RE: JUNIJKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Nomika* -> RE: JUNIJKE (5.12.2005 10:33:12)

Pozdravljene!

Sem tudi jaz bolj bralka kot pošiljateljica sporočil, pa sem rekla da še jaz napišem besedo ali dve.
Mi smo v 11. tednu, 13.12. imamo NS , kamor bo šel tudi moj lubi. Oba že komaj čakava, da vidiva pikico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. On je še ni videl, in mislim, da se bo sploh začel takrat zavedati, da bo očka. Sedaj se pomoje sploh še ne.

Trebušček je še vedno samo rahlo napet, joškice še bolijo.

Imam pa drugo težavo: moja prebava je postala še bolj lena kot ponavadi, pa sem vsa napihnjena in napeta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Sem probala že suhe slive, namočene in ne, kuhane krhlje,...
ne vem kaj naj naredim da se mi uredi, a ima katera kakšen nasvet?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lep pozdravček na ta sivi ponedeljek vsem!


[sm=rozica.gif] Nomika*




MATEJA -> RE: JUNIJKE (5.12.2005 11:54:28)

Hello junijke, da še jaz dvignem malo povprečje tega našega "lenega" pisanja. A ni lepši ta praznični RR?? Komaj čakam delat božično drevčko in jaslice, pa da bodo mesta praznično okrašena. Joj, najlepši mesec mi je december (in pomladanski maj seveda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Jaz sem super, dragi me razvaja (zlat do konca), skratka nič mi ne manjka. Če bo tako do konca, bom najsrečnejša srečka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Glede prebave Nomika sem tudi jaz bolj švoh in po dolgočasnem in mukotrpnem sedenju na wc školjki komaj kaj rata [sm=smiley9.gif], ali pa včasih pomaga kava na tešče (če nimaš slabosti zjutraj) ali pa kakšen jogurt (Bio-aktiv od Dukat (HR)). No javite se kaj. NS imam v četrtek in komaj čakava z [sm=love.gif] da vidiva najino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Vam sporočim, kako je šlo. Pišite kaj. LP.




malaluna -> RE: JUNIJKE (5.12.2005 13:11:56)

Hej hoj!
Danes je tak čuden zaspan dan. Sem v službi in ves čas mislim samo na domačo posteljo. Čeprav sem se ponoči naspala, sem zdaj vsa matasta in vse bi dala za kakšno uro spanja. Ampak, ker sem v službi to ni izvedljivo. No ja bom že preživela.
Jaz imam nuhalno v sredo. Komaj čakam, po drugi strani me ja pa kar strah. Upam samo da bo vse o.k.
Punce povejte mi ali ima katera doma hudo, hudo razvajenega psa? Jaz imam doma eno črnuhinjo. Ima ful lepo dolgo dlako pa velika je kot zlati prinašalec. Zdaj me je pa počasi začelo malo skrbeti, kako bomo potem, ko se bo man trem pridružil še naraščaj.
Naša Nera, tako je namreč ime psički, spi nareč na postelji, med mano in mojim fantom. Zdaj mi je ful grozno, da bi ji prepovedala iti na posteljo, ker je za njo to kazen in bo mislila da je brez pravega razloga kaznovana. To pa nočem. Problem je v tem, da živim še z mamo in je moja soba, prostor v katerem spim in se poleg tega zadržujem še preostanek dneva. Naša Nera je navajena biti ves čas v moji sobi in zato jo ne smem zapreti ven. Tega niti nočem.
Upam samo, da bo otrok spal v svoji posteljici in potem v bistvu ne bo težav. Drugače je Nera najbolj prijazna psička na svetu. Upam da ne bo ob prihodu novega druženskega člana ljubosumna. Dejstvo je da je ne bomo zapostavljali in se bomo še naprej z njo ukvarjali toliko kot do sedaj. Res je da bo težko, ampak sama si želim, da bi bila moj pes in moj otrok najboljša prijatelja. In ne da bi otrok psu predstavljal, grožnjo. Ja težko bo. Ampak to sem vedela že ko sem se odločala za psa in ko sem se odločala za otroka. Kar sem si skuhala, bom morala zdaj še pojesti. :) Mislim, da bo z veliko volje in veliko ljubezni na koncu vse v najlepšem redu.
No pa sem se razpisala. Še ve kaj napišite.
Tudi meni je tale moder forum lepši od rjavega prej.

LP,

[img]http://bd.lilypie.com/Pn5jp1/.png[/img]




Kalina -> RE: JUNIJKE (5.12.2005 13:12:25)

Hej nosecke srecke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Koncno po dolgem casu in nekem cudezu mi dela RR in lahko tudi jaz kaj napisem, berem vas ze 2 meseca, sam k nic nisem mogla napisati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Nosecka sem 10t 5d, PDP imam 28.06.2006 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Po 5 letih,v prvem IVF postopku nama je ratalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Seveda imam nazalost vedno neke tezavice, kot so krvavitev in napihnjenost, ampak srcek moje pikice se bije in rastemo pridno! 12.12. imam NS pri Dr.Resevi, in sm tko zalostna, ker moj mozek nemore z mano, ker bo sluzbeno odsoten, pa sm misnla Cd prinest da mi kaj posname, sam sm slisala, da racunajo 19.000sit, tolk pa ne dam, ker to je pa visek nesramnosti. [sm=lev.gif]

Upam da ste vse junijke uredu, pobozajte svoje busije [sm=angel.gif].

LP, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] Kalina




Nataša31 -> RE: JUNIJKE (5.12.2005 15:38:28)

No punce, da se še jest malo javim! Sem sredi pisanja diplome, pa bodoča babi (maja zlata mami) mi diha za 'ovratnik', da naj že napišem to diplomo, ker potem ne bo časa. Sej vem, da imajo mame vedno prav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]!
Danes smo že 2 dni v 14.tednu oz. v 15.tednu (14t 2/7) in danes grem prvič na telovadbo za nosečnice v Staro porodnišnico. Sem klicala če je gužva, pa je bila fizioterapevtka Miriam izredno prijazna. komaj čakam, ker se že pridno redim in sem nonstop utrujena da je za znoret. A ni rečeno, da dobiš v 14.tednu veliko energije??Meni se ne zdi.
Malaluna, tudi mi imamo IZREDNO razvajenega dalmatinca starega 12let. Tudi spi pri nama, tako da že razmišljamo o večji postelji. Tudi mi bomo morai reševati 'problem' ljubosumnosti. Vem,da se bom morala posvetiti tudi mojemu kužku, ker je tale naš otročiček kot drugi otrok, kuža pa prvi. In tako bom stvar tudi vzela. Nikoli pa niti ne pomislim, da ne bi imela mojega Pablota, ker mi je v teh 12letih dal toliko, da si ne morem predstavljati mojega odraščanja brez njega. Mislim pa ,da že čuti, da prihaja dojenček, je zelo zaščitniščki do mene, nonstop mi sledi (še ne WC ne smem ponoči sama, gre takoj za mano), vem da bo zelo dober 'bratec'!
No punce, zdaj pa nazaj učit ker je mama že jezna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]! Nestrpnost pred naslednjim pregledom, ki ga imam naslednjo sredo, že narašča!!! Upam, da se bomo spet gledali!!
Taška




aja -> RE: JUNIJKE (5.12.2005 17:24:33)

Zivjo punce,
ravno, ko sem zacela praznovati konec slabosti, se je spet zacelo bruhanje, uh. Smo ze v 12 tednu in upam, da bo pocasi res konec. Tudi jaz bi morala ravno sedaj najbolj pridno studirati in do junija koncati eno malo vecjo diplomo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].... bom tudi jaz prosila koga, da mi zacne dihat za ovratnik, hehe.

Sicer imamo pa tudi mi razvajenega kosmatinca, ki ne bo ravno navdusen, da bo dobil bratca ali sestrico. Mi ga se vedno ucimo, da ne sme vec skakati na trebuh, ampak vaje se ni osvojil. O spanju na postelji pa niti ne izgubljamo vec besed, ker je to poleg kavca njegov najljubsi prostor. Ce ima katera kaksen nasvet kako ga to odvadimo se priporocam.

Glede prebave vam priporocam laneno seme in otrobe v jogutru za zajtrk. Preverjeno deluje. Samo morate res pridno vsak dan jesti tole cudezno mesanico, brez goljufanja. Koliko ste se kaj zredile do 12 tedna? Jaz sem se za 3 in se mi zdi absolutno prevec, ampak kaj ko proti slabosti najbolj pomaga kruh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Se bo treba sedaj malo bolj pazit.

Uzivajte in bozajte busije.




MATEJA -> RE: JUNIJKE (7.12.2005 15:35:41)

Ojoj punce spet smo ta "slabše" (na dnu strani). Smo pa lene za pisat...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Nimam nobenih novosti, no, jutri greva z [sm=love.gif]  na NS in komaj čakam spet videt našega otročka, kako veselo miglja. O čem negativnem pa sploh ne razmišljam in vem, da bo vse o.k. [sm=smiley20.gif] [sm=smiley20.gif] Aja pa še to, v ponedeljek sem bila v Ljubljani in sem šla v BTC v La Vie pogledat za kašne hlače - katastrofa, kot pajac sem bila v njih.Da o cenah sploh ne govorim.Kupila sem na koncu samo eno majčko (za 10.000 SIT) - ni pa vredna niti 5.000.Mislim cene so pa res navite in to za teh par mesecev, kar bomo nosile te stvari!! [sm=smiley29.gif]  Pol sem ila že žalostna, da ne bom nič kupila, pa sem šla v halo A v Kepico.Sicer trgovka ne preveč prijazna in od volje (no pol ko sem kupila za 30.000 SIT je bila takoj bolje volje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).Kupila sem dvoje hlače (olivno zelene in žametne-črne).Super so in mi stojijo kot ulite, res so lepo krojene, malo na zvonec odspodaj, za trebušček pa normalno prilagojene.Drago je bilo, ampak mi ni žal, ker sem res zadovoljna z njimi.Še v trgovino Popek (v centru) bi morala enkrat it, tam da imajo tudi super stvari.Spet sem se razpisala.Bom kr odstopila mesto vam.Lep dan, v petek pa poročam kako je bilo na NS.




Anonimen -> RE: JUNIJKE (8.12.2005 20:37:31)

Drage moje junijke!

Da se še jaz javim. Kljub 2 krvavitvam (9.,11.teden) smo tudi mi prišli do 14.tedna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Nuhalno smo že imeli. Bilo je vse v redu, srček tiktaka, rastemo, in tudi vse ostalo je OK.
Počutje je v redu, utrujenost je nekako izpuhtela, mi je pa začela smrdeti vsa hrana. Že zjutri se moram prisiliti, da kaj pojem. Pa tudi z tekočino so problemi. 14.12. imam zopet pregled pri G(ne štejem več kateri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]saj sem bila v zg.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]skoraj vsak teden pri G).
Materinsko sem dobila na prejšnjem pregledu (21.11.), dala sem vodo in ponovni kri za en nov pregled HCG PAPPA, s tem povečajo natančnost nuhalne svetline za določitev treh najpogostejših kromosomskih nepravilnosti (13, 18, 21). Izvide izvem 14.12.

Zredili smo se 2 kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Če bo le tako naprej!

Lep večer naprej!




aja -> RE: JUNIJKE (9.12.2005 18:46:48)

Živjo punce,
ja res smo bolj na dnu, ocitno smo vse zelo pridne v sluzbah (ali pa ste pridne studentke) in nimamo casa pisanje na RR [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Tudi moj trebuscek ze pridno raste in vceraj so moji studentje pogruntali, da sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Mogoce bodo sedaj kaj bolj pridni, hehe.

Mi imamo sele naslednji teden nuhalno svetlino in se ze prav veselim, da spet vidimo pikico.

Želim vam lep decembrski vikend.




Tayda -> RE: JUNIJKE (9.12.2005 20:20:41)

[sm=love.gif]Pozdravljene! Da nas malo višje dvignem. Sicer vas redno berem, ampak za pisanje sem pa čisto po pravici povedano preveč utrujena. Pravzaprav je šla moja utrujenost tako daleč, da sem se odpravila do zdravnice in jo prosila za nekaj oddiha.  Enostavno ne zdržim od jutra do večera na nogah. Ko sem se privlekla iz službe domov, sem ponavadi v 10-ih minutah končala pod odejo in večkrat tako dočakala jutro. Vmes me je v enem 8-9 tednu utrujenost že zapustila za par dni, vendar se je vrnila v vsej svoji veličini. Še dobro, da je moj [sm=love.gif] tako razumevajoč in mi stalno stoji ob strani. Pa moja pupika, saj se skoraj nisva nič videli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Kar hudo mi je bilo, ko sem bila vedno vsa utrujena doma. Da ne govorim o pospravljanju. Sploh nisem ničesar zmogla.
Tako sem bila ta teden kar lepo doma in bom še drugi teden, pa mislim da se mi moči počasi vračajo. Privoščim si spanje do 10-ih zjutraj, potem lahko pospravljam in solidno skuham in se ukvarjam s prvorojenko, ko pride iz vrtca.
Kar se tiče primerjanja nosečnosti in ugotavljanja spola na ta način, moram povedati, da je pri meni takšna razlika, da bo sigurno fantek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Šalo na stran. Sicer pa imam 15-tega, se pravi drug teden nuhalno in bom kar vprašala, če se že kaj vidi. Sem rada na tekočem z vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. 
Zredila sem se, če vse preračunam (+3,5 kg, pa potem malo dol, pa malo gor) 1 kilogram. Trebušček se mi še ne pozna ne vem koliko (mislim da se je v prvo prej videlo...), čeprav gumbi na hlačah že kar trpijo[sm=grrr.gif], ko opravljajo svoje poslanstvo....Kako ste ve kaj s kilogrami?
Aja pa še eno vprašanje - opazite kakšne spremembe na vaši koži? Jaz že tri mesece nisem videla mozolja na svojem obrazu in sem tako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], da je kar težko povedati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Bodite zdrave in pobožajte svoje trebuščke. Lep pozdrav!

Aja, sem v 12t....




metuljcica -> RE: JUNIJKE (9.12.2005 22:43:33)

Se vam bom pa pridružila. Berem vas že od kar sta se pokazali dve črtici samo malo prelena sem za pisanje. Sem v 11t 6/7, rok 24.06.06. Nuhalno imam pa 15.12. Me kar malce skrbi, ker nisem več najmlajša. To bo naš tretji otroček, pa je tale nosečnost čisto drugačne kot prvi dve. Slabo mi je ves čas po malem. Kakšen dan se počutim že popolnoma dobro me pa potem zvečer zvije in se mi vzdiguje, da je kaj. Trebušček mi pridno raste, kilc pa raje ne pogledam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Hlače sem pa morala že vse zamenjat. Zjutraj ko sem se oblekla je bilo še o.k. , ampak me je potem tako napihnilo, da me je vse tiščalo. Potem sem pa odpenjala gumbe in komaj čakala da sem prilezla domov ter zlezla v udobno trenirko. Tako, da če bo šlo tako naprej bom kmalu kot buhteljček. Ja pa tudi mi imamo razvajeno kužo, ki spi pri nama na postelji. Tako, da upam, da ne bo preveč ljubosumna na novega člana. Še kar ne morem verjeti, da sem res noseča. Komaj čaka, da začne mala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] brcati. No, mogoče sem pa s tole kracarijo pomagala, da smo zlezle bolj gor.




Nataša31 -> RE: JUNIJKE (10.12.2005 10:25:37)

Oj punce!

Kako ste? No, mi smo danes zakorakali v 15.teden oz.16.teden. Počutje - hudo utrujena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]! kar nič ne morem začet delat, takoj se utrudim. Koža - na hrbtu katastrofa, obraz je zdaj že kar OK. A ni tako, da če imaš mozoljčke, naj bi bila punčka? Zredila se po tehtnici še nisem več kot 2 kili, kar se pa tiče tiščanja oblek, pa bo treba v shopping. Saj ne da se branim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]! vse me že srbi, se pridno mažem. Me pa prav zanima kaj bo letos prinesel Dedek mraz, glede na to da pričakujemo... Aja še nekaj sem opazila. Popek se mi je spremenil, ne vem kako naj to razložim, mislim da se mi manjša???
No drugače pa imam v sredo pregled, upam da se bomo spet gledali ali pa vsaj poslušali srček.
No se beremo punce!!!
Pa še vedno pogrešam punco z nickom mulan?Katera ve kje je?!?!
lp, pobožajte trebuške[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!

Taška
15t




Tayda -> RE: JUNIJKE (11.12.2005 8:22:35)

No, pa gremo malo višje. Moram vam sporočiti, da sem se včeraj pa res naspala. Zjutraj sem sicer vstala ob 07.00 (takrat je pač zadnji čas za obisk WC-ja) in se pridno lotila najprej pripravljanja kosila in nato pospravljanja. Zgodaj, vem, ampak sem že takoj, ko sem vstala imela namen čimprej it malo počivat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Tako sem ob 10 že šla malo oddremuckat in spala do pol dvanajstih. Nato je sledilo kosilo in ko smo pospravili za seboj, sem bila že spet utrujena, ampak smo vseeno šli še malo na sonček, ki nas je presenetil, potem pa počivat. Spala 3 URE!!!!! Nato sva se z malo igrali in ob osmih odšli skupaj spat. Pa sem zaspala pred njo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Danes sem pa kot nova in že tukaj iščem, kaj je novega.....Zdajle bomo pozajtrkovali, potem pa ven, ker je tako lepo. Nasploh moram malo več migati, vsaj hoditi, ker se mi zdi, da mi dobro dene.....

Lepo se imejte na tako lepo, sončno nedeljo in čuvajte svoje pikice![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




aja -> RE: JUNIJKE (12.12.2005 17:09:20)

Zivjo punce,
smo pa res zaspanke junijke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...tudi jaz sem se vedno precej utrujena in bi kar naprej pocivala. Amapak treba se je malo razmigati in sprehoditi nasega[sm=kuza.gif]. Moje slabosti so ze skoraj popustile in potem danes pojem prvo tabletko zeleza, ki mi ga je napisala ginekologinja in smo spet tam...cim blizje WCja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. A tudi katera od vas je zelezo? Katere tablete? Ali ga vzamete zjutraj ali dve uri po hrani? Kaj se bolj obnese?

Zelim vam cim manj slabosti in utrujenosti....pocasi se za vse bliza ze 4. mesec, ko naj bi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]zacvetele kot rozice. Komaj cakam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!




Anonimen -> RE: JUNIJKE (13.12.2005 7:22:59)

Lepo pozdravljene punce,
upam da uživate v predprazničnem vzdušju in da se na veliko izogibate prehladov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Okrog mene vse kiha in smrka, naju dva/dve pa očitno nekdo lepo pazi. Naša štiriletnica doma kašlja tako, da se ne da povedat in zdaj lepo uživa v varstvu pri babici. Radi bi se čimprej pozdravili da ne zamudimo glavnega dogajanja v vrtcu. Jutri gremo na pohod z baklami, ki je vsako leto nekaj posebnega in prinese tisto prvo tapravo vzdušje, ko se počasi pomikamo z lučkami na hrib in potem tisti prečudovit razgled...Ah, a vas je že kaj zajelo?
Drugače pa pri meni nič novega. Sem opazila da gredo dnevi mimo mene kot za stavo in kar ne morem si zamisliti, da bo tako hitro minilo in že bo pomlad [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Prehitevam, ne? No, moja slabost je minila, utrujenost je še tu, ampak ne več vsak dan. Me pa je včeraj mučil tak glavobol, da me je čisto uničil. A ima katere take probleme? Kaj druga kot lekadol, nisem upala vzet, ampak ni nič pomagal. Res je bilo grozno.
Kilogrami gredo veselo gor, čeprav ne jem več vsega kar mi pride na pamet. Ampak ne pomaga nič. Je bilo v prvi nosečnosti isto, tako da se ne sekiram.
Sem pa opazila da te moje druge nosečnosti sploh ne morem primerjati s prvo, ni nič kompliciranja, čas hitreje mineva, nič ne hitim z nakupi (v prvo bi že kar takoj nakupila vse), se mi zdi da je vse lepše. Pa še naš bodoči drugičati kar ne more pozabiti NS in tistega miganja. Smo enkrat tako veselo kihnili, da je kar zagrmelo po tisti aparaturi, pravi da je bil to pozdrav po moško[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Škoda da ga v prvo nismo tako vključili v preglede, mi je kar malo žal. Ker zdaj kar razlaga in razlaga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Malo me mika 3D UZ, ne zaradi česa drugega, ampak zato da se vidimo še enkrat več. 
Za božička pa bo treba po nakupih novih oblačil pri meni. Zadnji čas.
Punce vsem skupaj en lep pozdrav.




KOZLEK -> RE: JUNIJKE (13.12.2005 19:14:32)

Pozdravljene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] Mi smo bili včeraj na NS očka je čist navdušen mali pa se je premikal kot arobat mislim da ga je celo malo cukalo. Rezultat 1:9442 1,6mm

Bilo je lepo ga videt ampak se ni hotel-a nič kaj obrnit prstkov nismo šteli smo pa videli trebušček, možgane, mehur...

Slabosti so še zmeraj prisotne utrujenost pa tudi, jaz bi kar spala in spala ...
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Jutri pa grem še k ginekologinji da vidimo če je voda že kaj boljša pa da nam prebere izvid.
PDP imam 24.06. in 21.06.

Lp katja




Nataša31 -> RE: JUNIJKE (14.12.2005 21:07:41)

oj punce!

No, da poročam...smo imeli danes pregled. Bilo je super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]! Ker sem končno prišla k svoji G (je bila na potovanju), sva še pogledali našega bebija na UZ. nekaj je skakal, pa mahal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!
sem negativna kar se tokse tiče, tako da se moram pazit. Nič surovega mesa, pa oprana zelenjava...
potem imam na žalost bakterije v urinu, tako da sem dobila antibiotik Klimicin, pa popit moram vsaj 3litre vode dnevno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Nisem glih ljubiteljica vode, ampak za pikico vse.
pa spet sem dobila svečke za izcedek, za 7 dni.
No, če odštejem to, sem zdrava kot dren[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]!
Važno, da je pikica OK in lepa, pa zdrava.
naslednji pregled imam 18.1., in sicer morfologijo. komaj čakam, spet to čakanje. je G rekla da lahko pride moj dragi zraven, tako da že komaj čaka.
Aja, sem od 11t dobila 2 kilci, se pravi od zanositve okoli 3kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]! Je že preveč kajne. Mi je G rekla, da je res treba pazit glede kilc, počasi. Do 40.tedna je še dolga.
Bomo se probal držat nazaj, čeprav mi tako sladkarije pašejo, pa trebušček kruli, da je joj!!!
pozdravček, pobožajte bušije (moj se veča[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])
Taška
15t4/7




Anonimen -> RE: JUNIJKE (15.12.2005 7:29:34)

Punce, danes sem ob prebiranju Natašinega poročilca pomislila na čas, ko smo se šele zbirale pod to temo, ko sem doma s tresočo roko držala test in trepetala za tisti dve črtici, ko sem tako zelo čakala tisti prvi pregled,...dnevi minevajo, vrstijo se pregledi, UZ....Nataša je prva omenila morfologijo....hmmm....ko odprem tale forum, kar prehitro sledijo teme "juhuhu oktober je že tu", pa potem november, ko se poslavljajo nosečke in sporočajo vesele porodne zgodbice,...in zdaj je tu že december, se bomo malo obrnile bo tu že pomlad....in....dočakale bomo tudi naš čas. A se samo meni zdi, ali ti dnevi res prehitro bežijo? Uživajte punce, še malo pa bodo sledila prva poročila o taprvih brcah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kar pripravite se na najlepše kar lahko občutiš v nosečnosti, vsaj zame.
Moje počutje se je končno izboljšalo. Včeraj sem zdržala celo čisto cel dan v norem tempu. Najprej služba, potem po našo štiriletnico, na hitro kosilo pri naši babici, časa za odhod domov ni bilo, potem smo se naštimali in že smo se zbrali na začetku naše poti, kot sem že poročala, smo šli iskat škrate z lučkami in baklami na en hrib. Bilo je čisto vrtčevsko vzdušje, škratkov sicer nismo srečali, čeprav smo jih pridno iskali, ampak na vrhu so nam vseeno nastavili presenečenje. Veselje je bilo nepopisno, ob iskricah smo zapeli še nekaj pesmic, poslušali zgodbico, obljubili škratom da bomo celo naslednje leto pridni in se počasi spustili v temi dol. Bilo je lepo, naporno, ampak moje počutje je bilo še vedno dobro. Tako da....se veselim, če bo tako ostalo in bo konec moje kronične utrujenosti.
Punce lep pozdravček




ElaM -> RE: JUNIJKE (15.12.2005 10:33:03)

Bojka, samo toliko, da te pozdravim in seveda vse junijke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Smo ok, razen slabosti, ki še kar trajajo, čeprav smo že v 13 tednu. Le kdaj bo tega konec?
Je pa pikec velik že cca. 7 cm, pravi velikan, glede na prvi pregled, ko je bil 1,5 cm.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Punce, uživajte v zimski idili in pobožajte bušije.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Nomika* -> RE: JUNIJKE (15.12.2005 11:45:04)

Pozdravljene!

Da vam povem: danes sem svojemu direktorju povedala da bomo imeli junija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Ker mi je v preteklem tednu razlagal najine plane v letu 2006, kaj vse bova spremenila, naredila, blabla, sem bila čisto nervozna, zato sem mu danes zjutraj takoj ko je prišel, povedala.
Se mi je glas tresel, čisto mokre roke sem imela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Je reklel da mi čestita in da se bodo najini plani res bistveno spremenili, da se bova po novem letu pogovorila.
Še enkrat mi je čestital, rekel, naj pazim nase in to je bilo to.
Še dobro da sem zaposlena za nedoločen čas, me je bilo že tako strah.

Drugače pa smo imeli NS- vse OK, naša pikica je velika že 5,7 cm, zredila se nisem sploh nič (12t 2/7), na tokso sem imela negativen test, moram pazit.
Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]pa je delal prevale, brcal, mahal in se prevračal. Res dober občutek ko vse to vidiš! Moj lubi je bil čisto navdušen.

Upam, da vaše pikice pridno rastejo in da se ve dobro počutite.

Lep sončen četrtek vam želim!
Nomika*[sm=rozica.gif]




daya -> RE: JUNIJKE (16.12.2005 12:55:39)

Pozdravljene!

Jaz se vam že sto let nisem nič oglasila, res priznam za pisat sem zelo lena ampak berem vas pa redno.

Zdaj grem počasi že v petnajsti teden in slabosti se počasi zaključujejo oziroma izboljšujejo. Še vedno sem bolj brez energije ampak imam občutek, da gre počasi na bolje. Komaj čakam da se bom počutila tako kot je treba. No v ponedeljek začenem hodit v službo, do sedaj sem bila na bolniški.

Na NS sem tudi bila in je vse ok, tveganje je majhno in dojenček je bil velik 6,5 cm, zdravnik je rekel da bo najbrž punčka, no ampak se še ne bom preveč zanašala na to ker je le še zgodaj. Tako da bo moja dveletnica verjetno dobila sestrico.

Naslednji pregled pa imam 27.12. in se ga že veselim, tako kot vsakega do sedaj. Trebušček se mi pozna zelo malo oziroma so mi prav še vse obleke. Zredila se še nisem sem shujšala 3 kg. Ampak vem da takoj ko se mi slabosti nehajo bo šlo pa samo še navzgor, kot priprejšnji nosečnosti. Komaj že čakam na prve brce in veselim se prihodnosti.

Uživajte.

Daya




aja -> RE: JUNIJKE (16.12.2005 13:51:08)

Zivjo,
mi smo bili pa vceraj na tazko pricakovani NS in kaj ugotovimo...da so mi pri moji ginekologinji za dva tedna napacno izracunali rok in da je ze prepozno za NS. Sem se skoraj zjokala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. In takoj zamenjala svojo dosedanjo ginekologinjo....kako lahko spregledajo, da je otrocek ves cas za dva tedna prevelik. Uh. In sedaj mi preostane samo se tojni hormonski test, ki pa ni tako zanesljiv kot NS. Punce, drzite pesti, da bo z naso pikico vse OK.

Kljub temu, da smo torej (po novem) ze v petnajstem tednu se vedno bruham in mi je neskoncno slabo. In to cel dan. Upam, da kmalu mine.

Sedaj pa se veseli del...vceraj smo videli pikico iz vseh strani, presteli prstke, ocke, nosek, srcka, glavico...vse izgleda OK. Pravi lepotec/lepotica je.

No, moj PDP je tako 11.6. in se bomo se malo prej lahko crkljali, juhuuu.

Lep vikend




Anonimen -> RE: JUNIJKE (19.12.2005 7:57:00)

Punce, pozdravček.
Nekaj me zanima. A ste že kaj razmišljale o vozičkih? Imate nagledan kak sanjski voziček, že izdelane želje?
Mi gremo danes po trgovinah, imam nekaj kriterijev in bomo videli če jih bo kateri lahko zadovoljil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Potem pa bomo čakali na kako akcijo, gledali po e-bayu,...Kaj pa ve?




MATEJA -> RE: JUNIJKE (19.12.2005 10:07:11)

Pozdravljena bojka, kako si?? A že greste po nakupih vozička? Super, meni je tudi tako lepo pripravljat (čeprav nisem še aktivna na tem področju, ker še urejamo hišo in ni časa niti denarja - bomo na spomlad počeli z nakupi)! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] O vozičkih sem nedolgo tega brala veliko tem in različnih mnenj na portalu: Nosečnost in porod - kaj potrebujem za novorojenčka. Nekako najbolj mi je bil všeč voziček od Peg-Perego (tri v enem - avtosedež, košara in voziček in stane cca. 103.000 SIT). Jaz tega ne bom kupovala, ker imam vse od sestrinih otrok in mi je neumno dajat toliko denarja, ker je njena oprema še o.k.!Obvezno pa bom imela prve mesece košaro, ker se fulll obnese, imaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] stalno pri sebi v dnevnih prostorih in lahko spi notri cel dan in ga ne moraš v sobo nosit vsake pol ure, ker itak non-stop ninajo, ko so tako majhni.
Moje počutje je super, hormoni so se uravnovesili in upam da je z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vse o.k., v sredo grem na 2. pregled.Lepo praznično vzdušje ti želim in pa vsem ki to berete. [sm=rozica.gif] [sm=rozica.gif]




coolbabe -> RE: JUNIJKE (28.12.2005 14:30:15)

Živjo bojka,
vi ste pa hitri pri nakupih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mene je prejšnji teden tašča vprašala če kej otroške oblekce že gledam pa sem ji rekla da sem lih komaj začela nosečniške gledat. 
No res je da so mi zdej vse "normalne" hlače v pasu že preozke, razen enih k sem jih ponesreči prevelike kupila in zdej samo to nosim.
No PDP so mi zdej požegnal na 23.6. ampak se mi zdi da v četrtem mesecu pa vseeno pri nobeni znanki še nisem opazila da je noseča (če mi ni že prej povedala sama).
Sicer pa mi kar slabo ratuje ko bo treba voziček kupovat, ker je toliko ponudbe in različnih variant, potem ti pa še žlahta vsak drugačne izkušnje govori - totalna zmeda. Se nekak prepričujem da se mi še ni treba s tem ubadat nekje tja do aprila [sm=smiley29.gif]

Pozdravček!




Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 10 11 [12]