Brisaca
|
Sem snoči napisala tekst in preden sem ga potrdila, mi je vse zbrisalo 🤪🤣. Torej, mi smo od včeraj 4. Dobili smo fanta 3430g in 50cm. Oba sva zdrava. Za tiste, ki vas skrbi sladkor po porodu. Otrok je imel ok sladkor; jaz pa 6 ur po porodu 5,4, kar je tudi ok. Torej, ležala sem v bolnici od torka, ko so me hospitalizirali zaradi povišanega pritiska...bil je od 120-155/80-102. Potem je še urin pokazal stopnjo 1 proteinov, tako, da so postavili sum na preeklampsijo. Že ob sprejemu, so mi povedali, da bom verjetno do poroda v bolnici.Dobila sem zdravilo za znižanje pritiska metildopa 250mg/2x/dan. Pritisk je malo skakal, vendar se zadnje dni umirjal. Po porodu sem imela pritisk 132/82. Že par dni sem imela izcedek oz. luščil se mi je maternični čep. Pa vmes nekaj lažnih popadkov. Že par dni sem se sprehajala po stopnicah in hodniku, da gravitacija naredi svoje. Včeraj zjutraj pa je začelo ščipat in pojavila se je bolečina v križu. Okoli 11h so se začeli popadki. Ves čas do odhoda v porodno, sem hodila, stala in se zibala (nasvet anesteziologinje, kamor sem hodila na akupunkturo). Kosilo. Okolu 15h sem imela redne popadke od 45-60 sek na 4-5 minut. Popadke sem predihavala, si pomagala z mokro brisačo. Ker je bila nedelja in le dežurni zdravniki, sem morala kar nekaj časa čakati na vaginalni pregled zdravnice. Od sobe do ambulante sem šla počasi s postanki, ko sem predihovala popadke. Gospa...odprta ste 10 cm, plodovni mehur bo zdaj zdaj počil. Urgentno v porodno z vozičkom. Ne hodite več. V porodni pa vse polno. Kaj zdaj? Nekam me bodo že dali rodit 🤣. Pripeljejo posteljo/voziček za prevoze bolnikov in me dajo v porodno h gospe, ki čaka na porod od petka 😅. Med nama namestijo špansko steno. V porodno sem prišla 15.30. Rodila sem 16.12. Moj dragi je prišel pol ure pred porodom, ker je moral počakat varstvo za starejšega sina. Jaz dopoldne nisem delala panike glede varstva, ker vem, da se popadki lahko zavlečejo. Potem pa je bila panika🤣🤣🤣, ker je skoraj zamudil porod. Torej porod se je naravno začel. Proti koncu so naravni popadki malo pojenjali, tako, da sem dobila umetne, ki hitro primejo. Punce, ne pozabit zapret oči pri iztisu in pritiskat kot, da kakate 😉. Pri meni je šlo hitro, burno in ja...boli...ampak, ko rodite, pozabite na bolečine in adrenalin naredi svoje. Zdi se vam, da bi lahko šle na maraton, čeprav ste se še par minut nazaj spraševale, če boste zmogle 🙃. Metka, fajn zrihtaj danes. Tiste z otročki v rokah - čestitke in mirne noči. Ostalim pa srečno. Ni lahko, boli, ampak zmogle boste. Srečno.
|