Anonimen
|
Midva z mojim dragim sva bila pa danes malce po nakupih. Praktično imava vse, ampak nekaj malenkosti se je pa vseeno še našlo. Kupila sva modro banjico za kopanje (tisti čebrički se mi zdijo nekako hecni/čudni). V trgovini sem skoraj naredila doktorat, ko sem brala, kako naj bi Anevtova steklenička vplivala na to, da novorojenček nima krčev - jaz, uboga reva s samo osnovno šolo, sem pa mislila, da je proti krčem čaj in ne steklenička. No, pa sem jo na koncu kupila, da vidim ta čudež. Za hec sva vzela še eno simpatično dudko, mimogrede pa sva se zgorzila še nad ceno umetnega mleka Aptamil 1. Škatla (če se prav spomnim, je na njej pisalo 2 x 450 g) je 3.000 SIT. In škatla je popolnoma drugačna od tiste, ki sem jo za Jana kupovala pred osmimi leti. Tista je bila modra, plačala sem jo cca. 1.000 SIT, imela pa sem jo za dva dneva. A mi katera ve povedati za to, ki jo zdaj prodajajo, koliko časa traja? Plenic še nisva kupovala in to iz enega samega razloga. Vsi naju sprašujejo, kaj naj prinesejo za dojenčka in ker sva se ustrašila, da bova imela potem vse potrojeno, če že ne početverjeno, sva lepo vsakemu posebej rekla, da naj kar plenice prinese. Bo še najbolj koristno. Zadnji trenutek sem se spomnila na povijalne plenice, na tetra pa šele, ko sem prišla domov, torej jih bom kupila naslednjič. Od kozmetike bom šla v lekarno še iskat tisto kremo, ki se jo uporablja pri vneti ritki, čeprav mislim, da je boljše hladilno mazilo, ki ga predpiše zdravnik in ti ga namešajo v lekarni. Tašča mi je danes povedala, da je posteljico s pripadajočimi stvarmi že kupila in zmenili smo se, da jo jutri pripelje k nam.Me prav zanima, kakšna je. Drugače pa... boli me tako ali tako vse, ampak se na to sploh ne oziram več. Mišice, kosti, vse po spisku med nogama... Vsake toliko časa me tam dol tako špikne, da me prime, da bi se kar pogledala, če kaj ven štrli. Jana sem rodila v dobri uri od prvega popadka in me je na trenutke kar malo groza, da bom pa tega doma, če bo kaj podobnega. Kar bi bilo še toliko bolj zoprno, če se dete odloči malce pohiteti po naravni poti, meni pa se obeta carski rez. No, ali bo ali ne, izvem 07.12., takrat naj bi mi tudi določili datum. Brce so takšne, da včasih komaj diham, na trenutke celo zaboli. Šteti se mi, po pravici povedano, niti ne da več, pa tista tabela gor ali dol. Tako ali tako je kar naprej zbujen, jaz pa preveč sklerozna, z listkom in kulijem v roki pa tudi ne hodim naokrog. Pravzaprav se potrudim, da čim manj migam in čimveč počivam, ker me res vse vedno bolj boliin me pošteno muči že tole sedenje v službi. Še nekaj dni, pa bo tudi to mimo. Z mojim dragim sva se dogovorila, da bom prve tri mesece z otrokom doma jaz, potem pa bo na porodniški on, jaz pa bom ušla nazaj v službo.
|