fracek
|
Hello svet 😁 @Jackie, so naju v torek spustili domov, jutri zjutraj pa bo Astrid dopolnila ze 1 teden 🥰 Dojemam se vedno ne popolnoma ... kot da je vse nekako po starem, pa vseeno ni in eno malo bitje kar spancka tu zraven v posteljici in obcasno spusca ljubke zvoke. Zaenkrat res lepo spi, se doji, dosti kaka, ker sem obcsno se nespretna s plenickami, veckrat tudi prebije skozi 😅 pralni stroj bo skuril verjetno v dveh tednih ven vse to, kar v sedmih letih ni 🤭 nekako smo se nastelali v nasem malem stanovanjcu, ati vedno znova pogtuntava kaksne inovacije, da je se lazje in bolj prirocno. Res je zlat. Kuza nas pa vse pazi in ima na oki, sicer sva mu mogla jasno postavit mejo, da ne rine v posteljico in ga morava malo pazit, ker ko se oglasi, bi on kar prvi sel pogledat, kaj se dogaja. Porodna izkusnja pa wooow, tega se enostavno ne da opisat, ce ne dozivis, vse ostalo je samo nek grobi priblizek. Prejsnji petek sem se torej zbudila ob 6.00 z malo mokrimi hlackami. Pred kaksnim mesecem sem sicer imela tudi parkrat tak vodenkast izcedek, zato se nisem prevec zasekirala, nekako pa cisto mirna tudi nisem bila in sem povedala partnerju. Je rekel, naj se grem pokazat, pa sem potem vseeno se pocakala, peljala psa na sprehod ... nato pa na wc- ju opazila malo obarvanega izcedka, ko sem obrisala po lulanju, kar pa se mi je zdelo ze bolj zares. Pa sem klicala na porodni in so mi rekli, da se vsekakor pridem pokazat, ampak v miru. Pa sem sla pod tus, se se zdepilirala, glavo oprala in pocasi sla kar pes, ker imam 3 minute hoje do porodnisnice. Aja, prej sva se za vsak slucaj spakirala torbo za porodnisnico, ki je itak nisem imela pripravljene. Prejsnje popoldne sem si priviscila soping in se hecala, da sem se zadnjic sopingirala kot zenska, ker sem res nabavila se vse, kar sem imela v glavi, pa se kaj zraven za sebe 😅 pridem v porodnisnico, sestra je naredila test za plodovnico, ki je bil rahlo pozitiven, me pregledala - za prst odprta, popadkov se nic. Pri pregledu sem zakrvavela in me je sprasevala, ce imam kaksen miom ali polip. Me je kar zaskrbelo. Naknadno je naredila se en test, tudi ta pozitiven in tako so sklenili, da me kar obdrzijo. Sok 😳 sem se mojemu doma rekla, nene se sekiraj, itak se pridem nazaj. Bos ja ... in priceli so se tudi blagi popadki, taksni kot pred M. Ker je bila na oddelku guzva, so me dali v sobo na intenzivni oddelek, kjer je bila mamica po carskem. Soba zraven porodnih sob ... in se je zacelo, vedno mocnejsi popadki, zraven pa sem poslusala porod v zivo. Najprej sem mislila, da slisim stokanje dojencka ... cez cas pa mi je bilo jasno, ko sem slisala moj bog ... ne morem vec ... zvoki so bili grozljivi 🥶 ne bom pozabila ob 17.53 prvi porod. Se mocnejsi popadki, sestra me je vprasala, ce bi imela svecko, sem rekla, da se imam malo fora, da se ni tako hudo. Pregledal me je doktor, odprta 3-4 cm. Se je obrnila ena ura, spet nori zvoki z druge porodne, nekaj cez 19.00 uro drugi porod, med katerim sem dala na usesa vmes slusalke in si navila najljubsi metalski bend, prisla do 7. pesmi in nisem mogla vec, me je ze posteno bolelo, noben polozaj mi vec ni odgovarjal, zacela sem predihavat. Sestro sem prosila, ce mi pa sedaj da svecko. Je rekla, da bo prinesla, pa me je poslala pod tus. Pod tusem so se mi popadki samo stopnjevali, se mi je zdelo, da so prepogosti. Moja vizija o sproscanju pod tusem se je razblinila. Prav tako se je kmalu razblinilo to, kako mi bo v pomoc kaksen pocep, se obesim na kaj, uff, nikak da najdem pravi polozaj. 🤪 Naslednji pregled odprta 5-6 cm in ob 22.00 so me dali v porodno sobo, pripravili ultivo, poklicala sem dragega in se je zacel aktivni del. Ko sem se ze skoraj do konca odprla, mi je babica rekla, da bo potrebno malo umetnih popadkov, ker so moji sicer mocni, ampak prekratki in ne bodo dovolj za iztis. Pa so mi dali malo umetnih, naknadno se nekaj zraven, ultiva je sla papa 🥺 do takrat sem lepo predihavala popadke, ves cas sem lezala na boku, moj me je masiral in stiskal roko. Pri iztisu pa sem bila ze cisto v nekem drugem stanju, takrat pa sem kaksnih dvakrat tudi jaz zverinsko zarjovela. Rodila sem ob 2.41, na listu pise trajanje poroda 5 ur, tako da mislim, da sem dobro zrihtala. Babica me je lepo vodila skozi faze, dragi je bil tudi zelo v pomoc in podporo. Na koncu je bil sicer potreben rez presredka, imam enih 5 sivov, je rekla, da se je trudila, ampak se ni vdal. In tako sem dobila deklico na trebuh, tezka 2840g, dolga 50cm. Ocene same 10. Zanimivo pa, da je bila posteljica ze povsem kalcinirana in skoraj brez funkcije, v plodovnici pa mekonij. Pravi cas je prisla in dobro, da sem sla na pregled. Evo, sem zapisala na dolgo, da imam tudi zase zabelezen spomin, ker se nisem utegnila nikamor zlit. Imam se kaj za napisat glede naknadnega bivanja na oddelku kot novopecena mamica, pa kdaj drugic, sem ze tako dolga 😊 V glavnem, partner je komentiral, da me sedaj vidi v cisto drugi luci in da so moski "rupe" 🤭 da bi vsak moski moral to dozivet ... 😍😍 cisto je bil fasciniran nad mocjo "narave" in zenske. Zelo lepo v glavnem. Tudi sama zdaj razumem, zakaj je rojstvo ena taka izkusnja, ki te zaznamuje za celo zivljenje in sem ponosna, da sem to zmogla. Edinstveno ❤ Pozdravcek vsem in lepo cartanje ❤Jackie in Snowflake, hvala se enkrat tudi vama, da sta me od dalec spremljali, bili srecni zame in mi dajali topel obcutek, da bo vse ok 🤗😘😘
|