RE: MAJČICE 2021 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (7.11.2020 14:01:35)

Travi, midva sva povedala en teden po nuhalni 😉 najprej staršem in nato še kolegom. V službi sem morala povedat prej, ker sem bila na bolniški in imam sedaj delo od doma do nadaljnega. Nisem imela slabe izkušnje, enostavno mož ni želel, da poveva preden izveva, da je vse ok. Vsi so seveda presrečni🥰

Ali bo punčka boš pa kmalu 100% vedela 💕🥰 jaz pa čez tri tedne spet vprašam, če ji je že kaj zrastlo😄😃

PozitivnaEnergija -> RE: MAJČICE 2021 (7.11.2020 21:17:54)

Midva tudi še nisva povedala njegovi družini. Zdaj bi lahko, ampak je pa tast na rehabilitaciji in se videvamo samo s tasco, tako da cakava priloznost da povemo obema naenkrat. Če se ne bo hcerka jutri na kavi zqgovorila 🤣 ker je ful vesela in vsakemu pove ;) 

Midva imava srečo, ker dobim vse od kolegice ki ima sedaj pol leta starega fantka. Njena starejsa hcerka dobi vse od moje, fant bo pa od bratca ♥️ tako da se nam je super izšlo. Od prve je tako minilo že 5 let, tako da vozička tako nisem shranila, bo zdej drug, ostalo pa načeloma vse od kolegice dobim. Sobo bovq mogla enkrat do konca drugega leta oz. Tm nekje do septembra zamenjat, ker bo hčerka šla v šolo, in dobita tudi pograd, ker si bosta delila sobo nekaj časa.

Lostinspace -> RE: MAJČICE 2021 (7.11.2020 23:01:43)

Tudi midva drživa skrivnost še zase, ravno zaradi splavov. Ampak najbrž ne bomo čakali do nuhalne, enkrat v naslednjem tednu bomo povedali staršem, ker je vse skupaj malo neprijetno. Sem na bolniški in se moram skozi nekaj izmisljevat. Mi je prav grdo, da se lažem mami in se je skoraj nekoliko izogibam, da ne opazi mojega slabega pocutja. 

Lostinspace -> RE: MAJČICE 2021 (7.11.2020 23:04:27)

Kar se oblačil in opreme tiče pa najbrž bom morala v nabavo vozička in nekaj oblekic, ker bo letni čas čisto kontra kot prvič. Prvič sem rodila na zimo in imam tople oblekice, zdaj pa na poletje. Če pa bo fantek pa sploh nimam ničesar. Ampak to je ta lepše od vsega... 

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (8.11.2020 14:04:50)

Jaz sem imela malo sreče s to korono, sem lažje skrivala, ker smo se bistveno manj družili kot sicer.. tako z domačimi, kot s kolegi [sm=smiley1.gif] Tako, da praktično skoraj noben ni sumil, jaz sem se pa že kar navadila na to, da ostaja skrivnost. Mi je bilo potem kar hecno izustit [sm=smiley36.gif] Res pa je, da se mi ni nič poznalo.. no tale zadnji teden bi pa že težko skrila, se je trebušček kar naenkrat pokazal [sm=nosecka.gif][sm=smiley1.gif]

Boste kaj izkoristile black friday popuste? Jaz bom spremljala, če bo voziček znižan bom pomoje kar kupila. Ostalega še ne bom, mogoče kakšno cotko za dušo [sm=smiley1.gif]

Kako ste sicer? Meni je hecno, ker je eno tako obdobje ko se nič kaj novega ne dogaja. Do morfologije je še dober mesec, s telesom se nič kaj ne dogaja, razen, da nimam več ploskega trebuha, eno tako zatišje se mi zdi [sm=smiley36.gif]

PozitivnaEnergija -> RE: MAJČICE 2021 (8.11.2020 20:10:06)

Ja Evkaliptus, zdaj je uno obdobje, ko je najbolj luštno ponavadi, slabosti so mimo, recimo da utrujenost tudi, trebuh še ne ovira vsakodnevnega življenja ;) mene edino glavoboli kar pogosto mučijo. 

Tako da zdej je čas ja da se malo splanira vozicek, pa sobice, pa kaksen kompletek za iz porodnišnice in tako. Aja pa fajn je ime zbrat 🙈🙈  ne vem kako bo to pr nas res 🤣🤣 
Pa še tako kot je zdaj ko se res ne druzimo veliko, itak bojo vsi šokirani, ko bomo čez kak mesec že začeli kej naokoli hodit pa bomo kr s trebuščki ;) 

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (9.11.2020 9:36:36)

Ja, res je luštno, no še sreča res, ker slabosti ni več... samo apetit [sm=smiley36.gif]

Jaz še čakam, da mi za res potrdijo punčko ali jo ovržejo, potem pa akcija za imena [sm=bravo.gif] Čeprav mislim, da imava že zbrana za eno in drugo, vsaj jaz sem že kar odločena [sm=smiley1.gif]

Evitas -> RE: MAJČICE 2021 (9.11.2020 18:15:31)

Pozdravljene vse skupaj.

Forum mi je malo tuj način komuniciranja, upam da se bom znašla 😁. Ugl. vas spremljam že kar nekaj časa. Pa sem se odločila da se vam pridružim, naj bi spadala v to skupinico 😉. Pdp imam konec maja. To je moja prva nosečnost. 28 let. Sem v 12 tednu. Počutje je ok. Ampak lačna, lačna, lačna. Ne morem verjeti že celo nosečnost bi samo jedla, na vsaki 2uri. Ponoči vsaj 1-2x na wc. Slabost je bila prisotna tako, čez dan, ampak vzdržna in ko sem bila lačna. Prvih nekaj tednov sem bila kot cunja, utrujena. Sedaj se mi zdi da slabost izginja utrujenost pa tudi. Trebušček imam, pomoje od hrane 😂. Jutri imam Nifty, hkrati pa mi bo naredila še nuhalno. Kaj menite o niftyu? 

Škratek89 -> RE: MAJČICE 2021 (9.11.2020 18:30:35)

Hmm, jaz sem sedaj 16.teden in so me ta teden spet pričele bolj mučiti popoldanske slabosti, hrana mi še vedno ne "diši". Sicer cel dan po malo jem, ker se mi zdi, da mi vsaj za trenutek omili slabost. Popoldne moram nujno vsaj za 1 uro podremat, tudi zvečer hodim spat najaksneje ob 22h.
Drugače pa sem tudi jaz začela že malo "gnezdit", tako da imam pri prijateljih in znancih že rezervirano otroško posteljico, tehtnico, banjico, nosilko in še nekaj drobnih stvari..za cunjce bom še počakala, da sigurno potrdijo spol. Mimogrede naletim na kakšno spletno stran s srčkanimi oblačilci ali drugimi stvarmi, takrat bi kar vse naročila, se moram prav malo nazaj držat [sm=smiley36.gif]

V petek imam spet pregled in se že res veselim!

Evitas, dobrodošla! Držim pesti jutri za nuhalno.. jaz se za Nifty ali druge krvne preiskave nisem odločila, ker je bil rezultat nuhalne dober. Zaupam, da bo z otročkom vse ok.
Lepo nosečnost ti želim [sm=smiley27.gif]

Lostinspace -> RE: MAJČICE 2021 (9.11.2020 21:26:52)

Pozdravljene. Jaz pa se bom najbrž morala premestit v drugo skupino, ker mi je danes doktor premaknil rok za več kot en teden. Tako da bom že v juniju.

Aja pa še lahko vseeno povem, da mi je dr predlagal nifty in pravi, da če delam nifty, nima smisla delati še nuhalno. No, zdaj se moram odločit. 
Čudovito obdobje želim vsem. 

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (9.11.2020 21:34:11)

Evitas čestitke in dobrodošla🥰 jaz sem se v tej skupini kar udomačila, bi mi manjkala, tako da upam, da vse ostanete tukaj😊

Drugače imam pa tudi jaz velik apetit, ampak hkrati me pa vsake toliko še vedno prime ne toliko slabost kot tiščanje v trebuhu in potem sem čisto boga😵 me pa muči nagel padek pritiska, danes sem pa ugotovila tudi slabšo prekrvavitev v nogah, res pa je da sem veliko sedela, ker sem imela veliko dela. Razmišljam o nakupu kompresijskih nogavic preventivno.. jih je katera imela?

Škratek jaz imam že toliko stvari nagledanih, da joj🙈 ampak se še brzdam😃

Lostinspace pri Nifty nuhalna res ni potrebna, mogoče samo zgodnja morfologija 😉 mogoče pa pokuka na svet že maja ☺️

Škratek89 -> RE: MAJČICE 2021 (10.11.2020 8:08:24)

Tudi jaz razmišljam o kompresijskih nogavicah, da preprečim kakšno krčno žilo in še zdaj na zimski čas ne bo problema nosit [sm=smiley2.gif] Jih pa nisem še nikoli preizkusila...

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (10.11.2020 9:13:16)

Dr. Ana Prašnikar razloži vse o njih v svojih storyjih (v highlightsih najdeš “Otekanje nog”). https://instagram.com/antiageanasan?igshid=ptddsiufhd8x

Jaz bom vzela kar te, ki jih ona priporča, ki sem jih tudi sicer gledala. https://www.mitral.si/trgovina/kompresijske-nogavice-in-oblacila/hlacne-nogavice/mediven-elegance-medicinske-kompresijske-hlacne-nogavice/mediven-elegance-nosecniske-hlacne-nogavice-anthracite

In kar 2ko kot jo tudi ona priporoča.Imam krčne žile v družini, zato ne bi tvegala. Kolegica jih ni imela pa ima sedaj po nosečnosti grozno stanje, bo morala na operacijo. 

Včeraj se mi je prižgal alarm, ker sem imela res grozno prekrvavitev in utrujene noge. Res je, da sem preveč sedela, pa vseeno.

Škratek89 -> RE: MAJČICE 2021 (10.11.2020 15:27:58)

Oo, super, hvala za posredovani link, bom tudi jaz verjetno kar te potem naročila.
Tudi moja sestrična je v 2. nosečnosti dobila grozne krčne žile in bo prav tako morala na poseg. Imamo srečo, da bo naša nosečnost potekala pretežno v zimskih mesecih, da jih bomo lahko nosile. Poleti to ne bi šlo [sm=smiley36.gif]

A je katera razmišljala, da bi kupila Angelsound napravico? Jaz po eni strani bi, po drugi se pa bojim, da bi potem skos hotela poslušat srčka [sm=smiley2.gif]

Špela13 -> RE: MAJČICE 2021 (10.11.2020 15:35:51)

O hvala za tole! Jaz tudi spremljam dr. Ano, ampak sem na tole malo pozabila-takrat mi še ni bila zanimiva tema😊
IZVIRNO SPOROČILO: evkaliptus

Dr. Ana Prašnikar razloži vse o njih v svojih storyjih (v highlightsih najdeš “Otekanje nog”). https://instagram.com/antiageanasan?igshid=ptddsiufhd8x

Jaz bom vzela kar te, ki jih ona priporča, ki sem jih tudi sicer gledala. https://www.mitral.si/trgovina/kompresijske-nogavice-in-oblacila/hlacne-nogavice/mediven-elegance-medicinske-kompresijske-hlacne-nogavice/mediven-elegance-nosecniske-hlacne-nogavice-anthracite

In kar 2ko kot jo tudi ona priporoča.Imam krčne žile v družini, zato ne bi tvegala. Kolegica jih ni imela pa ima sedaj po nosečnosti grozno stanje, bo morala na operacijo. 

Včeraj se mi je prižgal alarm, ker sem imela res grozno prekrvavitev in utrujene noge. Res je, da sem preveč sedela, pa vseeno.

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (10.11.2020 17:55:06)

Ja, njej res zaupam in sem tako vesela, da je tole temo shranila, ker sem ji mislila že pisat, če lahko pove katere je omenjala [sm=smiley1.gif]

Upam, da vam odpre link, meni ga ne, če kliknem v ringaraji. Prilagam še enkrat, če ne pa mediven elegance hlačne nogavice ANTHRACITE (nosečniške) na spletni strani Mitral. Se moram samo še zmerit, potem pa naročim, kar črne [sm=smiley1.gif]

https://www.mitral.si/trgovina/kompresijske-nogavice-in-oblacila/hlacne-nogavice/mediven-elegance-medicinske-kompresijske-hlacne-nogavice/mediven-elegance-nosecniske-hlacne-nogavice-anthracite

Kamničanka1 -> RE: MAJČICE 2021 (11.11.2020 9:07:37)

Škratek tele napravice so sicer luštne, sam mi je kolegica povedala, da ne dobiš/ne slišiš vedno utripa, pa ni z otročkom nič narobe. Si predstavljam kok bi me to v paniko spravljalo, tko da si rajši ne bom kupila 🤔😕.

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (11.11.2020 9:10:18)

Tudi jaz sem razmišljala o Angel sound-u, sploh ker mož ni smel biti zraven na nuhalni, pa da bi še on slišal srčka. Ampak imam enaki dilemi kot vidve:
1. verjetno bi vsaj na začetku obsedeno non stop poslušala srček [sm=smiley36.gif]
2. sigurno bi psihirala, če bi se zgodilo, da ga ne bi našla...

Zato mislim, da ga iz preventivnih razlogov raje ne bom kupila [sm=smiley36.gif] Pa čeprav deluje res mikavno... [sm=smiley1.gif]

Škratek89 -> RE: MAJČICE 2021 (11.11.2020 9:23:26)

Se strinjam z vajinim razmišljanjem [sm=smiley2.gif]
Sej še nekaj tednov, potem pa bomo že začutile brcike, juhuu ;) a ima katera že kakšne "metuljčke"?

Jaz imam še eno dilemo glede barvanja las oz. pramenov v nosečnosti. Do sedaj sem si dajala svetle pramene, sedaj imam že kar ornk narasek. Sem brala na forumu od Pušenjaka in naj barvanje ne bi bilo škodljivo, ampak mi je vseeno sedaj tako neprijetno nanašati nase kakršnekoli kemikalije. Sklepam, da so prameni vseeno bolj varno, ker se barva ne nanese direkt na lasišče ampak samo na lase.
Tudi ostalo kozmetiko sem minimalizirala-ne uporabljam pudra, samo dnevno kremo in občasno eyeliner, maskaro...

PozitivnaEnergija -> RE: MAJČICE 2021 (11.11.2020 10:10:42)

Lostinspace, nuhalna sicer  ni nujna pri niftyju, bom pa citirala dr. Pušenjaka kaj on misli : Nifty brez nuhalne ti bo naprimer pokazal da nimas nobenih moznosti za vse sindrome da je otrok zdrav, hkrati pa bo ta brez dela lobanje, torej ti nifty nic ne pomaga. Nuhalna se vseeno dela kljub niftyju zato da se preveri prisotnost nosne kosti in ostalih vitalnih organih, ker nifty vseeno ni ultrazvok. Tako da vsekakor naredi nuhalno. 

Glede krčnih žil, poslušajte svoje telo, jaz imam eno žilo še od prej, sicer ni hudo moteča, ne občasno noge bolijo, ampak res na dneve ko ne grem nič ven, takrat se drzim tega dq imam noge podlozene kadar sem na kavcu naprimer in pomembno pri krčnih zilah je tudi da ne sedimo s prekrizanimi nogami recimo. Kompresijskih nisem uporabljala, niti mi ni G tokrat predlagal da bi mogla, pa ve za žilo. Je rekel tudi preden sem tokrat zanosila, da se počaka da se odločimo da je to naša zadnja nosečnost in potem saniramo ko nas zqčne motit. Ker med vsako nosecnostjo se stanje poslabsa ali nastanejo nove. Krčev zaenkrat tudi nimam, ko bojo bom dodajat začela magnezij.

PozitivnaEnergija -> RE: MAJČICE 2021 (11.11.2020 11:47:54)

Aja glede angelsounda, pa ja jz ga že v prvo nisem imela, ker se mi zdi da si pol sam zivcen ce utripa ne najdes. Jaz mehurcke sem par dni nazaj že nekaj čutila, tako da zdej zdej bom tudi kakšno brco 🤣💙 pol je pa to tako dnevno na programu ;) 🥰🐞

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (11.11.2020 13:20:41)

Ja, Pozitivna, tudi meni ni svetovala kompresijske, če pa pogledaš Anine storyje- ki je zdravnica, pa pove o preventivnem nošenju le teh. 😉 Zadnjič po dolgem sedenju sem opazila slabo prekrvavitev, tudi sicer imam vsak dan mrzle noge, roke, ki kažejo na to, povečan volumen krvi in kasneje pritisk na žile pa stanje še poslabšajo. Ker poznam primere, ki so kljub temu, da niso imele težav in jim seveda zato tudi niso svetovali kompresijskih, pridelale med nosečnostjo hude krčne žile, ki zahtevajo operacijo. Tega se res bojim, zato sem vesela, da lahko z nogavicami to preprečim v čim večji meri.. še dobro, da je zima, mene itak ves čas zebe, že prej me je, sedaj me še bolj🙈 tako da jih bom z veseljem nosila 😆 seveda pa skrbim, da grem vsak dan na sprehod (razen če se res slabo počutim) in pa da čim manj sedim (med delom redno vstajam in hodim sem in tja) in nikoli s prekrižanimi nogami. 

Na splošno še nikoli nisem tako zelo skrbela zase 🙈 mažem se vsak dan po celem telesu 1. Ker imam zelo suho kožo odkar sem zanosila 2. Ker se bojim, da bi pridelala strije. Valčkam se praktično vsak dan za pretok limfe. Vitamine jem vse, ki so priporočeni in še kakšnega več. Skrbim za to, da dovolj pijem. Edino pri hrani ne kompliciram, jem kar mi paše, itak pa že od prej jem uravnoteženo, veliko zelenjave in sadja, ohje in b, hkrati pa tudi sladko in kakšen junk food tu in tam za dušo 😄 ne vem, tak preklop se mi je nared v glavi- za skrb otročka, hkrati pa, ker se tudi malo bojim sprememb ba telesu in upam, da bom kar se da preprečila posledice 🙂

Ali katera dela keglove vaje? Jaz jih pozabim🙈 moram še to vključit na dnevni red😂

Gibov še ne čutim, komaj čakam da jih, verjetno čez kak mesec a ne🤗

Malo sem se razpisala🙈

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (11.11.2020 13:22:31)

Pozitivna, pravijo, da jih v drugo čutiš prej🥰😍

Škratek89 -> RE: MAJČICE 2021 (11.11.2020 18:38:46)

Evkaliptus, pridna..jaz si tudi vsak dan namažem trebušček, zjutraj naredim jogo za nosečnice (preko youtuba), preko dneva pa še kak krajši sprehodek in veliiiko spim [sm=smiley1.gif] Keglovih vaj se še nisem lotila, bo pa res treba tudi to vključit v dnevni ritual.
S prehrano se trudim, vendar še vedno ni tistega pravega apetita..tako da se mi zdi, da imam precej enoličen jedilnik, vseeno pa skoraj vsak dan pojem skledo solate in zjutraj sadje.

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (11.11.2020 18:41:25)

Oo pa res joge bi se tudi lotila, mi je vedno pasala🤗 kater kanal predlagaš? Jaz sem vedno delala po Adrianne, mislim, da ima tudi za nosečke.

Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>