|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vsak čas bo DECEMBER...
16.11.2005 16:09:03   
Anonimen
Jaz sem spet v dvomih....tista želja, da bi bilo kaj prej, je danes v sekundi ugasnila, ko je g. rekla, naj pridem jutri na proženje. Zdaj pa res ne vem, s kakšnimi občutki se naj odpravim v porodnišnico. Poti nazaj očitno ni več user posted image . Pa MB tudi odpade, bova pač dva Štajerca imela malega Ljubljančana user posted image user posted image user posted image .
Punce, nič nimam proti Ljubljančanom, sama živim (zaradi študija in zdaj službe) tukaj že 7 let. Ampak sem vseeno mislila, da bom rodila v MB.

Fajn bodite, v miru preživite še tega pol meseca. Jaz sem vam javim enkrat drug teden. Trenutno imam samo eno željo - da ne bi predolgo trajalo.

(odgovor članu BlankaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
16.11.2005 17:26:44   
mml
Hej someone....potem boš pa le novembrka in ne decmbrka...no ja je že tako prav. Želim ti, da se vse hitro konča in boš imela user posted image  jutri že v naročju.
Držim pesti, da bo potekalo vse tako kot si želiš.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
16.11.2005 17:53:34   
kofetek2010
joj someone, a res? user posted image  

torej boš prva decembrka, ki bo že v novembru v dveh kosih user posted image

želim ti, da bi porod potekal hitro, brez bolečin in zapletov user posted image

drži se! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
16.11.2005 18:46:54   
BlankaT
Joj someone škoda, sem se že veselila, da bova mogoče le skupaj v sobi.

Držim ti pesti, da bo vse potekalo hitro in brez komplikacij. Pa obvezno javi kako bo.
Ti pošiljam par slončkov v pomoč user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

No sedaj pa vemo katera bo prva.

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 79
16.11.2005 19:08:18   
micki
evo, pa že gre prva decembrkauser posted image .
Tudi jaz sem danes bila na pregledu, dobila napotnico (za vsak slučaj) in moj g me je naročil na naslednji pregled 30.11, ob besedah:" Upam, da se še vidiva takrat."user posted image  
Moram priznat, da jaz tudi!!!! Nekak sem se navadla na idejo, da bom rodila decembra, pol mi pa tako zineuser posted image .
Beljakovine v urinu so izginle, pritisk je normalen, naš Mark pa je še vedno lepo vstavljen z glavico navzdol (celo malo nižje).

lp, Micki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
16.11.2005 21:29:07   
arielca
Someone, držim pesti in upam, da čimprej sporočiš veselo novico!!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 81
16.11.2005 22:00:19   
NRMM
someone držim pesti, da čimprej pocartlaš user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
16.11.2005 22:46:58   
Nannn
Hojla punce...

Oprostite da vam skacem v vas mesec ampak priznam da vas kar dosti berem in z uzitkom zvem kaj me cakam ko prihajam za vami...na momenete me je strah na momente ze komaj cakam da se zacne dogajat...someone zelim ti cim lazji porod in veliko srece user posted image user posted image

jana73 nekje sem zasledila da gres roditi v Postojno in v samem zacetku sem tudi jaz za Postojno in EA me pa zanima ce si ze bila na predavanjih in ce te nic ne skrbi a ti bo ratalo priti do Postojne ali ne?Mene na momente tudi to spravi v strah in sploh ne vem kdaj naj se odpravim od doma...ce zelis pa mi lahko napises preko ZS-ja...

Vsem decembrkam posiljam eno user posted image  da se vse srecno konca...

LP Nannn user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
16.11.2005 23:13:12   
XXYY
Hojla!

Someone, želim ti čim lažji porod user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No, pa boš le prva decembrka, ki bo rodila že novembra in še škorpijončka po vrhu (do 22.11.). Res ti želim hitri in udobni porod. Pa najbolj važno je, da bo mali/a zdrava. To so želje vseh.

Katera bo naslednja za Someone? Morda že jaz, bomo videli.

Drugače se nam čas že pošteno bliža vsem decembrkam, ki po mojem že vse nestrpno pričakujemo naših novih družinskih članov! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No, Someone, sporoči nam kdaj bo/je prišel ta lepi trenutek, ko boš stisnila k sebi nekoga, ki si ga nosila dobrih 9 mesecev, da ga spoznaš.

Veliko sreče! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 84
17.11.2005 0:45:00   
Anonimen
Ja, Someone, mislila sem to razdaljo.
In glede na to, da sem noseča 34 tednov in še malenkost, je potem 33 kar OK. Saj se tudi zredila nisem vsega skupaj nič (zdaj 9 kg).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
17.11.2005 10:13:33   
tinkamiška
U, pa se bo začelouser posted image user posted image user posted image  Someone, želim ti čimlažji porod, joj, kako fino, da boš lahko že stiskala svojouser posted image

Lepo bodite!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
17.11.2005 11:57:35   
mujcek
Someone veliko veliko sreče pri porodu in veselo stiskanje z user posted image !

Jaz sem bila danes spet na ctg-ju in še vedno ni popadkov, le user posted image user posted image  sta bila precej nemirna in sta hotela pokazati kaj vse že znata user posted image ! Ravno v tistem času, ko sem bila tam je ena srečka dobila svojega srčka in tako sem si želela, da bi bila na njenem mestu...
No pozneje sem imela še pregled in še vedno se nič ne odpiram; G je rekel, da bi bilo dobro, če bi počasi rodila, če ne bo še teden dni nič pa mislim, da mi bodo sprožili-vsaj tako sem si jaz razlagala njegove besede!
No pa počakajmo................user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 87
17.11.2005 13:11:08   
arielca
Očitno decembrke postajamo vse bolj nestrpne.

Jaz sem imela danes pregled in je vse OK. Nimam kakšnih posebnih problemov (že veselo trkam po lesuuser posted image user posted image ), tako da mi je G dala napotnico in datum za CTG in napotnico za porodnišnico, pri njej pa se oglasim samo če me bo kaj zanimalo oz. bi se mi zdelo narobe. Meni je to malo čudno, ampak... Ona že ve. user posted image  je obrnjen/a z glavo navzdol in se preteguje po trebuhu. Danes smo poslušali tudi srček in je OK.

V prihodnjih dneh bom oprala in zlikala preostale cunjice in plenice, postaviti je treba košek pa narediti prostor za previjanje,... Dela na pretek, čeprav imam večino stvari že kupljenih in potrebujem le še stvari iz lekarne (fiziološko raztopino, alkohol, mandljevo ali olivno olje in hladilno mazilo). Aja, zanima me, kaj ste še kupovale od kozmetike in podobnih pripomočkov?
Pri nas je s kozmetiko takole:
- trdo milo za kopanje, 
- Bubchen krema za ritko,
- Bubchen krema za veter in mraz (jo bom verjetno potrebovala kasneje),
- škarijce za nohte,
- glavnik in krtača
- posodice za vodo, vato,...
Ostalo:
- cikcak vata,
- zloženci,
- krpice za umivanje,
- 20 tetra plenic in 5 povijalnih (na začetku bom široko povijala),
- plenice Newborn za enkratno uporabo.

Hm... mislim, da je to to. Pa upam, da katera še malo dopolni seznam, doda kakšno idejo, da bomo zares pripravljene user posted image user posted image user posted image !

Pozdravček!!!!

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 88
17.11.2005 14:59:06   
BlankaT
Arielca pri nas imamo zelo podoben seznam kozmetike, razen, da imam Penaten kozmetiko. Jo je že moja mami uporabljala pri meni in sestri in jaz nato pri prvem in sem bila zelo zadovoljna z njo. K tvojemu seznamu bi še samo dodala:
- olje
- lovorjevo mazilo (pomaga pri krčih).

To bi bilo vse.

Jaz se spravljam spakirati stvari za v bolnico pa se nekako ne morem spraviti zraven. Verjetno mi narava govori, da imam še veliko časa.

Malinin čaj pa tudi lepo pijem user posted image user posted image user posted image , upam, da mi bo pomagal user posted image .

Lp, Blanka.

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 89
17.11.2005 18:05:44   
XXYY
Živjo tudi od mene!

Pri nas smo pa tako kupili:

- madljevo olje
- fiziološko raztopino
- alkohol
- zložence
- vata
- bepanthen mazilo (roza)
- ribje mazilo
- vložilni robčki
- trdo milo za kopanje (Nivea)
- šampon + kopel (Nivea)
- krema za veter in mraz
- 2 dude (kavčuk + silikon)
- flaške (komplet AVENT)
- krtačka + glavniček
- škarice
- krpice za umivanje
- Baby dream plenice (dvojka)
- 2 lavorčka za vodo
- lekarniško hladilno mazilo za ritko

To mislim, da je tudi vse, že to se mi zdi, da sem preveč nakupila.

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 90
17.11.2005 21:49:14   
Pajaca
hojla!!!

Evo včeraj sem imela spet pregled pri g. Nič posebnega, ctg ok, železo čist na psu, sem dobila tablete, pa mal manj cukra moram pojest. No ja bo že. V pondelk mam pa UZ pa bomo videli kaj bo tam povedal.

Drgač ste pa vse ful pridne in imate že ful nabavlen. Jaz kozmetike nimam nič, oz moram nabavt
* hladilno mazilo za ritko
* zloženčke
* fiziološko
* pamperske
Ostalo pa bomo po potrebi. Robčkov mam celo goro, škarice, glavniček in podobno imam. Kremo in tisto za veter imam od Nivee, karkoli sem drugega probala sem metala stran, se mi ni fajn razmazalo.

Kot se spomnim sem na začetku tamalo umivala kar z navadno žajfo, pa namesto mandlejvega olja se lahko uporabi tudi olivno, tega mam polno. Dudo smo nabavli, eno flaško tudi. To je to.

Pa ja celo nekaj cunjic sem dala v vrečo, da jih bom vzela s sabo v porodnišnico, ker jih je prvič zmanjkalo, pa da bom mela s sabo že za domov cunje, moje mi bodo pa prnesl en dan prej. Mi je blo tko smotano prvič ko sem čakala ko budala da moj pride, pol sem se mogla pa še oblačit in tamalo oblečt, pa je šlo enega časa za bv, tko bom pa vse mela in sam mulca v lupino pa šibamo.

No evo fino se imejte, jaz grem zdaj mal počivat.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 91
18.11.2005 5:56:30   
micki
Živjo!
Kako lepo je videti, da vse pridno spite (jst sm pa že eno uro pokonc). Že en teden ne morem spat ponoč (poleg zbujanja, tekanja na wc-pa čeprav za nekaj kapljic, še zgaga....), še moj user posted image se je nalezel "user posted image  sindroma insomnije" user posted image ! Pa da ne omenjam, kako naš korenjak začne že ob 5-ih zjutraj brcatuser posted image  (sam, da je gospodiču fajn).

Kako pa kaj vaši otročički? A katera ve kaj je z someone (je že rodila)?
Kako pa kaj z sanjami? Jaz vsako noč sanjam poroduser posted image , tko da se mi že rahlo meša pol že čez dan-verjetno me je zato tud strah porodauser posted image ?!

Evo, se je že zbudu moj user posted image , tko da grem na jutranjo kavico.

lp,user posted image  Micki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
18.11.2005 8:09:41   
cuma
Čau punce!user posted image
Kako je someone???A je že kej novga?
Zdej pa se tudi mi približujemo nizkemu štartu!?user posted image
Jaz sem imela v sredo pregled:
user posted image prvič sem imela ctg - vse ok
user posted image  naša mala je še vedno v zadnjični ustavi - dobila sem napotnico za CR
user posted image  v nobenem primeru ne bom rodila na dan PDP 9.12.
G me je naročila v porodnišnico že 5.12. za pripravo na CR, torej sklepam, da bomo rodili 6.12. na Miklavžauser posted image , razen seveda, če bo Ema želela prej.
user posted image  odločila sem se, da bom rodila v Izoli in sicer s spinalno analgezijo, da bom budna med porodom in bom lahko čimprej dojila.
user posted image  v pon. sem bila na predavanju za epiduralno in na pogovoru z anesteziologinjo - za vsak slučaj, če se naša mala premisli in se do 5.12. obrne. Obe anesteziologinji sta naredili name zelo dober vtis.user posted image
user posted image  doma sem po par dneh intenzivnega gnezdenja že vse pripravila...zdej pa samo še čakam, kdaj bo. No, vmes bi rada še zvedela od mentorja, da lahko dam vezat diplomo user posted image . Če mi slučajno uspe diplomirati še na drugi smeri do poroda, bom najsrečnejša srečka nosečka pred porodom.
user posted image Zdej pa grem na zajtrk, topli kruhki že dišijo...user posted image  in moja user posted image  tudi!
user posted image  Končno imamo SONCE!!!!Jaz obožujem burjo!
Vsem vam želim krasen konec tedna in lepo se cartajte s svojimi trebuščki, dokler jih še imate!
LP cuma

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 93
18.11.2005 10:45:08   
mujcek
Dobro jutro [sm=zaspan.gif" border=0>

Tudi jaz sem imela težave s spanjem; zvečer nikakor nisem mogla zaspati in sem se zjutraj prisilila, da se dalj časa ležala-samo da prej mine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif]

Ko ravno berem o diplomski nalogi se vam moram potožiti! Jaz sem diplomirala pred pol leta in sedaj sem izvedela, da bo podelitev diplom v začetku decembra; to pa pomeni, da nikakor ne bom mogla iti, ker bosta takrat prispela moja srčka, če pa bosta prišla kaj prej pa tudi ne morem iti, ker ju ne morem samih pustiti tako dolgo-podelitev imamo na drugem koncu države

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 94
18.11.2005 11:25:37   
Pajaca
Ah ne skrbi zarad podelitve diplome. Men je blo to kr neki. Podelitev je bla skoraj leto po moji diplomi in mi sploh ni potegnil, da je kao podelitev. Se mi je zdel, tist trenutek ko so mi po zagovoru dal tist pildek s potrdilom, da sem diplomirala dost bolj fajn. tko da sem šla na podelitev, ker je moj šef vztrajal da grem, ker je to kao ful pomemben dan, pa še študiski dopust mi je dau pa bil ful ponosen. Tko da edin kar je fajn je to, da srečaš sošolce s faksa, ostalo je pa kr neki.

Mene tud tole spanje daje. Čez dan bi sam spala, ponoči pa gledam v luft..... ma naj pride že mulc ven, da bom lahko normalno živela......

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 95
18.11.2005 11:34:18   
Mabo
Pajaca ima kar prav glede podelitve diplome - nič posebnega. Mogoče lahko rečem, da so najbolj ponosni še starši, če jih seveda povabiš zraven.

Ma, mene pa zanima, kaj ti sploh delajo na CTG-ju, koliko časa traja in ali je lahko dragi zraven? Ti CTG dela G ali babica?

Hvala za odgovore in lep dan želim vsem srečkam user posted image .

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 96
18.11.2005 12:17:36   
mujcek
Hvala za tolažbo; edina dobra stvar pri tem je, da bom imela najlepši možni razlog, da ne bom šla!  

Ctg se meni ne zdi nič pomembnega, vsaj dokler nimaš popadkov. Tam ležiš 20-30 minut, na trebuh ti nastavijo kroge, eden meri popadke, drugi pa otrokov srčni utrip. Edino kar je fajn je to poslušanje srčka.
Mislim, da so moški lahko zraven; ctg meni nastavlja med. sestra; rezultat pa pogleda G.
Pa še to: ctg nekatere user posted image  grozno vznemirja; moja dva sta na prejšnjem bila lepo mirna, včeraj pa sta se tam najhuje premetavala in brcala, tako da so mi morali tiste kroge prestavljati...

(odgovor članu Mabo)
Neposredna povezava do sporočila: 97
18.11.2005 13:04:10   
mml
Ja Mujcek, kar se tiče podelitve diplome...meni je bilo tudi precej brez veze...par govorov, nekaj svečanih pesmi, potem pa dolg seznam in formalen stisk roke in izročitev diplome...skratka nič vznemirljivega, lahko mirne duše preskočiš, ne boš nič zamudila user posted image .
Jaz sem ravno s pregleda...na CTG je bila user posted image  danes prav živahna, tako da smo v 10 minutah zadevo zaključili, o popadkih ne duha ne sluha. Potem pa čakanje, da je G začela z ambulanto, potem pa povem, da sem ok in sem že zunaj z navodilo, da imam spet pregled naslednji teden...skratka ne razumem dobro teh pregledovuser posted image . Sicer pa kg na +10,5, pritisk OK, v urinu nekaj več bakterij (najbrž zaradi masaže presredka), beljakovin ni...
A mogoče katera ve ali začnejo z ginekološkim pregledom šele ob roku oziroma po PDP ali že kaj prej? Jaz sicer nimam občutka, da bi se kaj dogajalo, ampak vseeno bi bilo pa lepo slišat....recimo, da se maternični vrat krajša in mehča...no ja očitno bo treba še malo počakatuser posted image . Sicer pa glede na to, koliko časa sva čakakla na nosečnost, bo tole čakanje pravi mačji kašelj user posted image .
Me pa veseli, da smo decembrke končno malo bolj zgovorne...upam, da bomo še bolje.
Vsem user posted image , njihovim user posted image  in seveda user posted image  želim čudovit konec tedna, uživajte v sončku

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 98
18.11.2005 14:13:46   
mujcek
jaz sem imela od 34t vedno tudi pregled ali se kaj odpiram. Drugače pa G pogleda listeg od ctg-ja, vpraša ali so kakšne težave in že smo na koncu!
Je pa res, da mi je ta pregled zelo neprijeten in kar malo boleč!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 99
19.11.2005 7:18:15   
Anonimen
Še en lep jutranji pozdrav iz ledeno mrzle Ljubljane!
No, Cuma, torej naš Robert (če je res Robert) ne bo edini decembrček, ki bo (očitno) prišel na svet s carskim rezom. Razloga za carski rez pri naju dveh sicer nista enaka, amapk vseeno.
Jaz sem še vedno OK. Včeraj sem klicala v porodnišnico v Ljubljani in se naročila za pregled pred predvidenim carskim rezom. Tam bodo dokončno odločlili, kako in kaj. Dobila sem datum 07.12., tam pa moram biti ob 7:30 zjutraj in tešča. In vse skupaj, karkoli bodo že počeli z mano, bo trajalo predvidoma do 14:00, pa še zajtrk in kosilo naj bi dobila tam, so rekli. A mogoče katera ve, kaj tako dolgo delajo na tem pregledu?
Če bodo odločili, da bo zagotovo carski rez, bom rodila v Ljubljani, kjer imajo konec koncev le največje strokovnjake v državi, če pa ne bo nujno, obstaja še možnost za Postojno. In ker bom 07.12. tudi dobila datum za carski rez, če bo, jih bom poskusila prepričati, da naj bo to 12.12., saj imam takrat prvi PDP (po zadnji M), pa še datum je lep. Drugače pa kadarkoli, samo da bom za Božič že doma.

(odgovor članu mujcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?