sončektvoj -> RE: Avgust 2022 (2.2.2022 13:44:15)
|
Niso mi povedali točne vrednosti. Baje da je malo povišan. Ja to z glikemičnimi indeksi itd mi je itak jasno, pa z inzulinom, receptorji za glukozo... Najbolj me preseneča da je bil visok, ker mi je blo par dni pred testom zelo slabo, sem malo jedla in veliko bruhala. Še dan pred testom sem zbruhala celo kosilo, večerje pa sploh nisem mogla jesti, ker mi je blo tako slabo da sem lahko šla samo spat. Jem bolj ali manj vse polnozrnato, sadja ne maram preveč, sladkih pijač ne pijem, jogurta in mlečnih zadev ne jem ker imam težave z laktozo ... Prehodim vsak dan veliko ker imam velikega kužka, se pravi dolgi sprehodi vsak dan, večkrat na dan. Med službo pa res da sedim. Tak da če diabetolog reče naj bolj zdravo jem in se več gibljem lahko grem samo na bolniško, da bom še teh 8h med službo se zunaj sprehajala LOL [sm=smiley36.gif]. To me ravno skrbi - ni mi jasno kaj bi še lahko pri dieti sploh drugače delala. Sem šla gledat jedilnike na UKCLJ, pa vagat koliko kruha pojem za zajtrk. Pa niti to ni preveč. Kosilo testenine tudi vagam, že od prej ker na oko ne znam odmerit. Sadje ne more bit problem, ker v življenju še nisem 3 kosov na dan pojedla. Zelenjavo pa jem pri vsakem obroku, pa to kumarce, paradižnike ne ravno škrobno. Zgleda sem ena od srečnic ki pač dobijo nosečniško sladkorno in je to to, pa upam da se umiri oz izzveni.
|
|
|
|