Nizile
|
Pozdravljene punce, Po zares dolgem času se spet oglašam, da vam povem svojo zgodbo. Kot rečeno, že dolgo nisem bila aktivna na forumu, ker sem po malem že obupala. Moja težava so bili dolgo časa večdnevni predmenstrualni izcedki, ki so se pojavili po prvi nosečnosti. Po večmesečnem poskušanju ni bilo uspeha. Nakar sem se marca zaradi brisa naročila h ginekologinji na pregled in ji obenem omenila, da s partnerjem že več mesecev neuspešno delava na drugem otroku. Ker sem stara že 40 in bom konec leta 41, me je hotela takoj napotiti na Neplodnostno, kar sem zavrnila, saj sva se s partnerjem prej o tem pogovarjala in poenotila, da bova poskusila naravno, če bo, bo in če ne, bova pa ostala pri enem zdravem otroku, za kar sva neizmerno hvaležna. Sem jo pa prosila, če mi lahko opravi UZ in mi je res zelo na hitro opravila UZ ter ugotovila, da izgleda vse ok. Nič se ni poglabljala, kar sem bila kar malce razočarana. Nato sem jo prosila, da mi naj da nekaj za preprečevanje izcedkov in mi je predpisala umetni progesteron (Utrogestan) in sicer po ovulaciji 7 dni. To sem jemala dva meseca in ugotovila, da se mi je cikel totalno porušil (hitre ovulacije,menstruacija se mi je pa podaljšala za več dni). Po dveh mesecih sem to pustila in sem po nasvetu homeopatinje sem za uravnavanje hormonskega ravnovesja začela jemati dopoldan po 2 kapsuli navadne konopljike, po kosilu pa 2 kapsuli omega 3. Po ovulaciji sem se mazala z progesteronsko kremo Napro. Vse na zeliščni bazi. No in v prvem ciklu nisem imela več izcedkov, a je krvavitev prišla že na 21. dan (ker se je izgleda vse hormonsko uravnavalo). No in drugi cikel sem zanosila, kar še zdaj ne morem verjeti. Sem pa delala clearblue ovulacijske teste in tista dva dni sva bila pridna in se je prijelo. Clearblue testi so res zanesljivi. Simptomov pa praktično nič, razen izostanka menstruacije in malenkostno potemnjenih bradavic. Samo upam, da bo vse ok. Tako, da toplo priporočam za uravnavo hormonskega ravnovesja navadno konopljiko v kombinaciji z omega 3. Sicer na škatli od konopljike piše 1 kapsula na dan, a homeopatinja meni, da sta za terapevtski učinek potrebni 2 kapsuli. Pa seveda progesteronsko Napro krema 2 x na dan namažeš na notranjo stran zapestja in sicer od ovulacije do menstruacije. Upam,da bo še kateri pomagalo. Držim pesti za vse, da čimprej zagledate težko pričakovane pluske!
|