Anonimen
|
Ku-ku še od mene... Danes sem imela pregled. Ginekologinja pravzaprav sploh ne ve, kaj naj z mano počne, ker sem popolnoma v redu. Naj bi imela po današnjem pregledu enega čez 14 dni (kasneje na en teden), ampak me je naročila čez 3 tedne, 02.12., ker niti ona ne bi vedela, da sem noseča, če ne bi imela trebuha. Nobenih težav, skratka. Nič otekanja, kilogrami počasi, ampak vztrajno gor (trenutno +9), kri OK, voda OK, pritisk OK (110/60), srček bije primerno, dete tudi primerno brca, trebuh raste (pojma nimam, kakšna številka bi morala biti pri tisti meritvi, ampak moja je 33). Zaradi vseh dodatnih dejavnikov tveganja pri meni (kadilka, stanjšana mrežnica zaradi dioptrije) mi je danes ginekologinja napisala napotnico za dodatne preglede na Ginekološki kliniki v Ljubljani. Jutri se moram naročiti za enkrat do konca novembra (02.12. moram imeti izvide s sabo), da mi opravijo neke preglede, na podlagi katerih bodo oni dokončno odločili, ali grem na carski rez ali ne). Preverili bodo tudi morebitno večjo kalcinacijo posteljice in izmerili pretoke skozi popkovino. Mogoče še kaj, če se jim bo zdelo potrebno. Tam mi bodo menda povedali tudi vse o možnostih EA, o kateri vedno več razmišljam (moj bolečinski prag ni ravno pohvale vreden), ampak ginekologinja je rekla, da če bom šla na carski rez, bom tako ali tako pod narkozo, tako, da je vseeno. Istočasno s tem pregledom grem tudi na ogled porodnišnice v Ljubljani (menda se je v 8 letih pošteno spremenila) in potem se bom dokončno odločila, ali LJ ali PO (kajti za carski rez v PO moram menda imeti od ginekologinje posebno napotnico), pa še prej moram iti tja na posvet. Oprema? Hja... trenutno imam posteljico z baldahinom (na koleščkih), dva vozička (pojma nimam, katere znamke in modeli), dve lupinici za nošenje, osnovna oblačila in osnovne malenkosti. Naslednji teden bosta tašča in tast prinesla posteljo (leseno, z jogijem), mama pa tako ali tako vztrajno sproti nosi oblačilca. Naslednji teden, pri plači, greva jaz in moj dragi še malce pokukat v BTC, da kupiva povijalne plenice, pa dudo, pa banjico, pa šampon za dojenčjke in take malenkosti, ampak to je v bistvu vse - osnovo imamo že zdaj. Moj zadnji delovni dan oz. delovna noč, če bo vse tako, kot načrtujem, bo v noči s 30.11. na 01.12., potem pa bom lepo sedela doma, delala nič in čakala, da se naš Robi (če je res Robi) odloči priti ven. Jana73... povzetek pa dobiš...
|