RE: Julijke 2023 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

4.mama -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 15:20:53)

Stella Marella najprej čestitke za morfologijo to je najpomembneje, potem še za fantička seveda. full lepo je z dvemi fanti ker so si druzba [sm=smiley36.gif]

Tincamandarinca -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 15:33:39)

Zdravo punce, v kolikor katera potrebuje tablete zelezo jih prodam po nizji ceni. Jaz sem dobila zelezo na recept, ker sem zelo slabokrvna tako, da teh ne potrebujem. Lepo bodite 🤗[img]https://www.ringaraja.net/lokalni/Slike/forum/images/6268642-1399.jpeg[/img]

Gluck4 -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 16:28:43)

Stella super da ste že čez morfologijo.... v glavnem jaz bom še kar nekaj časa v bolnici.... sem dobila Amoksiklav ker je prisotno vnetje... izcedka ni več.... vsaj danes ne.... v četrtek pride primarij da se pogovoriva kako naprej... tale moja sobna ginekologinja mi je nekaj govorila o novih smernicah brez cerklaže ?!? Da se sedaj to rešuje s progesteronom.... ne vem.... Drugače pa so me nadozirali z NaCl ☺ 1,5 l....  sedaj se pa dolgočasim in čakam na vizito ter večerjo...

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 16:41:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Gluck4

Stella super da ste že čez morfologijo.... v glavnem jaz bom še kar nekaj časa v bolnici.... sem dobila Amoksiklav ker je prisotno vnetje... izcedka ni več.... vsaj danes ne.... v četrtek pride primarij da se pogovoriva kako naprej... tale moja sobna ginekologinja mi je nekaj govorila o novih smernicah brez cerklaže ?!? Da se sedaj to rešuje s progesteronom.... ne vem.... Drugače pa so me nadozirali z NaCl ☺ 1,5 l....  sedaj se pa dolgočasim in čakam na vizito ter večerjo...

Joj, to se sliši sicer strašno konfuzno in mučno, po drugi strani pa je najpomembneje, da sta na varnem in da je otrocek v redu...Naj vama čim prej mine...
Stella Marella, no saj... pri meni danes ista zgodba- ne vidim fantka, punčka je... Wtf??? Potem sem težila, da mi najde lulčka, ker 10 dni nazaj naj bi bil tam! Potem je klicala še eno ginekologinjo in sta ga skupaj našli hvala bogu 🤣🤣🤣🙏🙏🙏 Čestitke za fantka in za morfo seveda 💙

4.mama -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 17:32:41)

Gluck4 vem da ti ni lahko a je vredno potrpet, malo se vseeno pozanimaj o tej novi metodi, ne pusti se imeti za poskusnega zajčka.

Nevergiveup ja super za Fanta, ta je bla pa res dobra, in dobra si da si vztrajala da ga najdejo [sm=smiley36.gif]. Vprašala bi te kako to da imas tako pogosto preglede, meni ga je sedaj dal na 6 tednov in se mi zdi full dolga do tam.

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 18:06:22)

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Gluck4 vem da ti ni lahko a je vredno potrpet, malo se vseeno pozanimaj o tej novi metodi, ne pusti se imeti za poskusnega zajčka.

Nevergiveup ja super za Fanta, ta je bla pa res dobra, in dobra si da si vztrajala da ga najdejo [sm=smiley36.gif]. Vprašala bi te kako to da imas tako pogosto preglede, meni ga je sedaj dal na 6 tednov in se mi zdi full dolga do tam.
Med rednimi pregledi hodim še včasih k moji prijateljici, ki je ginekologinja. Nisem se odločila, da bi bila ona moja ginekologinja, ker nima koncesije in so vse laboratorijske preiskave so fuuul dragi pol pa tudi ker je malo nerodna situacija, če sva prijateljici, ker je kar velika odgovornost to. Ona mi naredi ponavadi samo UZ, ker sem malo panična zaradi slabih izkušenj lani... Potem grem pa včasih vmes med rednimi pregledi še k njej, če me malo skrbi. Naslednji teden recimo potujem v Indijo za dva tedna in sem hotela še en UZ preden se odpravim, da se prepričam, da je vse ok.

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 18:09:09)

IZVIRNO SPOROČILO: nevergiveup

Med rednimi pregledi hodim še včasih k moji prijateljici, ki je ginekologinja. Nisem se odločila, da bi bila ona moja ginekologinja, ker nima koncesije in so vse laboratorijske preiskave so fuuul dragi pol pa tudi ker je malo nerodna situacija, če sva prijateljici, ker je kar velika odgovornost to. Ona mi naredi ponavadi samo UZ, ker sem malo panična zaradi slabih izkušenj lani... Potem grem pa včasih vmes med rednimi pregledi še k njej, če me malo skrbi. Naslednji teden recimo potujem v Indijo za dva tedna in sem hotela še en UZ preden se odpravim, da se prepričam, da je vse ok.

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 18:11:00)

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 18:12:50)

Joj, se opravicujem, nekaj mi je telefon ponagajal in sem ocitno veckrat objavila isto 😬🙄😬

4.mama -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 18:19:29)

Nevergiveup Indija super res, ravno včeraj sem gledala dokumentarec o Indiji in razmišljala da je ena redkih držav kjer še nisem bila. Moraš se kaj dodatno zaščitit za iti tja? Mislim cepivo?

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (7.2.2023 18:37:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Stella Marella

oh punce, jaz sem pa danes cisto paf. imela morfologijo, vse super 👍 

Super, ful lepo! 💙🦋Daj malo povej, koliko časa je trajalo? Jaz imam naslednji torek morfo. Glede na mojega G, ki je večinoma tiho… se bojim, da bo trajal par minut in da ne bo vse lepo pokazal in razlagal 🫣
Sicer pa imam že od včeraj popoldne tako zoprno bolečino levo od popka, diagonalno proti boku. V tej točki me prav zateguje, špika. Načeloma samo v določenih položajoh, če pa pritisnem gor pa me skoraj vedno zaboli 😣 nevem kaj je to?!! Tam itak ni nič. To bolečino sem že kdaj občutila (pred nosečnostjo) ampak je bila zelo kratka in nisem dala pozornosti nanjo… zdaj pa me prav nervira. Pa še občutek imam, kakor da je bolečina površinska, kakor da bi me v mišici ki je tam, nekaj pikalo, cukalo…. Mogoče je pa Mini tako obrnjen da me tja špona? Uglavnem, očitno bodo to nosečnost zaznamovale vsakodnevne bolečine, ker bohnedej, da bi kakšen dal bil čisto BP! 🤯 
Saša

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 6:45:22)

Nevergiveup Indija super res, ravno včeraj sem gledala dokumentarec o Indiji in razmišljala da je ena redkih držav kjer še nisem bila. Moraš se kaj dodatno zaščitit za iti tja? Mislim cepivo?

Ne, cepila se ne bi nikoli več pred ali med nosečnostjo- imam slabe izkušnje s tem.. Se je pa treba pazit tam kaj ješ in piješ seveda. Ampak trenutno je idealni čas za it tja, ker se dobro počutim pa mi ni več slabo in nisem več zaspana. No, idealni čas  je kadar nisi noseča, ampak kaj čem- to smo s puncami nabavile že ful časa nazaj

4.mama -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 8:19:36)

Nevergiveup ti samo pati da je hrana res prekuhana ostalo pa ne skrbi, samo uživaj na max še zame.

Gluck4 kako si ti?

BB
kam si se ti zgubila? barvaš zibelko al veselo nakupuješ?

Jaz sem včeraj klicala za rezultate ker sem bila res nervozna je že 14 dni in jih še ni mi je rekla, da niti v računalniku jih še nima, ne vem kaj naj to pomeni res. Se mi bo zmešalo

Gluck4 -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 8:50:53)

4.mama ne skrbi glede rezultatov... pomoje, če bi bilo kaj narobe, bi te prej obvestili, ker pa ni nič narobe, se jim pa ne mudi s pošiljanjem....Jaz sem ok... včeraj sem srečala primarija, ko je odjajal domov in mi je povedal, da pride v četrtek k meni.... tako da se mi je kamen odvalil od srca, ker vem, da bo poskrbel, da bo vse ok... pa tudi ginekologinjo, ki je nadomeščala mojo zadnjič na pregledu sem srečala in mi je rekla, da je vse na tekočem kaj se dogaja... tako da sem bila verjetno obravnavana na sestanku.... v glavnem čakam na izvide, da vidimo za  kakšno vnetje gre, upam da se ga čim prej znebim in da mi naredijo cerklažo in grem domov, ker že neznansko pogrešam mojega sončka....Vizite še danes nismo imeli, verjetno bo zelo pozno, ker je praznik....

4.mama -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 9:21:17)

Gluck4 upam da imas prav, a čudi me da niti v računalniku še nimajo, v četrtek spet kličem bom pa dosadna.

Sem vesela zate da si srečala primarija in verjamem da si potem bolj pomirjena, res ti iz srca želim da čimprej vse rešiš in verjamem da boš.

Gluck4 -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 9:27:32)

Gluck4 upam da imas prav, a čudi me da niti v računalniku še nimajo, v četrtek spet kličem bom pa dosadna.

Sem vesela zate da si srečala primarija in verjamem da si potem bolj pomirjena, res ti iz srca želim da čimprej vse rešiš in verjamem da boš.

4.mama ko je moja mama delala v lab so imeli tak protokol... kar ni bilo ok je šlo prednostno naprej...Mislim da imajo še vedno tak sistem po laboratorijih...

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 12:28:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Stella Marella

oh punce, jaz sem pa danes cisto paf. imela morfologijo, vse super 👍 

Super, ful lepo! 💙🦋Daj malo povej, koliko časa je trajalo? Jaz imam naslednji torek morfo. Glede na mojega G, ki je večinoma tiho… se bojim, da bo trajal par minut in da ne bo vse lepo pokazal in razlagal 🫣
Sicer pa imam že od včeraj popoldne tako zoprno bolečino levo od popka, diagonalno proti boku. V tej točki me prav zateguje, špika. Načeloma samo v določenih položajoh, če pa pritisnem gor pa me skoraj vedno zaboli 😣 nevem kaj je to?!! Tam itak ni nič. To bolečino sem že kdaj občutila (pred nosečnostjo) ampak je bila zelo kratka in nisem dala pozornosti nanjo… zdaj pa me prav nervira. Pa še občutek imam, kakor da je bolečina površinska, kakor da bi me v mišici ki je tam, nekaj pikalo, cukalo…. Mogoče je pa Mini tako obrnjen da me tja špona? Uglavnem, očitno bodo to nosečnost zaznamovale vsakodnevne bolečine, ker bohnedej, da bi kakšen dal bil čisto BP! 🤯 
Saša

Ene 15 min je trajalo, se mi zdi. Za moje pojme predolgo, ker nisem ravno pristas teh ultrazvokov - otroček postane vedno tako nemiren in jaz dobim obcutek, da mu to sevanje ne paše... Ce majo dobro napravo, se da zihr hitreje vse pogledat. 
Ah, mene tudi ze vse zateguje, srbi in kaj vem kaj se vse 🙈 Bo minilo 😁

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 12:30:39)

Pripravi si vprasanja, pac kar te zanima, pa bo ze odgovoril. Dolzina maternicnega vratu, kje lezi posteljica, teza otroka... To ti lahko vse pove 😊

LauraP -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 20:15:55)

Gluck4 kako si kaj? Že veš kaj več? Allium cepa, kaj pa ti? Si nehala krvavet? 4.mama, jaz se tudi strinjam z ostalimi, če bi bili slabi rezultati, bi ti že takoj javili. BB, ste se najedli sladice? Jaz si ful lušte delam s cotikami, pa z vsemi drugimi stvarmi. Dosti stvari itak dobim, ostalo bom dokupila. Kupila sem par bodijev, pa hlace, nogavicke in kapico št. 50, tako, da imam za v bolnico in potem za odhod iz bolnice. Kaj več pa ne mislim kupovat, ker bo tak prerastel, pa itak za darila nosijo cotike. Malo sem si gledala električne črpalke za dojenje, pa parni sterilizator flašk. Tiste, ki imate že več izkušenj, ste uporabljale kaj? 
Aja, kako ste pa kaj druge z bolečinami v glavi in migrenami? Jaz imam tak vse zabito v sinusah, pa včasih me taka migrena grabi, da grem direkt samo v spalnico v temo ležat. Pa hladni obhladek na glavo. Še dobro, da imam deda, ki se je spomnil na obhladek, ker noro paše. Aja, pa več kot en lekadol na dan si ne upam vzet. Noro je s temi glavoboli. Slabost je zamenjal glavobol in boleč križ. So se pa bolečine zmanjšale, odkar sem začela delat vsako večer, preden grem spat, vaje za križ. Takrat ko imam migreno sicer preskočim, ker mi v glavo pritisk nabija. 

4.mama -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 20:44:22)

LauraP lepo da si se spet javila, ravno danes se sama soočam s hudim glavobolom, ne vem več akj bi , limonado,, melisin čaj, črno kavo, masažo, pucanje nosa z fiziološko, nič ne pomaga, pritsk 110/60 in verjetno je to razlog. Koliko imaš ti pritiska?

jaz samo upam da bo jutri bolje ker tako je težko funkcionirat

Sanna7 -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 20:51:53)

IZVIRNO SPOROČILO: LauraP

Gluck4 kako si kaj? Že veš kaj več? Allium cepa, kaj pa ti? Si nehala krvavet? 4.mama, jaz se tudi strinjam z ostalimi, če bi bili slabi rezultati, bi ti že takoj javili. BB, ste se najedli sladice? Jaz si ful lušte delam s cotikami, pa z vsemi drugimi stvarmi. Dosti stvari itak dobim, ostalo bom dokupila. Kupila sem par bodijev, pa hlace, nogavicke in kapico št. 50, tako, da imam za v bolnico in potem za odhod iz bolnice. Kaj več pa ne mislim kupovat, ker bo tak prerastel, pa itak za darila nosijo cotike. Malo sem si gledala električne črpalke za dojenje, pa parni sterilizator flašk. Tiste, ki imate že več izkušenj, ste uporabljale kaj? 
Aja, kako ste pa kaj druge z bolečinami v glavi in migrenami? Jaz imam tak vse zabito v sinusah, pa včasih me taka migrena grabi, da grem direkt samo v spalnico v temo ležat. Pa hladni obhladek na glavo. Še dobro, da imam deda, ki se je spomnil na obhladek, ker noro paše. Aja, pa več kot en lekadol na dan si ne upam vzet. Noro je s temi glavoboli. Slabost je zamenjal glavobol in boleč križ. So se pa bolečine zmanjšale, odkar sem začela delat vsako večer, preden grem spat, vaje za križ. Takrat ko imam migreno sicer preskočim, ker mi v glavo pritisk nabija. 

Jaz sem pri prvem že vnaprej kupila črpalko za dojenje. In mi je čist slučajno prišla prav, ker kar nekaj časa nisem uspela vzpostaviti dojenja..Ko je enkrat uspelo pa je nisem več potrebovala. Če bi že iz začetka samo dojila, bi bil zgrešen nakup. Sterilizatorja pa nisem kupila in ga tudi nisem potrebovala, čeprav sem flaške uporabljala. Sem jih jih kar prekuhavala, kasneje pa prala z detergentom in spirala z vročo vodo. Kar se tiče glavobolov, imam zaenkrat srečo, ni nič posebnega. Sinuse sem pa imela vnete pri cca treh mesecih in sem bila na antibiotikih. Sploh se ne spomnim, da bi imela prej kakšno vnetje sinusov, mogoče še v otroštvu. No, od takrat si preventivno čistim nos kar s fiziološko in upam, da se ne ponovi.

Sanna7 -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 20:56:27)

LauraP lepo da si se spet javila, ravno danes se sama soočam s hudim glavobolom, ne vem več akj bi , limonado,, melisin čaj, črno kavo, masažo, pucanje nosa z fiziološko, nič ne pomaga, pritsk 110/60 in verjetno je to razlog. Koliko imaš ti pritiska?

jaz samo upam da bo jutri bolje ker tako je težko funkcionirat

Joj, ja ta pritisk..mene sicer običajno glava ne boli preveč oz.sploh ne, sem pa takrat čist brez energije..nazadnje, ko sem se res slabo počutila, sem namerila 92/56..sploh tanizkega imam običajno pod 60.

Gluck4 -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 21:11:50)

Punce komaj čakam jutrijšnji dan... Sem še danes pisala dr. Pušenjaku na forum in mi je odgovoril 1xcerklaža, vedno cerklaža. Dragoceni čas med 12. in 13. tednom je sicer zamujen, ampak še vedno ni prepozno za poseg. Tudi sestra mi je danes naročila, naj bom jutri za vsak slučaj zjutraj tešča, če bi mi delali poseg, da ne izgubim še enega dne...
Bomo videli jutri. Lepo bodite.

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 22:04:11)

Skoda, da ni tvoj ginekolog ze prej ugotovil, kaksno je stanje... No ja, vso sreco jutri, naj kmalu uredijo to zadevo, da bos lahko sla cimprej k svojim domov. Good luck 🍀

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (8.2.2023 22:12:11)

LauraP, sterilizatorja si jaz ne bi kupovala, res ni treba. Vse lahko prekuhas v loncu, saj gre hitro. Elektricne crpalke si nisem kupila, pac pa rocno, ampak po porodu.
Z migrenami nikoli v zivljenju se nisem imela izkusenj, hvala bogu, socustvujem s tistimi, ki jih imate, ker si predstavljam, da je res mucno...  Tako da nimam pojma, zakaj pride do tega.... Pritisk, suh zrak, premalo tekocine...? 

Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>