Sofia21 -> RE: Avgust 2022 (3.2.2022 7:41:32)
|
Ninamama, jaz poznam kolegico, ki je imela slab rezultat na nuhalni in tudi DHT ni bil optimističen, če se ne motim še slabši. Potem je imela amniocentezo, ki ima isti namen kot biopsija horionskih resic. Pri biopsiji horionskih resic se odvzame majhen košček posteljice med 10. in 14. tednom, iz tkiva pa se lahko za 100% potrdi ali pa ovrže kromosomsko napako pri plodu. Pri rezultatu ni dileme. Pri amniocentezi se v 16. tednu odvzame malo plodovnice, ravno tako pa se dobi dodogovor brez dileme ali gre za kromoskomsko napako pri plodu ali ne. razlika je torej samo v času izvajanja testa. Pri obeh testih je sicer okoli 1% možnosti, da se sproži splav. Ta odstotek se z izkušenostjo ginekologa, ki poseg izvaja še zmanjša. Pri moji kolegici je potem bil rezultat amniocenteze ok in ima danes zdravega otroka. Torej kar malo opogumi prijateljico, vse je lahko še ok in čisto verjetno je da nosi zdravega otročka, ni še vse izgubljeno. Dobrodošla Anonimno 😀. Imamo zdaj 3 ali 2 Anonimne? Sončektvoj, verjetno bo vse ok, z načinom življenja res ne delaš nič takega, kar bi ti zviševalo sladkor. So tudi živila, ki znižujejo krvni sladkor. Eno iz med teh je jogurt. Jogurta sicer ne ješ, poišči še druga živila za zniževanje sladkorja. Jaz kar verjamem, da ne boš imela težav s sladkorjem, da je bio tole samo slučaj 💪.
|
|
|
|