Bajsironka
|
Končno sem zbrala pogum in se tudi sama pridružila forumu. Sem v pričakovanju 1. otročka, sem baje v 9. tednu in ta teden bi morala imeti prvi pregled, vendar so mi ga prestavili za 14 dni. Že skoraj 2 meseca, ko sem čakala na ta pregled, se mi je mešalo od pričakovanja in nestrpnosti. V petek sem govorila s sestro in je rekla, da je vse ok, da normalno delajo, v ponedeljek pa me je poklicala, da opravljajo samo določene preglede, ostalo so tudi oni v karanteni in mi za torek skenslala pregled, češ da imam še čas. Tako bo moj prvi pregled v 11. tednu. Prav tako mi je rekla, da moram priti na pregled sama, saj je omejen vstop v čakalnico in ambulanto za vse druge razen za nosečnice. In baje da običajno pri prvem pregledu ni partnerja zraven, da pridejo na nuhalno oziroma morfologijo. Dobro pri vsem skupaj je, da se že od vsega začetka počutim neizmerno dobro. Nobenih slabosti (občasno za kak trenutek kaka blaga, ampak nič hujšega, pa še tega zdaj ni več), nobenih hujših simptomov. Ker me je skrbelo okoli tega, sem klicala sestro in ji povedala, da vse, kar se mi dogaja so: občutljive in boleče dojke, špikanje v jajčnikih ali spodnjem delu trebuha, volčja lakota, utrujenost in občasna vrtoglavica. Je rekla, da naj ne govorim, da nimam simptomov, saj jih imam več kot dovolj, da pa slabost ni nujno pokazatelj nosečnosti in da naj sem srečna, da je nimam. Večina zgoraj omenjenih simptomov se umirja in v resnici včasih celo mislim, da nisem več noseča. Čeprav, baje, da če bi bilo kaj narobe, bi ali začela krvaveti ali bi dobila vročino ali bi se pojavile hujše bolečine. Mam prav ali si vse skupaj narobe razlagam? A če bom imela prvi pregled v 11. tednu, bom imela že takoj tudi nuhalno ali ni nujno? Ve morda katera kaj o tem? Hvala vam za odgovore in lep karantenski pozdrav.
|