa toliko bolje, ampak vsekakor ne za ceno zdravja enega ali drugega.
Jaz čakam na user posted image , da greva še malo v šoping, jutri pa mislim, da bom pekla še medenjake in še kakšno pecivo, tole serijo sem že kar precej porazdelial naokroguser posted image .
Aja...tako čisto mimogrede...a boste veselo novico o rojstvu vašega user posted image  sporočale samo preko telefonov in SMS ali tudi pisno? Jaz sem nabavila nekaj vizitik in sedaj iščem kakšen pameten verz ali miseluser posted image , tako da bom vesela kakšne ideje.
No v Lj spet naletava sneg, upam, da bo tako tudi čez vikend in ne bo deževalo, ker je še vedno bolj romantično, če sneži, kot pa če dežujeuser posted image .

Lep in priejten konec tedna (zadnji, ki še ni decembrski in 1. adventni...grem jutri kupit adventni venček in še kakšno zelenje).

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 14:20:48   
XXYY
Lep sončen pozdrav iz Ljubljane!

Tudi od mene Cumi ene prelep čestitke za diplomo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Zdaj sem glih prišla iz pregleda domov. Danes nismo imeli nič UZ., ampak samo (prvič) CTG, kjer je naša pupa bila full razpoložena in skos brcala v uno napravo. Pa še skos se je premikala, da smo včasih izgubili tudi srček, pa sem morala potem jaz uno napravo držati, da se je slišal srček na njem.

Kile so šle spet gor. Zdaj sem se v celi nosečnosti zredila za celih 20 kg. Veliko a ne. Me prav zanima, koliko bom imela na koncu. Še 28 dni do konca, do PDP. To je še cel mesec. Še ene 4 kg gor, pa bomo imeli potem 24 kg več. Ooooooooooooooo hudo. Upam, da bo potem 9 mesecev po porodu tudi vse kile dala dol.

Zdaj imam pregled čez 10 dni, glih pred Miklavžem.

Uživajte in čuvajte na svoje bušije.


(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 14:23:35   
tinkamiška
mml jst imam isti problem, ampak jst še skupi padem, ker mi baje moja punčka pritiska na tisto glavno veno, po kateri pride kri iz sp. dela telesa v zg. zato sploh ne morem ležat na hrbtu. Drugače pa ni to nič narobe, ma otroček pač takšno lego.

Midva bova tudi šele decembra okrasila stanovanje, če ne se potem že čisto navadiš na okraske in sploh ni več nobenega čara. Bom pa pekla keske, zdej zbiram recepte, lani sem jih spekla 5 vrst, letos bom pa vidla kako se mi bo dalouser posted image

Pa-pa,
Tinka 

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 20:27:39   
kofetek2010
Čeeeeer!user posted image
 
Danes sem bila na CTG v PO porodnišnici, kjer o popadkih ni ne duha ne sluha, krivulja je celo nižja kot je bila pred enim tednom pri mojem G. Moram pohvalit, da so bili ful prijazni v porodnišnici in me je vsakič čist mal manj strah. user posted image
 
Ko smo se peljali tja je bil tak lep sonček, a pot nazaj je bila prava katastrofa, ful je snežilo, ceste so bile nesplužene, polno tovornjakov,... user posted image
 
Naslednji CTG imam spet v petek (torej 1 teden pred PDP), ter nato na PDP, po tem datumu (po 09.12.) pa vsak drug dan in če še 4 dni po PDP ne bo nič, mi bodo sprožili, tako da bi bil D dan na 13.12. user posted image  če kaj ne pride vmes user posted image  in če hočem ta dan dočakat moram počivat, počivat in počivat user posted image   in ker sem pridna in poslušna, jih bom ubogala zato grem sedaj kaučirat in gledat TV user posted image
 
Aja, piškotov pa ne bom pekla, jih ne smem, kr moram počivat user posted image  beri: jih ne znam in nimam veselja do peke user posted image
 

Lep vikend in pazite nase ter na svoje pikice! user posted image
 

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
25.11.2005 22:43:20   
Anonimen
Dober večer še od mene. Ja, tudi jaz sem nekam "čudna" (no, pa saj sem vedno). Zdi se mi, da je trebuh nižje, kakor je bil prej - da se je spustil. Zdaj, ko sedim, ga imam na stegnih (drugače ne znam povedati), prej pa tega ni bilo. Zdi se mi tudi, da je bolj trd kot prej. Nekaj me špikne vsak dan najmanj enkrat, premike našega deteta pa tako ali tako čutim nekje na materničnem vratu, se mi zdi. Brca pa seveda še vedno v notranjo stran moje riti. Je pa dete bolj mirno, ja, čeprav še vedno naštejem brez problema tistih 10 brc v 12-ih urah. "Airbagi" me spet nekaj začenjajo srbeti (se dela mleko?), rasti pa so na srečo nehali že pred časom. Sedenje je vedno težje - več kakor dve uri naenkrat je že muka, tako, da sem kar vesela, da grem delat samo še 3x. Na srečo nimam nobenih problemov s pritiskom, otekanjem ali čim podobnim. Pregled pri G imam naslednji petek, o kakšnem CTG-ju pa se še nismo niti pogovarjali. Na današnji dan naj bi bila jaz v 5. dnevu 35. tedna (po NS), po zadnji M pa 14 dni več, torej 5. dan 37. tedna. Mogoče bo pa kaj na tem, da res rodim 12.12., tako, kot sem prerokovala sama zase.

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
26.11.2005 8:34:59   
Anonimen
Jana, glede CTGja ti lahko povem tako: tista krivulja za popadke je lahko tudi lari-fari. V osnovi bi morali neko mirno stanje nastavit na 20, potem pa začet vse skupaj risat, tako da nič ne pomeni, če je enkrat nižje, drugič višje. Se jim pač ne da resetirat mašine. To sem jaz videla šele v porodni.

Kar pa se zaznavanja popadkov tiče - meni jih pri ležanju na boku ni nikoli zaznavalo, so me prepričevali, da niso popadki, ampak da me pač malo boli. Potem pa je bilo isto v porodni sobi, krivulja je komaj kaj zanihala. Če pa sem ležala na hrbtu, so bili konkretni hribi. Babica je rekla, da je to običajno, če pa je trebušček še malo bolj obložen, kot pri meni, pa sploh.

Lepo zasneženo soboto vam želim!

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
26.11.2005 9:41:23   
Yasminka
Hola decembrke!
Vas je tale sneg kaj presenetil. Mene zelo daje, da bi se šla kepat - čeprav si ne predstavljam kako bi se sklonila. No... sneg je lep, dokler ni treba kam hodit oz. se vozit.
Moj user posted image se je lotil kidanja, jaz grem pa pečt drugo rundo medenjakov. Zjutraj sem se zbudila čist zaotečena. To se mi zadnje čase pogosto dogaja. Polna sem vode in v dnevu pridobim cca 2,5 kg, ki pa lahko čez noč izginejo. Tako zdaj ne smem nič slanega, sladkega, donata.... Sam koprivin čaj user posted image . Noge sploh ne dobim v čevlje. Ima še katera takšne probleme????
Pozdravček
J

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
26.11.2005 10:42:36   
micki
Hoj!
Da se še jaz malo javim.
Še malo, pa bo user posted image (ena nas je že prehitela-a je mogoče še katera?). Jaz že komaj čakam našega Marka.
Vas daje kaj strah (glede poroda)??? Mene mal stiska, se pa tolažim s tem, da bo moj user posted image  ob meni (upam, da priseben)! Včasih bi prav rada, da bi mi g rekel kdaj naj se zglasim v porodnišnici (datum, uro), saj me to čakanje kar ubija.

Someone: kaj so ti pa dal, da si bla "zdrogirana"? Kaj fejst močnega?

Glede zatekanja je tko: roke (predvsem prsti) imam kot rambouser posted image , z nogami nobenih problemov (še g se je čudil, saj sem imela kar nekaj težav z beljakovinami).

Yasminka: tebi kile vsaj zginejo (jst sm se v dveh tednih zredila za 4,5 kg)! Predvidevam pa, da to samo naš user posted image  raste, ker nimam težav z oblačili ipd. A ti imaš tud neslano dieto? Jaz sem jo imela dva tedna (fujuser posted image )-špagetov še pes ni hotel pojestuser posted image user posted image user posted image !!!!! Pomaga pa pivo!

ja, to bi blo to. Čuvajte se in upam, da nas bo katera kmalu presenetila z novičko o svoji štručki!!!

lp, Micki 

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
26.11.2005 12:47:33   
Anonimen
Someone: kaj so ti pa dal, da si bla "zdrogirana"? Kaj fejst močnega?


Po pravici povedano, pojma nimam. Čeprav sem "iz stroke". Jaz sem samo rekla, da rabim nekaj. Ti povem, da je bilo sprva pravo olajšanje. Potem se sicer začne spet stopnjevat, ampak bi bilo brez veliko huje. Popadke še vedno pošteno čutiš, vsaj tisti vrh, ne pa začetka in konca.

Maska pa je meni bila muka, ker sem imela občutek, da se dušim. Ampak sem se tudi s tem potrudila, ker je otroku primanjkovalo kisika.


(odgovor članu micki)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
26.11.2005 18:05:40   
cuma
Pozdravljene nosečke!
Ene imate zimsko idilio, drugi pa ... trenutno tako grmi in treska user posted image !
Moj dan je minil bolj umirjeno in brez posebnosti, moja sončica se skozi po malem kobaca po trebuhu, njeni gibi so vedno bolj umirjeni in na istih mestih.
user posted image Ste opazile kako razliko v apetitu?
Meni se je pred par tedni zelo povečal (smajlikižrezrezke) zdej pa se je spet umiril, oziroma me zapušča... Jedla bi samo še grisolino, sadje, kak jogurt. Drugo mi vedno bolj smrdi. Spečem pecivo in potem upam, da bo prišel kak sladkosned na obisk, saj se mi drugače pomika kar cel teden user posted image

Tako da, če se vam zalušta jogurtovega peciva z jabolki, ste vabljene k cumi!user posted image  Petkova večerna peka je obrodila, zdej je pa treba samo še pojest!user posted image

Imejte se lepo,
počivajte,
se kmalu spet tipkamo!user posted image
LP cuma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
26.11.2005 19:01:57   
BlankaT
Lep pozdrav!

Pri nas je cel dopoldan tako lepo snežilo user posted image , popoldan pa je začelo deževati user posted image . Tudi mene full vleče ven, da bi se kepala, pa sankala, samo si ne znam predstavljati kako bi se s tem trebuhom premikala in peljala po bregu user posted image user posted image .

Včeraj sem imela CTG in morem vam povedati, da sem se že malo razveselila, ko je začel zdravnik letati od enega zdravnika do drugega, saj sem mislila, da me bodo kr obdržali. Pa se je na koncu izskazalo, da je bil samo zdravnik bolj nesiguren in da se naš-a user posted image  še vedno super počuti v trebuščku. Tako, da imam sedaj naslednji CTG v četrtek 1.12. na PDP. Moj sinek in user posted image  že tudi nestrpno pričakujeta kdaj bo. Sin pridno vsak dan črta dneve na koledarju in vsakemu, ki pride na obisk pokaže kdaj bi naj dobili user posted image .

Drugače pa je moje počutje bolj tak tak user posted image . Trebušček mi vedno pogostejo otrdeva in moji obisk na WC so že zelo pogosti, večkrat celo brez pomena (verjetno so se začeli rahli popadki-no vsaj upamo).

Adventni venček sem tudi uspela narediti, tako, da sedaj samo še nekaj keksev spečem, če mi bo ratalo. Voljo sicer imam, samo težko dolgo stojim, tako, da bom verjetno kr mami pomagala pri peki in mi jih bo ona potem dala stran user posted image user posted image .

Sicer pa še  te dni na veliko jem sadje in zelenjavo, ker potem tega ne bom mogla, saj veste zaradi dojenja. Nimam pa nobenih posebnih želj po hrani ali pijači.

Lp, in prijeten preostanek večera vsem, Blanka.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
26.11.2005 22:51:38   
Pajaca
Evo pa smo preživeli lepo snežno dopoldne..... s tamalo sva kepali očka, se sankali (jaz vlekla sanke, ona skoz skakala gor pa dol porivat, pa spet gor).... no ja na žalost je zunaj dež in si jutri ne bom upala ven, ker bo sigurno vse ledeno.

Drgač pa predvsem čakam... imam še točno 3 tedne in upam, da bodo hitro minili. V tem času moram še nakupit novoletna darila (pa se mi ne da, sam da je nekaj za tamalo, za ostale mi je vseeno, če kdo ne zastop pa naj bo jezen in užaljen....). Narest nekaj okraskov, da tamali okrasim sobo in kuhinjo in tko, da bo bolj novoletno vzdušje.

Sem pa uspela spokat ruzak za v porodnišnico, pa kupit nekaj, kar bo dojenček prinesel tamali..... no ja saj je bila kar lahka izbira, čeprav se najbrž smešno sliši, a prinesel ji bo minija (avto... čist nora na minija). Ma ja tud DM ji bo baje prinesel velik tovornjak, v KS imamo DM, pa so bile ženske čist paf, da pa DM res ne more prnest tovornjaka punčki, da naj raje prnese kaj bolj punčkastega..... zakaj že???

No drgač pa je mene edino strah vožnje do porodnišnice, pa upam, da bom pršla lepo do njih, pa čeprav jim pol na hodniku rodim... ha ha. Porod bo pa že minil.... mene so prvič filal z vsem možnim, pa se mi ni poznalo, tamali pa tud ne......

Aja mi pa odštevamo s adventnim koledarjem... ha ha... je tamala dobila prejšni teden koledar, pa ker nisem vedela kdaj se to začne štet, tamala je pa pač hotla takoj načet stvar, sem ji dala en čokolatinček... no na koncu pa ugotovila, da če vsak dan poje enega, bo na rok pojedla največji čokolatin in tako mi zdaj odštevamo....

Uživajte in se še beremo!


(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
27.11.2005 0:38:59   
darjagp
Lep pozdrav še z moje strani. Končno mi je spet po dolgem času uspelo priti do računalnika, ker se je moj "ta velik" fant odločil, da bo hodil malo prej spatuser posted image .
Moj PD je 29.12. in bi želela roditi v Ljubljani, če bom do tja seveda prišla pravočasno, drugače pa mi ostane Šempeter user posted image . Za spol nisem želela izvedeti, mislim pa, da bo user posted image . Ime naj bo še skrivnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?