Anonimen
|
Strinjam se, da ko imaš karanteno ne hodiš okoli, vendar le takrat, ko imaš dejanski stik. V šolah pa dobiš po novem karanteno, ko si v razredu več kot 15 minut z okuženim učencem (prezračevanje, razkuževanje in obvezna maska + ne približam se jim na manj kot 2 m, vse to upoštevam).. Smešno se mi zdi, ker je do ponedeljka veljalo, da nisi karantene dobil če si bil max 45 minut v karanteni, zdaj pa ta trapasta sprememba. Ampak ja, po mojem bo bolniška najboljša rešitev.. IZVIRNO SPOROČILO: Sofia21 Ooo, vedno več nas je! 😃 Tudi jaz mislim, da je najbolje, da ničesar ne podpisuješ seniorita in se postaviš zase. Ne gelde na to kako ti je hudo, ker direktorica ne spi, ker ne ve kako bo plačala račune, moraš dobit kar ti pripada. Vem, kako je hudo, ko firma ne laufa, ko direktor ne spi, ker ga skrbi kako bo plačal zaposene, nikakor ne podcenjujem tega, ampak ta istim zaposlenim je verjetno enako stresno in to je to. Jaz mislim, da v novi službi ne bi nič povedala. V obstoječih je pa čisto odvisno od odnosov. Nekje so zelo osebni in to dobro funkcionira, spet drugje je bolje biti tiho. Pri meni recimo ožji krog vemo veliko en o drugem in v vseh teh letih se je to izkazalo kot nekaj dobrega. Lahko pa se ne bi... Včsaih je res bolje imeti ločeno. Kar pa se tiče obiskov, pa si bomo bi brez slabe vesti vzeli prosto od obiskov. Tudi babic in dedkov. Takrat je že obisk patronažne naporen, pa ti pomaga. Jaz sem rodila v času korone in nam je zelo prav prišlo, da ni bilo obiskovanja. Nekje sem prebrala, da ni nič nevljudnega če si vzameš prosto od obiskov tudi do 2 meseca. Ok, babice in dedki, 10 minutk in to je to. Skupni sprehodi so pa dober kompromis. Glede karantene in pregleda, pa je vse strah isto. Jaz bi na tvojem mestu Anonimen šla na bolniško 1 teden pred pregledom. Če se dobro razumeš z osebnim zdravnikom, bi ti verjetno za takšno ozjemo prišel nasproti. Nikakor pa ne bi v času karantene hodila naokrog, to pač ni ok. Tam bodo v čakalnici še druge pacientke in ne bi bilo fer, ne do njih ne do osebja. Kdo kaj ve kako j za cepleljene v zvezi s karanteno in pregledi? Vem da za v službo ne dajo karantene cepljenim, kaj pa ostalo? Meni se sicer zdi to malo tako tako, ampak verjetno če ne bi naredili te izjeme bi se vse ustavilo, ker vi bili vsi doma.
|