Mumba
|
Pozdravljene vse nosečke:) Jaz vas že nekaj časa berem, danes se pa vam pridružujem. Čestitke vsem! :) Tudi jaz sem noseča, po mojih izračunih naj bi imela rok nekje 8. oktobra, glede na kratke cikluse in zgodnje ovulacije pa morda še kaj prej. Sem torej v 9. ali 10. tednu, prvi pregled pa imam šele naslednji teden. Imam kar nekaj nosečniških "nadlog" - celodnevne slabosti, bruham na srečo ne, hrana mi smrdi, vse mi smrdi, prsi me zelo bolijo, utrujena sem in zelo napihnjena. Glede slabosti sem pred nekaj dnevi odkrila tablete Antimetil in punce - to mi dejansko pomaga ublažiti slabosti! :) Drugače je to moja druga nosečnost, prva se je končala s SS v 6. tednu, preden sem sploh imela potrjeno nosečnost pri G. Zaenkat na srečo nimam nobenih krvavitev ali bolečin, tako da upam, da bo tokrat vse ok. Jazzie13, zagotovo nisi edina s takšnimi občutki... zdi se mi, da je dandanes "prepovedano" o tem spregovoriti, vendar po mojem je povsem normalno, da se ustrašimo velike odgovornosti, velike spremembe, sploh morda mi, ki smo "starejše" in že imamo neko svojo rutino brez izkušnje starševstva. Tudi jaz sem si nosečnosti želela, a sem kljub temu prve tedne bila na pol depresivna oz bolje rečeno v šoku, v paniki, v občutku neke brezizhodnosti. Ženske smo si med sabo različne, ene se spremembe ustrašimo bolj, ene manj, nekatere doleti prej, nekatere kasneje, sem pa prepričana, da je ni ene, ki se ne bi ob prvi nosečnosti vsaj enkrat vprašala: "ali bom zmogla, ali sem pripravljena", itd., plus še hormoni nam nagajajo. Skratka vse je ok, vse smo ok in vse bomo najboljše mame našim otročičkom. Ali si že imela prvi pregled? Koliko ste kaj ostale stare? Jaz 34.
< Sporočilo je popravil Mumba -- 3.3.2020 18:08:43 >
|