nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (16.7.2023 10:52:33)
|
Saša, moj zelo dobronameren komentar- direkt povedat VSE takoj in to ustaviti, če pa ne bo delovalo pa OBVEZNO distanca in meje! Jaz sem imela podobne težave z bivšo taščo in sem bila tiho in se ni dobro končalo. Tole "bogi, bogi dojencek" je bilo vsakič kadar je kaj zajokala, ko sem ji formulo dodala je težila, da bogi dojencek, ker mora ta drek piti(to je omenila vsakič, jaz pa s tamalo v bolnici zaradi izgube teže in sem se že tako počutila kot kriminalec, ki ji strup daje, ker so mi vsi težili z izključnim dojenjem), pri dveh mesecih se je ONA odločila, da bo začela gosto hrano uvajati kar ONA in jo je začela z banano hranit in ribjo juhico, ko sem šla na pregled h ginekologu?!?! Skratka, da ne naštevam raje naprej... Ampak je skoraj pri vseh tako, če ne narediś jasne meje že od začetka, ker to je.potem kot neka pogodba za sostarševstvo z babicami. Pri ta drugi tašči je bilo pa tako, da sva oba z možem TAKOJ rekla, da NIČ ne rabiva in bova sama povabila na obisk, ko se bomo en drugega privadili, do takrat pa želiva MIR (nobenih juhic, nobenega čuvanja, nobenih oblekic- SAMO MIR in če naju ima rada naj to spoštuje). In imamo prekrasne odnose... Pa se je tudi marsikaj ponujala pa bi bila spet ista zgodba, ker tašče ne morejo ven iz svoje kože... Ampak je mož vedno odločno rekel NE, hvala in jaz tudi in imamo zelo lepo zrihtano (verjemi, da ne bi bilo tako, če bi tudi tokrat iz vljudnosti bila tiho... Ampak to je moj drugi zakon in me je kar izučilo in raje vidim, da je mogoče malo razočarana na začetku pa potem vsa navduśena, če jo RES vprašam za nasvet ali pomoč (samo pri starejših otrocih seveda kot da ji prepustim vso svobodo pri čuvanju pa vzgoji in je VSAKIČ štala in razočaranje. Pa vedno je tako, ker smo popolnoma druga generacija in so ONI vzgajali otroke v svetu, ki ne obstaja več!). Še nekaj: NOBENEGA ČUVANJA PRVO LETO, ČE NI NUJNO, ampak VRTEC! Niti ti, niti ona si zdaj ne predstavljate KAJ to zares pomeni. To pomeni, da ji predajaš absolutno avtoriteto in kontrolo nad situacijo in življenjem TVOJEGA otroka. Pri enih se to izide, pri veliki večini žal ne. Čuvanja je itak prvo leto ful veliko zaradi bolezni pa še to večina babic ugotovi, da jim je čist too much, kaj šele 8 ur na dan VSAK DAN!!! Jaz sem odločno proti temu, če ni nujno, ker res ne poznam enega pozitivnega primera v tem pogledu. Ne vem, no... Stokrat raje plačam varuško, če glih nuja pa je vse točno tako kot smo se zmenili kot da zaupam otroka babici, ker je le babica, čeprav se glede vzgoje pa nege ne strinjava v ničemer... Kje tu logika?? Krvna povezava??? Hvala lepa- NE! Krvne vezi lahko pomagajo kasneje, ko je otrok starejši kar se tiče mene. Pa skoz nam težijo, da moramo mladi imet otroke, kako boš pa ti pri svojih 65-70 cele dneve čuvala mojega polnega energije in trmastega pamža???? No comment...
|
|
|
|