|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
8.11.2006 20:54:09   
MojcaG
aja, tudi jaz sem nekaj časa nazaj kupila to knjigo, in se samo za glavo držala, kako bom tole izvedla, namreč da bi sama zaspala... ker nisem sposobna pustiti liu jokati... in taisti dan je liu začela ful bolj trdno spati, praktično brez prebujanj, kot da bi vedela, da imamo nekaj v planu..user posted image  in zdaj sem tudi vedno manj prisotna pri uspavanju. umirim jo v naročju, potem jo pa dam v kinderpet. je tako utrujena, da se ji ne ljubi več bizgat po njem, kar mi je prej počela.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
8.11.2006 21:00:50   
Aja32
Mojca, ja, dobra je, da obvlada že toliko "besed"!!!user posted image user posted image user posted image

No, pri nas non-stop čeblja, nekatere "besede", če se temu lahko tako reče,  recimo dostikrat ponovi:
ti, ti... (vnes ti še s prstkom kaže)
mama
dabu dabu (pojma nimam kaj bi to pomenilo)
ama
brrrrrr (to vem, da je avtomobiček)
Če recimo kdo od nas (ati, mami, babi, teta) pride domov, razlaga v svojem jeziku cca. deseti minut, krili z rokami in na veliko čeblja... Kaj nam pa hoče povedati, pa zaenkrat še ne vemo... user posted image user posted image user posted image

LP A

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
   [Brisano sporočilo]
8.11.2006 21:31:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MojcaG)
  Neposredna povezava do sporočila: 2103
9.11.2006 8:16:19   
AKŠ
ojla punce....

nalin!!! čestitke za službo!!! se prileže a ne?

mi smo pa "spet" prehlajeni in vročični.....jemo bore malo, pijemo fulll veliko, spimo pa skoraj NIČ!!!! noči so prava nočna mora - sploh zame, ko morma po teh nočet vstat ob 4:40, da se zrihtam za službo......

kar se pa besed tiče je pa pr nas takole

mama
ata
baba (to je babi)
dede (dedo)
taki (naš kuža z imenom Tarky)
opa (vedno kadar pade ali pa se spotakne)
nam nam (kadar je lačna)
ti ti (ko komu požuga s prstom)
ajš (pomeni ajs - ko kaj ne sme, pa to vseeno nrdi)

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
9.11.2006 8:21:42   
AKŠ
še to - kakšen dober teden imamo obdobje čebljanja, ki je preseglo vse meje....vsakič ko vidi koga doma, da govori po telefonu, želi tudi on govorit.....ko dobi telefon v roke, mal tipka po njemu, potem pa sedi : "grgrgrgr, gugugugu, dledledlele,.....

in to traja pet do deset minut - ko ji vzamem telefon pa se joče k zmešana....pol pa še bolj čeblja  - ampak to je potem zelo jezno in glasno čebljanje.....kolk jo je luštn gledat.....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
9.11.2006 8:34:14   
soncek&luna
uh kaj vasi ze vse znajo...

moj skrat se ponavadi pogovarja z igracami, ko se igra... pa se krega na njih

spanje pa pri nama ni vec problem.... zvecer se med pol sedmo in sedmo greva kopat, potem je mlecna vecerja, se se mal cartava al pa se igra z igrackami in ko mu recem greva ajat, vstane in gre sam do posteljice, da ga sam not polozim, prizgem CD, ugasnem luc, mu dam lubcka in grem ven iz sobe. zaspi sam ze skoraj dva meseca, to, da pa sam gre do posteljice je pa nova fora ta teden user posted image
sicer se ponoci vcasih se buja 1-5 na noc, vcasih zaspi sam nazaj, vcasih mu moram dat caj

zdajle je prisel precekirat kaj pisem user posted image

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
9.11.2006 9:49:52   
Udb
Ja, torej.
Midva nazaj iz sistematskega - 13kg, 81cm. Vse OK, bil cepljen.

Drugače pa ne vem, no! Pri nas govor ni aktualen. Ponovi nič, on govori samo po svoje. Tako da še nisem besede doživela. user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
9.11.2006 12:29:02   
KBM
No pa naj še jaz malo napišem kako je z našo Karin z besedami!!
In sicer:
ada - (ata)
mam - (mama)
amam - (če je lačna)
ne ne ne ne - (če ji kaj ne paše)
dej dej dej - (ne vem glih kaj s tem hoče povedati,velikoktrat čeblja,če gleda kakšno igračo ali pa lista knjigco)

Je pa res,da je odvisno od dneva,včasih je kot mala ragljica,včasih pa nič!!user posted image

Drugače pa spimo kar lepo in pridno
- popoldan gremo spati od 12.00 in spimo do 15.00
- zvečer gremo pa spati včasih ob 19.00 - 19.30,spimo celo noč,zjutraj se pa zbudimo okoli osmih pol devetih!!

No pa še nekaj,danes me fizioterapevtka vprašala,če še dajem AD3 kapljice?
Ker sedaj je spet takšen čas,ko ni sončka in je pametno če ji še dajem!!
Sicer jih tako ali tako dajemo kaj pa vi?

Lp Mojca

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
9.11.2006 13:59:53   
Udb
Glede AD3 kapljic - ravno danes mi je pediatrinja rekla, da naj mu jih dajem še do pomladi (ker pač manj sona, pa mečava še ni čist zaraščena, pa da ne bodo premehke kosti glede na težo).

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
9.11.2006 20:01:25   
nana 27
Ja, Mojca, naš zaspi tudi v stolčku za hranjenje, v vrtcu pa je dvakrat baje v krožniku user posted image  Uspavanje izgleda tako, da ga vzamem v naročje, da v miru pije mleko. Včasih zaspi na flaški, včasih pa ga dam v posteljico, v roke flaško in prižgem zvezdico, ki riše medvedke na stropu. Ko je glasbe konec, že sladko spančka, ga le še pokrijem in odstranim flaško. Čez dan pa ga dam direkt v posteljico, prižgem zvezdico in flaško v roke in tudi takoj zaspi....tok tok (da bi le trajalo).Drugače pa so vaši hudi govorci user posted image  Pri nas sicer nekaj "govori", ampak ga ne razumemo user posted image  Seveda pa razumemo naslednje "besede" oz glasove:- dada, mama, ne ne ne, na na (še nisem čisto pogruntala - mogoče, ker me vsi doma kličejo Nana, pa je malo zmeden), va va va (oponašanje psa), brrrr (vse, kar ima kolesa) pa še kaj, ampak se zdajle ne spomnim. AD3 kapljic oz D3 kapljic mu ne rabim več dajat, ker je fontanela lepo zaprta. Ugotavljam pa, da imam velikana med oktobrčki - 86cm user posted image  Zanima me, kdaj in kako čistite zobke? Ali dajete fluorove tabletke?

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
9.11.2006 21:22:08   
MojcaG
user posted image  sej sem rekla, ful mi je svetovno videt (zaenkrat samo po tv), ko otroci zaspijo med hranjenjem, pri liu tega sigurno ne bom doživela...user posted image  ko smo že pri hranjenju, niti pod razno je ne smem več hraniti jaz, ali kdo drug. SAMA hoče jesti, lahko ji le pomagam pri držanju žlice, da ni ravno hrana vsepovsod. najraje pa je kar z roko. mi je mož povedal, ko je šel v vrtec po njo danes, da je tudi v vrtcu tako, ni se pustila hranit, ampak je z roko pojedla. user posted image  gre hitreje kot z žlico. in tudi nosit se več ne pusti, hoče hoditi, vendar se hoče držati enega za roko. rabi sprehajalca. če jo vzamem v naročje, sitnari in se zvija. prve mesece svojega življenja pa je hotela biti izključno na rokah!user posted image  

mi si umivamo zobke po večerji, v bani, med kopanjem. ji dam ščetko z pasto (tisto, ki jo lahko poje) in seveda hoče sama. ampak ji vseeno malo asistiram pri teh sedmih zobkih, ki jih ima. fluorove tabletke ji dajem, predvsem na njeno spodbudo, med previjanjem, ko začne "njam njam". to pomeni, da hoče tabletko. in to tako, da jo dam najprej v svojo dlan, pa jo potem s prsteki sama poišče - tako da ne vidi v roko, na slepo. ma, mi moramo vsako zadevo naredit zanimivo in jo popestriti, da ji je izziv. potem sodeluje 100%.

no, danes sploh ni hotela uspavanja na mojih rokah. se mi je zvijala in sem jo dala kar takoj v kinderpet in je zaspala! sama! user posted image  (čudeži SE dogajajo)user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
9.11.2006 21:25:35   
MojcaG
"nana" pa pri nas pomeni babi (in ena in druga). od kod je to pobrala, nimam pojma. tudi mačke imenuje "dahi", in tudi nimam pojma od kod user posted image . imajo tile naši otroci res svoje kitajščineuser posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
10.11.2006 8:01:32   
Udb
Glede fluorovih tablet - kdaj ste to dobile? Pri zobarju ali pediatru? Meni ni noben nič omeniluser posted image

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
10.11.2006 12:02:54   
MojcaG
tabletke smo dobili v posvetovalnici pri šestih mesecih.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
10.11.2006 21:06:50   
KBM
Lep pozdrav!!

Mi smo tudi dobili tabletke že pri 5 mesecih pri pediatrinji!
Glede ćiščenja zobkov pa takole,mi jih čistimo zjutraj in zvečer in sicer brez problemov,pa še tisto zobno pasto imam,ki jo lahko pogoltne,tako,da prov uživamo,ko čistimo zobke!!user posted image

Lp Mojca

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
13.11.2006 18:45:53   
Udb
Kam ste se skrile oktobrke? 

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
   [Brisano sporočilo]
13.11.2006 20:01:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 2117
14.11.2006 8:33:43   
AKŠ
k nore user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
14.11.2006 10:32:51   
Udb
user posted image user posted image  Kaj pa?

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
14.11.2006 11:58:53   
nana 27
Ojla! Jst velikokrat pogledam, če kaj dogaja z oktobrkami, pa ni nič in grem na druge debate user posted image   Trenutno sva z Mihom doma, ker imam dopust in se imava super. Drug teden pa gre spet v vrtec, jaz pa dinčke služit.  Kako so kaj vaši škrati? Zdravi? Zadovoljni v varstvu? Jst sem mu po vašem nasvetu (Udb, hvala!!!!!) začela dajat sirup Echinacea Bimbi in močno upam, da bo glede bolezni kaj bolje. Ali je treba dajanje tega sirupa kaj prekiniti? V navodilih nisem nič zasledila. Aja, kako si?...še kakšen mesec pa lahko mali razgrajač pokuka na svet, če se mu/ji bo tako mudilo kot bratcu? Kakšne čevlje ste jim ali jim boste kupile za sneg?     

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
14.11.2006 13:18:09   
KBM
Dober dan!!

No v primerjavi z vami,ki ste full pridne in delate,jaz zaenkrat še ne imam še porodniško do 4.12,potem pa bomo videli kako bo!!user posted image

Ja glede obutve za v sneg,smo mi kupili kar škornjčke,ki so notri fajn podložene - tople!!

Mi tudi pijemo vitaminski sirup in sicer KinderVital!
Res pa je ,da zaenkrat(moram potrkati)nismo bili nič bolani!Pa tudi reakcije nismo imeli nobene od cepljenja!user posted image

V ponedeljek imamo pa zobozdravnika!!Bomo videli,kako bo pokazala zobke,mislim,da bo kar problem!!user posted image

Lp Mojca

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
   [Brisano sporočilo]
14.11.2006 17:56:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu KBM)
  Neposredna povezava do sporočila: 2122
15.11.2006 7:33:26   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27
začela dajat sirup Echinacea Bimbi in močno upam, da bo glede bolezni kaj bolje. Ali je treba dajanje tega sirupa kaj prekiniti?
JA, lahko mu ga daješ 3 mesece, nato prekineš za vsaj 1 mesec. Potem lahko nadaljuješ.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
15.11.2006 11:35:32   
nana 27
Udb, hvala.  Ali imajo vaši oktobrčki/oktobrčice občasno hude sanje? Miha me na vsake toliko ponoči prestraši, ker se tako grozno joka, kriči dokler ga ne vzamem k sebi v naročje in nato kar vzdihuje, kot da bi se prestrašil. Ne verjamem pa, da bi bilo to od zob pa tudi ušesa ga ne bolijo. Drugače je pa zunaj prav lepo vreme in ga je treba izkoristit. Lansko leto tak čas je snežilo.  Lep dan!  

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
15.11.2006 12:14:53   
KBM
Lep pozdrav!!

No pri nas se včasih naredi,da se mi zbudi ponoči in joka,samo ne veliko samo malo zajoka in nazaj zaspi,je pa res ,da se ji mogoče kaj sanja!!

Glede vremena je res super,mi smo večino zunaj na sončku skoraj cel dan,razen kar gre ob 12.00 spat,potem pa kosilo in spet ven!!
Res je lepa jesen!!Jo je treba kar izkoristit!!

No,vas moram nekaj vprašati,ali imajo že vaši sončki zaprto fontanelo?
No pri nas je še odprta,kako je pa pri vas?

Lp Mojca

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?