MacB
|
Ah, jaz bom moral pa še čakati. Moja imela ctg, čez en teden ima spet. Mv je zaprt, pretok žil je ok, plodovnica tudi, mali je spal pa smo ga malo zbudili, da preverimo še srček, pljuča lepo dihajo. V glavnem videti je vse ok. Midva pa že malce nestrpna, js bolj kot ona. Kate, sam imam diabetes že 6 let, pa mi ni bilo jasno zakaj imajo nosečnice tako nizko mejo (5,1), saj imamo mi višjo. Sem diabetologinjo vprašal če je res nujno upoštevati tako nizke vrednosti pa mi je rekla, da so najpogostejši zapleti pri nosečnicah vnetja sečnih poti, arterijska hipertenzija, povečana količina plodovne tekočine, preeklampsija in prezgodnji porod. Pri plodu je pa tak, da pride glukoza preko krvi do ploda, če je te preveč, telo matere izloča več inzulina, da se zniža glukoza. Posledično se poveča kopičenje maščobnega tkiva, torej se povečajo notranji organi in prej dozori skelet pri plodu. Za matere je potem nevarno, ker zna bit plod večji, saj to povzroča porodne poškodbe ali pa carske reze, ki niso ravno prijetni. Dokazano je, da imajo novorojenčki večje možnosti za zlatenico, dihalno stisko, hipoglikemijo (premalo glukoze v krvi) in motnje v uravnavanju kalcija in magnezija. Ampak polagam ti na srce, da se ne obremenjuj z vsem tem, ker je najbolj pomembno, da si mirna, sproščena,...veliko pripomore k temu. Verjemi. Ko sem sam imel operacijo zaradi nesreče, sem imel cuker vedno nekje med 10 in 12, sploh ni želel pasti pod 10, čeprav skoraj nič nisem jedel. Tako so mi delali živci. Ti pa lahko nekaj povem, nekdo ki ima urejeno sladkorno, ima lahko nore probleme (žile, srce, ledvice, oči), nekdo ki pa ne pazi in ima sladkorje vedno povišane, pa nima nobenih problemov. Tako da resno, ne ubadaj se s tem, če je s plodom vse ok. Sploh pa si zdaj pri koncu. Aja kar se tiče diabetologov, jemlji jih z rezervo, ker velikokrat pretiravajo. Sam sem svojega menjal, ker sem imel cukre vedno okoli 3,5-4,5 in ko sem prosil, da zniža količino zdravil, mi je rekel naj več jem. Pa še to - cukr ni odvisen samo od hrane, tudi gibanje in stres delajo svoje. Jaz če grem tečt, sploh ne rabim vzet zdravila, tako mi zniža cuker tek.
|