RE: JUNIJKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


MATEJA -> RE: JUNIJKE (28.11.2005 18:48:11)

No pa kaj ste čakale do sedaj s pridružitvijo v naš klub junijk. Še tako nas je malo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Dobrodošla aja, s tabo sem najbliže v PDP (jaz 22.06., ti 21.06. - torej sva nekako isto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image])! Super. Jaz sem po zadnji menstruaciji (ki je bila 15.09.) noseča danes točno 10t 4/7. Nuhalno imam 8.12. Komaj čakam in moj [sm=love.gif] še bolj, da spet vidiva našega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]! Meni je slabost (hvala bogu) izginila in se sedaj počutim super, le mehur me malo zaje..., ma ga bom zrihtala s urološkim čajem. Pa prav vsa hrana mi ne paše...Za telovadbo ne morem odgovorit, ker nisem z vašega konca. Upam, da se pišemo kmalu. Lepo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ti želim. [sm=rozica.gif]




Nataša31 -> RE: JUNIJKE (28.11.2005 19:02:31)

Pozdravček aja!

No, si se nam pridužila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]! Ti kar reči za slikce tako na UZ kot na NS - tukaj jo boš sigurno dobila. Mislim pa da pri Strahovi če neseš Cd prazen, ti še gor da par slikic. Pušenjak da. Sem dobila kratek filmček, pa zraven se sliši srček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! Pa še ena 3D slikca je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!
Kar se pa tiče telovadbe v porodnišnici grem naslednji teden v ponedeljek ob 19h-20h, pa še ob sredah je (ob isti uri). Sem bila tam na predavanju o zgodnji nosečnosti, pa mi je bila fizioterapevtka ki vodi vadbo ful Ok,. Je pa bolj umirjena vadba, bolj dihanje in krepitev medeničnih mišic...Tako da bom enkrat na teden hodila tja, enkrat ali dvakrat pa še na aerobiko za nosečnice v Fit&Fun. je pa vadba po 12.tednu. glede plavanja pa tako. jest bi sicer ful šla, ampak bom malce počakala, tja do 6.meseca. Ne vem, malo se bojim teh okužb o katerih punce govorijo. Sej vem da je takšno razmišljanje brezveze, ampak se bom ravnala po občutku. No če se odločiš za vadbo v porodnišnici, je za novo porodnišnico, v taki leseni hiški, se mi oglasi da se tam dobiva, pa kakšno rečeva!!Jest sem drugače z jesenic, sem pa rojena Ljubljančanka, pa stanovanje imam v Mostah, se pravi 10 minut hoje od porodnišnice!
Pozdravček punce, pa dajmo se kaj več javljat, počasi bi bilo fajn da se preštejemo, pa zraven povemo ime ali nick, PDP, kje, pa kaj so nam G napovedali - [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]ali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]!
da se prva napišem; Nataša31(Taška), 3.6.2006, Jesenice, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]!
napište pa bom dokumentirala pa spravila!!!
lp
Taška




zaspanka -> RE: JUNIJKE (28.11.2005 20:07:54)

Pozdravljene vse nove junijke, ki ste se nam pridružile in seveda lep pozdrav tudi vsem 'ta starim'.
že nekaj časa se nisem oglasila, čeprav vas vsak dan spremljam. ampak mene tale slabost že počasi ubija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] . prejšnjih 14 dni je bilo super, nič mi ni bilo slabo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in sem se že naokoli hvalila, da sem zaključila s slabimi nosečniškimi dnevi, sedaj a čez vikend spet noro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. danes se mi pa tudi že meša. prav nimam recepta za to. jest pa ne morem čisto nič. le s prepečencem se lahko vsake toliko časa potolažim, čeprav ga sedajle tud videt več ne morem. pa vse mi je kislo. karkoli jem.
drugače pa komaj čakam NS v petek. komaj čakam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] rokice in nogice in vse to. upa, da bo vse ok. malo me je strah. vam sporočim v petek kako je šlo in če že vemo kaj imamo.
zredila sem se 1,5 kg, ampak stare hlače so mi pa že zdavnaj premajhne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . nisem jih mogla zapet. trebušček je pa že zelo zelo viden. moj 'strokovnjak' je ugotovil, da je to verjetno zato, ker nosim bolj spredaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . ha ha. skoraj tako kot moj brat, ko je v 5t videl slikico z gastracijsko vrečko in vprašal a je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] ali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . no tudi take štose bomo preživeli. da mi le ne bi bilo več slabo.
pridne bodite punce in čuvajte svoje pikice.
ja rok imam pa zaenkrat 18.6., samo še ne vem kje in kaj imamo.
pozdravček od zaspanke




MATEJA -> RE: JUNIJKE (29.11.2005 9:58:55)

Če nočete nobena junijka pisat, bom jaz malo, ker mi je full dolgcajt! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Saj za poročat kaj novega nimam, le da me še vedno kr pogosto špika v trebuhu? A tudi vas? Včasih imam občutek, da mi bo nekaj ven padlo in da sem dobila izcedek, pa hitro laufam v wc in vse o.k.?! Drugače pa počutje bp, veselo papam in se redim (se moram prav kontrolirat, ker jih bo junija 100  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ). Oglasite se kaj. Lep dan želim vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in nič slabosti!




MATEJA -> RE: JUNIJKE (29.11.2005 10:03:04)

Zaspanka probaj zjutraj na tešče jest slane palčke ali grisine, če bi kaj pomagalo. Pa coca-cola je proti slabosti - pri meni je to malo ublažilo slabost. Ma k vragu vse skupaj, namesto da bi uživale od samega začetka nosečnosti, dokler smo še okretne in brez velikega bušija, se moramo mučit s temi slabostmi. Zavidam tistim, ki to niso preživele. Blagor njim. Javi se kaj ko ti bo bolje. Držim [sm=smiley20.gif] [sm=smiley20.gif] zate.




Nataša31 -> RE: JUNIJKE (29.11.2005 11:30:28)

Jutro junijke (ali dober danček)!

kako ste kaj? jest sem tako zaspana, da je joj!!!Zjutraj komot do pol enajstih poležim, samo potem zvečer težko zaspim. Me je začelo nekaj v joškicah (v desni) špikat! Tako kot da bi mi en iglo zabodel. so mi pa ful zrastle, iz B na C!!
Meni je pri slabosti najbolj pomagal prepečenc! Tudi jest pridno papcam, zraven pa že berem kako bomo po porodu to dol spravili, ker hujašala ali pa se odrekala hrani pa ne. Seveda pa čimmanj sladkarij[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pa gaziranih pijač (celulit se me prime preden rečeš keks), pa čimveč zelenjave in sadja.
mateja mene nič ne špika v trebuščku, me pa zato bolj v joškicah. me je pa prejšnji teden ali dva nazaj grozno bolelo v maternici, sem letala do G, pa je vse ok. diagnoza raztezanje maternice!
kar se tiče nosečniških oblek, bom proala zdržat do konca decembra ko greva z mami v Gradec v H&M pa C&A, ko bo pa že pomlad pa bomo lahko kazale trebuščke pa bom avila v Kepico ali Popek po kakšno elegantno majčko, imajo zares lepe stvari!
No toliko od mene!
pozdravček
Taška
13t3/7




MATEJA -> RE: JUNIJKE (29.11.2005 11:46:28)

Oprostite, vem da to vprašanje ne spada ravno sem, ko pa je Nataša omenila trgovino Popek, sem se spomnila, da bi vas - Ljubljančanke vprašala, kako bi prišla do te trgovine??? Na netu sem videla, da imajo super stvari in da ni pretirano drago pravijo punce na RR-ju. Torej: Prihajam iz smeri Koper - po kateri obvoznici naj grem (Južni (za Zagreb) ali severni (za Kranj))? Kateri izhod... No upam, da mi bo katera od vas pomagala, ker je moje poznavanje Ljubljane bolj švoh. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa zdaj bodo prazniki, da lepo oblečem mojega (že velikega) bušija. Hvala, zlate ste! 




Anonimen -> RE: JUNIJKE (29.11.2005 12:02:57)

Pozdravljene punce,
Glede kilogramčkov je pri meni isto. No, pred nosečnostjo sem tako pridno shujšala, da sem bila ponosna sama nase. Brez stradanja. Tako lepo sem se navadila na nov način prehranjevanja. Zjutraj sadje, malica, kosilo, večerja, vse v normalnih količinah, le mešala nisem beljak. in oglj. hidratov. Zdaj pa mi to ni dovolj. Saj ne vem ali samo v moji glavi ali dejansko. Bila sem slabotna in sem vse skupaj dala na stran. Zdaj rabim mešano kosilo in pika. Se pa tolažim, da je šlo po prvi nosečnosti vse tako hitro dol, da nima smisla zdaj trpinčit svoje telo, ker bebica tako vzame, kar rabi.
Torej...po porodu se srečamo na kakem forumu hujšanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
No, pa še najpomembnejše kar sem hotela javiti. Mi gremo danes na UZ NS. Jupi. Me sicer malo črviči nervoza, ampak verjamem v našega angela varuha da bo vse ok. Še dve urci in se bomo videli. Upam, da bo naša štiriletnica v vrtcu imela čas pojesti kosilo in ne bo samo pogledovala k vratom kdaj pride ati po njo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ma je posrečena. In včeraj me je vprašala kako bomo dojenčka vzeli ven, da bomo videli rokice. Čeprav ji že cel teden razlagamo kako ga bomo slikali, ona vključi domišljijo in potem pride ven tak komentar. Moja velika punca.
Punce imejte se. Pa....kake stisnjene pesti za nas, da bo s pikico vse ok, bom zelo vesela.




Nataša31 -> RE: JUNIJKE (29.11.2005 12:24:57)

Bojka držim pestke zate, Mateja trgovina Popek je čisto v centru mesta. Na prešernovem trgu greš čez tromostovje po Stritarjevi ulici in zaviješ na Ulico Ciril metodov trg: Predlagam ti, da pustiš avto ali na Kongresnem trgu ali npr. na parkirišču MaxiMarket nasproti parlamenta, ker se pred Popkom na da parkirat (mislim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]). Do centra oz. Kongresnega pa če se pripelješ po obvoznici ti ne znam povedat, naj se katera druga oglasi, mislim pa da na Kranj potem pa dol z obvoznice LJ-center. Punce pomagajte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] veš kdaj se zamislim nad sabo, sem Ljubljančanka, pa nimam pojma o cestah. Sej vem, me je sram[sm=smiley21.gif]!
Pozdravček!
taška




Erdbeere -> RE: JUNIJKE (29.11.2005 13:31:27)

Punce ojla, se vam na hitrco še jaz oglasim, prov smilite si me tiste, ki vam je slabo, meni ni bilo ne v 1. nosečnosti in ne zdaj tako da si sploh ne predstavljam, kako vam je grozn.

Drugače pa mene joškice ful bolijo, se vidi da se spet pripravljajo na dojenej, pa fulllllllll so zrasle, sem mogla že nov modrček kupit, pa tud špika me po malem v njih.

Drugač pa se jaz zaenkrat nisem še nič zredila, celo shujšala sem malo -0,5 kg sicer ne vem kako to, glede na to da morm skoz neki jest, samo tako je. No ja pa sej se nočem sekirat zaradi hujšanja, samo da ne bom 100 vidla junija pa bom srečna.

Bojka upam, da si uživala danes na NS, ker mislim da je že za vami, naša 3-letnica še vedno ne more pozabit kako dojenček brca

pa LP




malaluna -> RE: JUNIJKE (29.11.2005 18:09:56)

Hojla punce!
Naj se še jaz malo oglasim. Precej se pogovarjate o slabosti. Jaz moram rečt, da se počutim super. Že ves čas. Samo enkrat mi je bilo grozno slabo, pa tud glava me je bolela, tko da sem mogla prej iz službe. To je bilo enkrat in edinkrat in upam da se ne ponovi več. Sočustvujem s tistimi, ki morate slabosti prenašati vsak dan. Upam da čim prej zginejo.
Jaz imam pa eno drugo težavo. In sicer sem prejšnji teden dala kri in vodo, ko sem bila na pregledu pri g. Včeraj sem klicala za izvide. S krvjo je vse ok, z vodo pa ne. Imam neko bakterijo. Baje da kaže na vnetje. Mi niso hotele nič povedati. Sem mogla dat še enkrat vodo in so jo dali na neke preiskave. Potem mi je sestra rekla, da bo zdravnica videla po izvidih ali naj mi kaj da ali ne. Sploh ne vem kaj naj si mislim, sam me pa ful skrbi. Ful mi je grozno, da nebi bilo kaj narobe. Ves čas mislim na to in mi je prav bedno. Komaj čakam jutri, da mi povejo kakšen je bil tokratni izvid. Upam samo da bo vse o.k. Držte pesti zame. A ima kakšna podobne izkušnje ali pa ve kaj o teh stvareh? Je kakšna punca, ki se ful spozna na zdravstvo in vse te preiskave. Zdaj bodo testirali s testom URICULT, če to kateri kaj pove.
Zdaj moram pa še o čem drugem pisat,  ker me bo čist zdepresiralo, če ne bom nehala.
Jaz sem v 11 tednu, pa se mi trebušček že malo pozna. Hlače so mi prav samo še ene, zato moram v shopping. Po moje bom šla mal čez mejo, nekje sredi drugega meseca. Pol po plači :)
No pa sem se razpisala. Se še kaj oglasim. Jutri ko izvem kaj je z izvidom.
Pa hvala vam, ker ste nas tko lepo sprejele.

LP

[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/car169bs___.png[/img]




aja -> RE: JUNIJKE (29.11.2005 18:57:52)

Zivjo punce in hvala za dobrodoslico. Tudi mi smo danes videli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] na UZ. Mali/a je tako zivahen, kot da bi imel cel zur tam v svojem "bazencku"...izgleda, da mu zaenkrat nic ne manjka.

Glede trgovine Popek...res je super in zelo lepo svetujejo noseckam, ki prvic kupujemo "raztegljiva" oblacila. Do centra Ljubljane prides iz Koprske smeri tako, da gres na koncu avtoceste, ko prides do obvoznice za Ljubljano, najprej desno (po mojem pise Zagreb)- ni strogi odcep ampak gre ena cesta malo bolj desno in potem gres prvi odcep desno in prides ven na Trzaski. Lahko gres pa tudi drugi odcep desno (Lj center) in prides ven v Trnovem. Ne vem, ce sem dobro razlozila, ampak v bistvu gres lahko kjer koli za Ljubljano ven in prides z lahkoto do centra, ker tale nasa prestolnica je v bistvu ena malo vecja vas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Malaluna glede urina se mi zdi, da sem imela podobno stvar (seveda ne poznam tocno tvojih izvidov), ampak mi je zdravnica svetovala, da vec pijem in danes je bil izvid ze OK. Res veliko pij, predvsem caje in vodo. To bi moralo pomagat. Imamo pa v tem casu vecinoma vec bakterij kot obicajno, tako da ne skrbi prevec.

Lep vecer vsem skupaj.




Anonimen -> RE: JUNIJKE (30.11.2005 7:46:21)

Punce, lep pozdravček. Za nami je UZ NS, ati in sestrica sta bila navdušena nad telovadbo naše pikice, mami pa je videla bolj malo, le ko sem se G zasmilila je malo obrnil ekran[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. No, rezultate je komentiral tako, da je videti vse ok (mislil na nosno kost, mehur itd), pa tudi rezultati niso tako slabi. Danes sem čisto potrta zaradi tega, priznam. Tale "niso tako slabi" mi ne gre iz glave.
A ve katera za kakšno stran kjer bi lahko malo preletela kar se tiče NS, oziroma če so mogoče kje kakšne meje kjer bi lahko primerjala moje vrednosti?
Lep dan




Nataša31 -> RE: JUNIJKE (30.11.2005 11:10:06)

Bojka!

ne biti tako črnogleda!Kar se tiče 'mejnih vrednosti' je tako. če je nosna kosta NS večja od 3.5mm te takoj pošljejo naprej na preiskave. Tudi jest sem bila sa zasikirana po pregledu, namreč glede na mojo starost(24) bi v primerjavi z ostalimi puncami morala imeti dosti boljši rezultat. Imela sem tveganje 1:1000, glede na starost...pa sem dobila ven rezultat 1:5000, ko sem prej malo gledala rezultate ostlih punc, ki so imele 1:7000 ali celo 1:11000 sem bila čisto panična (aja pa NS sem imela največjo 1.9, najmanjšo 1.4, medtem ko so imele ostale punce 1.4 najmanjšo). Pa sem bila na nuhalni pri Pušenjaku, ki je rekel, da so rezultati 'cool' in da se ne smemo primerjati, ker to ni tekmovanje. če te torej tvoj G ni poslal naprej na dodatne preiskave (dvojni test in THT) potem ne skrbi. sicer kje pa je zagotovilo, da ne bo tista punca ki je imela tveganje 1:11000 rodila otroka z DS, jest ki pa imam tveganje 'samo' 1:5000 pa da bom. Mi je Pušenjak še rekel, da NS ni 100%! Mi ni priporočal nobenih dodatnih preiskav in glede na to da je zares strokovnjak mu popolnoma zaupam!Zatorej, pozitivno razmišljaj o svoji pikici, da bo zdrava in srečna!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
jest zdej komaj čakam da začne brcati, ti to že poznaš od svoje male, zame pa bo prvič![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
lp
taška




MarijaPo -> RE: JUNIJKE (30.11.2005 11:22:17)

Ohoj Junijke,

sicer spadam v majcice, ampak mi je vcasih fino prebrat kaj o vas, ki ste na nek nacin "za mano". [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

O NS jaz mislim takole: najbrz si videla kako oni to merijo. Torej, te meritve so dokaj nenatancne, on z misko proba najti rob npr. noska na sliki ultrazvoka (ki je ze itak dost meglena in robovi niso ostro narisani) in ta drug rob in potem zmeri debelino. Meni se zdi to dost tko, na priblizno, ce ima res ful debelino, potem recejo, da ni dobro, ce pa je v nekih normalnih vrednostih, je pa ok.

Ce te skrbi, pa vsekakor pojdi se na hormonski test. Moja sestra, ki je zdravnica in je bila izpostavljena raznim sevanjem bo sla na ta hormonski test in menda ni nic groznega - samo kri ti 2x vzamejo.

Pogumno in srecno! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




MATEJA -> RE: JUNIJKE (30.11.2005 15:42:41)

Punce hvala za pomoč za trgovino Popek - če sem prav razumela je to nekje blizu Name???V Nami sem že bila, tako da ne bo problema najt. Treba it pod nujno kupit kakšne hlače in trenirko, ker je vse tako majhno, da me ne zapne več in nosim ene hlače non-stop (me je že prav sram)! Moj buši tudi kr raste (no pa priznam, da tudi zato, ker polno papam [sm=smiley36.gif]).       

Glede NS pa se jaz nebi preveč sekirala, mislim, da ti tam nič kaj preveč ne morejo "napovedat" in je le 60 - 65% točen (in bolj "približen, kot pravi MarijaPo). Pomojem je edino aminocinteza verodostojen test... Kot sem že enkrat omenila, grem na NS zato, ker vse punce na RR-ju pravijo, da je fantastično in da se tako lepo vse vidi, pa še moj [sm=love.gif] komaj čaka spoznat našega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. O kakšnih nepravilnostih na otroku pa sploh ne razmišljam.

Slaba voda je za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] značilen "pojav" in se jo da uspešno pozdravit, zato brez skrbi malaluna. Veliko, res veliko pit, da hodiš čimveč lulat in da se te smotane bakterije izločajo in da ledvice stalno delajo. Jaz sem opazila, da je moja voda fulll spremenila vonj odkar sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in še posebno zjutraj kr smrdi [sm=smiley11.gif]. Če je pa v redu pa izvem na drugem pregledu. Bomo videli. Pišite kaj! LP. [sm=rozica.gif]




Tayda -> RE: JUNIJKE (30.11.2005 17:10:11)

Pozdravljene. Moram se še jaz malo oglasit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!
Torej, sedaj sem 10t 4/7 in sem danes odkrila nekaj novega. Ko sem se pred enim tednom tehtala, sem imela že 3 kg več kot ob zanositvi in sem se že malo sekirala. Res, da mi je prebava udarila totalen štrajk že kar na začetku, pa vseeno. Danes pa stopim na tehtnico in ugotovim, da imam celo pol kile manj kot pre zanositvijo. Prebavo sicer kontroliram in pojem ogromno sadja in popijem veliko tekočine, pa vseeno. Mislite, da je to v redu, da sem šla kar 3,5 kg dol? A je možno, da se je prej samo voda zadrževala v meni?
Drugače sem v redu, utrujenosti že kar nekaj časa ni bilo na spregled, slabosti in nosečnosti pri meni ne gresta skupaj. Edino glava me rada večkrat boli in joške, oj, oj...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]rajši sploh ne komentiram, kako bolijo in ne pašejo v noben modrček več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Upam, da ste tudi ostale karseda v redu in da bom večkrat našla čas, da se kaj oglasim!
PA-PA




Anonimen -> RE: JUNIJKE (30.11.2005 18:45:56)

Taška, mi se bomo ziher začeli boksat, ne brcat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Če bi videla kako je to naše detece mahalo z rokicami, bi vedela zakaj. Nogice so bile kar mirne. Torej ko sem gledala tisto mahanje, sem si mislila uboga jaz čez čas[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Drugače pa....ja Taška to je nepozaben občutek, jaz se spomnim večerov ko sem se umirila, naša pikica pa je začela telovaditi in smo se igrali. Tako da upravičeno čakamo na naše nogometaše ali boksarje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




Anonimen -> RE: JUNIJKE (30.11.2005 18:58:52)

Punce, hvala za spodbudne besede. Sem se čisto pomirila, dala črne misli na stran. V bistvu sem Pušenjaku podrobno napisala rezultate in me je pomiril da so rezultati super. Včasih je treba uporabiti le taprave besede da nekoga ne zmedeš z razlago. Torej...hvala še enkrat.
Moram pa povedat, da me prav preseneča moj dragi ko mi nonstop razlaga kako je naš pikec mahal z rokicami, kar ne more nehat. Po moje imam občudovalce zagotovljene zraven tudi na morfologiji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
No, jutri imam drugi pregled pri svoji ginekologinji. Da vidimo kaj pravijo izvidi in počasi začnemo polniti materinsko knjižico. Do zdaj imam vpisano le krvno skupino ki smo jo prešvercali iz prejšnje materinske knjižice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Punce imejte se, jaz bom danes ziher lepše spala




malaluna -> RE: JUNIJKE (30.11.2005 19:13:38)

Hojla punce!

Evo mene, dobre volje. Izvid je o.k. Res je bila neka bakterija amapk zdaj je pa vse kul. Po moje je bilo zato ker sem bila prehlajena. No ja važno da je zdaj vse o.k. in da sem si jaz oddahnila. Sej drugače vem, da je to nekaj normalnega v nosečnosti, samo tale sestra od moje g. je vse tako napihnila, da sem jaz mislila da bom skor umrla od te bakterije. Še dobro da je vse o.k. in sem jaz zdaj ful pomirjena.

Ker je precej govora o nuhalni, mram še jaz kakšno napisat. Jaz imam nuhalno 7.12., se pravi danes teden. Po eni strani se ful veselim, da vidim koliko je zrastel moj sonček, po drugi strani me je pa kar malo strah. V končni fazi je to eden izmed pregledov, kjer lahko veliko izveš. Ampak jaz bom ful pozitivna in po moje bo vse the best.
Me pa prav zanima, če si bo upala za splo kaj rečt. Po moje bo še mal kmau glede na to da bom takrat noseča 12 tednov in 3 dni. Kdaj ste pa tiste, ki ste že rodile izvedele za spol? Jaz sem ful firbčna. Sem že tolk nekih stvari probala, pa vsaka drugače pokaže. Jaz pa mislim da bo fant. Mogoče to kaj šteje, moj občutek. Sicer mi je pa vseeno. Samo da bo zdravo moje dete, pa mi je res vseeno kaj je.
Pa da mi potem pri 15. ne bo delal skrbi. Bom zelo vesela, če bo tako. :)
No pa sem spet spravila skupaj nekaj stavkov. Za zdaj bo dovolj. Upam, da se kaj kmalu spet kaj beremo. Punce, vam in vašim sončkom pa lepe pozdravčke.
 
LP




biba77 -> RE: JUNIJKE (1.12.2005 18:21:09)

Poz6dravljene punce! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Tudi za mano je NS pri dr. Vajngerlu. Izvid je zelo dober (1,5 oz. tveganje 1:5305) in pikica/pikec je bil bolj miren - jaz pravim, da je zaspanec po atiju [image]http://www.neplodnost.info/forum/images/smiles/icon_wink.gif[/image] . Nosna kost je vidna. Videli smo zelodcek, mehur pa ni bilo mozno videti. G je rekel, da je mozno, da se je malo pred tem "polulal" [image]http://www.neplodnost.info/forum/images/smiles/icon_smile.gif[/image] Spol se ne bi dal dolociti, tudi, ce bi zeleli, saj smo pikico komaj uspeli obrniti za pregled, kaj sele za "poziranje". Veliki smo pa za 4 dni vec kot je povprecje. Srcek pa bije 158/min.

No, medtem, ko pikec uziva, je mami danes tudi zjutraj bruhala [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif] (za razliko od prej, ko je to puscala za zvecer) in vedno manj verjamem v izboljsanje od slabosti po 12. tednu. [image]http://www.neplodnost.info/forum/images/smiles/icon_sad.gif[/image]
Vceraj popoldan sem se sla kopat na Ptuj: plavanje je bilo super sproscujoce in celo slabost se je malo omilila. Bomo ponovili. Glavoboli so res redki. Vrnila se je zeja... [sm=zmeden2.gif]




SonjaN -> RE: JUNIJKE (2.12.2005 9:57:28)

En lep, lep pozdrav!

Ringaraja občasno prebiram že kar nekaj časa, pisala pa do sedaj še nisem... [sm=smiley24.gif]. Najhujši preblem mi je da imam analogno povezavo in dokler se mi naložijo vsi ti znakci in slikice, že dobim sive lase [sm=smiley6.gif]...
S druge strani pa... tudi jaz sem imela rjave/roza izcedke [sm=bad.gif] in posledično ogrooooomno skrbi... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Nisem upala povedat drugim da ne bi šlo kaj narobe, predstavljajte si, v kopalnici imam poličko z vložki, pa jih do sedaj nisem upala pospravit na varno, ker sem imela občutek da se bo potem kar ulilo [sm=smiley6.gif]...
Da ne govorim o potokih sloz [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]...

No sedaj sem se pa opogumila in se vam odločila pridružiti. Torej, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] sem 14 tednov in 2 dni, in (tok-tok-tok) od 8 tedna nisem več imela nobenih čudnih izcedkov, ter razen[sm=smiley11.gif][sm=zaspan.gif][sm=grrr.gif] (torej, slabosti, zaspanosti ter tečnobe (bogi moj možek...)), sem srečka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Jupijeeee [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Bebico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem nazadnje videla 25.11. na NS pri Pušenjaku (by the way, res je suuuper!!), in vse kaže da je vse v najboljšem redu, jaz pa  [sm=9nebesa.gif]!!!
Tako, za prvič naj bo dovolj. Lepo pozdravljam vse [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], in iskreno sočustvujem s tistimi ki so nas (predčasno) zapustile [sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]!

Se še pišemo,
Sonja




zaspanka -> RE: JUNIJKE (3.12.2005 12:30:57)

živjo junijke!

kako ste kaj? bolj malo se javljate! a samo počivate pa božate vaše trebuščke?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
no mi smo bili pa včeraj na NS v ljubljanski porodnišnici in naročeni smo bili k dr. premru-seršen, ki je baje ful dobra. in potem z možem prideva do UZ in tam sedi nek gospod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. moj dragi ga je hotu kar vprašat ja kdo pa ste vi? no in potem on vse lepo naštima in se gledamo in merimo in res je bil prijazen in vse nama je razložil. mali je skoz nekaj skakal, kot da se mu kolca, ga je kar v zrak metalo ves čas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
in potem smo vse videli kar smo morali: nosno kost, lobalnjo, hrbtenico, črevesje, želodec, mehur, obe rokici, obe nogici, popkovino. šteli smo tudi prstke na rokicah in smo videli, da jih nima 6, je rekel, da ne bo nič bolj znan kot pogorelič. izmerili smo tudi gubico 1,7 mm in tveganje za DS je 1:12856, tveganje za ostali trisomiji pa 1:80179. je rekel, da je to super. vprašala sem ga, če se že kaj vidi kaj bi lahko bilo in ves čas sem si samo govorila prosim reči, da je fantek, ker si ga res zelo želim. in je rekel, da to je tako ali tako 90% in da bo deklica. jaz sem čisto prebledela in vprešala, če ni tako, da deklice lahko postanejo fantki, obratno pa ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. in se je nasmejal in rekel da sem res dobro obveščena.
no in na koncu sem še po izvidu ugotovila, da je bil to dr. pušenjak.
tako, da sem bila zadovoljna. dal nama je tudi 2 slikici naše pikice. no ja to je že kar veliko dete, ne pa več pikica, saj smo veliki 6 cm v 12 tednu.
sva bila pa neizmerno vesela da smo zdravi, pa karkoli že je tam notri, lulček ali pa ne! karkoli bo, ga bova imela neizmerno rada. če zraste pa še lulček se pa tud ne bomo pritoževal, ker so se zmotili. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
no punce pridne bodite in čuvajte svoje sedaj že otročičke.
pozdravček od zaspanke





malaluna -> RE: JUNIJKE (3.12.2005 15:13:34)

En lep pozdravček vsem. Kako ste kaj? Jaz sem tako, tako. Sem v službi. Že od pol sedmih zjutraj. Komaj čakam da bo konec. Pa ne bo še kmalu. Danes imam "ta dolgo". Do desetih zvečer. 15 ur pa pol. Noro. Tolk sem zaspana, da sam čakam kdaj bom z glavo zabila v tipkovnico. Me zanima če še katera ponoči bolj slabo spi? Jaz spim tako zanič. Pa pred nosečnostjo sem super spala, zadj se pa zbudim vsakič, ko se obrnem. Pa na wc moram 1000. Skratka za znoret. Najhuje je to da se že zjutraj zbudim zmatrana. Kaj sledi čez dan si lahko predstavljate. :) Ampak bom preživela. Samo da mine ta vikend pa bo precej lažje.
Jaz imam nuhalno 7.12. torej v sredo. Po eni strani se že ful veselim, da vidim koliko je moj sonček zrastel, po drugi strani me je pa malo strah, da izvidi nebi bili takšni kot morajo biti. Dvostranski nož tale nuhalna. Je pa res, da je verjetno nekaj posebnega, če so izvidi o.k.
Ko bom jaz opravila vse, in upam na najboljše, vam seveda povem kako je bilo.
Punce zadnje čase ste se res nekaj polenile. Dajte kaj napisat. Pa danes dopoldne ko je bil dež bi pa res lahko kaj napisale. No ja. Sej vem da imate druge opravke. Tudi sama nisem prav dosti za računalnikom, če sem doma.
Toliko zaenkrat. Bodite pridne, čuvajte se, pa se kaj pišemo.

LP




Erdbeere -> RE: JUNIJKE (3.12.2005 22:25:24)

Evo se samo na hitro oglasim, sem bila včeraj z našo taveliko v KC, ker je imel aoperacijo ap sem bila potem zvečer, ko smo domov prišli tako zmatrana, da sem samo še spala lahko, danes pa tudi ni bilo ne vem koliko časa, ker je bilo treba jet malo v trgovino pa nabavit za miklavža, jah tko je če vse na zadnjeminute odlašaš pol pa noriš ko zmešan, samo prej ni šlo je imel možek ta teden popoldan službo pa pol ne gre....

Vesela sem za vse tiste, ki smo že imele NS in smo vse lepo videle naše sončke, tiste ki pa še čakate pa nikar ne skrbite, ker to je nekaj najlepšega ko lahko toliko časa opazuješ svojega sončka kako se premetava pa prevrač atam po ekranu, moja tavelika je še sedaj pa je ze skoraj 2 tedna po NS vsa navdušena da je ona [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] videla

NIč lepo se imejte pa pišite kaj....pa pobožajte bušije




Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 10 [11] 12   Naslednja stran >   >>