MojcaG
|
sej sem rekla, ful mi je svetovno videt (zaenkrat samo po tv), ko otroci zaspijo med hranjenjem, pri liu tega sigurno ne bom doživela... ko smo že pri hranjenju, niti pod razno je ne smem več hraniti jaz, ali kdo drug. SAMA hoče jesti, lahko ji le pomagam pri držanju žlice, da ni ravno hrana vsepovsod. najraje pa je kar z roko. mi je mož povedal, ko je šel v vrtec po njo danes, da je tudi v vrtcu tako, ni se pustila hranit, ampak je z roko pojedla. gre hitreje kot z žlico. in tudi nosit se več ne pusti, hoče hoditi, vendar se hoče držati enega za roko. rabi sprehajalca. če jo vzamem v naročje, sitnari in se zvija. prve mesece svojega življenja pa je hotela biti izključno na rokah! mi si umivamo zobke po večerji, v bani, med kopanjem. ji dam ščetko z pasto (tisto, ki jo lahko poje) in seveda hoče sama. ampak ji vseeno malo asistiram pri teh sedmih zobkih, ki jih ima. fluorove tabletke ji dajem, predvsem na njeno spodbudo, med previjanjem, ko začne "njam njam". to pomeni, da hoče tabletko. in to tako, da jo dam najprej v svojo dlan, pa jo potem s prsteki sama poišče - tako da ne vidi v roko, na slepo. ma, mi moramo vsako zadevo naredit zanimivo in jo popestriti, da ji je izziv. potem sodeluje 100%. no, danes sploh ni hotela uspavanja na mojih rokah. se mi je zvijala in sem jo dala kar takoj v kinderpet in je zaspala! sama! (čudeži SE dogajajo)
|